xf

dilluns, 8 d’octubre del 2012

PREMI NOBEL DE MEDICINA 2012

Els científics que han revolucionat l'estudi de les cèl·lules mare guanyen 
el Nobel de medicina 2012

Els científics John B. Gurdon i Shinya Yamanaka han estat premiats per descobrir com es poden reprogramar cèl·lules mare per transformar-se en qualsevol tipus de teixit


El britànic John B. Gurdon i el japonès Shinya Yamanaka han estat guardonats amb el premi Nobel de mediciona 2012, ha anunciat l'Institut Karolinska d'Estocolm.

El científic Shinya Yamanaka, guanyador del premi Nobel de Medicina 2012   El científic John B. Gurdon guanyador del premi Nobel de Medicina 2012

Els dos científics han estat premiats per descobrir com es poden reprogramar cèl·lules mare perquè "es converteixin en cèl·lules immadures capaces de transformar-se en qualsevol tipus de teixit", la qual cosa "ha revolucionat" la comprensió científica de com "es desenvolupen les cèl·lules i els organismes".

Aquesta setmana també s'anunciaran els premis Nobel de física i química, de literatura i de la pau.

FEM-NE EL COMENTARI:

- Per a què servirà la investigació en cèl·lules mares?

- Què és la genètica?

- Quin és l'origen del Premi Nobel?

- Creus que la revolució científica acabarà per descobrir vacunes contra malalties incurables?
...

1 comentari:

  1. La investigació en cèl•lules mares ha creat noves oportunitats per investigar el mecanisme de malalties i desenvolupar els tractaments mèdics. S’espera que en un futur es puguin utilitzar per regenerar òrgans i teixits.
    A partir del treball d'aquests científics s’han reescrit llibres de text i han proporcionat noves investigacions a tot el mon i han conduit avenços notables en moltes àrees de la medicina.
    La genètica és la part de la biologia que estudia l’herència biològica que es transmet de generació en generació.
    La fundació Nobel la va crear Alfred Nobel, un científic i inventor de Suècia, a París el 1895 en el seu testament ja que volia destinar la seva fortuna a recompensar anualment les persones que hagin ajudat a la humanitat. Es divideix en física i química, medicina, literatura, de la pau i més tard d’economia, creat per Banc Central de Suecia el 1968.
    Crec que al final la ciència trobarà cura per totes les malalties però mai pararà d'apareixen de noves.

    Fabiola Solà

    ResponElimina