xf

dilluns, 26 de novembre del 2012

ELECCIONS AL PARLAMENT DE CATALUNYA'12


Benvolguts seguidors/es,

Ahir va ser una jornada històrica per Catalunya, així ho corroboren les dades de participació (69,57%), una de les més altes en democràcia a unes eleccions autonòmiques. 

D'altra banda, històrica perquè el moment ho recaria; immersos en una profunda crisi econòmica, política i social que està desgastant a tota la població i amb el debat candent sobre la taula del dret a decidir i l'estat propi. Un independentisme que va generar un "tsunami" social i polític després de la multitudinària manifestació de l'11-S a Barcelona, la qual havia causat una gran il·lusió als partidaris que Catalunya fos un nou estat d'Europa. 

Comparem resultats eleccions del 2010 i del 2012. Font: www.elpuntavui.cat

Els resultats d'ahir deixen un munt de incògnites i sorpreses que segurament s’aniran revelant al llarg de les pròximes setmanes o mesos.

Aquests dies sentirem als mitjans de comunicació un munt de valoracions, cròniques i opinions vers els resultats que segurament aniran en ambdues direccions: que si els nacionalistes i sobiranistes han perdut, que si l’independentisme ha pujat, que si els partits de dretes han obtingut els millors resultats de la seva història, que si Catalunya està clarament dividida, ... Segurament, hi haurà comentaris de tots els gustos i colors.


En aquest ball de xifres convé ser realista i mirar la situació amb perspectiva i cautela. Considero que la situació és excepcional i, per tant, es necessiten solucions excepcionals. La no majoria absoluta de CIU pot fer que altres partits polítics, fins ara a l’oposició, tinguin la seva oportunitat d’incidir en les polítiques d’aquest país. Crec que és bo per la democràcia que un sol partit no governi amb tot el poder.

Després d’aquesta petita i humil reflexió, espero que digueu la vostra respecte la situació política que ha deixat al descobert aquestes eleccions.  

 Fins aviat!
Administrador del blog

2 comentaris:

  1. http://www.vilaweb.cat/noticia/4059053/20121126/video-dades-triomf-sobiranista.html#menu-principal

    ResponElimina
  2. Gran vídeo Jordi! Us el recomano per entendre millor els resultats electorals!

    ResponElimina