xf

dimarts, 22 de maig del 2012

L'ESTRENA DE FACEBOOK A LA BORSA

XARXA SOCIAL AL PARQUET

Facebook cau més d'un 10% a la borsa

- Les accions es paguen a poc més de 33 dòlars, 5 menys que el dia de la seva estrena


 Les accions de Facebook, la xarxa social més gran del món, es desplomen més d'un 10% a causa de la freda arrencada borsària que va tenir la companyia divendres passat. Si bé alguns analistes esperaven que el debut que la firma fundada per Mark Zuckerberg se saldés amb augments de més del 30%, les accions de l'empresa van tancar la sessió de divendres gairebé planes. Avui, els títols perden un 11% una hora després de l'obertura del Nasdaq.

Els títols de l'empresa van començar a cotitzar a 38 dòlars divendres i, després de progressar gairebé el 13% uns minuts després de l'estrena, els inversors van començar a vendre títols i van tancar a 38,27 dòlars. Avui dilluns, segon dia de cotització, les accions costen 33,70 dòlars una hora després de l'inici de la sessió del Nasdaq.

Els inversors penalitzen que la xarxa social, tot i tenir 901 milions d'usuaris, encara no ha aconseguit un model de negoci que converteixi la seva gran quantitat d'usuaris en un alt volum de facturació i beneficis.

 

L'estrena de la xarxa social va ser la més gran a Wall Street d'una tecnològica, molt per sobre de Google, que el 2004 va recaptar 1.900 milions de dòlars, i la tercera de la història de qualsevol empresa dels EUA, només darrere de General Motors, que va ingressar 18.140 milions, i Visa, uns 19.650 milions.
Josep M. Berengueras
Barcelona
e-periódico.com [Consulta: 21 de maig del 2012]
FEM EL COMENTARI

- Creieu que serà beneficiós per Facebook haver entrar a cotitzar en borsa?

- Com funciona la borsa? Què significa tenir accions?

- Comenta quina relació hi  ha entre el Crack del 29 i la crisi actual.

- Quina opinió tens respecte Facebook i les xarxes socials?

- Facebook i Waz-up crea addicció? És necessari per sociabilitzar-se?

- Mark Zukerberg és un jove emprenedor. Què significa ser emprenedor?

...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada