xf

diumenge, 14 d’octubre del 2012

MARXA ANTIINDEPENDENTISTA DEL 12-O

- La manifestació antiindependentista reuneix milers de persones a la plaça de Catalunya.
- Les banderes amb la senyera en una cara i l'espanyola a l'altra abunden a la concentració.

- Alguns independentistes congregats a la plaça de la Universitat insulten els manifestants.


Diversos milers de persones --6.000, segons ha xifrat la Guàrdia Urbana; 65.000, segons la Delegació del Govern, i 100.000, segons l'organització, la Plataforma d'Espanya i Catalans--- s'han reunit a la plaça de Catalunya de Barcelona en la concentració antiindependentista que per primera vegada s'ha celebrat a la capital catalana amb motiu del 12 d'Octubre. La Plataforma d'Espanya i Catalans ha convocat la concentració a les 12.00 hores, però bastant abans han començat a anar-hi centenars de persones.Alguns independentistes congregats a la plaça de la Universitat insulten els manifestants.


Manel Parra, l'exregidor del PP a Bellpuig d'Urgell i portaveu de la Plataforma d'Espanya i Catalans, ha agraït la gran participació ciutadana en l'acte i ha valorat la gran afluència de gent per a "un projecte que s'ha creat de manera improvisada fa 20 dies". Així mateix, Parra ha reiterat la seva intenció de reunir-se amb els grups polítics i amb el president de la Generalitat, Artur Mas.

Els balcons d'un edifici del carrer de Comte d'Urgell, a Barcelona.
Moltes d'aquestes persones han portat banderes de doble cara: per un costat la bandera d'Espanya, i per l'altre, la senyera. També es veuen moltes banderes europees. Alguns manifestants han optat per vestir-se amb la samarreta de la selecció espanyola de futbol. Entre les pancartes que hi havia s'ha pogut llegir: "Seny", "Dóna-li la volta", "Jo també sóc català" o "Tenim un sol cor".

AMBIENT FESTIU
L'ambient de la concentració ha estat festiu, fins i tot amb l'actuació de diversos grups de folklore andalús, iberoamericà, de rock català i d'havaneres.

Membres de l'organització de la concentració, que portaven una acreditació en forma de cor amb la meitat de la bandera catalana i l'altra meitat amb la bandera espanyola i amb la paraula "seny", s'han encarregat de repartir les banderes de doble cara que més s'han vist en l'acte.

Hi ha hagut un moment de gran eufòria, quan s'ha desplegat una gran bandera espanyola enmig de la plaça i els manifestants han corejat: "Espanya, Espanya, Espanya".

Després s'ha llegit el manifest de l'acte, en català, castellà i, quan s'havia de llegir en anglès, la pluja ha fet acte de presència --com a primera hora del matí-- i ha obligat a suspendre'n la lectura.

DIPUTATS DEL PPC
Entre els manifestants hi han anat diversos diputats del PPC al Congrés, al Parlament de Catalunya i regidors de diversos ajuntaments. També hi ha hagut representants de Ciutadans, d'UPD i de PxC.

Entre les personalitats s'ha pogut veure la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, que ha criticat l'absència en l'acte de la directiva del PSC i ha reclamat al president de la Generalitat, Artur Mas, que escolti també una concentració que ha estat un "èxit" i "històrica". També Albert Rivera, el líder de Ciutadans, s'ha concentrat a la plaça de Catalunya. Enmig de tanta gent també s'han pogut veure els diputats Pedro Chumillas i Maria Àngels Esteller, l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i l'alcalde de Castelldefels, Manel Reyes; també Pere Calbó, membre de la Mesa del Parlament, el líder del PPC de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, així com el líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada.

Manifestants per la unitat d'Espanya, a la plaça de Catalunya.

CRITS CONTRA ELS QUE ANAVEN A LA PLAÇA DE CATALUNYA
Més o menys a 500 metres d'allà, a la plaça de la Universitat, i des de les onze del matí, també s'ha reunit un centenar de persones en una concentració independentista i antifeixista. En aquest cas, les banderes que onejaven eren estelades. Alguns manifestants han proferit insults contra les persones que es dirigien a la manifestació a favor de la unitat d'Espanya (a la plaça de Catalunya).

La protesta de la plaça de la Universitat havia estat convocada els últims dies a través de les xarxes socials i cartells amb el lema '12 d'octubre, res a celebrar. Hispanitat és genocidi'.

Els Mossos d'Esquadra han impedit que el centenar de concentrats s'acostessin als ciutadans que portaven banderes catalanes i espanyoles i es dirigien a la manifestació de plaça de Catalunya.

DISPOSITIU POLICIAL
Per evitar mals majors, als carrers que uneixen les places de Catalunya amb la de la Universitat s'havien disposat cotxes dels Mossos.

A LES XARXES SOCIALS
La concentració antiindependentista de la plaça de Catalunya es va gestar a les xarxes socials com a reacció a l'auge del sobiranisme després de la multitudinària manifestació de la Diada, i ha tingut la simpatia de partits com PP i Ciutadans, que han enviat una àmplia representació a l'acte.


Per un altre costat, aquest dijous, la Policia Nacional i els Mossos investigaven si un autocar amb membres dels 'ultrasur' viatjava aquest divendres a la capital catalana per sumar-se a la concentració. Aquest dijous al matí es va difondre un comunicat atribuït a aquest grup en què s'animava a "sortir de caça" per Barcelona i “escarmentar els putos separatistes”.

No obstant, els 'ultrasur' van desmentir dijous a la nit que aquest “pamflet” fos seu i van negar que viatgin a Catalunya.

La policia, per si de cas, tenia previst un dispositiu per interceptar l'hipotètic bus abans que arribés a Barcelona.
Rafa Julve
Barcelona
www.elperiodico.cat
[Consulta: 13 d'octubre de 2012]
FEM-NE EL COMENTARI:

- Creus que si hi hagués un hipotètic referèndum sobre la independència sortiria que SÍ?

- Quan veus aquest ball de xifres tan desmesurades, què opines?

- Què et sembla que el dia 12 d'octubre sigui festiu a Catalunya?

- Creus que alguns partits polítics han patrocinat alguns autocars des de fora de Catalunya?

- Tindrà alguna incidència aquesta manifestació en el camí polític que està agafant el país?

- Què opines dels crits i insults d'alguns independentistes cap als manifestants? Això és llibertat d'expressió?


- El president del govern, Mariano Rajoy, va comentar que agraïa a la gent que no sortia a manifestar-se al carrer, que eren la gran majoria, ara creus que també sortirà a dir el mateix?

- Creus que el periodisme d'aquest país és objectiu o pel contrari es mou per interessos?
...

1 comentari:

  1. Jo crec que si ara mateix hi hagués un referèndum per la independència aquí a Catalunya, probablement, en la majoris de comarques sortiria que sí, però al Barcelonès podria sortir negatiu ja que la imigració dirií que no a la independència peruqè els hi traurien les ajudes.

    ResponElimina