xf

dijous, 25 d’abril del 2013

SOM I SEREM ... UN LLIBRE DIFERENT I RECOMANABLE!

“Som i serem”. La independència per la rialla

En Kap publica el seu darrer llibre. Som i Serem, una reflexió satírica i mordaç sobre la situació política actual. L’únic llibre amb quatre barruts a més a més de quatre barres.
[...]

Portada del llibre recomanat.
 Som i serem (postals de la Catalunya independent) és la novetat que enguany ens porposa en Kap, vell conegut del Núvol d’El WebNegre i per si de cas també dels lectors, si n’hi ha, de les pàgines de La Vanguardia, Mundo Deportivo, Regió 7 o El Triangle. L’editorial Efados ha llençat la casa per la finestra i ha editat a tot color i amb tapa dura, més dura que la pell del rostre d’un delegat del govern, els ninots i acudits que en l’esmolada intel·ligència d’aquesta bèstia gràfica que és en Kap ha perpetrat sobre un tema ben d’actualitat com és aquest de la independència.

Que sí, que enguany sobre la independència hi ha l’allau de llibres del Partal, d’en Ridao, del Barberà, de la Gabancho, la Muriel, l’Anglada, el Sobrequés, el Pont, la Feliu… però escolteu, aquest és l’únic llibre que publica, a més a més de les preceptives quatre barres, quatre pròlegs signats per quatre barruts: el Rei, Rajoy, Florentino Pérez i Rouco Varela. Poca broma! Aquest és l’únic llibre que publica un epíleg signat pel ministre d’incultura. Ah! I aquest és l’únic llibre on es proposa assolir la independència pel camí més divertit, el camí de la broma, la faramalla, la irreverència i la rialla. 

Un fragment del llibre.
Perquè a banda dels seus impressionants ninots (sincerament en Kap és avui un dels primers humoristes gràfics del país, malgrat amb aquella cara de no haver trencat mai un plat i aquell posat de frare mig desnerit que gasta), el llibre és trufat de reflexions sobre la condició dels catalans i la seva relació amb Espanya. Ep, i no pas reflexions de pa sucat amb oli, no senyor; reflexions de gent que en saben més que el cul d’un mestre, des de Prat de la Riba a Mossèn Armengou, Joan Fuster, Joan Francesc Mira, Rovira i Virgili o Xavier Sala i Martin…

I d’aquesta manera, amb els arguments de pes que aquesta colla de saberuts ens plantegen i els contundents ninots d’en Kap, que van de la subtil ironia a la pura mala llet, combinant les sàtires més descarnades amb la crítica més mordaç, els lectors poden gaudir de l’únic llibre que parla de la independència i que ens farà riure, perquè la veritat, si reflexionem gaire sobre com estan les coses ara mateix entre Catalunya i Espanya, n’hi ha ben bé per arrencar plorar.
Dibuix de l'autor Kap.
És un llibre oportunista? No! Mai! Els dibuixants satírics estan obligats a prendre el pols a l’actualitat, a dibuixar sobre el què passa. Que si el Barça, que si les calces de la Pantoja, que si la Independència. Va com va. Els dibuixos han de tocar l’actualitat tant si els agrada com si no, no hi ha volta de full. Els ninotaires resten ara i per sempre fidels a l’actualitat i compromesos fins el moll de l’os amb els seus lectors. Que en Kap és dels que es mulla fins i tot quan no plou, i ens consta que els seus acudits han provocat més d’un cobriment de cor en elevats estaments governamentals.

Pere Gil
Barcelona
www. nuvol.com
[Consulta: 25 d'abril de 2013]

Bé, la veritat és que l'he estat fullejant i és molt recomanable, sobretot, perquè hi ha referències històriques que parlen sobre l'evolució de Catalunya...  Si no teniu llibre, aquest és una bona proposta per riure una mica i alhora aprendre les contradiccions i anècdotes de la nostra història ...

Per obrir debat, podríem parlar sobre les qüestions polítiques sorgides els últims dies...

- Què us sembla la sentència del Tribunal Superior de justícia de Catalunya sobre el català a les aules? Aquella que diu "si un alumne demana realitzar les classes en castellà, s'hauria de fer tota la classe en aquesta llengua".

- Ens agradaria saber la vostra percepció des de dintre. Què en penseu del bilingüisme? Creieu que a l'escola s'aconsegueix un bon nivell en llengua castellana?

Per reflexionar us recomanem visionar el vídeo CATALANOFOBIA, realitzat per una jove andalusa que viu a Catalunya: http://www.youtube.com/watch?v=M14ebPJ-AtM

- Penseu que és una bona solució augmentar l'edat de jubilació per retallar el dèficit?
...

4 comentaris:

  1. Crec que el tema de la escolarització en castellà és una injusticia per la gent que vol fer-ho en català i per culpa d'una sola persona de la classe, l'obliguin a estudiar en castellà, crec que tothom té dret a formar-se com vol, però no perqé una persona vulgui ho hagi de pagar tota la classe, es a dir que si algú té tantes ganes d'escolaritzar-se en castellà, que marx-hi de Catalunya, o pagui el que val una escola privada.

    D'altra banda, també és una injusticia molt gran per els milers de famílies que van demanar d'escolaritzar-se en català a la Comunitat Valènciana i els hi van rebutjar la petició,i en canvi quan una vintena de families demanen per escolaritzar-se en castellà a Catalunya els hi donen suport i prenen mesures al respecte.

    En aquests jestos, és pot veure el poc respecte que tenen els espanyols cap a nosaltres i cap a la nostre cultura.

    Jordi Codina

    ResponElimina
  2. Trobo que a l'estat espanyol cada vegada anem retrocedint més en el temps, just el contrari dels altres païssos de la resta d'Europa i el món.

    Mentres uns lluitan per més llibertats i el govern raona les seves propostes aqui ens dediquem a intentar suprimir llengües amb un alt valor cultural i històric, sense solta ni volta, pel simple fet de que un ministre incompetent li hagi picat.

    El més bo es que molts espanyols se'l han cregut i faran el pòssible per eliminar-la. Cada vegada queden menys persones amb una mica de sentit en aquest país.

    Gerard Estruch

    ResponElimina
  3. Alex ruiz:
    penso que tan com esapnya i catalunya es l'umateix pró ja que la llengua espanyola obliga a parla castella cuant aurem de parla catala..

    ResponElimina
  4. Alex ruiz:
    per la jubilació penso que esat dulent com bo ja que la llengua castellana vui dir com els espanyols es creuen que poden treure la llengua catalan per que no saven que fer..,

    ResponElimina