xf

dijous, 24 d’octubre del 2013

LA SALLE MANLLEU DIU: NO A LA LOMCE!

Avui a la tarda, hi ha hagut una reivindicació per part dels alumnes de l'escola en contra de la nova llei d'educació LOMCE.  Una llei proposada pel Partit Popular encapçalat pel ministre de cultura i educació, José Ignacio Wert

A les 15:00h els alumnes de 1r a 4t d'ESO s'han negat a pujar a les aules per dir NO a una llei retrograda i política. Tot seguit, els professors presents aquesta tarda també s'han adherit a la protesta. Per amenitzar l'acte s'ha posat música i els alumnes, sota la supervisió de la professora Judit Serra, han format una estrella al mig del pati amb el lema ...

"L'ESCOLA ESTÀ EN PERILL I NO HO VOLEM" 

  

Els alumnes mostrant el lema realitzat per la Judit Serra, professora de disseny de l'escola.
Vegeu el vídeo al següent enllaç: https://www.dropbox.com/sh/hsp02vtjlyfsmd7/mANqrALOb6/NO%20a%20la%20LOMCE

Cal recordar que aquesta llei ens torna 50 anys enrrere i toca els pilars bàsics de l'educació a Catalunya. Tot i que al centre no s'ha seguit la vaga convocada per avui, la majoria, per  no dir la totalitat del claustre, està en total desacord de l'aprovació i l'aplicació d'aquesta llei, així com les retallades constants que estem patint els darrers anys i que perjudiquen el futur dels nostres joves.

Wolem que es deixi de fer política amb l’educació!
Wolem una educació de qualitat, amb igualtat per a tothom i en català!
Wolem un futur millor per als joves del nostre país!

WWWERGONYA!

                                 Administrador del blog Sompangea

Veiem què han dit els mitjans de comunicació...



Milers de persones es manifesten a Barcelona contra la llei Wert i les retallades
Segons els sindicats hi han participat 170.000 persones. Els manifestants també han protestat contra la llei d'educació de Catalunya (LEC).

Inici de la manifestació a la plaça Universitat de Barcelona. / PERE TORDERA

Milers de persones, 30.000 segons la Guàrdia Urbana i 170.000 segons els convocants, s'han manifestat aquest dijous al migdia pels carrers del centre de Barcelona per protestar contra la llei Wert, les retallades i la llei d'educació de Catalunya (LEC). La manifestació, que ha començat a la plaça Universitat, estava encapçalada per una pancarta unitària amb el lema "Ni Lomce, ni retallades. Aturem la LEC. Per l'educació pública, cap retallada". El Sindicat d'Estudiants exhibia una altra pancarta amb el missatge "Ni CiU ni PP. Tombem els governs dels rics. Rajoy dimissió".

A la manifestació hi havia una gran presència de joves i d'adolescents, i també de nens petits, sobretot a la cua. Alguns, amb pancartes que deien "Gràcies mestres per lluitar pel nostre futur". La majoria de manifestants cridaven consignes com "Wert dimissió" i exhibien pancartes amb lemes com "No a l'ensenyament franquista" o "Ens limiten la cultura com en una dictadura". També hi ha hagut alguns càntics independentistes i algunes estelades.

Una hora després de l'inici de la marxa, la cua tot just començava a moure's. Quan la capçalera ha arribat al final del recorregut, baixant per la Via Laietana fins a pla de Palau, la cua encara era a la plaça de Catalunya, de manera que els manifestants ocupaven simultàniament gairebé tot el recorregut previst. La manifestació ha transcorregut sense incidents, amb l'única excepció de la crema d'un contenidor al davant de la Delegació del govern espanyol a Barcelona, a prop del final del recorregut.


La vaga d'ensenyament d'aquest dijous està tenint un seguiment d'un 17% als centres públics i d'un 15% als concertats, segons el departament d'Ensenyament. Els sindicats eleven aquestes xifres a més del 50% a la pública i més del 30% a la concertada. Aquesta és la tercera vaga per demanar la retirada de la llei Wert d'aquest 2013.

Elisabet Escriche
Albert Solé
www.ara.cat
[Consulta: 24 d'octubre de 2013]


Reflexionem-hi:

- Quina opinió en teniu de la mobilització que s'ha fet avui a la tarda?
- Creieu que els alumnes sou conscients del perquè es feia vaga avui? O només us heu mobilitzat per no fer classe?
- Quins coneixements teniu d'aquesta llei LOMCE? Què suposarà per les escoles?
- Quantes lleis d'educació hi ha hagut des dels inicis de la democràcia a Espanya?
- Què hauríem de fer per millorar l'educació i el fracàs escolar?
...

2 comentaris:

  1. - Jo opino que ha set una bona iniciativa per manifestar-nos, perquè crec que la majoria de les persones que estaven amb nosaltres al patí i han col·laborat no estan d'acord de que s'aprovi de aquesta llei.
    - En la meva opinió crec que els alumnes s'han manifestat perquè estaven en contra de la llei, perquè hi han posat moltes ganes (alguns més que d'altres).
    -Jo crec que aquesta llei és inútil, i que si aquest país segueix així que cada 3-4 anys canvia les seves lleis educatives arribarà a un punt en el que no podrà caure més baix, i amb lleis com aquesta els catalans tenen més raons per manifestar-se i demanar la independència.
    -Hi ha hagut 9 lleis.
    - Si la cosa segueix així, crec que ja no hi haurà volta enrere, i la única solució és aconseguir la independència i aconseguir arreglar les coses, abans que el castellà s'imposi sobre el català.

    Samir Bangarda

    ResponElimina
  2. Personalment crec que ha estat una bona iniciativa haver fet aquesta petita manifestació, en la que voliem demostrar que els alumnes catalans no estem d'acord amb la nova llei.
    Crec que algun alumne no era concient de perquè ens manifestavem, però la gran majoria si que voliem defensar la nostre opinió i demostrar que ens importa el nostre futur.
    LOMCE és una proposta de reforma de la llei Orgànica d'Educació (2/2006, del 3 de maig) o LOE i de la LOGSE de 1990, que són les lleis que regulen el sistema educatiu espanyol ia les que el Partit Popular sempre es va oposar.

    Des dels inicis de la democràcia a Espanya hi hagut 9 lleis d'educació.

    Jo crec que el principal factor per evitar el fracàs escolar es la concienciació dels nens per part dels pares i familiars de l'importancia dels estudis, no nomes per fer una carrera universitaria, sino també per tenir un grau mínim de cultura. Desprès s'hauria de motivar els alumnes a estudiar amb diferents mètodes. Però sense l'ajut i esforç dels alumnes no es pot solucionar al cent per cent. Perquè encara que des de casa i l'escola s'estigui motivant a una persona a estudiar, si ella no vol no ho farà.
    També per millorar l'educació, invertiria més hores a l'anglès, la llengua mundial, ja que en totes les feines et demanen un nivell mínim. També el govern hauria de fer retallades a altres coses que no siguin l'educació i en la salut, ja que són dos organismes funamentals dins de la societat. I també crec que juntament amb la carrera de medicina, la de magisteri hauria de ser una de les carreres universitàries amb la nota de tall més alta.



    Aida Barcons Pérez
    4t ESO A

    ResponElimina