xf

dimecres, 30 de gener del 2013

UNA "CHIRIGOTA" DEL CARNAVAL DE CADIS DEFENSA UNA CATALUNYA SOBIRANISTA!!!

- Una 'chirigota' del Carnaval de Cadis defensa que Catalunya decideixi el seu futur 
- La cançó reivindica que "la democracia es que un pueblo haga lo que un pueblo diga"

"Yo siempre he pensado que la democracia es que un pueblo haga lo que un pueblo diga, y si Cataluña quiere coger puerta, dejádsela abierta". Aquesta frase pertany a la 'chirigota' del Carnaval de Cadis titulada 'Pasodoble a Cataluña' del grup Contigo Aprendí, que defensa que Catalunya decideixi. "Monta un referéndum, haz lo que tú quieras, pon una aduana, pinta una frontera", afirmen i afegeixen un consell per als catalans: "que no te ciegue el orgullo, que los políticos tuyos son iguales que los nuestros". A més, en la cançó ressalten les virtuts i qualitats de Catalunya i asseguren que amb ella "aprendieron sin rencillas, sin ningún rencor, sin deudas de sangre ni sudor" i sentencien que "mucho más 'mamón" fue el seu "señorito andaluz". El grup també canta sobre Sabina i recorda que "Serrat cantó a Machado a la libertad".

Carrossa guanyadora del Carnaval de Torelló 2012. EL 9 NOU

L'altra 'chirigota'

Aquesta 'chirigota' es contraposa a la titulada 'La voz de la conciencia' que titllava Catalunya de "poma podrida" i que demanava als catalans que se n'anessin d'Espanya perquè ells ja no els sentien com a germans. "Es una pena que una tierra tan bella llena esté de gente tan rastrera que se empeña en escupir sobre su propio país", afirmaven, entre molts altres retrets. Aquesta peça ha estat molt criticada a les xarxes, ja que els usuaris han considerat que s'insulta Catalunya.

Redacció "El Periódico"
www.elperiodico.cat
[Consulta: 30 de gener de 2013]

Aquí teniu el vídeo de la "chirigota"...

 

Després de veure la notícia, i veient que d'aquí poques setmanes arriba l'esperat "Carnaval de Terra endins", podríem reflexionar sobre el tema ...

- Comenta les reflexions que es fan en la lletra de la "chirigota".
- Quina opinió teniu respecte la Declaració sobiranista que es va acceptar per majoria al Parlament de Catalunya la setmana passada?
- Creieu que la visió que es percep de Catalunya a l'estat espanyol és la que ens transmeten els mitjans de comunicació?
- Canviant el tema, creieu que per Carnaval tot s'hi val?  Reflexionem... "Passa-t'ho bé sense passar-te!!!!"
- Quin va ser l'origen de la festivitat del Rei Carnestoltes?
- Sabeu que la gent de Torelló no diu "mai" la disfressa...però els de Manlleu i rodalies us podeu animar a comentar-la ...
...

Feliç carnaval a tots i totes, però primer de tot, bona setmana d'exàmens!!!!!

L'administrador del bloc

8 comentaris:

  1. M'agrada la manera de pensar de la gent que ha fet la primera chirigota. Trobo molt encertat el seu punt de vista, i crec que a la resta d'Espanya seria fantàstic que tothom fos així. Tal com diu la chirigota, la democràcia és deixar votar al poble, i si el poble vota una cosa s'ha de respectar.

    Jo estic totalment a favor de la Declaració sobiranista aprovada pel Parlament la setmana passada.

    Pel que fa a la segona chirigota, crec que no està gens bé. Tothom pot tenir la seva manera de veure les coses, i la seva opinió, però també crec que s'han de respectar les idees dels altres, i ser ben educat.

