xf

dijous, 17 de gener del 2013

2000 LOCUCIONS D'EN PUYAL EN CATALÀ

Puyal celebra 2.000 transmissions de futbol en català
Primer a Ràdio Barcelona i després a Catalunya Ràdio, les transmissions del Barça en català tenen un nom: Joaquim Maria Puyal. Les narracions del periodista van arribar ahir al número 2.000

El 5 de setembre del 1976, el Barça va guanyar el Las Palmas per 4 a 0. Per primer cop des de l'època de la República, els aficionats van poder sentir la transmissió radiofònica d'aquell partit en llengua catalana: va ser a través de la sintonia de Ràdio Barcelona i amb la veu de Joaquim Maria Puyal. Ahir a la nit, com sempre que el Barça disputa un partit oficial, Puyal va tornar a posar-se davant del micròfon, en aquest cas de Catalunya Ràdio, per narrar el partit que enfrontava l'equip blaugrana i el Màlaga. Entre una narració i l'altra, n'hauran passat 2.000, repartides al llarg de més de 36 anys.
 
www.racócatalà.cat

Aprofitem la notícia per recordar el discurs que va pronunciar, com a guanyador, durant la gala del Català de l'any 2011. Un gran exemple de com comunicar, de humanitat, catalanisme i humilitat.



Després de veure el vídeo, podeu fer una valoració de la fita "2000 locucions", què en penseu del discurs i si voleu rememorar algunes de les seves retransmissions més recordades. Fins la pròxima!

5 comentaris:

  1. Jo penso que el discurs d’en Puyal ha estat extraordinari perquè ha parlat de la manera més modesta possible. Amb això vull dir que ell no s’emmiralla com el Català de l’Any, sinó que dóna el reconeixement a totes aquelles persones que pateixen les retallades i la crisi directament a casa seva o que tenen persones malaltes al seu entorn, a aquells nois que no troben feina, a aquell petit empresari que no pot pagar perquè no cobra el que li diuen, etc.

    Estic d’acord amb ell quan ha dit que tothom ha confós la felicitat amb el diner. Sempre ens limitem a gastar cèntims per comprar coses que tenen els nostres amics o companys. Som molt ambiciosos i només estem contents quan els pares ens compren el mòbil més nou del mercat o la consola més recent que hi ha.
    També estic d’acord amb ell quan ha dit que hem confós la crisi econòmica amb la moral. Amb això ens vol dir que no podem comportar-nos inadequadament només perquè no hi ha suficients ingressos a casa per arribar a final de mes. Encara que no tinguem cèntims, hem de tenir un cert respecte a tothom i una actitud positiva envers tot el que ens envolta.
    I també ha esmentat que hem oblidat la cultura de l’esforç. Amb això ens vol dir que seguim la “Llei del mínim esforç” i no fem absolutament res voluntari als altres. Tothom es cuida d’ell mateix i mentre vagi bé ell, no l’importa el que li passi amb els altres.

    En Puyal ha expressat la seva importància envers el periodisme i trobo que té raó perquè és la pota essencial en un estat democràtic. Ens permet veure la diversitat d’opinions que hi ha en el nostre entorn. Ha comunicat com perjudica la crisi a la premsa amb el preu del paper, la influència de les noves tecnologies i l’accés de la publicitat gratuïta.

    Crec que en Puyal té prou arguments per defensar la seva opinió envers la societat! En Puyal és un mestre de la comunicació i que sigui per molts anys.

    SÍLVIA PRAT CROSAS (4t ESO B)

    ResponElimina
  2. És el millor discurs que e escoltat mai. A parlat de tot i a deixat les coses ben clares. Jo trobo que es mereix aquest premi com a millor locutor de ràdio com a persona.

    Èric Vilarrasa Lupiola (4t ESO D)

    ResponElimina
  3. En Puyal ha estat sempre una icona del català, però amb aquest reconeixement que va tenir, encara ho demostra mes. Tot i així, en Puyal sempre s'ha mostrat molt catalanista, i des del meu punt de vista, crec que va afavorir molt al Barça amb les seves retransmissions, ja que per dir-ho d'una manera, va fer que el Barça sigués un club més català.

    A part d'això, en Puyal sempre ha estat una persona honesta i coherent amb el seu discurs de català. Està molt clar que la llengua catalana ha pogut anar a més gràcies a persones com ell, que s'han esforçat i han treballat per el català.

    Eduard Madrid Bosch (4rt A)

    ResponElimina
  4. És flipant aquesta persona, té un argument genial se sap defensar les seves idees i també és una persona que jo trobu que costarà molt de comparar un locutor de ràdio comparat com en Puyal!
    Els catalans ens tenim que sentir orgullosos per aquesta persona :D!.

    Yassine Abbou! ( 4rt ESO D ).

    ResponElimina
  5. Jo crec que per a nosaltres es un gran icona en el futbol i lo que no es el futbol pero es un gran senyor com es pot veure al video!!
    per nosaltres els catalans es un mol gran representant ni tenen que donar mes de premis.

    ResponElimina