xf

diumenge, 17 de novembre del 2013

BATKID SALVA LA CIUTAT DE SAN FRANCISCO

El passat divendres en Miles Scott, un nen de cinc anys de San Francisco (EUA) que pateix leucèmia aguda, va mobilitzar tota la ciutat disfressat del seu superheroi preferit, en Batman. La ciutat sencera es va bolcar amb la iniciativa de la ONG "Make a wish Grayter Bay Area". En Miles va córrer per la ciutat de Gotham detenint als malfactors i perseguint-los amb el batmòbil amb l'ajuda d'en Batman i davant la mirada de milers de persones. Un somni complert!

     


Podeu veure el vídeo en el següent enllaç: http://www.youtube.com/watch?v=A3s2fCpzyTk

Reflexionem-hi i investiguem:

- Què és la leucèmia? Hi ha curació? A qui afecta més a nens, adolescents o adults?
- Quan va ser colonitzat la badia de San Francisco?
- Per què la ciutat es diu San Francisco?
- Què és la Golden Gate? Quan va ser construïda i per qui?
- Qui és el creador dels còmics d'en Batman?
- Què opines de la notícia? Quina reflexió en podem treure?
- Per què creus que l'ONG li ha muntat aquest espectacle al petit Miles?
- Si et diguessin que per un dia pots tenir poders com els superherois, quin escolliries?
- Creus que aquest tipus de muntatge només poden passar als EUA? Per què?
- El desig d'aquest nen era ser Batman per un dia, i el vostre somni?
...

4 comentaris:

  1. La leucèmia és una malaltia que està reconeguda com un càncer de la sang o a la medul•la òssia. Es caracteritzat per una proliferació anormal, producció per multiplicació de cèl•lules sanguínies, normalment dels glòbuls blancs els leucòcits. La leucèmia és un terme ample que cobreix un espectre de malalties. En canvi, forma part del grup, fins i tot més ampli, dels anomenats càncers hematològics. La leucèmia és un càncer que es produeix casi sempre a la infància, els nenes i nenes. Els estats units un 30% dels nenes que tenen càncer és produït per aquest.
    Batman va ser creat per l'artista Bob Kane i l'escriptor Bill Finger, tot i que només es reconeix oficialment l'autoria a Kane.
    Penso que aquest nen es mereixia aquest reconeixement i poder complir el seu somni. Personalment, trobo que són molt interessants aquest projectes ja que hi ha gent que ho necessita. D’aquesta noticia en podem treure, que a vegades encara que costi aconseguir el que volem o els nostres somnis, tenim que lluitar fins aconseguir-ho i marcar lo que volem com a objectiu.
    Si em diguessin que per un dia puc tenir poders, triaria el de volar o ser invisibles, perquè sempre m’ha semblat molt divertit poder fer bromes a tothom, o bé, poder volar per sobre els núvols.

    Bruna Maneja Juvanteny
    4t A

    ResponElimina
  2. Batman, el súper heroi va ser creat per l’artista Bob Kane i l’escriptor Bill Finger, però l’autoria es reconeguda per Bob Kane. La seva primera publicació va ser l’any 1939. Finger va escriure la primera història per a Batman, mentre que Kane el dibuixava. Kane ja havia proposat a alguns editors la creació de Batman, per això, va rebre crèdit oficial per la seva creació.

    Berta Muntada Sala
    4tC

    ResponElimina
  3. - La leucèmia consisteix en la proliferació incontrolada d'una població anòmala de cèl·lules de la sang. Aquestes cèl·lules anòmales infiltren la medul·la òssia, impedint la producció de les restants cèl·lules normals, i envaeixen la sang i altres òrgans. Afecte actualment més a nens.
    - Batman va ser creat per l'artista Bob Kane i l'escriptor Bill Finger, tot i que només es reconeix oficialment l'autoria a Kane.
    - Personalment penso que esta molt bé aquesta bona obre que s'ha dut a terme però a la vegada si es poguessin fer per tots els nens i nenes que tinguessin malalties serià molt millor. Tot i així implica una gran quantitat de dines i és difícil dur a terme a tants nens i nenes. Podem extreure d'aquesta notícia que a la vida mai sabem el que ens pot passar, un dia podem estar els 100% i ens llavem i podem tenir càncer; cal viure cada dia com l'últim que viuràs.
    - Més que tot per colpir el seu somni i fer-lo una mica més feliç, ja que aquest nen viu una vida complicada i sempre que es pugui cal ajudar a les persones com ell a fer-les més feliç amb qualsevol cosa que petita sigui.
    - Escolliria el de Superman ja que podria volar i salvar el món.
    - No, tot el contrari, poden passar a Catalunya també, mentre la gent col·labori amb ONG i es pugui dur a terme.
    - Mai he tingut un desig ni un somni, simplement faig i visc la vida cada dia amb un somriure i sempre que tinc la oportunitat de fer algú per ajudar ho intento fer.

    ResponElimina
  4. La leucèmia és un càncer de la sang que cada any afecta a més de 5.000 persones a Espanya. Bàsicament són cèl·lules malignes que s'infiltren dins la medul·la òssea. Sí que té cura, però no sempre. Els índex de curació de la leucèmia augmenten cada any gràcies als avenços mèdics.
    La leucèmia afecta a qualsevol edat, però sobretot a nens de 2 a 6 anys.

    La badia de San Francisco va ser colonitzada l'any 1769 per un explorador espanyol anomenat Gaspar de Portolá.

    Golden Gate és un pont penjant que està situat a San Francisco. És el més famós d'aquesta ciutat. Va ser construït per l'enginyer Joseph Strauss durant els anys 1933 - 1937.

    El creador dels còmics de Batman és Bob Kane.

    Penso que la última cosa que es perd és l'esperança i aquest nen ha complert el seu somni tot i tenir una de les malalties més greus. Hem de seguir els nostres somnis i no rendir-nos com ha fet en Miles, encara que la vida ens posi obstacles pel mig.

    Jo escolliria el poder de controlar o viatjar en el temps, perquè el podria adelantar o retrasar al meu gust.

    ResponElimina