xf

dijous, 1 de novembre del 2012

ALLAU HUMANA EN UNA TRÀGICA FESTA A MADRID

Tres noies mortes i dues més en estat crític per una allau humana en una festa de Halloween a Madrid

L'hospital Doce de Octubre desmenteix la mort d'una de les dues nois ferides. Les víctimes tenien entre 18 i 25 anys. Una bengala podria haver estat l'origen de l'allau. La festa es feia al recinte de Madrid Arena


Tres noies han mort i dues més es troben en estat crític després de patir parades cardiorespiratòries durant una festa de Halloween celebrada al recinte de Madrid Arena, a la Casa de Camp, segons han informat fonts d'emergències de la capital espanyola. Les tres víctimes, dues de 18 anys i una de 25, haurien patit un traumatisme toràcic per aixafament, com a conseqüència d'una allau humana originada arran de l'encesa d'una bengala a l'interior del recinte. Una de les noies ingressada en estat crític té 20 anys. La cinquena víctima, que encara no ha sigut identificada, està en estat "molt crític" a la unitat de cures intensives de l'Hospital Doce de Octubre de Madrid. La policia espanyola confirma la mort d'una de les dues noies ferides, però l'hospital Doce de Octubre ho desmenteix, tot segons la cadena Ser.


Els serveis d'emergències han rebut l'avís, al voltant de les 4.05 d'aquesta matinada de dijous, per atendre diverses joves que es trobaven en parada cardiorespiratòria d'origen traumàtic per aixafament, possiblement en caure i ser atropellades per una allau humana. A la festa hi havia un gran nombre de persones concentrades.

Segons han afegit les fonts, dues de les noies han mort a la infermeria del recinte, després de més de 30 minuts d'intent de reanimació, i la tercera ha mort en arribar a l'Hospital Clínic de Madrid, on ha sigut traslladada. Les altres dues es troben en estat crític a l'Hospital 12 de Octubre i a la Fundació Jiménez Díaz.

Malgrat que la primera hipòtesi apunta al llançament d'una bengala, la policia espanyola continua investigant les causes de la tragèdia durant aquesta festa privada a Madrid, que s'ha acabat al voltant de les 6.30 hores, quan la majoria dels assistents han abandonat el lloc.

Al Madrid Arena, amb un aforament d'unes 10.000 persones, l'empresa 'Diviertt' celebrava la nit de Halloween, que oferia, per 25 euros, la festa 'Thriller Music Park' en una "atmosfera tètrica i divertida aconseguida gràcies als efectes visuals i sonors" amb alguns coneguts punxadiscos, segons la pàgina web de Madrid Espais i Congressos.


L'organització suggeria disfresses inspirades en el vídeo 'Thriller', de Michael Jackson, i anunciava com a estrella de la festa Steve Auki, a qui descriu com "inclassificable artista" de la música electrònica, i Julien Leik, Autoerotique, Army of the Universe i Ed is Dead.

Agència EFE
www.ara.cat
[Consulta: 1 de novembre de 2012]

FEM EL COMENTARI
- De qui va ser la culpa del tràgic incident?

- Van fer bé seguint amb el festival fins a la matinada?

- A la història han passat casos similars. Què va passar a la Love Parade (Alemanya) fa uns anys? I a Argentina?

- Aquí a Catalunya es celebren dues festes Halloween i La Castanyada. Quina vau celebrar vosaltres? Quin origen tenen les dues celebracions?
...

9 comentaris:

  1. Crec que la culpa d’aquest tràgic incident la té l’organització d’aquesta macro festa, ja que si els guardes de seguretat no van saber mantenir l’ordre,potser es que feia falta més personal. Un altre aspecte negatiu de l’organització és el fet de que els equips preparats per actuar en cas d’urgència eren molt reduïts, i no estaven preparat per atendre un gran nombre de ferits com el cas que va passar.
    Segons l’ informació dels mitjans de comunicació, és va sobrepassar l’aforament màxim de persones per el qual esta autoritzat l’espai .
    Tractant-se d’un accident a gran escala, no crec que l’opció de seguir endavant amb el festival fos la correcta, ja que hi havia hagut morts i és el motiu més greu per el que aturar la celebració de qualsevol festival.
    Love parade, un festival celebrat a Alemanya des de 1989 de musica electrònica i dance, va patir un accident semblant el de la macro festa de Madrid.
    Concretament el 25 de setembre del 2010, en el transcurs d’una Love parade, 19 personas van morir i aproximadament unes 360 persones van ser ferides.
    Entre ells i va haver 4 espanyols ferits, i dues d’elles van morir.
    Tot aquet desastre de la Love Parade va passar quan a les 17:00 la policia alemanya va tancar les portes del recinte, perquè hi havia molta gent intentant entrar sense permís, i l’establiment estava abarrotat. Algunes persones van intentar entrar per una escala d’emergència vella, que va caure i això és el que va provocar el pànic en la gent i en conseqüència la llau humana. Aquesta va ser l’acció que va fer que 18 persones perdessin la vida, 7 d’elles extragueres.
    Per la tardor jo celebro la Castanyada, ja que és una festa típica tradicional de Catalunya que es celebra per Tots Sants. Aquesta festa prové d’una antiga celebració funerària. Per la Castanyada les castanyeres torren castanyes i les venen el carrer,ven calentes embolicades amb una paperina. Els panellets i moniatos també es mengen en aquesta diada.
    Laia Fernández

