xf

dimarts, 22 d’octubre del 2013

LA FI DE L'ESTRATÈGIA ANTITERRORISTA

L'etarra Inés del Río surt de la presó

L'Audiència Nacional ha ordenat la seva posada en llibertat en compliment de la sentència del Tribunal d'Estrasburg que anul·la la doctrina Parot.

L'etarra Inés del Río, de 55 anys, ha abandonat la presó de Teixeiro a les 16.25 hores després que l'Audiència Nacional hagi decidit la seva excarceració en compliment de la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg.

Inés del Río, etarra que avui ha sortit de la presó.
Una quinzena de persones, entre familiars i amics, i nombrosos periodistes han esperat al centre penitenciari gallec l'antiga membre del comando Madrid, auxiliar administrativa de professió, originària de Tafalla (Navarra) i empresonada des de juliol de 1987. [...]

L'Audiència Nacional ha tingut en compte l'informe de la Fiscalia, que aquest matí ha reclamat l'excarceració d'Inés del Río argumentant que la sentència del Tribunal d'Estrasburg és "clara a l'hora d'indicar la mesura requerida per posar remei al dret o drets vulnerats". La Fiscalia ha demanat que se la posi en llibertat en el termini més breu possible, ja que entén que la sentència no dóna "cap elecció", com han informat fonts jurídiques. [...]

Manifestació en pro dels presos polítics al País Basc.

Del Río no cobrarà els 30.000 euros de indemnització.

{...} Gallardón va admetre que ja no hi ha res a fer políticament per mantenir la doctrina Parot, però es va aferrar a la seva polèmica presó permanent revisable −actualment en tramitació al Congrés− per assegurar que en el futur, gràcies a les modificacions legals del seu executiu, no tornarà a passar que a Espanya les condemnes per assassinats múltiples es redueixin "a un retret d'un any per cada mort".

Agències Barcelona
www.ara.cat
[Consulta: 22 d'octubre de 2013]
Reflexionem-hi:

- Què et sembla que una de les etarres més sanguinàries surti de la presó?
- Què és la doctrina Parot?
- Què significa les sigles ETA?
- Per què va néixer aquest grup terrorista i quan ho va fer?
- Coneixeu algun dels atemptats més colpidors a Catalunya? Quin?
- Creieu que la justícia espanyola és justa?
- Aquesta sentència del Tribunal d'Estrasburg pels Drets Humans pot portar conseqüències?
...

4 comentaris:

  1. - Trobo totalment incorrecte deixar sortir una etarra que ha matat tantes persones així com així.

    - ETA: Euskadi Ta Askatasuna (País Basc i llibertat)

    - ETA té com a objectiu crear un nou estat basc independent de l'estat espanyol i francés. Es va crear el 1959.

    - Si, el del supermercat Hipercor de Barcelona, a l'Avinguda Meridiana. Va ocórrer el 19 de juny de 1987. Va provocar la mort de 21 persones i 38 ferits. Va consistir en una explosió d'un cotxe bomba a un dels pàrquings soterranis del supermercat.

    ResponElimina
  2. La doctrina Parot està en vigencia des del 2006 i permet executar la totalitat de les condemnes a l'aplicar els beneficis penitenciaris individualment i no sobre el màxim legal de 30 anys de presó.

    Trobo que la justícia a Espanya és molt dolenta. Hi ha persones que ha começ petits delictes i els engarjolen molts anys i fins que no els ha cumplert no el deixen en llibertat, encanvi una persona que ha matat un pilot de gent el deixen lliure abans de cumplir la seva condena.

    Les sigles d'ETA signifiquen Euskadi Ta Askatasuna, en català, País Basc i llibertat.
    ETA té com a objectiu la creació d'un estat basc euskaldun i socialista, independent de l'Estat espanyol i de l'Estat francès, incloent-hi els set territoris bascos històrics.

    L'atemptat el del supermercat Hipercor de Barcelona. Va ser l'atemptat més sagnan que hi ha hagut a Catalunya, amb 21 morts i 35 ferits. Aquest atemptat és va produir el 19 de juny de 1987.Els etarres van introduïr un vehicle amb 30 quilos d'amonal (explosiu constituït per la barreja de nitrat amònic, alumini polvoritzat, carboni i trinitrotolué) al pàrquing i el van fer explotar.



    Aida Barcons Pérez
    4t ESO A

    ResponElimina
  3. ETA és una organització armada d’Euskal Herria. La seva ideologia està basada en el marxisme i el leninisme. A partir de la lluita armada pretén aconseguir la independència d’Euskal Herria i consegüentment la fundació d’un estat socialista. El grup va néixer durant la dictadura franquista ( 1959 ) per combatre l’opressió que l’Estat Espanyol feia contra el Basc i contra l’ultradreta espanyola. El 2011, ETA va anunciar l’aturada de l’activitat armada.

    Les sigles signifiquen, País Basc i Llibertat que amb euskera és Euskadi Ta Askatasuna.

    Jo crec que la justícia espanyola no és justa. L’Estat Espanyol no ha deixat mai de ser franquista, ja que no ha tractat de la mateixa manera el franquisme que els moviments independentistes bascos i catalans, moviments antifeixistes i comunistes. En molts casos aquests grups esmentats anteriorment han patit una brutal persecució, empresonament i tortures. Sempre han volgut evitar aquests moviments fossin o no violents.

    Actualment també es fa clara la evidència de l’incorrecte funcionament de la justícia espanyola. Els polítics i banquers corruptes no han trepitjat la presó, ara bé aquella persona que roba, per sobreviure com a mínim li cauen 6 anys de presó. La presó és aquell lloc on el ric mai hi entra i el pobre mai en surt.

    Pol Rifà

    ResponElimina
  4. - Estic totalment en contra perquè imaginat lo que pot fer de cara el futur aquesta persona sent lliure.

    - ETA significa Euskadi Ta Askatasuna que en català vol dir País basc i llibertat.

    - Aquest grup va néixer per motius polítics.

    - Si, el que va haver aquí a Vic al 1991.

    - Trobo que la justícia espanyola es incorrecta ja que qui confirma que els etarres que surtin de la presó no puguin fer cap atemptat mes? Simplement Espanya es un país lamentable
    Àlex Plans

    ResponElimina