xf

dissabte, 6 d’octubre del 2012

EL CONCURS: ESPECTACLE CASTELLER 2012

Tot apunt per al XXIV concurs de Castells

Tarragona rep 32 colles en la cita més multitudinària de la història, que ha canviat de format i es divideix en dues jornades


La Tàrraco Arena Plaça acollirà aquest cap de setmana el XXIV Concurs de Castells, la gran cita castellera que cada dos anys convoca l’Ajuntament de Tarragona.

Concurs de Castells 2012

Un total de 32 colles prendran part en aquesta actuació, una xifra rècord, fruit de l’impuls donat per l’organització, que ha volgut ampliar el Concurs a dues jornades. D’aquesta manera, 20 colles actuaran el dissabte 6 d’octubre a la tarda, mentre que les 12 agrupacions restants ho faran el diumenge 7 d’octubre al matí. L’excel·lent estat de forma de la majoria de colles del món casteller fan preveure que el Concurs serà, més que mai, “L’espectacle casteller més gran del món”, l’eslògan amb què es promociona el certamen.

L’ampliació del Concurs s’ha dut a terme emmarcada en el projecte de la Biennal de Castells, una iniciativa que pretén, entre d’altres qüestions, donar estabilitat i continuïtat a l’organització del Concurs i impulsar-ne la projecció internacional i del fet casteller en general, en col·laboració amb la Coordinadora i aquelles institucions que s’hi vulguin implicar. D’aquesta manera, els dies previs al Concurs ja s’han dut a terme diferents activitats relacionades amb el fet casteller en diferents indrets, una programació que ha de continuar passada la cita de la Tarraco Arena Plaça.

LA GRAN CITA Els Castellers de Vilafranca, en una imatge de fa dos anys, participaran en el concurs que es farà a l'antiga plaça de braus de Tarragona.

Les colles tindran un temps màxim per iniciar els seus castells

El Jurat del XXIV Concurs de Castells de Tarragona, reunit aquest dijous 27 de setembre, va acordar l’establiment d’uns temps concrets per a l’inici dels castells que les colles poden executar en solitari. La decisió ha estat presa recollint la voluntat de l’organització d’agilitar al màxim el desenvolupament del certamen. En aquest sentit, les pautes aplicades pel Jurat corresponen a la lògica establerta en les actuacions i tenen com a finalitat evitar que es produeixin endarreriments injustificats.

Les colles disposaran de quatre temps diferents per a muntar els seus castells, en funció de la seva complexitat.

Per veure més informació al respecte visitar la pàgina web del concurs: http://www.concursdecastells.cat/inici (clicar)

També us deixo un vídeo del castell més gran de la història "Els castellers de Vilafranca":



FEM-NE EL COMENTARI:
- Quins són els orígens històrics dels Castellers? 

- Esbrina quins són els noms tècnics dels que participen en l'elaboració d'un castell.

- Creus que és essencial conservar i preservar les tradicions i la cultura d'un poble?

- Quins valors en podem extreure al veure un castell carregat i descarregat?

- Quines són les colles més importants de Catalunya? I aquí a Osona que n'hi ha alguna?
...

3 comentaris:

  1. Es un honor que hi hagi gent que lluiti, es sacrifiqui per aconseguir algun reconeixement, i desde que son patrimoni de la humanitat més gent ho veu així. Representan la força, unió i companyerisme, que es necesita en aquests moments...Si es ben tard per dir que aquests nois i noies que fan aquestes maravelles mundials harian d'haver rebut el reconeixement abans.

    ResponElimina
  2. Crec que els castells són increibles no només perquè es necesita molta força i concentració sinò que també perquè és un gran exemple de superació, ja que voler arribar on no has arribat anteriorment i sempe voler pujar una escala més té un merit increible.

    ResponElimina