    ResponElimina
    Respostes
    1. Felicitats per aquest comentari i per l'interès que mostres en tot el que fas Laia!!! A seguir així!

      Elimina
  2. JO crec que probablement hagui set 30% culpa de la gent, i d'altra banda, seria 70% culpa de la organització de seguretat
    ja que no es va organitzar força bé, o gens bé. Per que hi hagut accident semblant, en aquest.

    segons l'informació que s'ha informat: es que tot apunta en un de l'explosió d'una bengala o bé d'un petard que ha provocat el pànic entre la gent i això ha provocat una allau humana.

    El que cal fer és demanar les mesures de seguretat raonables per tal situacions, per que ha passat algú semblant a que 19 persones que han mort i 342 més van ser ferides en una allau que s'ha produït per un suposat atac de pànic col · lectiu en al túnel d'entrada a la macrofesta on es celebrava la 'Love Parade' de Duisburg, a l'oest d'Alemanya.

    I no haurien de continuar la festa,ja que hagui set un cas de mort, i que probablement, hi podia haver més accidents, segons el panic que hi havia..


    Osas Aighewi

    ResponElimina
  3. Jo crec que la culpa d’aquest incident va ser de la persona irresponsable o de les persones irresponsables que van encendre la bengala, ja que s’havien quasi segur que la gent s’espantaria, tot i que també penso que si hi haguessin hagut l’aforament del recinte correcte, és a dir que no hi hagués hagut més gent del conte hauria set molt més fàcil sortir cap a fora i no hi hauria hagut aquest tràgic incident.
    Penso que la decisió de continuar el festival és totalment incorrecte ja que si els responsables s’havien que hi havia hagut morts haurien d’haver tancat el festival immediatament.
    Love Parade va ser un festival de música electrònica i dance que es va originar a Alemanya al 1986, fa cosa de dos anys van morir 21 persones i més d’un centenar van resultar ferides en una allau humana celebrant aquest festival.
    Penso que els organitzadors de les grans festes com aquestes dues, haurien de preveure que si no es compleixen les mesures de seguretat poden passar tragèdies i que potser no aconsegueixen tants diners com aconseguiren saltant-se les regles d’aforament però evitarien grans problemes. També penso que haurien de posar més mesures de seguretat, per evitar de que entressin materials que pugin causar d’anys o perjudiquin a la gent del recinte.
    Èrica Garrido

    ResponElimina
  4. Jo cerc que la culpa ve ser de les persones que van encedre la bengala i les persones que van deixar entrar moltes mes persones en aquell lloc. Tot aixo va passar perquè les coses no estaben be fetes, nomes hi havia una porta per sortir i per entrar.
    No van fer be que aquell concert dures fins a la matinada, i més amb aixo que ha passat en aquell moment.
    Love Parade ve ser un festival de música, que es va fer en Alemanya al 1986. Fa com 2 anys, van morir 21 persones i més d'un centenar ferides en una allau humana celebrant aquell festival. I en Argentina no se si va passar el mateix que a Alemanya o aqui.
    Jo el 31 d'octubre vaig estar fent un sopar amb la meva familia per el meu aniversari quan vaig veure aixo.

    Nazaret Sousa

    ResponElimina
  5. Jo penso que aquest accident es podria haver evitat perfectament, ja que si les coses es fan ben fetes i es segueixen i compleixen totes les normes, tot ha de succeir en ordre i sense incidents. Però el cas del Madrid Arena és un cas apart, ja que si analitzem fil per randa l'organització d'aquesta festa, s'ha de dir que tot estava fatal.

