xf

dimecres, 17 d’abril del 2013

"TERROR" ALS ESTATS UNITS: BOSTON i TEXAS.


Dues explosions causen almenys tres morts a la marató de Boston
La policia confirma el nombre de víctimes mortals (3 en total) i fonts mèdiques xifren el de ferits en 140

Els Estats Units van reviure ahir els seus pitjors malsons després que dues explosions posessin un abrupte i sagnant final a la marató de Boston, una de les més antigues del món i una de les més prestigioses. Les deflagracions, que van tenir en una de les grades a tocar de la línia de meta, van matar tres persones i en van ferir 68, segons fonts mèdiques, encara que el diari 'Boston Globe' parlava d'un centenar de ferits.

Imatge de la primera explosió.
Diverses fonts oficials van apuntar que les detonacions van ser causades per dues bombes però, en una breu compareixença davant el país, el president Barack Obama va evitar parlar d'atemptat terrorista. Hi va haver també una tercera explosió a la Biblioteca John Fitzgerald Kenndy, però tot indica que va ser ocasionada per un foc fortuït.

Malgrat la cautela demostrada per Obama en la seva al·locució, el president va deixar entreveure que es tracta d'un atemptat terroristes. "Encara no sabem qui ho ha fet o perquè ho ha fet, però que ningú s'equivoqui, trobarem els responsables". Obama es va comprometre a portar-los davant la justícia i va transmetre a la capital de Massachusetts el suport de tot el país. "Tots els nord-americans estan avui amb el poble de Boston", ha dit el president. [...]

Màxima alerta a tot el país

Entre els participants de la carrera hi havia 91 espanyols, però segons fonts consulars, no hi ha notícies que cap d'ells hagi resultat ferit.

La tragèdia va activar immediatament les mesures de seguretat a tot el país. Les policies de Nova York i Washington es van posar en màxima alerta i es van reforçar les mesures de seguretat en els llocs estratègics. La CBS va informar que una persona havia estat detinguda, encara que es desconeix la seva identitat. Tampoc és clar si l'explosió a la Biblioteca John Fitzgerald Kennedy, situada a diversos quilòmetres de la línia de meta, està relacionada amb les explosions de la marató. La policia va dir posteriorment que podria haver-se degut a un foc a les calderes. [...]

 

La marató de Boston forma part de les cinc grans, les World Marathon Majors (juntament amb Nova York, Chicago, Berlín i Londres) i complía aquest any la seva 117a edició. A la ciutat era dia festiu, una jornada en què es commemoren algunes de les grans batalles de la guerra d'Independència contra els britànics. 
Ricardo Mir de Francia
Washington
www.elperiodico.cat
[Consulta: 16 d'abril de 2013]


50.000 dòlars per pistes sobre l'autor de les explosions de Boston

La policia i els sindicats de bombers reclamen qualsevol informació que porti a detenir els responsables de la massacre.
Fonts policials descarten la vinculació d'Al-Qaida amb l'atemptat.

 La policia de Boston i els sindicats de bombers de la ciutat han ofert avui una recompensa de 50.000 dòlars (una mica més de 38.000 euros) per qualsevol informació que porti a la captura del responsable o responsables de les explosions de dilluns durant la marató, que han deixat tres morts i 176 ferits. [...]

Per més informació veure el vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=71dJFgim1po
Agències Boston
www.elperiodico.cat
[Consulta: 17 d'abril de 2013]


La policia parla de "devastació massiva" per l'explosió de la planta de fertilitzants de Texas 
Les autoritats confirmen que hi ha entre 5 i 15 morts, però temen trobar-ne molts més quan es faci de dia. Els bombers tenen la planta sota control i descarten que es formi un núvol tòxic.
 Un nombre indeterminat de persones han mort i al voltant d'un centenar han resultat ferides en l'explosió en una planta de fertilitzants de West, a prop de Waco (Texas, Estats Units), aquesta matinada de dijous. La policia ha confirmat que hi ha entre 5 i 15 morts, però espera a fer un recompte exhaustiu quan arribi la llum del dia, quan s'espera que el nombre de víctimes augmenti. A banda, hi ha entre 3 i 5 bombers desapareguts i almenys 160 ferits que són tractats en hospitals de la zona.
 

