xf

dijous, 5 de març del 2015

QUÈ OPINEM ELS JOVES DELS TEMES D'ACTUALITAT?

En aquesta entrada us proposem veure uns vídeos de programes emesos la darrera setmana per tal de dir la vostra opinió al respecte. Anem per feina!

EDUCACIÓ FINANCERA

Hi ha molts centres que implanten un pla per a ensenyar als nens i nenes de primària a introduir-se als conceptes econòmics. La teoria diu que és per educar a les noves generacions per evitar que es formin corruptes en un futur.

Cartellera del programa
Us animem a visualitzar el programa complet de Salvados:


També teniu algun dels fragments del programa que poden generar més debat:



LA CONTRACRÒNICA DEL DEBAT DE L'ESTAT DE LA NACIÓ:

En el programa #elobjetivo de l'Ana Pastor van fer un experiment molt interessant; universitaris d'arreu d'Espanya van veure el debat de la nació complet i, després, en van fer una valoració de com veuen els polítics i la política en general a l'estat espanyol.

Imatge dels joves universitaris conversant sobre el debat de la nació.
Veieu #elotrodebate:

També teniu fragments del programa que poden generar més debat:



LA POBRESA INFANTIL A ESPANYA

El programa 30 minuts aquest diumenge va emetre un reportatge en el qual es deia que un de cada quatre nens a Espanya està per sota el llindar de la pobresa. Un tema molt greu que tenim a peu de carrer i a les nostres escoles.


Una imatge del documental "Un de cada quatre"

LA MEDICINA DES D'UNA ALTRA PERSPECTIVA: XEVI VERDAGUER

Les millors frases de Xevi Verdaguer, al programa "Retrats" d'en Jaume Barberà.

Xevi Verdaguer és psiconeuroimmunòleg, posturòleg i fisioterapeuta. Verdaguer ha desenvolupat part de la seva trajectòria en un context de medicina global, col·laborant amb metges i hospitals per aconseguir tractaments eficaços per a determinades malalties. 

Xevi Verdaguer a la seva consulta

Us deixem algunes de les seves frases al programa del març del 2014

- "A l'intestí hi tenim el nostre segon cervell, on es fabriquen la majoria de neurotransmissors."

- "L'excés d'histamina pot provocar pressió arterial baixa, problemes de pell, respiratoris, al·lèrgies, migranyes o dolors musculars."

- "La histamina ingerida a través dels aliments pot trigar 3 minuts a donar els primers símptomes."

- "És difícil menjar bé i cuidar-se quan estem vivint en un món malalt."


Aquest mes de febrer va tornar a passar pel programa a parlar de la medicina hormonal. Us deixem les millors frases i l'enllaç del programa:


"Els estrògens ens poden donar més capacitat intel·lectual i milloren la circulació de la sang... el que convé és que el nostre cos els pugui anar eliminant. Perquè l'excés d'estrògens és el que ens pot donar molts problemes de salut."
"Els estrògens són indispensables per a la salut. Nosaltres hem de mirar de no tenir-ne tants."
"Les dones tenen un plus afegit (d'estrògens), que és el cicle menstrual. Per tant, tenen més probabilitats de tenir problemes de salut si no els eliminen correctament."
"Una dona sabrà que té excés d'estrògens quan tingui dolor premenstrual a final de mes: no és normal que a final de mes la regla faci mal."
"Si això no s'arregla, els estrògens acabaran provocant miomes, quistos a l'úter, endometriosi o mames fibroses."
"Com més estrògens tenim, més histamina acumulem al budell. I, per tant, també tindrem més problemes relacionats amb la histamina (com rinitis, dermatitis, dolor crònic, restrenyiment, pressió arterial baixa, mal de cap i migranyes...)"
"El nostre cos genera estrògens; però també en consumim a través de la dieta i dels tòxics ambientals."

ARA US TOCA DIR LA VOSTRA!!!!
- L'educació financera. A favor o en contra? Per què?
- Filosofia o economia? Per què?
- Com veieu el debat de l'estat de la nació? Què en penseu que la presidenta del Congrés jugués al Candy Crush durant la sessió?
- Què destacaríeu dels comentaris dels estudiants universitaris?
- Què en penseu de la política a l'estat espanyol? Us faríeu polítics? Per què?
- Què en penseu de la pobresa infantil en aquest país?
- Quines solucions proposaríeu per eradicar-la?
- Quines són les afirmacions d'en Xevi Verdaguer que t'han sorprès més? Per què?
- Creus que tenim prou informació del nostre cos? Creieu que és difícil portar una vida sana? 
...



4 comentaris:

  1. Trobo que està bé l'educació financera ja que hi ha molta gent que no coneix i no entén l'economia, i llavors és quan hi ha risc de que puguin cometre errors jugant a la borsa o demanant crèdits,.. Per això crec que està bé que des de petits ensenyin com funciona aquest món, per tal de progressar en aquest món

    Anna Rifà i Arumí
    4t ESO A

    ResponElimina
  2. Penso que l’educació financera és molt bona però alhora pot arribar a ser molt dolenta. Tot això depèn de com l’apliquis. Pots ensenyar als petits l’economia del dia a dia o bé pots crear “petits corruptes” ja que si des de tant petits estan immersos dins aquest món de grans ja sabran com va el poder i d’aquesta forma podran estafar més.
    Penso que el debat de la nació és una tonteria, ja que un debat seria que el president Rajoy i els seus companys responguessin i dialoguessin amb els altres partits del que passa a Espanya. Penso realment que tant els i fa el que passi a Espanya, una mostra n’és la presidenta del Congrés dels diputats.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Estic a favor de l’educació financera ja que per saber estalviar, saber quan gastar i quant, saber com funciona l’economia i saber què estem firmant i/o què estem acceptant hem de començar a ficar-nos en aquest tema i en fer-nos una idea de com va des de ben petits. Estaria bé ja que actualment hi ha gent que no entén de què va i és molt fàcil enganyar a aquesta gent de moltes maneres.

    ResponElimina