    Jordi Lladó

    ResponElimina
  2. Penso que esta molt bé que aquesta chirigota parli bé de Catalunya, ja que a fora d'Espanya ens veuen com 'diferents', i amb gestos d'aquests veus que encara hi ha gent que té una mica de judici.
    Crec que la declaració sobiranista és un pas cap a la independència tot i que ara falta que als de Madrid els i sembli bé.
    La visió que es percep de Catalunya a la resta de l'estat espanyol, és la que veuen de gent com en Rajoy, o la Soraya, personatges que deixen molt be a Catalunya sobre que és l'autonomia amb més dèficit i la que més ajudes rep,... imatge negativa que no haurien de tenir
    Nil Ribó

    ResponElimina
  3. És interesant, trobar-se amb gent que enten el que es demana, pèro a la vegada també ens fan pensar en lo nostre...per que com bé diu la ''canço'', els seus polítics són iguals que els nostres i si a Espanya hi ha corrupció, pot ser aquí més i tot...per tant crec que afirma el que Catalunya i Espanya no volen reconèixer.

    ResponElimina
  4. sempre he acceptat que formem part d'Espanya,sobre tot per que el meu pare es andalús,però entenc las raons,per las quals es lluita la independència,però el que realment m'agradaria es un país entenedor,sensa corrupció,humil i treballador,per que per molt que ens informin a la tele, de gent ni ha de tota mena a tot arreu,i el carnaval penso que és per passaro be i oblidar lo dolent.
    Alex Ruiz

    ResponElimina
  5. Jo només comperteixo, amb els de la chirigota, una part del seu pensament . Crec que la democràcia és que un poble voti, i que sigui respectat per les seves idees i decisions.
    Estic d'acord amb la declaració sobiranista que va ser acceptada en el Parlament de Catalunya.
    Penso que la resta d'Espanya tenen una visió negativa de Catalunya per culpa dels que estan el capdavant i dels mitjants de comunicació.
    D'aqui una setmana, ja ens arriba el carnaval de Terra Endins,dons jo penso, que per carnaval NO tot si val, ja que el primer és tenir respecte cap a les altres persones i és el que no han tingut en compte els de la chirigota del carnaval de Cadis.
    Júlia Saez Muntada

    ResponElimina
  6. molt interesant el blog,i penso que tothom pot dir la seva, i que si es veritat que la majoria dels catalans volen ser independents, endavant.

    Amadeu Malats

    ResponElimina
  7. Penso que esta molt bé que hi ha gent que pensi en nosaltres i que estigui d'acord amb el Dret a decidir, ja que si la gent ho ha votat, es el que s'ha de fer. I d'altre banda, trobo més important el que vol la gent, que no pas algun article de la Constitució que prohibeixi fer un referendum.

    També trobo indignant que la gent es dediqui a criticar perque si, o solament perque no tenim el sentiment nacionalista espanyol com tenen ells, sino que tenim el català. Trobo que es una manca de respecte a tota la gent que ens sentim catalans en comptes d'espanyols.

    Jordi Codina

    ResponElimina
  8. El Carnaval està relacionat amb la tradició cristiana. Se celebra uns dies abans del Dimecres de Cendra, dia en què comença la Quaresma. En la tradició cristiana, els 40 dies que dura la Quaresma són un temps de sacrifici. Per això, durant el Carnaval hi ha més llibertat i es trenquen moltes regles.

    Dos personatges han representat històricament la lluita entre el que signifiquen el Carnaval i la Quaresma. Per un costat, el rei Carnestoltes, un personatge gruixut, dragador, bevedor i esbojarrat. Per l´altre, la seva enemiga, la vella Quaresma, una vella de set cames que dejuna i no menja carn (però sí peix).

    Per això, cal aprofitar per fer tot allò que després no es podrà fer. Sempre hem de tenir en compte que hi ha uns certs límits. El adolescents, és a dir nosaltres, molts cops hem intentat trencar aquest límits per demostrar als altres de què som capaços. Però arriba un moment que ens auto-perjudiquem. En resum, per gaudir del carnaval hem de saber controlar. Mohamed el Mamoun

    ResponElimina