xf

dimecres, 28 de març del 2012

EXPEDICIÓ "DEEPSEA CHALLENGER"

James Cameron arriba fins al més profund de l'oceà

- El director de 'Titanic' i 'Avatar' completa amb èxit el descens a la fossa de les Mariannes, a gairebé 11.000 metres sota el mar al Pacífic.

- S'estima que hi ha més de 750.000 espècies marines que no han estat formalment catalogades per la ciència, tres vegades més que les que es coneixen.


El cineasta nord-americà James Cameron va completar amb èxit la seva expedició a la fossa de les Mariannes, el punt més profund de l'oceà, i es va convertir en la primera persona que ha baixat en solitari a aquest lloc, ha informat National Geographic a la seva pàgina web.

Cameron, de 57 anys, va començar el seu descens en un minisubmarí fabricat pel seu equip d'enginyers en col·laboració amb National Geographic.

National Geographic va estar informant a través de Twitter del viatge i del moment en què Cameron va tocar fons.


VUIT ANYS DE PREPARACIÓ

L'expedició té fins científics i feia vuit anys que la preparava. La fossa de les Mariannes, a gairebé 11.000 metres de profunditat, està situada a prop de l'illa de Guam, al sud del Pacífic.

Fins a la data, únicament havia aconseguit tocar fons a les Mariannes el batiscaf Trieste, el 1960, pilotat pel tinent de la Marina nord-americà Don Walsh i l'explorador suís Jacques Piccard.

PRIMER EN SOLITARI
El director de les pel·lícules més taquilleres de la història del cine, Titanic i Avatar, és la primera persona en la història que ha baixat a aquest lloc en solitari.

Al voltant de les 02.00 GMT del dilluns Cameron va tornar a la superfície, després d'haver estatexplorant i filmant les Mariannes.



CÀMERES I BRAÇOS ROBÒTICS
La nau que va transportar el director del cine va ser batejada com a Deepsea Challenger, té espai per a un ocupant i està equipada amb càmeres i braços robòtics.

El minisubmarí havia realitzat aquesta mateixa setmana un viatge de prova no tripulat fins a arribar a la fossa, segons va explicar el propi Cameron el divendres en una entrevista amb National Geographic News.

750.000 ESPÈCIES SENSE CATALOGAR
S'estima que hi ha més de 750.000 espècies marines que no han estat formalment catalogades per la ciència, tres vegades més que les que es coneixen.

L'interès de Cameron pels fons marins el va portar a realitzar pel·lícules com The Abyss (1989), en què un grup de científics trobaven vida extraterrestre a les profunditats de l'oceà, així com a buscar les restes del Titanic (Last Mysteries of The Titanic, 2005).





Per a la seqüela d'Avatar, el director té previst que la història es desenvolupi sota la superfície del mar.


Agència EFE /Whashington
e-periodico.com
[Consulta: 27 de març del 2012]

Vegeu el vídeo complet en anglès al Youtube. Aquí teniu l'enllaç .... ....http://www.youtube.com/watch?v=0mBG0LbAoqk (cliqueu).



FEM EL COMENTARI:

- Què us sembla la notícia?

- Us Sembla increïble que al segle XXI encara hi hagi espècies per conèixer?

- Aquesta notícia ens parla del Titanic. Quin misteris podem trobar en la desaparició del Titanic?

- Has vist les pel·lícules de Cameron (Titanic i Avatar)? Quina opinió en tens?
....

2 comentaris:

  1. Trobo molt interessant que hi hagi persones com en Cameron que tinguin un hobby tan peculiar com és aquest, ja que pot aportar moltes coses a la ciència.
    Penso que no és extrany que hi hagi tantes espècies sense catal·logar perquè en el món hi ha molts éssers vius i de fet del que en sabem menys és del món marí.
    Tot i que s'han fet altres expedicions a fons marines, encara queda molt per conèixer sobre el mar i el que ens amaga.
    No he vist cap de les dues películes, ni Titanic ni Avatar, la primera perquè mai m'ha motivat gaire l'història i la segona perquè trobo que en van fer massa publicitat i la vaig aborrir abans de veure-la.
    El vídeo del Youtube és molt interessant tot iq ue m'ha produït una mica de claustrofòbia veure'l allà en un espai tant petit.

    ResponElimina
  2. Aquesta noticia ens pot demostrar que tot i haver fet moltes expedicions encara no sabem què ens depara el món marí.
    Jo si que he vist les dues pel·lícules que es comenten, i he de dir que em vàren encantar ja que el seu argument em va fer estar tota la pel·lícula amb suspens i em va captivar fins el final.

    ResponElimina