xf

dissabte, 20 d’octubre del 2012

"GANGNAM STYLE" A L'ANGLESA

Alumnes de l'exclusiu col·legi d'Eton parodien 
el 'Gangnam style'

Els protagonistes d''Eton Style' ironitzen sobre el suposat prestigi del centre i sobre l'elit social a què pertanyen.



Un grup d'alumnes de l'exclusiu col·legi britànic d'Eton han revolucionat avui el Regne Unit amb la seva pròpia versió del popular videoclip 'Gangnam Style' del sud-coreà Psy en què parodien el centre educatiu.

El vídeo, titulat 'Eton Style', acumula gairebé 50.000 visites i en ell un grup d'alumnes de l'escola versionen les lletres de la coneguda cançó del raper sud-coreà per fer burla del seu estil de vida a Eton, considerat com el bressol de l''establishment' britànic.



La llista d'exalumnes il·lustres d'aquest col·legi la formen diversos primers ministres, com David Cameron, els prínceps Guillem i Enric, l'alcalde de Londres, Boris Johnson, l'escriptor George Orwell o l'actor Hugh Laurie.

Els protagonistes del videoclip, no obstant, impecablement vestits amb els seus elegants uniformes, ironitzen sobre el suposat prestigi del centre i també sobre l'elit social a què pertanyen.

L'“ESTIL ETON”

"Som malaptes, frustrats, solitaris i insegurs. No som sociables, no parlem amb dones i, encara que ho intentem, som massa tímids i comencem a plorar", rapegen els joves abans d'arrencar amb la tornada: "Tenim estil Eton".

Mentre imiten a les instal·lacions de l'escola els moviments de ball que ha popularitzat el raper sud-coreà, expliquen que encara que a la biblioteca tinguin llibres de "Rousseau i els seu col·lega Voltaire", no els interessen.

"Jo i els meus amics sortim i ens emborratxem. No sabem ni què bevem però ens ho prenem si és espumós. Crec que és una ampolla de Moët de 100 lliures perquè la bevem com si fos aigua", afegeixen.

EL 'MAS STYLE'
Els responsables d'Eton han confirmat en diversos mitjans britànics que l'autoria de la paròdia correspon a alumnes seus i que ha estat gravada a les instal·lacions del centre educatiu.

'Eton Style' és l'última de les moltes versions penjades a internet del vídeoclip 'Gangnam Style', del raper sud-coreà Psy, un fenomen d'internet que en poc més de tres mesos ha obtingut més de 483 milions de visites a la plataforma Youtube.

La cançó de Psy i les paròdies arrasen també a Espanya. La setmana passada, el president Mas va aparèixer ballant i cantant el tema 'Gangnam Style' al programa 'Polònia', de TV3. El president Mas, interpretat per Bruno Oro, i el seu inseparable Oriol Pujol, en la caracterització de Queco Novell, va fer el seu habitual discurs final "amb il·lusió" al ritme del 'Mas Style' versionant l'original del raper sud-coreà.

www.elperiodico.cat
[Consulta: 20 d'octubre de 2012]

FEM EL COMENTARI:
- Per què creieu que el ball d'aquest coreà ha tingut èxit?
- Com és que les modes van d'un cantó a l'altre del món amb tanta rapidesa?
- Què és la moda per vosaltres?
- Us atreviríeu a realitzar una versió de l'escola?
... 

3 comentaris:

  1. Molt bo Xevi.
    Segons la meva opinió, aquest ball ha tingut tan èxit per la causa de que és graciós i perquè té molt ritme. Les modes van tan ràpides ja que es passen a partir de mitjans de comunicació com videos, fotos, la televisió i altres.. i a més depèn també de la gent. A la nostra edat la moda és important i es destaca molt. Com vesteix la gent, el què fa o què diu, com pensa, què agrada... i la gent s'agafa la idea de el què està de moda. Per mi si que m'agradaria o m'atreviria a realitzar una versió a l'escola ja que és divertit i ens agradaria saber la opinió i què en pensa la altre gent.

    ResponElimina
  2. Aquesta versió d'uns alumnes del Regne Unit està molt bé, també s'ha fet famosa com altres versions que estan tant ben fetes. Crec que el Gangnam Style original s’ha popularitzat tant perquè la lletra de la cançó enganxa molt, i, quan la comencen a posar a tot arreu d’internet, la radio,..la sents tant que t’acabes aprenent la lletra, i quan tenen un ball tant fàcil com aquest encara millor, agrada molt a tothom. S’ha difós molt ràpidament gràcies a les xarxes socials i hi ha milions de versions, però com totes les modes, dintre d'un temps ja no l’escoltarà casi ningú o s’acabarà avorrint. Seria divertit fer-ne una versió a l'escola.

    Fabiola Solà

    ResponElimina
  3. Aquest ball, tot i que sembla que sigui molt cúter per dir-ho d’alguna manera. En realitat la seva lletra té un significat bonic, ja que explica la manera que té un noi de descriure la noia de la qual esta enamorat.
    Però el significat de la lletra no és el que a fet que la gent conegués aquesta cançó. Sinó el fet de ballar d’aquesta manera tan peculiar. Podríem dir que fins i tot “ friki”, és a dir que fa riure i la facilitat que té la lletra de poder ser memoritzada al igual que no l’entenguem a set el que ha fet d’aquesta cançó un èxit mundial.
    Les modes van variant el cap dels anys. Quan ets petit les modes son els tasos, els cromos i les enganxines , i a mesura que anem creixent va sent la roba, les noves tecnologies...
    Si ens i fixem, tard o d’hora les modes tornen. Simplement es que el cap de un temps de portar els pantalons estrets, per exemple. Algú decideix tornar a portar els pantalons amples i tothom ho fa.
    Els mitjans de comunicació, revistes i la tecnologia en sí és el principal responsable de les modes, ja que la gent copia el que veu. Per això de vegades quan una persona té un estil de vestir diferent el de la resta diem que es rar o estrany, però simplement el que fa és ser ell mateix, i no seguir cap moda que tard o d’hora passarà de moda.
    L’únic que fa la moda es que tot anem mes o menys iguals, i no trobem gaire diversitat entre nosaltres. Trobo que és negativa, perquè tots hauríem de poder anar com vulguem segons el nostre estil de personalitat, perquè sembla que si no vas a la moda siguis diferent, i no té res a veure.

    ResponElimina