xf

divendres, 19 d’abril del 2013

AMICAL MAUTHAUSEN MOSTRA LA SEVA INDIGNACIÓ...

- Amical Mauthausen convida Cospedal a visitar els camps de concentració nazis.
- L'associació critica les declaracions de dissabte passat de la secretària general del PP, en què qualificava els 'escraches' de "nazisme pur".

L'associació Amical Mauthausen ha mostrat el seu malestar i indignació per les declaracions del cap de setmana passat per part de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, en què qualificava els 'escraches' de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de "nazisme pur".
Camp d'extermini de Mauthausen-Gusen, durant la Segona Guerra Mundial.
En una carta enviada aquest dijous a EL PERIÓDICO i a altres mitjans de comunicació, l'entitat denuncia que les paraules de Cospedal són una "banalització" de l'horror nazi i un menyspreu cap als milions de víctimes dels camps de concentració i extermini del III Reich i tots els seus familiars.
"Ignorància o mala fe"

És per això que, assegura la missiva enviada per Enric Garriga, secretari de Relacions Internacionals d'Amical Mauthausense, les seves paraules només "es poden entendre per ignorància o per mala fe". "Si és per ignorància --continua la carta--, i resulta que la secretària general del partit que governa Espanya no té ni idea del que va significar el règim nazi, des de l'Amical estarem encantats de convidar-la que ens acompanyi a una de les visites [...] als camps de concentració de Mauthausen o Buchendwald".

 

Però si el motiu és "la mala fe", l'associació demana a la secretària general del PP que dimiteixi "immediatament dels seus càrrecs", ja que en una societat democràtica "no és acceptable que un càrrec polític i públic de la seva rellevància es dediqui a banalitzar el nazisme".

Per finalitzar, la carta se solidaritza amb la PAH "i els moviments socials que dia a dia fan front i diuen prou als abusos d'un sistema polític i econòmic que cada dia es demostra més inhumà".

El Periódico
www.elperiodico.cat
[Consulta: 19 d'abril de 2013]
Reflexionem-hi:

- Què és un "escrache"?

- Qui és Maria Dolores de Cospedal? Últimament ha sortit alguna declaració que ha creat controvèrsia, en pots dir alguna i comentar-la? Què et sembla l'afirmació que esmenta  la notícia?

- Per què va ser conegut el camp de concentració de Mauthausen? En quin context històric l'ubiquem?

- Explica el significat i les connotacions de la paraula "nazisme".

- Quina opinió tens al respecte de la PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca)? Qui és la seva portaveu?
...

11 comentaris:

  1. Tinc una bona opinió respecte la Plataforma d'afectats per la Hipoteca ja que ajuden a gent que no es pot pagar l'hipoteca d'una casa o un pis a que no la facin fora i a aconseguir un lloguer social o una perdonació del deute. Però hi ha una cosa que canviaria... Si és una persona que tot just ha començat a pagar la hipoteca i no té ni una quarta part, que l'ajudin a buscar un pis amb lloguer tot i que perdi els diners ja que és més útil ajudar a una persona que ha estat pagant tota la vida i li falta poc per acabar de pagar la hipoteca que hi ha invertit molt poc.

    ResponElimina
  2. Bona nit! ja sé que el link que penjaré ara no té res a veure amb el tema de la notícia que hi ha amunt... Avui a la classe però, he comentat una notícia: http://www.abc.es/internacional/20130416/abci-amenazas-maduro-201304160132.html
    Crec que és interessant, doneu-hi un cop d'ull!!


    vero

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona aportació Vero! La diplomàcia dels polítics deixa molt que desitjar.Feliç cap de setmana a tots! Els Harlem Shake estan més a prop.

      Elimina
  3. L’escrache és un tipus de manifestació en la qual un grup d'activistes es dirigeix al domicili o lloc de treball d'algú a qui es vol denunciar.

    I la Maria Dolores és una política espanyola, presidenta de la Junta de Comunidades de Castilla-La Mancha, secretària general i número 2 del Partit Popular, després del XVIè congrés nacional d'aquest partit.

    María Dolores de Cospedal, havia afirmat la declaració de béns més transparent de la política espanyola" i que si avui s'estan comentant els seus ingressos l'any 2009 és perquè ella ha facilitat totes les dades.




    Osas A.

    ResponElimina
  4. I que Mauthausen-Gusen fou un complex de dos camps de concentració i posteriorment també d'extermini prop de les localitats de Mauthausen i Gusen a l'Alta Àustria durant l'etapa d'ocupació d'Àustria

    Es coneguda per que durant la Segona Guerra Mundial, es convertia en el lloc del complex del camp de concentració.....

    ResponElimina
  5. En els temps de crisi, es bona qualsevol idea que ajudi a les persones a surti d’aquest pou tan fosc, per tant penso que la plataforma d’afectats per l’hipoteca, es una bona opció per ajudar a tots aquests milers de persones. Com sempre, els polítics sempre hi troben la oposició, o la part negativa, com Maria Teresa de Cospedal, un polític ha de tenir almenys un vocabulari correcte ja que xerra per davant de milers de persones. A més trobo molt desafortunats els comentaris relacionats amb el nazisme, res es pot comparar amb el nazisme es un concepte massa fort. Personalment, crec que el que hauria de fer Maria Teresa de Cospedal seria demanar perdó pels comentaris que va dir, i respectar la PAH, com una nova forma de ajudar a les persones

    Clàudia Pratdesaba

    ResponElimina
  6. ........:)....:)......:).....