L'explosió ha afectat dotzenes edificis de la zona, entre els quals, una residència d'avis i una escola bressol i també un bloc de 50 habitatges. La deflagració, que s'ha produït a les 19.50 hora local −2.50, hora catalana−, ha anat precedida d'un incendi. Algunes fonts eleven el nombre de víctimes mortals fins a una setantena, malgrat que la xifra no és oficial. La policia parla de "devastació massiva" i diu que la zona té l'aspecte de "la guerra de l'Iraq". [...]
Agències Washington
www.elperiodico.cat
[Consulta: 18 d'abril de 2013]

L'FBI difon imatges de dos sospitosos de l'atemptat de Boston

Presumptament serien dos germans entre 19-26 anys de nacionalitat txetxena. Un d'ells ja està mort després d'un tiroteig i l'altre ha fugit i està en busca i captura per les entitats nord-americanes.


Imatge del primer sospitós de l Imatge del segon sospitós. FBI
 ÚLTIMA HORA...

Valorem les esfereïdores notícies:

- Què en penseu de la tragèdia de Boston?

- Quins altres atemptats terroristes es recorden als Estats Units?

- Qui creus que ha pogut realitzar l'explosió de les bombes?

- Per què era festa nacional a Boston? Per què és una ciutat històrica?

- Quines conseqüències pot comportar aquest atac terrorista?

- Què és Al-Qaida?

- Creus que els últims esdeveniments fan perillar l'estabilitat a nivell mundial?

- Creus que l'explosió a Texas ha sigut provocada? Té alguna relació amb l'atemptat de Boston?

-  El 19 d'abril de 1993, és a dir ara fa 20 anys, aquesta mateixa zona va patir un incident similar. Quin? Explica'l.

- Qui va ser Richter?

- Quin conflicte es va produir a Txetxènia sobretot a partir de l'any 1993?
...

13 comentaris:

  1. Les autoritats han identificat a un sospitós que podria haver estat un dels autors de l'atemptat de Boston. El FBI ha trobat al sospitós gràcies a les càmeres de seguretat de la tenda *Lord & Taylor, que es troba a l'altre costat del carrer on va tenir lloc la segona explosió.Fins ara la millor pista del FBI era la foto de la tapa d'una olla de pressió oposada en una teulada al costat del lloc de l'explosió. Els agents creuen que cobria la casserola de sis litres omple de metralla i amagada en una motxilla negra de *nailon. L'olla podria estar fabricada per l'empresa espanyola *Fagor, que ha venut unes 50.000 casseroles similars en comerços i grans magatzems d'Estats Units.

    ResponElimina
  2. Jo penso que no hi ha motiu per fer un atemptat que alarmi als Estats Units (de la mateixa manera penso de que no hi ha motius per els conflictes armats). L'11 S i també en recordo un de una matança a Manhattan una vegada (crec). Terroristes, sigui per matar americans o per fer exclatar una guerra (o ambdues). DIRIA que és perque va ser una de les primeres ciutats/colònies que hi va haguer a Amèrica i segurament per aquesta data. Si no hi ha cap pista de res, segurament només portarà pena per les víctimes i feina per la policia. No crec que perilli l'estabilitat a nivell mundial sobretot perquè només ha afectat una zona molt concreta d'Àmerica, tot i que moralment és obvi que han mort 3 persones i hi ha 147 ferits, que és molt greu.

    PS: Tota la informació l'he treta de la meva memòria :D

    -Gerard Parareda

    ResponElimina
  3. No em puc creure encara com un home, pot anar passejant-se amb dos motxilles, deixar-les al terra i que ningú se'n adoni, ho trobo un error brutal, tenint en comte que a succeït als EE.UU. Per altre banda, també trobu que s'ha d'estar molt malament per atemptar en una cursa solidaria, com són totes les que es fan allà, ja que els calers van destinats a organitzacions i hospitals...

    Att: Borja

    ResponElimina
  4. Al-Qaida és una oganització premilitar, que estar plantejat com un moviment de resistència islamista.
    com tots sabem, la tragèdia de Boston, no és la primera que sentim de Estats Units. Fa poc, vàrem sentir la de l'escola de Connecticut, i ja fa uns anys, l'atempatat a les Torres Bessones (Nova York).
    aquesta Marató que es feia a Boston, es realitzava des de l'any 1897. Es considera una de les maratons/carreres més importants del món, per tant, una de les maratons amb el nombre més elevat de participans. Com a tradició, es sol celebrar el tercer dilluns del mes d'abril, i com ja han dit anteriorment, aquest any era la 117ena edició.
    Aquesta marató forma part de les 5 probes del World Marathon Majors, que és una competició internacional, que des del 2006 agrupa les 5 maratons que són considerades les més importants a nivell mundial, Nova York, Berlín, Chicago, Londres i Boston. Per aquests motius que he explicat anteriorment, era festa a Boston.
    fent referència a l'explusió de Texas, no havia sentit la noticia i no puc dir, ni m'arriscare a dir si ha set un accident provocat o no.

