xf

dijous, 4 d’octubre del 2012

FALLIDA MASSACRE A UNA UNIVERSITAT BALEAR

Detenen un suposat imitador de la massacre de Columbine a Mallorca amb 140 quilos d'explosius

El jove de 21 anys, que havia adquirit els explosius per internet, tenia un diari personal on manifestava el seu odi a la societat


La Policia Nacional ha detingut a Palma un jove de 21 anys que, amb la intenció d'imitar els autors de la massacre de l'institut de Columbine (Estats Units), estava preparat per sembrar de bombes la universitat de les Illes Balears.

Segons ha informat el cos armat a través d'un comunicat, entre les substàncies intervingudes pels agents –just en el moment del seu lliurament– destaquen més de 140 quilos d'amoni nitrat amb nitrogen, les característiques del qual són molt similars a les de l'amonal i amosal. El jove havia adquirit els explosius per internet.

Els explosius interceptats al detingut que pretenia atemptar a Palma
Explosius requisats per la Policia.

L'arrestat havia fet diversos comentaris a internet en els quals s'identificava amb els autors de la matança de l'institut de Columbine, als Estats Units. Segons ha informat la policia espanyola, J.M.M.S. tenia un diari personal on manifestava el seu odi a la societat, especialment als estudiants universitaris, i expressava la seva decisió de col·locar bombes plenes de metralla al recinte universitari.

La policia va detenir ahir el jove després d'una investigació que va començar fa cinc mesos, quan la policia va detectar a internet comentaris que feien referència a la matança a l'institut de Columbine, on dos estudiants van matar dotze companys i un professor. La detenció es va produir a Palma just en el moment en què el jove rebia els més de 140 quilos d'explosius.

El jove detingut. Foto extreta del seu perfil al Facebook. S'havia independitzat feia un mes i vivia  del joc "online".

El detingut havia manifestat la seva simpatia pels dos adolescents que van cometre la massacre de Columbine (Eric i Dylan). Al seu blog incloïa seccions en les quals relatava idèntics gustos musicals, la seva afició per les armes, la seva indumentària i, fins i tot, el seu aïllament social, que el va conduir a situacions de marginació escolar. De fet, va arribar a trametre una carta intimidatòria al centre educatiu. Durant aquests mesos d'investigació, J.M.M.S. va intentar en diverses ocasions adquirir de forma il·legal diverses armes i, en no aconseguir aquest objectiu, va sol·licitar permís de tinença d'armes a la institució corresponent, però tampoc va aconseguir comprar-les de forma legal.

Campus universitari de les Illes Balears.

L'últim objectiu del detingut era obtenir una gran quantitat de substàncies explosives i químiques, ja que té coneixements per fabricar diversos tipus d'explosius, tal com va explicar al seu blog. Els investigadors li seguien la pista en el marc de la denominada operació Columbianero, i van comprovar que va intentar comprar per internet diverses substàncies explosives. El detingut manifestava un gran odi cap als estudiants universitaris i tenia la intenció de col·locar bombes plenes de metralla per tot el recinte universitari.

Agència EFE Palma
www.ara.cat
Palma de Mallorca
[Consulta: 4 d'octubre de 2012]

FEM-NE EL COMENTARI:

- Quines impressions teniu després de llegir aquesta notícia?

- Creieu que en moments com l'actual poden sortir més casos com aquest?

- Què va passar a la massacre de Columbine?

- Aquest cas demostra que controlar les xarxes socials és vital per la nostra seguretat, no creieu?
...

6 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Aquest cas demostra que controlar les xarxes socials és vital per la nostra seguretat, no creieu?

    Està clar que serveixen no només per el ús que en fem quotidianament. Si no arriba a ser per les xarxes socials, els pobres mallorquins...

    ResponElimina
  3. Aquesta noticia reflexa la greu situació actual en la que molts joves es senten desplaçats de la societat i actuen de forma violenta i fins i tot, com aquest, com assessins. Actualment si que poden sortir més casos com aquest i més ara amb la crisis econòmica hi ha més estrès i més menjades de coco. A la massacre de Columbine, el quart pitjor assessinat escolar en la història de Estats Units, va haver-hi una massacre. Dos joves de 17 i 18 anys, farts del bulling que els hi feien i de la seva vida van arribar armats amb escopetes a l'escola i van fer una massacre tant amb els que els havien marginat com els innocents. Si que es vital controlar les xarxes, podrien haver-hi hagut moltes morts si no hagues set gràcies les xarxes socials.

    Maria Garrido

    ResponElimina
  4. Jo penso que cada cop hi ha més gent que està bastant sonada pel món, o si més no, abans no es coneixien. Jo trobo molt patètic i molt trist que es pugui comprar tans quilos de material per fer explosius per internet i l'empresa no en suspiti. L'excusa que dóna l'empresa és que els hi havia dit que necessitava el material per un treball universitari. No crec que es necessitin tans quilos d'amoni nitrat amb nitrogen.
    Si es segueix permetent la compra d'aquests productes, cada cop hi haurà més gent que sentirà ràbia cap a la societat i veuran que tenen la possibilitat de fer un atemptat, i si els hi posen aixís de fàcil, no crec que ho dubtin a fer-ho.

    Roger Bosch

    ResponElimina
  5. penso exactament lo mateix que en Roger i la Maria. Crec que és perillós que es poguin comprar armes i explosius per internet, ja que no se sap quin és l'objectiu del comprador. Com es pot veure en aquest cas, és impressindible vigilar les xarxes socials perquè a través d'elles es pot aconseguir informació necessària per averiguar objectius i pensaments.

    Júlia Saez

    ResponElimina
  6. Després de haver llegit això penso que és molt fort, que els de l'empresa d'internet no li hagin preguntat al noi perquè faria servir tan material explosiu. Crec que cada vegada més, hi ha gent d'aquesta, que se sent exclosa de aquesta societat en la que vivim i que a conseqüència d’això, hagin d'arribar fins al punt de voler fer explotar una Universitat. Jo penso que ell potser no era gaire conscient del que feia, i que a vegades, sentir tant d'odi per algú o alguna cosa, pot comportar a tenir problemes psicològics. Segurament aquest noi li va passar algo, o li van fer alguna cosa per arribar a odiar tant a la societat actual.
    Cada vegada es més important la seguretat de les xarxes socials, ja que sinó, passen coses com aquestes. Encara que si aquest noi ha pogut aconseguir tant de material explosiu, potser que pensem: La seguretat de les xarxes socials, és tan fiable com pensem?

    ResponElimina