xf

dissabte, 6 d’octubre del 2012

DIMISSIÓ D'UN POLÍTIC DESPRÉS D'UNES IMPACTANTS DECLARACIONS

Dimiteix un càrrec proposat per Fátima Báñez per haver dit que "les lleis hi són per violar-les, com les dones"

José Manuel Castelao feia tan sols cinc dies que havia estat escollit president del Consell General de la Ciutadania Espanyola a l'Exterior. Ell assegura que plega "per raons personals"

El president del Consell General de la Ciutadania Espanyola a l'Exterior, José Manuel Castelao, ha presentat aquest divendres la seva dimissió, cinc dies després d'haver estat nomenat per al càrrec, al·legant "raons d'índole personal".

La renúncia, però, arriba després de les queixes dels seus companys del Consell Gerenal de la Ciutadania Espanyola a l'Exterior per un comentari seu: "Les lleis són com les dones, hi són per violar-les". Segons detalla el diari 'El País', va defensar amb aquesta frase la seva pretensió d'accelerar un procés burocràtic quan faltava una de les firmes necessàries.

José Manuel Castelao, president del Consell General de la Ciutadania Espanyola a l'Exterior, que dimiteix / EFE

Tanmateix, en declaracions a l'agència Efe, Castelao s'ha limitat a dir que plega per raons personals. Havia estat elegit aquest dilluns, a proposta de la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, en el ple que el Consell va celebrar a Santiago de Compostel·la.

El president del Consell ha rebutjat "absolutament" que dimiteixi per motius polítics i ha informat que ha presentat la seva renúncia avui el director general de Migracions, Aurelio Miras Portugal, que és també secretari del Consell.

El Consell General de la Ciutadania Espanyola a l'Exterior és un òrgan de caràcter consultiu i assessor, pertanyent al ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, que pretén garantir l'efectivitat del dret dels espanyols residents a l'exterior a participar en els assumptes que els afecten.
Agència EFE
Barcelona
www.ara.cat
[Consulta: 5 d'octubre de 2012]
FEM-NE EL COMENTARI:

- Quan sents comentaris com aquests en ple segle XXI, què n'opines?

- No hem de generalitzar, no obstant, creus que els polítics que hi ha actualment ens representen de veritat?

- Per què quan les coses sembla que van pitjor comencen a dimitir polítics o presidents d'entitats financeres? (exemples: Esperanza Aguirre, Rodrigo Rato (Bankia), ...)

- Creus en la justícia d'aquest país?
...

2 comentaris:

  1. Des del meu punt de vista, tot i que en aquest cas espero que tothom estigui d’acord amb mi, crec que això és indignant.
    Estem al segle XXI senyors, representa que ja hem passat aquella època de masclisme. Les dones porten anys lluitant per tenir els mateixos drets que els homes, cosa que els hi ha costat moltes morts, i sentir un comentari així és fortíssim. Sentir un comentari així de masclista és indignant, però sentir un comentari masclista de una persona que representa a Espanya, que representa al nostra país, en moltes ocasions és enrabiant.
    Els polítics actualment només vetllen per els seus interessos propis. Com ja e dit en altres comentaris, els polítics són escòria, sense generalitzar. La majoria, per no dir tots, només tenen cura per els seus beneficis. Els polítics actualment no ens representen, no escolten al poble. Però el que ells no saben és que el poble té el poder, i que quan el poble es cansi de debò, espero que aquests dia arribi ràpid, acabarem amb els polítics.
    Aquest cas és un exemple claríssim del que jo deia, un bon polític està al costat del poble en els bons i en els mals moment, però tots aquests que dimiteixen és perquè saben que si es queden tindran que patir, però ser polític és això, és lluitar per el teu poble i per el seu futur, no jurar, jurar i jurar, i després no fer res.
    Justícia? A que el nostra país té justícia?, no ho sabia... És indignant que una persona que a violat a cinc dones, només estigui 10 anys a la presó. AIXÍ VA EL PAÍS!

    ResponElimina
  2. Personalment, crec que fa pena, que a ple segle XXI encara hi hagi gent que pensi aquestes coses. Realment estic molt indignada i penso que aquests polítics que tenim ara, els d'abans i el que vindran posteriorment, a sobre de controlar-nos i robar-nos, fan més nosa que servei. I que quan vulguem defensar els nostres drets com a ciutadans, només ens puguem manifestar i si ho fem acabem rebent per part d'uns policies, mossos, guàrdia civil... que a sobre de donar la seva vida per defensar els polítics i vetllar per ells, els hi retallin el sou cada cop més, entre d'altres.
    Perquè dimiteixen? Jo em pregunto: Perquè es presenten a les eleccions si després, quan venen els temps difícils volen dimitir? Fàcil. Perquè han caigut tan baix, que s'avergonyeixen d'ells mateixos i l'únic que poden fer és abandonar el seu càrrec, i marxar igual que com han vingut, plens de mentides.

    ResponElimina