    Júlia Saez

    ResponElimina
  5. Jo crec que amb un atemptat no aconseguiran res de res.
    Vaig llegir que també va morir un nen de 8 anys allà a la marató. Un nen innocent que volia animar els corredors. Crec que es molt injust que mori gent amb els atemptats, hi espero que investiguin per saber qui a comès aquest atemptat.

    Crec que l’explosió a Texas a set provocada ja que penso que té alguna relació amb l'atemptat de Boston.


    *Siham Boutammant

    ResponElimina
  6. Com tothom sap aquest no és el primer atemptat que hi ha als EUA, ja que n'hi hagut d'altres com l'atemptat a les Torres Bessones l'11 de setembre del 2001, el que va ser portat a terme per Al-Qaida, una organització terrorista islàmica..En quan a qui ha produit l'explosió seria molt difícil esbrinar qui va ser, ja que la marató de Boston es una de les més prestigioses de tot el món, per tant, també una de les que hi ha un major nombre de participants. En la meva opinió, aquests esdeveniments, s'ha de procurar que no passin més, ja sigui augmentant molt més la seguretat o prenent qualsevol altre mesura que faci que aquestes ja no es puguin produir o siguin quasi bé impossibles de realitzar, tot i que es molt díficil, s'ha de vetllar pel bé de les persones.

    Ivan Salvador Raurell

    ResponElimina
  7. No m'entra al cap com algun ésser viu, no dic persona perquè no es mareix aquest qualificatiu, i el d'ésser viu ja li va just, és capaç de fer un atemptat al mig d'una marató solidària, i en aquest cas en la marató més antiga que existeix, amb més de 100 anys d'història.
    Però aquest no ha estat el primer, ni per mala sort serà l'últim atemptat relacionat amb el món de l'esport, per posar un exemple a les olimpíades d'Atlanta al 1996, va esclatar una bomba que va causar la mort de dues persones i més de 100 ferits.
    Per el que he pogut veure i escoltar a les noticies l'atemptat va ser causat per dues bombes artesanes, i que per tant crec que és una pista per saber que aquest atemptat no ha estat causat per la banda terrorista Al-Qaida.
    PD: Gràcies per publicar'el vaig dir que te'l comentaria eh Guti


    Pau Franquesa València

    ResponElimina
  8. El món és boig, a opinió meva aquest atemptat no sé per què a sigut, com tots els atemptats, ja que només se celebrava una marató popular de Boston per una recolecta de diners. Aquestes "persones" que han decidit fer explotar una bomba no tenen cervell per veure que no només existeixen ells al món i no són feliços si no destrossen la vida d'algunes persones afectades per l'atemptat i d'altres no afectadas per l'explosió com la família. Quan s'assegurin de qui és la o les persones que han comès aquest conflicte, personalmen els condemnaria a morir. És injust que una persona tingui que morir per uns bojus terroristes.

    Irene Planas Lozano

    ResponElimina
  9. Desprès de pensar durant una bona estona quina podria ser la resposta a la gran explosió que es va causar ara fa 3 dies, no se’m en acudeix cap de lògica.
    Era un acte benèfic, esportiu, en el que participava tota la gent cooperativament en un acte de solidaritat, no entenc perquè en un moment com aquest, en el que hi ha milers de persones innocents al carrer, tant infants com gent gran, pot passar un fet com aquest.
    Es molt impactant el cas d’un home que he llegit avui al matí al diari. Aquest home estava observant la cursa, ja que bastants dels seus amics i participaven, i estava situat a primera fila a prop de la meta. Quan els participants ja s’acostaven a la meta de final, un home es va acostar a ell i va deixar una motxilla els seus peus, a continuació va marxar. El noi que estava observant la carrera no li va donar ni temps de reaccionar, quan de cop va explotar la bomba. Aquest noi ha perdut les dues cames en la gran explosió, però el primer que va fer quan es va despertat a l’hospital va ser justificar la descripció del possible sospitós, i informar a les autoritats de on es trobava situat durant la carrera. Gràcies a ell dos possibles homes russos són sospitosos, ja que podrien ser els responsables de la gran massacra, i tenen antecedents, sense tenir en compte que provenen d’una zona de Rússia molt marginal i criminal.
    Aquesta marató es celebra des de 1897, sent la més antiga arreu del món. En ella han participat personatges importants com el 2007 l’astronauta Sunita Williams, que va recorre el recorregut en òrbita a 300km d’altitud a bord de la ISS.
    Boston és una ciutat amb molta història. Va ser formada l’any 1630, majoritàriament per puritans . el 1760 va patir un gran incendi en que es van cremar més de 320 edificis.
    Aquesta ciutat va ser molt important en la guerra d’independència dels estats units. desprès de la guerra es va convertir en una de les ciutats amb més importància, ja que gràcies als seus grans ports comerciava molt amb els productes com el peix. Al segle XIX era un dels centres manufactures més importants del país.
    El 1897, va ser la primera ciutat del nord d’Amèrica en instaurà el metro, i actualment es disputa l’honor de ser el principal centre literari del país amb Nova York.
    No entenc els terroristes, no entenc com hi ha éssers humans tan inútils que segueixin pensant que la violència pot solucionar els conflictes que tenim entre nosaltres. Això demostra la frase dita que diu : “- El hombre es el único animal que tropieza dos veces con la misma piedra”. Sembla que siguem inútils i no aprenguem dels nostres propis errors, al creure que una bomba pot solucionar algun conflicte, perquè jo crec que el que provoca una bomba és tot el contrari.
    Al- Qaida és una organització fonamentalista islàmica d’abast mundial. Abdullah Yussuf Azzami, un milionari saudita, va ser el fundador. Segons certes investigacions de la EUA, els seus orígens provenen dels anys 80 com a fundació amb la finalitat d’expandir el moviment de resistència contra les forces soviètiques a l’ Afganistan en un moviment panislàmic.
    El fet de que aquest succés pot provocar un problema mundial, ja que una bomba no pot explotar casualment, i aquest fet fa alertar el país sobre una possible amenaça, posant a tots els països en alerta per un possible atac. Molta gent té por, ja que no se sap el motiu ni els responsables.

