xf

dijous, 4 d’octubre del 2012

EL "CÀSSIC" MÉS POLÍTIC?

Benvolguts followers,

En motiu del partit Barça-Madrid d'aquest diumenge 7 d'octubre (19:50), el FC Barcelona ha mostrat aquest dimecres el mosaic que rebrà als dos equips en el clàssic, que en aquesta ocasió serà una gran senyera que donarà la volta a l'estadi i el crit de 'Barça!' al Lateral.


A diferència d'altres mosaics, en clàssics o no, en aquesta ocasió no hi haurà cap franja amb els colors blaugrana, sinó que tot el Camp Nou serà una gran senyera, la bandera catalana, de 360 graus, amb l'única inscripció de 'Barça!' en blau a la zona de Lateral, davant de Tribuna.

Segons el club, seran 98.000 cartolines que donaran la volta al camp i que s'aixecarà quan els dos equips surtin al terreny de joc. En anteriors ocasions, el 'Som i serem' o lemes d'agraïment a l'equip compartien protagonisme amb els colors del club i de Catalunya.

Aquest mosaic únicament quadribarrat coincideix amb la convocatòria de diferents entitats independentistes, per exemple l'ANC, per omplir el camp de banderes estelades i mostrar-les, sobretot, en els minuts 17 amb 14 segons de les dues parts.

Europa Press
www.europapress.cat 
Barcelona 
[Consulta: 3 d'octubre de 2012] 

Aquí us deixem l'enllaç per veure un vídeo del grup "Fanàtics Barça" per motivar a que la gent porti l'estelada al camp.
http://www.ara.cat/el_radar/classic-estelada-camp_nou-barca-madrid_3_785951402.html (enllaç, clicar!)

Després de llegir la notícia i veure el vídeo podríem debatre sobre el tema:

- Creieu que és una bona idea barrejar futbol i política?

- S'equivoca la directiva del Barça?

- El fanatisme és positiu?

- Si poguéssiu anar al Camp Nou portaríeu l'estelada?

- Per què es diu a la notícia que es mostri l'estelada en el minut 17 amb 14 segons?
...

8 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Jo penso, que barrejar el fútbol amb la política no és correcta, ja que això pot ocasionar més problemes dels que ja hi han. Tot i així, per altre banda, si que penso que el Barça forma part de la cultura catalana així com qualsevol altre equip català per els seus seguidors.

    ResponElimina
  3. Jo penso el mateix que la Júlia. La política i l'esport no tenen res a veure. Igual que la gent que diu que no es pot ser del Madrid perquè a Madrid hi ha el PP i ens roben. és veritat que ens roben i tot el que vulguis... Però què hi té a veure amb el futbol?
    També tens raó Júlia quan dius que el Barça forma part de la cultura de Catalunya, però torno a dir, la política és la política i el futbol, el futbol. Si es barreja, jo penso que hi poden haver-hi baralles amb els seguidors madridistes que es desplassin al Camp Nou a veure el partit.

    Roger Bosch

    ResponElimina
  4. Jo crec que cada equip pot fer el que vulgui en el seu estadi però esta clar que també fer això just amb el clàssic és una mica polèmic clar esta. I en resposta a les teves preguntes:
    Si, en aquest cas o trobo bé
    No
    Si
    Si
    No ho se

    ResponElimina
  5. Avui es disputarà al Camp Nou un dels partits més esperats de la temporada per tots els amants del futbol, avui es disputarà el clàssic espanyol, Reial Madrid- FC Barcelona.
    Aquesta vegada el clàssic està més carregat de polèmica que mai. Des del meu inofensiu punt de vista, jo crec que barrejar el futbol amb la política és incorrecta. El futbol és un esport que esta sobrevalorat a Espanya, però això podria ser un altre gran debat. Al que jo em volia referir és que el FC Barcelona és una cosa i Catalunya és una altre. És cert que el Barça és un equip català del qual tots n’hem de estar orgullosos, però hi ha milers d’aficionats del Barça que no són de Catalunya, que són d’arreu del món, incloent Espanya, i aquests aficionats es poden sentir ofesos amb aquest acte polític. Els polítics el que han fet a set aprofitar-se del Barça per reivindicar davant de milions de persones la independència, però això no beneficia a ningú, simplement perjudica a la reputació del Barça.
    La directiva del Barça a comes un gran error a l’hora de deixar que els polítics es fiquessin on no els demanaven, ja que el futbol és una cosa i la independència de Catalunya és una altre.
    Una vegada més els polítics catalans s’aprofiten de tots els ciutadans, i en aquest cas més concretament dels aficionats del Barça, per promocionar-se davant de milions de persones i per guanyar-se vots.

    ResponElimina
  6. Jo no diria que mostrar la bandera de Catalunya sigui un acte independentista, ja que una cosa es la senyera i una altre totalment diferent es l’estelada, això per descomptat. Una cosa es representar la teva comunitat autònoma, com el Barça fa, ja que com tothom sap, es l’equip amb més títols de Catalunya, a més que porta a l’escut de l’equip, la senyera, i l’altra es demanar la independència a través del club. Es cert que quan hi havia en Joan Laporta, es podria dir que la directiva podria estar influenciada per un sentiment independentista , però amb el canvi per Rosell, i la seva política, les cosses no són així. Tot i que hi haurà algú que discreparà, trobo que us ho mireu tot des del punt de vista dels medis de comunicació.

    Jordi Vilarrasa

    ResponElimina
  7. Crec que cadascú te dret d'expressar-se, la gent que diu que ajuntem la politica amb el futbol es la mateixa que te l'escut del reial madrid i la bandera española en una sola bandera, no se pero trobu molt injust que diguin que tot ho fem nosaltres quan ells son els primers.
    Que un president digui que esta amb els catalans, no es dolent, ja que es un club català, i si els catalans volen un acatalunya lliure, és normal que aquest club també ho vulgui.

    ResponElimina