    I el nazisme és la ideologia i pràctiques del Partit Nazi d'Adolf Hitler, i les polítiques adoptades pel govern de l'alemanya nazi, des de 1933 fins el 1945, un període també conegut com Tercer Reich.

    ResponElimina
  7. Aquestes declaracions de la secretaria general del PP Maria Dolores Cospedal ,desgraciadament ,no són les primeres comparacions que fan el membres del Partit Popular amb el moviment nazi. Sense anar més lluny també s'ha comparat varies vegades el desig independentista dels catalans amb el nazisme i fins i tot han arribat a comparar a Artur Mas amb Hitler. Sincerament no sé com una persona que arriba al govern pot fer aquestes declaracions públicament i a més, repetides vegades. És delictiu comparar un moviment terrorífic i totalment obscur com el nazisme amb l'afany de unes persones que la única cosa que volen és que els hi tornin el que és seu. Aquest tipus de declaracions són les que des de les espanyes es prenen en serio i causen odi cap als grups de persones com són els membres del PAH o els catalans. No crec que aquestes declaracions causin la dimissió de la senyora Cospedal ni la de cap membre del govern, ja que si no han dimitit després de tot el que han fet i de tot el que se'ls ha descobert (com són els sobresous desmesurats que es van descobrir amb els famosos "Papers de Barcenas"), no dimitiran mai. Aquestes persones no deuen tenir consciència ni deuen poder dormir de nits, ja que estan portant el país a un estat de misèria i de desequilibri total i ells estàn cobrant sous desproporcionats per escalfar una botaca i sortit de tant en tant davant dels mitjans de comunicació a dir quatre tonteries que una persona amb dos dits de front no són capaç ni de pensar. Espero que no es pensin que el poble arronsarà el braç per sentir coses com aquestes, el contrari, farà més força que mai per aconseguir el que reclama.

    ResponElimina
  8. Maria Dolores de Cospedal, comparant els escraches de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) amb el nazisme, ha demostrat que ignora aquesta ideologia ja que si s'adonés de la gravetat de les seves paraules s'hauria pensat dues vegades el que va dir. Ella deu desconèixer el nazisme i el terror que van passar moltes persones que van viure aquells temps. Qualsevol persona amb una mica de seny no diria mai una cosa semblant a aquesta.
    Molts polítics actuals no pensen les coses abans de dir-les i moltes vegades això els porta a el descontentament del poble o de una part. Si siguessin una mica més intel•ligents, abans de dir una cosa que desconeixen intentarien informar-se del que volen dir i llavors s'adonarien de si és correcte o no ho és.
    Aquests escraches no tenen res a veure amb el nazisme i molta gent s'ha près molt seriosament aquesta comparació però tot i així, Maria Dolores de Cospedal no dimitirà ja que moltes vegades s'han trobat casos amb una gravetat semblant i gairebé mai no ha passat res a aquests polítics inconscients del què fan.

    Enric Domènech (4t C)

    ResponElimina
  9. trobo vergonyós tot el que està passant a Catalunya com Espanya, el govern s'aprofita de nosaltres, fan retallades, els casos de corrupció, etc.
    trobo molt trist que compari el nazisme amb els escraches de la PAH. trobo que sí, que hauria d'anar a visitar un camp de concentració nazi, perquè s’adoni de la gravetat de les seves paraules i disculpar-se.
    Amb aquet govern es impossible que sortim de la crisi vv’


    Anna Alcalà Clos
    4tC

    ResponElimina
  10. L’escrache és una manifestació en la qual un grup d'activistes es dirigeix al domicili o lloc de treball d'algú a qui es vol denunciar.
    Mireu és fàcil. Aquestes persones de la PAH lluiten pels seus drets i en contra de les injusticies que tenen el govern amb tots nosaltres. Què passa? Que el govern es vol defensar d'una cosa indefensable com és el robatori i els crims que estan fen i ja només els queda dir tontaries. I aquesta és un de grossa, comparar aquestes persones que lluiten perquè la societat estigui més equilibrada i per la hipoteca amb uns nazis és una solemne tontaria. Si hi ha algun dictador i abusador de poder aquests son ells els del govern i no pas el poble. La Cospadal està boja com la majoria del PP, no bé de nou. Jo he estat al camp de concentració nazi de Mauthausen i la veritat és que fa repelús que es pugui comparar una reibindicació de drets amb aquell camp de concentració on passejant per allà notes l'ambient carregat i encara t'imagines totes les persones que van morir allà injustament i tots els monstres nazis que caminaven per allà amb aquella ment tant menjada. El que fa més por però és que en aquesta societat de por i de inseguretat pugui tornar a néixer una cosa com aquella... Que una persona realment malvada es fiqui al capdavant d'un grup poderós o nombrós i comenci altre vegada una menjada de coco com el nazisme. Seria el més trist... S'ha de jutjar les paraules d'aquesta dona com un acte de mala fe perquè d'ignorant no ho és, encara que si mala persona.

    Maria Garrido

    ResponElimina