xf

dimarts, 9 d’abril del 2013

PARLEM DEL CONFLICTE A LA PENÍNSULA DE COREA

Corea del Nord declara la guerra al veí del sud

Els experts pensen que Kim Jong-un només busca el respecte de l'Exèrcit
Seül recorda que el gest no suposa cap canvi en l'estatus actual

Concentració per recolzar el líder nord-coreà.
Concentració militar de l'exèrcit nord-coreà.
A Corea del Nord se li acaba l'arsenal lèxic. La seva declaració recent que entrava «en estat de guerra» amb el veí del sud és més pirotècnica que substancial: ho estan des que la Guerra de Corea va acabar el 1953 amb un armistici que no va derivar mai en tractat de pau. A principis de mes ja havia anunciat que cancel·lava els pactes de no agressió i tallava el telèfon vermell amb Seül. Després va avançar una «guerra nuclear preventiva» i va assenyalar els EUA. Divendres va col·locar en posició d'espera les seves bateries de míssils que apunten a interessos nord-americans. El mes ha transcorregut amb amenaces a ritme gairebé diari. [...]
 Adrián Foncillas
Pequín
www.elperiodico.cat
[Consulta 7 d'abril de 2013]



Corea del Nord situa un míssil d'abast mitjà a l'est del país

Kim Kwan-jin, ministre de Defensa de Corea del Sud, assegura que "Pyongyang ha desplaçat un míssil d'abast considerable a la costa est de l'estat comunista"

Prenent com a font d’informació els serveis d'intel·ligència de Corea del Sud i dels Estats Units, el ministre de Defensa de Corea del Sud, Kim Kwan-jin, ha assegurat en una sessió parlamentària que Pyongyang ha desplaçat amb tren un míssil "d’abast considerable" a la costa est del país nord-coreà. 
Missil d'abast mitjà Musudan durant una desfilada militar a Pyongyang / EFE

L'anàlisi dels serveis d'intel·ligència indica que el projectil correspondria al míssil Musudan, amb un abast màxim de 4.000 quilòmetres i, per tant, capaç d’arribar a l'illa de Guam, situada a l’Oceà Pacífic a 3.200 quilòmetres de Corea del Nord. Aquesta illa ha estat un dels objectius que, juntament amb Hawaii i la costa oest del territori continental nord-americà, Corea del Nord ha amenaçat amb atacar. [...]

Reuters
Seül
www.ara.cat
[Consulta: 8 d'abril de 2013]


Els EUA desplegaran un escut antimíssils a l'illa de Guam davant l'amenaça de Pyongyang
 

Washington ha anunciat aquest dimecres que desplegarà un escut de defensa antimíssils a la seva base militar de l'illa de Guam, al Pacífic, com a resposta a les darreres amenaces militars de Corea del Nord.La tensió entre Pyongyang i Washington ha escalat aquests últims dies després que el règim de Kim Jong-un hagi posat els seus "míssils" en posició d'atac i amb les bases militars dels Estats Units a la regió com a objectiu. És precisament a Guam, on tenen una de les bases, on es desplegarà l'escut. [...]

         

 

Agències Whasington
www.ara.cat
[Consulta: 6 d'abril de 2013]

Reflexionem-hi:

- Què busca Kim Jong-un amb l'escalada de retòrica bel·licista?

- Quin paper hi juga l'ONU en tot aquest conflicte?

- Quin és l'origen de la separació entre les dues Corea?

-  Per què s'hi posa els EUA?

- Quin sistema polític, social i econòmic tenen a Corea del Nord? Hi ha llibertat d'expressió?

- Què va passar entre els anys 1950-1953?

- Què va ser l'anomenada Guerra Freda?

- Creus que podria ser l'inici d'una guerra nuclear?
...

6 comentaris:

  1. L'inici d'una guerra nuclear? Poc probable. Perquè? Doncs perquè personalment crec que hi pocs països que actualment estan disposats a fer una guerra i a arriscar-se a perdre la vida, sobretot sabent que les bombes nuclears ho arrasen tot i que ningú sobreviu.
    Tot i que hi ha l'ONU, no crec que pugui fer res per evitar una Tercera Guerra Mundial si Corea del Nord vol lluitar, però si que tots els altres països es podrien unir per no lluitar, i en cas de que no funcioni aquesta tàctica, lluitar tot el món contra Corea del Nord.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Responent-te Sergi, si es possible una guerra nuclear, per què ja em diràs com et defensaràs d’un atac nuclear, amb un escut?, i llavors que se suposa que has de fer?, fer com si no hagués passat res? I en aquest cas, que creus que en pensaria la població? Demanarien la dimissió del president de l’estat, ja que a una amenaça tant imminent se li te que plantar cara. Una altre qüestió a tindre en compte es que, una guerra nuclear, no es una guerra d’anys com les antigues, sinó que es una guerra de dies, en poc temps ho pot devastar tot, així que no podem estar tant tranquils esperant a que ells ataquin primer, per tant, es te que estar preparat, just el que està fen Estats Units.
      Per resumir-ho una moca la meva resposta envers a “L'inici d'una guerra nuclear?” es que una guerra nuclear, no fan falta dos per començar-la, sinó que nomes un te que donar el pas per desencadenar-ho tot, i l’altre lògicament es defensarà de la mateixa manera per conservar els seus interessos i els de la població.

