xf

dimarts, 6 de març del 2012

L'ÀNGEL DE BRAUNSCHWEIG i EL PERDÓ "30 MINUTS"

''ÀNGEL DE BRAUNSCHWEIG'


Un benefactor anònim reparteix gairebé 200.000 euros en una ciutat alemanya

Els sobres amb diners han aparegut en centres infantils, hospicis i residències de discapacitats.

Els habitants de Braunschweig, una ciutat de la Baixa Saxònia (Alemanya), són els protagonistes d'un conte de fades contemporani. Un benefactor del qual es desconeix la identitat ha repartit gairebé 200.000 euros als més necessitats d'aquesta ciutat en sobres plens de bitllets de 500 euros. Els diners els han rebut centres infantils, centres de menors, residències de discapacitats i altres institucions d'ajuda social.


Dins de cada sobre hi havia de 10.000 a 20.000 euros i un article del diari local Braunschweiger Zeitung, en què es parlava sobre les necessitats del beneficiari. Un d'aquests casos va ser el d'un noi que es va quedar paralític en un accident de natació. Es va escriure un article en el diari parlant d'ell i més tard va rebre una gran suma de diners juntament amb l'article, que portava el seu nom subratllat.

No se sap res sobre la identitat de la persona responsable d'aquestes generoses donacions, però a la ciutat de Braunschweig ja se'l coneix com l'àngel de Braunschweig.

ELS ETARRES DEMANEN PERDÓ, PER PRIMERA VEGADA, MIRANT ELS ULLS DE LA TELEVISIÓ

Ex-membres de la banda penedits van rendir comptes dels seus atemptats, directament, davant els familiars de les víctimes que ells van causar, en el programa de TV3 "30 minuts". L'ex-etarra Iñaki Rekarte va revelar, amb un nus a la gola, que "ens ordenaven: mateu tot el que podeu".


Por qué los unos necesitan pedir perdón y los otros, perdonar

La iniciativa de encontrarse con víctimas surgió de los mismos reclusos de ETA

La víctima: "Dudaba si ir o no, si estaría faltando a la memoria de mi padre"

El etarra: "Has matado a tres personas que no sabes ni quiénes son"


 
       

En la mateixa línia, el que va ser cap del Comando Madrid de ETA José Luis Urrusolo Sistiaga es va reunir la passada tardor amb l'empresari Emiliano Revilla, que actualment té 83 anys, al que va mantenir segrestat del 24 de febrer al 30 d'octubre de 1988. Sistiaga, condemnat a 100 anys de presó per segrest i assassinat, és ara dissident de la banda i membre del grup anomenat "Presos Comprometidos con el irreversible Proceso de Paz".

AQUÍ US DEIXEM L'ENLLAÇ http://www.tv3.cat/videos/3980170/El-perdo PER TAL DE VEURE EL REPORTATGE COMPLET "EL PERDÓ" DEL PROGRAMA 30 MINUTS DE TV3:

FEM EL COMENTARI

- Aquestes setmanes celebrem a l'escola els esmorzars+festival+sopar = solidaris. Després de llegir la primera notícia quines conclusions n'extreus?

- Al veure el programa "30 minuts" quines sensacions perceps?

- Com valores l'actitud d'uns i altres (víctimes i etarres)?

- Quins van ser els orígens de la banda terrorista ETA?

- Creus que el conflicte armat al País Basc està ja finalitzat?

- La independència a qualsevol preu?

...

2 comentaris:

  1. Crec que els origens més abans de que sortis eta, de intentar aconseguir la independència del Pais Basc era bona però que el fet de intentar fer el possible perquè fossin independents va fer que sortis el problema de que comencesin a matar guardies civils, persones de partits espanyolistes.. etc. Crec que ara ja fa uns anys, el pensament d'ETA ja no era del tot només fer coses per la independència, si nos que ara ja tenien un pensament de matar, oblidantse en part els seus principis d'aconseguir l'independència; matant a gent inocent i a persones que potser també tenien el seu pensament d'independència.

    ResponElimina
  2. Els d'ETA es pensaven que matant aconseguirien independència i l'únic que van fer va ser destrossar famílies i fer atempats.
    Si volien independència parlant i/o fent una conferència potser l'haguessin aconseguit.
    Diuen que ja no mataran més però... i si no és cert?

    ResponElimina