xf

divendres, 30 de novembre del 2012

CAMPANYA SOLIDÀRIA "EL GRAN RECAPTE"

- Catalunya es mobilitza per recollir 1.400 tones d'aliments en dos dies
- Uns 10.000 voluntaris en un miler de supermercats rebran les donacions
- El Corte Inglés firma un acord permanent amb Banc dels Aliments

'Recapte' o simplement solidaritat. La campanya Gran Recapte organitzada pel Banc dels Aliments per divendres i dissabte pretén recollir prop de 1.400 tones d'aliments per repartir-los entre persones necessitades. I és que la crisi i les dificultats de la majoria mobilitza els sentiments solidaris de molts. El president del Banc dels Aliments de Barcelona, Antoni Santsalvadó, donarà aquest divendres el tret de sortida a la recollida d'aliments al popular mercat de Santa Caterina de Barcelona.

De raons en sobren. Les últimes estadístiques apunten que més de 2,2 milions de catalans, gairebé el 30% de la població, es troben en situació de risc de pobresa o d'exclusió social. Es tracta d'un senyal vermell d'alarma molt vinculat als drames associats a la crisi com l'alça de l'atur i els desnonaments. On no arriba de manera suficient la solució de l'Administració apareixen les iniciatives solidàries.

El Banc dels Aliments, que l'any passat va recollir en aquesta mateixa campanya un total de 1.058 tones d'aliments, vol superar els 1.400 en aquesta quarta edició del "Gran Recapte". El destí final del que es reculli són entitats socials en contacte amb persones en dificultats. Cada dia es distribueixen entre 17 i 25 tones d'aliments. Una ajuda per a totes aquelles persones, especialment les que confessen que no poden menjar carn, pollastre o peix cada dos dies (el 3,4% dels habitants de Catalunya). 

Aliments de llarga conservació

La campanya de recollida demana a la ciutadania que doni aliments bàsics i de llarga conservació com llegums secs, llet, oli i llaunes de conserva de peix i tomàquet natural. Hi haurà punts de recollida, gestionats pels voluntaris (uns 10.000), en 1.000 supermercats i mercats catalans divendres i dissabte.
 
La iniciativa està impulsada pel Banc dels Aliments i l'Obra Social de La Caixa, tot i que compta amb la col·laboració d'altres entitats i la majoria de les empreses agroalimentàries catalanes. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) organitzarà una caravana solidària que recorrerà tres escoles (Escola Betània-Patmos, Escola Jesús-Maria i Escola Pia de Sant Antoni) per recollir el menjar entregat pels seus alumnes i traslladar-lo a la seu del Banc dels Aliments. Per una altra part, la majoria de les cadenes de supermercats també s'han adherit a la campanya i facilitaran punts de recollida. 
 


www.elperiodico.cat
Barcelona
[Consulta: 30 de novembre de 2012]

Per a més informació consulteu la pàgina web del Banc dels aliments: http://www.bancdelsaliments.org/ (clicar)


Deprés de llegir la notícia hi podeu dir la vostra... Sobretot aquest any en que el FAIG de 4t va encaminat cap a l'Aprenentatge i Servei ... Som-hi?

1 comentari:

  1. Trobo perfecte que, la Fundació Gran Recapte d’Aliments tingui aquestes idees i que les pugui dur a terme encara que estiguem en èpoques de crisi. Jo creia que recollir 1.400 tones d'aliments en dos dies era una mica impossible, però després de llegir la notícia a la web de la fundació i veure que 12.000 voluntaris s’han posat en marxa en els 1.000 punts de recollida constituïts, més els ciutadans solidàris, tot es possible.

    Pensar que hi ha gent que no pot menjar carn, pollastre o peix quan els hi vingui de gust, és molt trist, i això fa que els ciutadans s’animin més a donar aliments bàsics i de llarga conservació com llegums secs, llet, oli i llaunes de conserva de peix i tomàquet natural. Em sembla perfecte que es facin campanyes d’aquestes i ho trobo imprescindible, ja que hi ha gent que depèn d’això, de la solidaritat dels seus veïns i de la gent del seu poble.

    Sumia El Bachiri

    ResponElimina