    LAIA FERNÁNDEZ

    ResponElimina
  10. No puc arribar a entendre que una marató tant antiga, celebrada des de el 1897 pugi acabar d’una manera tan tràgica com la que ha acabat. La policia està investigant a algun sospitós gràcies a la gravació de les càmeres de vídeo d’un establiment de prop d’on es van produir els fets.
    Penso que aquests atacs terroristes fan que tota la població de les zones properes a Boston estiguin intranquil•les i insegures i no pugin continuar amb la rutina normal, ja que no s’ha detingut cap sospitós i cap persona té la certesa de que no es pugi tornar a cometre un altre atemptat
    Desgraciadament no és de la única tragèdia que hem sentit a parlar als Estats Units, fa relativament poc hi va haver també una tragèdia a l’escola de Connecticut, i ja fa més anys però continua present, l’atemptat a les Torres Bessones a Nova York.

    ÈRICA G.

    ResponElimina
  11. La tragèdia de Boston es una desgràcia, sembla mentida que estan al segle XXI encara hi hagi persones que utilitzin aquests medis per fer mal a les persones, es molt absurd. Un dels atemptats més recordats de l’historia es el de les torres bessones a Nova York dut a terme per el grup terrorista Al-Qaeda, un dels més terrorífics i sagnants de l’historia Tot i que hi ha milers de persones desconegudes que han pogut fer aquest atemptat, afirmaria que ha sigut alguna banda terrorista. Aquest atac pot provocar a part de morts i ferits que creixin les tensions entre diferents països, o entre diferents polítiques.
    Al-Qaeda es una organització fonamentalista islàmica d’abast mundial, el seu principal objectiu és plantejar un moviment de resistència islàmica arreu del món. Crec que l’explosió de Texas no te res a veure amb Boston, s’ha de esperar que els policies facin la seva feina i investiguin fins a les hores no podem treure conclusions precipitades

    Clàudia Pratdesaba

    ResponElimina
  12. No arribo a entendre que en un acte tan esportiu com és una cursa, i a la vegada tan allunyat de la violència, ja que a més a més era benèfic, pogués passar això.
    Les persones encarregades de posar els explosius (si se’n poden dir persones), està clar que no tenien cap mena d’escrúpols. No és la primera vegada que els Estats Units pateixen una massacra d’aquest tipus, fa pocs mesos hi va haver la de Connecticut. Fa poques hores, s’ha celebrat la cursa de Londres i trobo d’una valentia immensa que la gent hagi posat per davant les ganes de córrer i de vèncer la por després del fet de Boston.
    Deixant aquest tema a part, penso que molts d’aquests incidents que han tingut lloc als Estats Units, són gràcies al permís d’armes que s’hi té establert. Tot i que la respecto,estic totalment en contra d’aquesta llei, ja que aquesta facilita molt més l’entrada d’artefactes perillosos dins de la vida quotidiana de la gent del país, fins i tot en aquest tipus d’actes.
    En casos com aquest, he de donar la raó a totes aquelles persones que pensen que l’home és el pitjor ésser que habita en aquest planeta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Aina!No se'n pot dit persones d'això

      Maria Garrido

      Elimina