xf

dissabte, 24 de novembre del 2012

REFLEXIONEM o ESTUDIEM?

Benvolguts followers,

Avui és dia de reflexió, un dia en el que no hi ha propaganda electoral i on els ciutadans tenim el dia per acabar de decidir a qui votem en les eleccions del 25-N, si és que volem exercir el nostre dret de votar.

Acaba una campanya electoral que ha donat per molt i que no ha deixat indiferent a ningú. Els resultats d'aquestes eleccions poden ser un punt d'inflexió en el devenir de la nostra estimada Catalunya.

M'imagino que molts de vosaltres us interessa el desenllaç d'aquestes eleccions i us agradaria participar-hi activament. No obstant, segurament per molts avui és jornada d'estudi i no de reflexió. Molts ànims des d'aquí!

Us deixo una imatge amb història que simbolitza a la perfecció el dia d'avui ...


ALGUNES PREGUNTES ...
 (preguntes amb un premi suculent!)

- Com s'anomena aquesta obra d'art? Quin és l'escultor?

- On podem trobar aquesta obra?

- Què simbolitza? Com s'anomenava originalment?

- De quin poema èpic en formava part aquesta escultura?

- Quines són les vostres prediccions per les eleccions del 25-N?

3 comentaris:

  1. Aquesta obra s'anomena el Pensador i l’escultor és Auguste Rodin.
    L’original es troba al Museu Rodin a Paris, però hi ha moltes versions arreu del món.
    L'escultura representa a primera vista la meditació: el personatge es troba impertorbable, sumit en la profunditat de les seves reflexions, lliurant una dura batalla interna. Rodin expressa aquesta força, d'una potència retinguda, de manera que l'escultura no atorga a la força psíquica més que la imatge de l'aparença externa.
    La veritable força es manifesta com una experiència de turments morals o angoixes humanes que es generen des de l'ànima.
    Originalment s’anomenava El Poeta. Formava part del poema èpic "La Divina Comedia" de Dante Alighieri, que és una de les obres fonamentals de la transició del pensament medieval al renaixentista.

    Fabiola Solà

    ResponElimina
  2. Excel·lent Fabiola! Començaràs l'examen amb un extra de puntuació! Feliç diumenge!

    ResponElimina
  3. Aquesta escultura, anomenada "el pensador", està feta de bronze i es d'Auguste Rodin, un artitsa francès molt conegut i important. Aqeutsa escultura, juntament amb la seva major part d'obres es pot trobar al Museu Rodin (dedicat a Auguste Rodin).
    Simbolitza el debat intern de l'època, la meditació, amb dramatisme, marcat amb el gran realisme característic de Rodin. La figura esta despullada perquè Rodin, volia fer alguna cosa similar a l'estil de Miqel Àngel.
    Originalment s'anomenava el poeta, perquè l'autor hi volia representar tant el pensar com la poesia.
    L'escultura, juntament amb moltes d'altres, formava part de "La Divina Comèdia", de Dante Alighieri. Concretament, el pensador representava a Dante, davant "les portes de l'infern", ponderant el seu poema.

    De cara a les eleccions, crec que hi haurà una gran alfuència de gent, i molta d'questa gent votarà a CIU. Però crec que la segona força serà ERC, per davant del PP i del PSC, després, però empenyent amb força i haurà Iniciativa, i finalmenent Solidaritat i Ciutadans.

    ResponElimina