xf

dimarts, 26 de maig del 2015

VALOREM LES ELECCIONS MUNICIPALS I AUTONÒMIQUES 2015




Les eleccions municipals i autonòmiques, en algunes comunitats, del passat diumenge 25 de maig deixen el panorama polític municipal i autonòmic molt emocionant i interessant. D'una banda, sorgeixen noves faccions polítiques com ara BCN en comú i Ahora Madrid, que segurament es faran amb les alcaldies de les dues ciutats més importants de l'estat, Barcelona i Madrid. D'altra banda, la gran davallada del Partit Popular al perdre les majories absolutes que tenia en molts ajuntaments i comunitats autònomes, i la desaparició de PxC del panorama polític català deixen entreveure un "Canvi" en l'esfera política catalana i espanyola per als propers mesos.


Per veure totes les portades del dia:

Obrim el debat:

- Què opines de que sorgeixin nous partits fruit de la lluita ciutadana i que defensen l'igualtat social? Les dues candidatures van néixer en el famós moviment 15-M. A què ens referim? Com ho valores?
- Com valores que dues dones, Ada Colau i Manuela Carmena, puguin arribar a ser les alcaldesses de Barcelona i Madrid respectivament?
- El PP ha perdut les majories absolutes a tres comunitats autònomes històriques, Castella la Manxa, País Valencià i les Illes Balears. A què creus que és degut?
- Com valores els resultats a la ciutat de Manlleu?
- Creus que l'independentisme surt reforçat després d'aquestes eleccions? Per què?
- Per què creieu que moltes portades de diaris proclamen "un canvi radical"?
- La CUP i Ciutadans són dels partits que més han reeixit en aquestes eleccions. Què en penseu? Podríeu esbrinar quines ideologies defensen?
- ERC (Esquerra Republicana de Catalunya) també ha aconseguit uns resultats prometedors. En pots cercar l'origen d'aquesta institució política? Coneixes algun personatge històric que en va formar part?
- Creieu que governar amb majoria absoluta és positiu? Per què?
- Per què Rita Barberà, fins ara alcaldessa de València des de l'any 1991, ha perdut les eleccions? Què ha passat en els darrers anys al País Valencià?
- Creieu en la política? 
- Com hauria de ser un bon polític?
- Què espereu que passi en les properes eleccions al Parlament de Catalunya el 27 de setembre?
...

1 comentari:

  1. Trobo molt bé que a Barcelona i a Madrid, les ciutats més importants del país, governin dos partits que sorgeixen del 15M, perquè estan a favor del poble i l'escolten, no com el PP que tot ho veu de color rosa i en realitat tenen gran part del poble que amb prou feines arriba a final de mes. Penso que Manuela Carmena i Ada Colau poden governar perfectament dues ciutats com aquestes, ja que s'han guanyat la confiança del poble i crec que poden començar a canviar gran part del desastre que han fet els polítics com els del PP i el PSOE.
    El PP ha perdut la majoria absoluta de to arreu perquè prometen, prometen, i no acaben complint res. La gent n'està cansada de que parlin i no compleixin, encanvi dues dones que saben el que diuen i el que fan, ho podran fer.
    Estic contenta amb aquest canvi, almenys els partits que escolten al poble, han crescut molt (CUP, Podemos i Guanyem Barcelona).

    ResponElimina