xf

dimarts, 22 de maig del 2012

RETALLADES EN L'EDUCACIÓ PÚBLICA

MOBILITZACIÓ UNITÀRIA A TOT ESPANYA

La marea groga contra les retallades ocupa el centre de Barcelona

- Desenes de milers de persones participen en una massiva manifestació per l'educació pública

Desenes de milers de persones han participat en la manifestació per l'educació pública i contra les retallades convocada a Barcelona pels sindicats, pares d'alumnes i associacions de defensa de l'ensenyament coincidint amb la vaga en el sector.

Participants en la manifestació contra les retallades en l'ensenyament.

Els organitzadors han xifrat els assistents en 150.000 persones, i els Mossos, en 25.000. Ball de xifres al marge, la veritat és que la marxa ha arribat a omplir aquest migdia el carrer de Pelai, la plaça de Catalunya, Urquinaona i tota la Via Laietana. De fet, quan la capçalera de la protesta arribava a la seva fi, al Pla de Palau, només feia 10 minuts que havien començat a caminar a la plaça de la Universitat els últims manifestants.


La manifestació ha estat vistosa i sorollosa, ja que molts dels participants hi han anat amb la samarreta de la marea groga i amb cassoles que no han parat de picar. A diferència de les típiques marxes d'estudiants, famílies senceres, amb pares, mares i fills, s'han sumat a la protesta. 

Contra les retallades en educació és la pancarta amb el lema de consens que han portat els dirigents a la capçalera, però més enrere la varietat ha estat la norma: des de la bilingüe anglès-català I have a dream: una escola pública en català a la més convencional L'educació és un dret, no un privilegi. Una assemblea popular davant l'estació de França ha posat fi a la llarga manifestació.

María Jesús Ibáñez
Barcelona
www.elperiodico.cat [Consulta: 22 de maig del 2012]

La vaga té més èxit entre els alumnes que entre els professors (llegir notícia clicant a l'enllaç)

Acabarem fent les classes així?
FEM EL COMENTARI:

- Com veus el futur de l'educació al nostre país?

- Creus que la solució és fer retallades en l'educació i salut?

- Com alumne, creus que amb l'augment de ràtios per classe i la retallada en recursos a l'escola beneficiarà el teu aprenentatge?

- Què canviaries del sistema educatiu? Quines són les causes de tant fracàs escolar?
...

3 comentaris:

  1. Crec que aquesta nova normativa de que l'any que ve hi hagin 40 alumnes per classe per poder retallar és una tonteria.On ses vist tanta gent? si ni tan sols cabrem a la classe!Els nens d'avui en dia són el nostre futur, i la sanitat és qui salva la vida de moltes persones, de manera que si retallen en el que és més important on anirem a parar? El que haurien de fer es baixa'l-si a tots el sou com han fet a França, perque molt retallar i fer renunciar als altres al seu futur i ells no poden renunciar a uns diners que ni necessiten...

    Núria Illamola

    ResponElimina
  2. Ome, io crec que la educació, va malament desde fa molt. Espanya es un dels paisos en que l'estat inverteix menys en educació. Realment, Nosé on volen arribar, nant fent retallades. No, no crec que tindrien que fer retallades, pero clar, d'algun lloc tenen que treure els diners d'un lloc que té necessitat de tenir-los, com per exemple, en el cantó de sanitat, no està bé, ni tampoc treurel-si d'educació, hi va el nostre futur. Crec que no beneficiarà él meu nivell d'aprenentatge, en absolut. Io canviaria la forma d'ensenyar, crec que hi han coses mes importants en la vida, com per exemple, l'entrada el món laboral, economia, es simplement, algo que et serveixi per quan siguis gran, crec que hi ha coses de la nostra educació que no son necessàries.
    Ramon Begara

    ResponElimina
  3. Crec que la solució no és retallar en educació perquè l'educació és un dels aspectes més importants d'un pais; crec que podrien retallar en altres àmbits abans que en el d'educació.
    Penso que l'augment de alumnes en una classe no és positiu perquè si amb 30 alumnes ja costa fer una classe imagina't amb més, a més a més si ets més persones en una classe et desconcentres més fàciliment.
    Una millora que podria tenir el sistema educatiu és donar més importància als idiomes perquè és una de les coses més importants per trobar feina i poguer anar pel món i en comptes d'aprendre una llengua estrangera en posaria dues ja des de ben petits.

    ResponElimina