xf

dilluns, 8 d’octubre del 2012

RÈCORD DEL MÓN AMB PARACAIGUDES

Un salt al buit de 36 quilòmetres

Un paracaigudista austríac pujarà en un globus d'heli a l'estratosfera i des d'allà preveu trencar la barrera del so (1.236 km/h) en caiguda lliure.

L'enorme risc que comporta pujar en solitari en un globus d'heli fins a 36 quilòmetres d'altura i des d'allà llançar-se en caiguda lliure no ha acovardit Felix Baumgartner, un exmilitar austríac de 43 anys que aquest dimarts pretén batre, entre altres marques, el rècord del món de salt més prolongat i el de màxima velocitat aconseguida per un humà sense ajuda mecànica. La cita és a Roswell (Nou Mèxic, EUA) a partir de les dues del migdia, hora espanyola.

  

Aquí us deixem un vídeo de la simulació de la caiguda lliure:


Antonio Madridejos
www.elperiodico.cat
Barcelona
[Consulta: 8 d'octubre de 2012]


FEM-NE EL COMENTARI:

- Creus que pot servir d'alguna cosa aquest repte?

- Et sorprèn aquest afany de l'ésser humà a superar-se constantment? És un valor que té tothom?

- Què és l'estratosfera?

-Quins van ser els primers personatges a la història que van estudiar l'astronomia i l'univers?
...

9 comentaris:

  1. Una passada, tant de bo vagi tot bé...
    Això a part d'un repte personal crec que és la manera d'ensenyar del que és capaç l'home.. I segur que ningú més pot tenir aquestes vistes :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    2. Mil gràcies David per seguir el bloc!!! Una forta abraçada!!!

      Elimina
  2. Jo crec que en Felix Baumgartner està una mica boig. Vol batre els records de major velocitat sense ajuda de cap màquina, el vol amb globus més alt, el salt més prolongat i un altre. Anant a aquesta velocitat, un petit error, pot tenir efectes devastadors.
    L'estratosfera és una de les capes de l'atmosfera.

    ResponElimina
  3. Crec que aquest repte, nomes és per persones que volen superar-se.
    Molta gent podría pensar que aquest home està boig o que no sap què fer amb la seva vida, pero jo penso que tenir el valor per pujar a un globus d'heli fins a l'estratosfera i posteriorment trenca-la amb la potència del cos, deu ser una de les sensacions més emocionants que aquets home podría sentir en la seva vida. Aquest repte li sevirà per creure més en si mateix, ja que ningú ho ha fet mai i asobre sense ajuda mecànica.
    Personalment admiro a aquest home, perquè té el valor de fer alló que molts creuen impossible.

    ResponElimina
  4. Crec que Baumgarnter té molta valentia per pujar allà dalt i llençar-se al buit a uns 1230 km/h, sense cap ajuda de cap màquina. Apart d'això, penso que per ell deu ser un gran repte a superar. El que té molt coratge també, és que un ara director del projecte RedBull Stratos, fa 50 anys va baixar a 950 km/h desde 31 km.
    Tot i que es vulgui superar, hi ha un petit risc de que el projecte surti malament, en el cas de que el vestit es desintegri. Però esperem que surti bé i que el dia 14 poguem veure l'espectacular baixada

    ResponElimina
  5. realment s'ha de ser milt valent per dur a terme aquest salt; si arriva a travessar l'atmosfera amb el grau equivocat mor cremat com els meteorits que es desintegren perque l'atmosfera nomes es pot travessar a uns graus d'inclinació molt determinats. Apart de l'alçada de la cual es llença

    ResponElimina
  6. però em sambla que al final no es va dur a terme per culpa del vent ja que a aquella alçada una mica de vent et pot moure milers de quilòmetres del teu punt d'aterratge

    ResponElimina
  7. Les capacitats de l'home no tenen límit. Penso que tot repte que et proposis, amb lluita i constància el pots fer possible i amb grans resultats.
    Tinc molt respecta i admiració cap a Fèlix, no tothom té tanta valentia per enfrontar-se a un salt al buit des de l’estratosfera, tenint en compte el risc i lo perjudicial que és fer-ho.
    L’aplaudeixo. No es tracta d’un simple salt sinó d’un pas més per la humanitat.
    Personalment, jo hagués set incapaç de fer el pas i travessar la barrera del so en caiguda lliure. Sóc bastant negada amb el tema de les altures, es a dir, de part meva es mereix deu punts positius. Personalment, jo hagués set incapaç de fer el pas i travessar la barrera del so en caiguda lliure. Sóc bastant negada amb el tema de les altures, es a dir, de part meva es mereix deu punts positius!

    ResponElimina