      Elimina
  2. Crec que ni cal arribar a l'extrem de la Tercera Guerra Mundial, ja que si i fos tots la palmariem. Per a mi que els coreans han fet un previ avis peró si algú els i toca una mica la mural, després ja ens haurem de començar a plantejar que hi haurà una Tercera Guerra Mundial perquè no estan de gaires bromes. Els coreans s’han pres aquest assumpte massa en serio com per pensar que tirarien bombes nuclears...
    Èric Vilarrasa

    ResponElimina
  3. Crec i espero que no es produirà una guerra nuclear, perquè no només seria acabar amb les vides de moltíssima gent, sinó que també es destruiria tot el planeta. No crec que cap país actualment vulgui entrar en guerra, i jo personalment deixaria córrer als nord-coreans i que anéssin dient, però faria que l'ONU fes un pla d'emergencia per si Corea del Nord decidis començar la guerra, perque en aquest cas s'hauria d'actuar molt ràpid per evitar que s'entrés a una 3a guerra mundial.

    A Corea del Nord estan en una dictadura total no tenen lliure pensament i cap llibertat d'expresió, tenen tota la vida controlada i els obliguen a lluitar per la pàtria. Si hi hagués una guerra tindrien un exèrcit enorme, però no crec que tinguéssin gaires aliats per ajudar-los a combatir. Per tant crec que es podria guanyar a Corea del Nord en una hipotètica guerra.

    En fi esperem que no passi res al final però que si passa no serà perquè els nord-coreans no han avisat. Que tinguem sort i que no hi hagi cap altra guerra.

    Neus Ros

    ResponElimina
  4. Com diu la Neus, Corea del Nord no es que tingui molts aliats, però, tenim que pensar que els aliats que te, són dels més poderosos de la Terra, un dels quals és Xina, un país molt gran i armat capaç de qualsevol cosa, i per altre banda tenim a Rússia, Iran i algun país més, aquest països no ha mostrat opinió sobre el tema. Corea del Nord podria fer estellar la guerra quan ella vulgui, però clar està, es molt impossible que lluiti sola contra Corea del sud aliada de E.E.U.U i Japó, entre d’altres. En qualsevol cas, si estella la guerra, Corea del Nord tindria molt a guanyar si lluites sola contra Corea del Sud, ja que ha invertit molt en el àmbit militar, i al ser una dictadura, el soldats tenen una moral més forta, com el soldats japonesos a la 2a guerra mundial.
    En resum penso, que i podria haver una 3era guerra mundial, semblant a la 2na, uns quants països rics/poderosos militarment, contra una barreja multitudinària de països també poderosos i de no tant poderosos, aquesta guerra nuclear podria esdevindré un altre Hiroshima i Nagasaki però multiplicat per totes les bombes que es puguin arribar a llençar (molt segurament en nuclis urbans molt densos), aquesta guerra podria demostrar la teoria de que tot rival pot ser perillós, i que mai es te que subestimar a ningú

    ResponElimina
  5. Penso que Kim Jong Dun busca crear un clima de poder en el seu país, perquè així els habitants d'aquest estiguin encara més a favor seu en veure que vol demostrar aquest poder a tot el món.
    Els EUA s'hi oposen ja que tenen aliançes amb Corea del Sud. Per altra banda, Rússia i altres països de la Unió Soviètica estan amb Corea del Nord ja que mantenen aliançes al ser l'últim règim Stalinista.
    L'inici d'una guerra Mundial/Nuclear? Depèn, ja que els nord-coreans estan crean organismes com per exemple l'organisme que controla el rendiment nuclear del país en desenvolupament de matèria. Cal dir però que els nord-coreans no tenen els recursos militars suficients ja que si volen esclatar una guerra Mundial/Nuclear, no són ni de bon tros els exercits més ben preparats del món, on per exemple hi tenim els americans, per tant, els hi seria desfavorable una situació d'aquest tipus.
    Aquesta divisió dels dos països té lloc després de la 2na Guerra Mundial. Després de la separació dels dos països, els sud-coreans han set els que més ben parats han quedat, ja que tenen llibertat d'expressió, una democràcia, i més guanys econòmics; a diferència de Corea del Nord.
    Nil Ribó

    ResponElimina