    Segons han explicat els mitjants de comunicació en els darrers dies, la festa del Madrid Arena no complia la majoria de requisits elementals, com són per exemple la xifra màxima d'assistents a la festa o bé els accessos d'entrada i sortida. El nombre d'assistents a la festa era gairebé el doble del màxim de persones permeses, per tant, és normal que hi haguéssin problemes en els accessos principalment de sortida. Tot i així, les mesures de seguretat del Madrid Arena tampoc van ser per tirar coets, i com ja és evident,no van ser gaire eficaces, ja que no és gaire lògic que alguns assistents entréssin al recinte amb bengales o altres objectes relacionats amb el foc. A part d'això, també seria interessant analitzar el comportament i la feina dels vigilants, guàrdies de seguretat i dels macarres de les portes, ja que últimament les seves actituds han estat criticades en alguns mitjans, i posades baixa sospita. Per tan, com ja he dit abans, el Madrid Arena en aquest àmbit va ser un autèntic desastre.

    Malgrat tot això, l'accident que va succeir a Madrid no és pas el primer que passa a Europa, ja que si no recordo malament l'estiu passat o fa dos anys, hi va haver un accident semblant a Alemanya, concretament en un concert musical. Tot això ens ve a dir que en els últims anys hi han hagut varis casos d'accidents d'aquests tipus, i que per tan han estat mal organitzats i en alguns casos, fins i tot un xic il·legals i sense tots els permisos en regle.

    Tots aquests fets ens conviden a reflexionar, i a molts ciutadans ens ve al cap que a molts païssos d'Europa, concretament els païssos del Mediterràni (Espanya, Itàlia,també hi podem incloure Portugal encara que no estigui al Mediterràni), es fan les coses de qualsevol manera o almenys aquesta és la sensació que dóna. Per tan, estaria bé que reflexionéssim sobre aquest aspecte, ja que d'aquesta manera és com ens veuen a la resta d'Europa, i evidentment donem una imatge molt dolenta. Penso que seria important posar una mica d'ordre en aquest país, i que a la llarga segur que ens en beneficiariem i potser, es podrien evitar accidents com el que va succeir fa uns dies a Madrid.

    A part d'això, esperem que no es tornin a repetir accidents d'aquest tipus a qualsevol lloc, i que si pot ser, que la pròxima festa estigui una mica més ben organitzada que aquesta.

    Eduard Madrid

    ResponElimina
  6. Aquest esdeveniment de Madrid, en ple 2012, amb més de 10.000 persones segons l'organització, amb les sortides d'emergència precintades, on no es registraven als assistents,on no revisaven les entrades, i tampoc els DNIs, on la gent podia entrar amb fotocòpies de l'entrada (pel que expliquen els testimonis), amb begudes a les motxilles, etc.. Mirant el vídeo o les fotos es pot veure el petit passadís pel qual havia de accedir tota la gen. Era impossible que aquella festa fos segura.El vídeo és aquet: www.youtube.com/watch?v=7jgk57Xklss

    A mi no em sembla un accident, em sembla un error d'organització considerable. Un accident és una cosa que no es pot preveure, però el de Madrid, amb la genial organització que va fer a la gala, era del tot previsible.

    Tot aixo a passat perquè les persones sempre volem més del que podem aconseguir i les persones que ho van organitzar no volien perdre uns quants diners per posar més seguretat.

    Aquest any la meva germana gran ha estat en un Festival a Portugal, per a 50.000 persones. M'ha explicat que els accessos i les zones de pas eren molt amples, com una avinguda. A l'entrada més de 30 policies escorcollava a tothom que passava i revisaven les entrades i la documentació.Era impossible colar-se o colar res. Un cop dins, a l'escenari principal tenien zones tancades entre el públic per poder crear vies d'escapament si passava alguna cosa. I això a Portugal.

    A mi el que em sorprèn més es la quantitat de gent que paga 25€ d'entrada per estar apretats amb una multitud de gent sense poder moure's ni respirar. Ara bé aquí es donen a veure les causes.

    Laila Bourass El Haddaji 1r C BAT

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel teu comentari i seguir el bloc Laila!!! Molta sort i una forta abraçada!

      Elimina
  7. Bé, començaré dient que tot aquest espectacle es va crear perquè van vendre més entrades del compte, si la gent hagués set més responsable, no hagués passat tot aquest desastre, ja que es va sobrepassar moltes vegades l'aforament. Era de 10.000 persones i va ser totalment normal que si van vendre més entrades del compte puguessin passar coses d'aquests tipus.

    També vull dir que aquesta festa no hauria d'haver continuat fins a aquelles hores de la matinada si havia passat tot allò, és una causa per les quals la gent encara s'esverava més, així que opino que després de que passes tot aquell enrenou amb la gent que es va morir i van quedar ferits, trobo totalment incorrecte la decsisió que es continués aquella macro festa.

    ResponElimina