xf

diumenge, 6 de maig del 2012

LA POLÍTICA ECONÒMICA ARGENTINA

Kirchner promulga la llei sobre l'expropiació d'YPF i nomena un nou director de la petrolera

- Miguel Galuccio, un enginyer de 44 anys, treballava a Integrated Project Manager

La presidenta argentina, Cristina Fernández de Kirchner, ha firmat el decret que promulga la llei per la qual es va expropiar a Repsol el 51% de les accions que tenia a YPF. La iniciativa va ser aprovada dijous a la nit al Parlament per àmplia majoria. "Vull donar les gràcies als diferents partits de l'oposició que han acompanyat el projecte en la seva essència, que és la de recuperar un instrument bàsic, més enllà dels matisos i de les lògiques diferents. Per primera vegada tenim una llei votada amb àmplia majoria com no havia passat des del 2003", ha dit.

L'enginyer Miguel Galuccio, nou director de la petrolera. 

Durant un acte a la seu del poder executiu, Kirchner ha informat que, dilluns, "designarà l'enginyer Miguel Galuccio com a gerent general (d'YPF) fins que se celebri l'assemblea d'accionistes". Galuccio té 44 anys i estava treballant a Integrated Project Manager. La seva experiència en el sector petroler és àmplia.

SUPORT DE L'OCUPACIÓ

"La idea és una YPF moderna, competitiva, professional, amb una direcció política que tendeixi al superàvit i una producció que sostingui l'ocupació i l'activitat econòmica", ha dit Kirchner. "L'important --ha afegit-- és la conformació d'un equip jove, i per a mi és important recuperar els que se'n van anar, com vam fer amb nombrosos científics i altres enginyers, que estimen YPF, que són homes joves i que tenen un repte històric, demostrar que des de l'Estat podem ser eficients i que no hi ha d'haver contradicció".

Accionariat, abans de l'expropiació, de les dues companyies.

Abel Gilbert
Buenos Aires
e-periódico.com [Consulta: 6 de maig del 2012]


Per veure la cronologia del conflicte entre Espanya i Argentina cliqueu al següent enllaç:

FEM EL COMENTARI:

- Què opineu de l'expropiació que ha realitzat el govern argentí a l'empresa YPF?

- Creus que el govern espanyol hauria de reaccionar d'alguna manera?

- Creus que ha set un cop d'efecte a l'economia espanyola, ja que aquesta expropiació ve després del descobriment d'un nou jaciment de Vaca muerta (provincia de Neuquén, Argentina)?

- Què és una expropiació?
...

2 comentaris:

  1. Al govern espanyol cada cop hi han mes països que s'en riuen d'ell, crec que aixo afecta a la economia, ja que un 51% es una mica mes de la meitat i pot decreixer el consum. Si hi ha mes consum, hi ha mes diners. Si es treu aixo, malament anem.

    ResponElimina
  2. Jo no puc dir que hi entengui gaire en el tema del petroli i el funcionament de l’empresa Repsol i el que fins fa poc era la seva filial d’Argentina, però intentat opinar sobre el tema, puc dir que almenys vist desde fora, trobo just que Argentina vulgui quedar-se amb YPF, ja que el petroli que s’extreu d’allà és una gran part i YPF ha fet enriquir molt a Repsol. Trobo que és normal que els argentins vulguin controlar la seva pròpia empresa i comercialitzar ells el producte i deixar de ser només una filial de Repsol, ja que el petroli és una necessitat bàsica per la vida quotidiana. Però també és veritat que el que s’ha fet d’expropiar totalment a l’empresa Repsol, que tenia el 51% de les accions que formen YPF no es current, ni tampoc gaire legal, ja que la major part de l’empresa era propietat de Repsol, a diferència de Repsol, que es bàsicament propietat dels bancs i caixes.

    Gemma Puig

    ResponElimina