xf

diumenge, 13 de maig del 2012

CAMPANYA "NO VULL PAGAR"

Trànsit comença a tramitar 500 multes per no pagar als peatges

- Les concessionàries han presentat 6.000 denúncies
- Les sancions poden arribar als 100 euros

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha començat a tramitar 500 expedients sancionadors a conductors que s'han negat a pagar els peatges a les autopistes catalanes, la majoria d'ells en el marc de la campanya #novullpagar.

Segons han informat fonts de la Conselleria d'Interior, les concessionàries d'autopistes que operen a Catalunya els han fet arribar en les últimes setmanes unes 6.000 denúncies contra conductors que s'han negat a pagar el peatge, coincidint amb la campanya #novullpagar, que anima a saltar-se les barreres per denunciar el que considera un greuge comparatiu en les vies de pagament entre Catalunya i la resta d'Espanya.

Quan Trànsit rep les denúncies elaborades pels treballadors dels punts de peatge, les analitza una per una i, si compleixen tots els requisits, s'inicia l'expedient sancionador, que pot acabar amb una multa de fins a 100 euros.


QUI ERA EL CONDUCTOR

Per ara, de totes les denúncies rebudes, Trànsit ja ha iniciat els expedients de 500 casos, i per això ha enviat un requeriment al propietari del vehicle perquè aclareixi qui el conduïa quan es va saltar la barrera. Al rebre aquesta notificació, el propietari disposa de 20 dies per donar una resposta, perquè el procés sancionador segueixi el seu curs.

Si finalment s'acaba imposant la multa, els diners se'ls queda el Servei Català de Trànsit. Si les concessionàries volen recuperar l'import del peatge no pagat han de presentar una demanda davant els tribunals.
Agència EFE
e-periódico.com  [Consulta: 12 de maig del 2012]

FEM EL COMENTARI:

- Què opines de la campanya "No vull pagar"?
- Estàs d'acord en que Catalunya sigui la comunitat autònoma on hi ha més peatges a les carreteres?
...

4 comentaris:

  1. Francament, la campanya no vull pagar és molt bona idea i a sobre ha tingut molta repercussió. Catalunya respecta altres comunitats en té excessivament i no hi veig cap motiu perquè continui igual. Si tingués cotxe jo també ho faria.

    ResponElimina
  2. L'altre dia vaig sentir per la ràdio, que els conductors que han fet la campanya #novullpagar,no poden ser sancionats perquè la fiscalia va dir que quan una persona no vol pagar a una institucio privada no està obligat/da a pagar i per això no seràn sancionats.

    Albert Poblet

    ResponElimina
  3. La meva opinió sobre la campanya de "no vull pagar" ho trobo una molt bona opció per fer adonar a la societat catala i espanyola que els catalans hi ha cops que semblem "encantats". Tenen la mania, i sempre ens diuen que els catalans som "rates" que ens cadem els diners per nosaltres i no els volem deixar. Segons Servei Català de Trànsit som la Comunitat on tenim més radars, i aixó dóna el cas que paguem més. Aquests diners van destinats Espanya, on després totes les comunitats en fan un servei comú. A vegades ens hauriem de replantejar una mica el que diem i obrir els ulls. Estic a favor d'aquesta reivindicació ja que mica en mica ens anem fent més forts.

    Emma Crespi

    ResponElimina
  4. Estic totalment a favor de tots aquells que s'han unit a la campanya de "no vull pagar". I crec que hauriem de sumar-nos tots en aquesta iniciativa,ja que per un cop els catalans ens hem movilitzat per lluitar per els nostres drets com a ciutadants. A més, hem estat pagant peatges des de fa molts anys i el termini ja hauria d'haver-se acabat, tot i així per què continuen pagant?

    El que trobu molt malament des del govern de catalunya són les sensions que se'ls volen posar els conductors dels vehicles que han seguit amb la campanya.

    En aquest enllaç, podreu veure un dels molts videos que han gravat els catalans en contra de les autopistes que hi ha col·locades arreu del territori Català: http://www.youtube.com/watch?v=D0wC5OzjPGc&feature=related

    Núria.

    Núria

    ResponElimina