xf

divendres, 19 d’octubre del 2012

LA TRÀGICA HISTÒRIA D'AMANDA TODD

Una adolescent se suïcida després de ser assetjada

Una adolescent canadenca, Amanda Todd, va gravar aquest vídeo per denunciar que els seus companys li feien bullying. Tot va començar quan la noia, de 15 anys, va ensenyar els pits a un noi per webcam. Aquest noi la va amenaçar fins al punt de publicar les imatges, fet que va provocar una depressió a la noia. Aquest és el vídeo que va fer ella abans de morir. Esperem que després de veure el vídeo pugueu comentar què us sembla ...


www.adolescents.cat
[Consulta: 18 d'octubre de 2012]

6 comentaris:

  1. No se com la gent, en vés de ajudar-la a tira endavant i oblidar tot aquell infern que va patir, la maltractaven física i mentalment. Esta clar que no va ser prudent, i no tenia que haver enviat aquelles fotos seves despullada a través d’ Internet, i menys a un desconegut. Però no hi ha dret en que la gent sigui tan inútil de burlar-se’n d’ ella, i no fer el possible per trobar el responsable que estava penjant aquelles fotos seves per Internet.
    Que no se’n adona la gent que això es un delicte? No se com de vegades, podem arribar a ser tan cruels entre nosaltres mateixos. Quin aspecte positiu i troben en fer això? En penjar fotos de menors despullats, perquè desprès siguin marginats i acabin fent de les seves vides un caos sense sentit.
    El responsable del seu suïcidi no es només la persona que va penjar les seves fotografies, sinó que la major culpa la té tota aquella gent que la va marginar, es va burlar d’ ella i se’n va riure de la seva desgracia. Tota aquella gent que hagués pogut fer que la seva vida canvies, que tornes a començar de nou, que tornes a ser ella mateixa, i ella pogués deixar tota aquella “merda” en el passat. Es desapassionant com la gent va jugar amb ella, aquestes persones no son humanes, son pitjors que bèsties.
    Espero que per lo menys, aquest vídeo serveixi per mentalitzar a molta gent, de que de vegades, amb una gracieta o simplement per fer-se els “guais”, podem fer molt malt a l’altre persona.

    Laia Fernández

    ResponElimina
  2. Primer de tot, doncs que la noia no va fer el correcte. Podria ser que aquesta noia, agafés ràpidament molta confiança a qualsevol persona, ja que volia fer amics a través d’Internet. La noia segurament no es va parar a pensar que seria capaç de fer això. Per part d’aquell home, publicar fotos d’una persona sense el seu permís és un delicte i per tenir 30 anys fer això, és molt fort i no tenia cap mena de dret a fer el què va fer…! No sé com pot haver-hi persones que facin això, pot ser perquè s’avorreixen o simplement perquè han tingut i tenen un vida molt complicada i de certa manera volen que altres persones els hi passi el mateix. Tan sols pel fet d’amenaçar-la, a ella no li era gens fàcil, ja que la pressionava a fer una cosa que no volia fer. Ningú ha d’estar “lligat” a un altra persona i menys si no la coneixes de res... Hi ha milers de casos com aquests però la majoria de gent no s’atreveix a dir-ho... ja que deuen tenir por al què pensin els pares o que la persona que els ha amenaçat pugui tornar-ho a fer. El Govern no s’hauria de preocupar per si la gent es descarrega música il•legalment, sinó que en casos més importants com aquests i no haurien de permetre que la gent amenacés i menys a través d’Internet, ja que cara a cara no sabrien ni què dir.
    En el cas del bullying que va patir per part dels companys, seria com una espècie de cadena que quan a una persona no li cau bé o la vol insultar, s’hi sumi més gent sense cap motiu i pel fet de com més gent l’insulti més malament la deixaran. La noia que va pegar a l’Amanda a l’escola quan molta gent de l’ institut la va gravar, la va pegar perquè un noi ho va dir, no perquè ella volgués, així que si aquell noi li hagués dit tira’t des de dalt d’un pont, segur que això no feia, però es clar pegar i humiliar a l’Amanda, sí. Finalment quan ja no podia més es va suïcidar, d’aquesta manera es va acabar tot...
    Aquest vídeo l’ha vist molta gent, ja que s’ha escampat per moltes xarxes socials. Espero que les persones que amenacin i cohibeixin a gent a través d’Internet i també la que fa o feia bullying reflexionin sobre el que estan fent i que recapacitin i de que s’adonin del mal que fan!
    Anna Gascón.

    ResponElimina
  3. no se ni per on començar.. com la gent pot fer aixo sabent tot el mal que deu fer? amb sembla alucinant com hi pot haver gent tant mala persona com per fer-li passar tant pero que tant malament, crec que ella tampoc s'hauria d'haver deixat portar tant com per fer fotos del seu cos despullat i enviarles a un desconegut, hauria d'haver set mes prudent, el mal tracte físic i psiquic pot fer molt pero que molt mal i ho pots passar realment malament.
    Ella debia ser molt forta pero aquest mal tracte despres d’anys al final t’acava vencent, us imagineu 1 any estant sol al pati, sol a les classes, sol al menjador, a la biblioteca?
    Finalment espero que aquest vídeo serveixi perque algunes persones que han fet mai aixo o sel’s hi ha passat per el cap s’hagin mentalitzat i no ho facin perque realment ha de fer molt mal.

    Meritxell Madrid

    ResponElimina
  4. És cert en tot el què es diuen en els comentaris publicats i tenen tota la raó. Però s'ha de pensar que en aquesta vida tot torna; sigui bo o dolent. És a dir, que totes aquelles persones que han fet mal a la pobre adolescent en comptes d'ajudar-la, la vida els hi tornarà molt i molt forta: primer per no tenir GENS de personalitat i fer el què un altre fa, que és el cas de insultar-la, marginar-la...
    El noi que va publicar les fotos espero que ara estiguin ben content i satisfet de el què ha provocat, la gent de les escoles que ha anat igual. I el qui també es va passar és el noi que li agradava, ella només anava de bona fe, i poder tenir la oportunitat de tenir alguna relació amb un noi conegut, però el noi va ser inútil i la va engegar i a més a més li va dir a la seva novia i es va provocar tota aquella baralla. La Amanda, tràgicament ara està morta. Però segur que ara estarà bé sense tants problemes. I la veritat, sort que s'ha acabat perquè sinó estaria més perjudicada de alguna manera o altre.

    Això com ja sabem ens ajudarà a tots de alguna manera o altre a fer una reflexió i a pensar el què està bé i malament, a com conviure a l'escola, i ajudar a un amic a la mínima que li passi un cas semblant, o ajudant-se mútuament els companys i companyes de la escola, a que no tothom et vagi en contra per una cosa que has fet sigui bona o dolenta, i sinó que almenys sigui per una bona causa, no perquè només en sigui un el que va en contra, i sobretot ens ajuda a pensar com es podia sentir ella sabent que el món se la menjava tot per una foto... És trist no saber com pateix una persona quan està amb una situació així i que a més altres persones et donin l'esquena.

    Clàudia Edmundo

    ResponElimina
  5. És una història molt dura i que ha impactat a gairebé tot el món. Estic d'acord amb totes, no entenc perquè la gent pot arribar a fer coses així, gent tan freda i amb tant poc cor. Si és veritat, ella no hauria d’haver ensenyat els pits a un desconegut, però en part, la culpa, és de la gent que li feia bullying, ja que si hagués tingut amics no hauria d’haver recorregut a trobar les seves “amistats” a la xarxa.
    Una altre cosa que costa molt d’assumir és que segurament, la persona (si és que se’n pot dir així), que li va fer aquest xantatge i finalment va empenyala al suïcidi, ara mateix deu tenir la consciència ben tranquil•la, i fins i tot, deu estar satisfet de que això sigui un tema de tanta polèmica arreu. Realment, desitjo que puguin agafar-lo i trobin la manera de fer-li pagar tot aquest mal.
    L’únic que pot servir de consol és el vídeo que va deixar. Espero que tothom que el vegi es pari un moment a reflexionar-hi, miri el seu entorn i pensi. I sobretot, que tota la gent que està fent patir a altres persones s’adonin de tot el mal que poden arribar a fer.

    Aina Bou

    ResponElimina
  6. Llegir aquests comentaris és com repetir una i altre vegada el mateix, així que innovaré una mica. Estic d'acord amb els altres comentaris en tot excepte en un punt.
    És cert que l'Amanda no hauria d'haver ensenyat els pits a un desconegut, però no us podeu arribar a imaginar els centenars, o potser milers de persones que ho fan al dia. Ella va rebre igual que podria haver rebut qualsevol de les altres persones que ho fan. Internet és un lloc enorme, i tan pot ser útil i una gran eina com un cau per degenerats.
    Ara tothom està mentalitzat amb això de l'Amanda Todd (que m'està molt bé, de veritat), però a la que hagin passat dos setmanes els de sempre es seguiran ficant amb els més dèbils, i més suïcidis seran comesos sense passar per pena ni glòria.
    Vulguis o no aquesta noia ha sigut reconeguda per un video que ha fet, no us podeu arribar la quantitat de gent que pateix bullying i passen desapercebuts per no haver penjat cap video.
    Aquesta noia no mereixia tot el que ha hagut de passar, ni de bon tros, ho ha passat molt malament, però algú algun cop s'ha parat a mirar al seu voltant? Jo què sé, des de la noia que critiqueu a les espatlles i ella us segueix fent bona cara, encara que ho sàpiga; des del noi que ha sigut humiliat per una noia perquè no és prou popular per ell; des de el que des de petit que no té amics i simplement la gent pensa que "ja s'ha acostumat a viure així". Ells també ho passen malament, i molt, i, potser algú fa res per aturar-ho?
    No estic comparant una cosa tant forta com el que ha rebut l'Amanda amb una "xorrada" així, però s'ha de tenir en compte que també hi ha gent dèbil, que potser ja té problemes a casa i que tonteries que li puguin passar amb els amics els hi semblen molt més fortes, inclús un motiu de suïcidi.
    No ho sé, em sembla que és el tema que ha despertat el cantó sentimental de més hipòcrites en més temps. Parem de pensar en gent que ens queda tan lluny i mirem els del nostre costat, sisplau, que no tractem a tothom per igual ho sabem.

    Anna Sanglas

    ResponElimina