xf

dilluns, 23 de març del 2015

LA VIDA ÉS UN JOC? JUGUEM!

"Porque vivir es jugar, y yo quiero seguir jugando" diu la cançó Paloma del cantant argentí Andrés Calamaro. 


Andrés Calamaro

El moment que estem vivint és el de les noves tecnologies, els videojocs, les animacions 3D, la publicitat a través de les xarxes socials,... Un món que arriba també al món de l'educació. En aquesta entrada us volem recomanar aprendre la història mitjançant l'experiència de jugar a videojocs o jocs interactius. Vist des d'aquesta perspectiva sembla més interessant estudiar història, oi?


History of gaming

Primer de tot, us passem un enllaç on hi trobareu jocs on-line en anglès, per practicar l'idioma i aprendre història al mateix temps:


En segon lloc, us deixem un enllaç per tastar els vostres coneixements. És en castellà i podeu fes tests de totes les assignatures de l'ESO i el Batxillerat. No obstant, és història la que interessa més, no?


Yeah! 

Per últim, us recomanem el web d'un equip de la classe d'informàtica de 4t d'ESO de l'escola que estan realitzant videojocs. El que ens interessa més a tots és el joc 101, creat per en Roger Godayol. Es tracta d'endevinar els 101 personatges més coneguts de la història. T'atreveixes? 


Guess who? Qui és qui?
Obrim el debat!

- Ens comenteu què us semblen els videojocs i alhora ens en podeu recomanar algun que vosaltres jugueu. Han de ser sense pagament i que es puguin jugar on-line!

- Tanmateix, podeu comentar la frase inicial de la cançó de Calamaro i si penseu que els adolescents passen massa temps jugant als videojocs i el perquè.

Fins la propera!

5 comentaris:

  1. A mi els videojocs m’agraden. Perquè trobo que n’hi han que et poden ajudar a estudiar una miqueta un joc es el triviados amb el mòbil, tu et retes amb una persona hi ha : arts, historia, ciència, entreteniment, esports geografia. A si es totalment gratuït. Però també hi ha gent que no li agraden potser es que no li agraden de debò o potser ho diuen sense haver-ho probat.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. A mi personalment no m'agraden massa els videojocs, així que no he jugat a gaires, com a molt quan era petita a la nintendo i actualment el preguntados, que és un joc molt similar o igual que el triviados. Consta de retarte amb alguna persona i apareixen els temes següents: art, geografia, entreteniment, història, esports i ciència, i guanya el que completa abans tots els temes. Aquest joc m'ha servit per aprendre i recordar algunes de les coses que ja s'avia, però com he dit abans, no m'agraden massa els videojocs, així que me'n vaig cansar, però penso que és un joc útil i divertit, i és un joc que pots tenir gratis al teu mòbil. Sobre la pregunta que diu si penso que els adolescents passen massa temps jugant als Videojocs, penso el següent: crec que si, que els adolescents passem molt rato enganxats a les maquinetes i jugant a jocs, i podem ho fem perquè és una manera de relaxar-nos, distreure'ns i no pensa en l'escola, en part està bé, perquè sempre necessitem aquest temps, però penso que s'hauria de reduir.

    ResponElimina
  4. He probat el joc de Testeando, socials ,revolución industrial i crec que es una molt bona manera de fer una última repassada abans de l'examen ja que et demana conceptes estudiats a classe i no es gaire dificil de traduir del castella al català. Crec que es una bona manera de aprofitar el temps, sinceramen l'he probat i el recomano ja que m'ha agradat!!!
    KARIMA BERKAHI CHILAH
    4t ESO A

    ResponElimina
  5. Personalment, els videojocs no m'apassionen, però si que alguna vegada m'agrada jugar-hi. No en conec gaires, és més, clico sempre la primera entrada que surt al google. Fa poc, vaig veure un vídeo sobre feines estranyes, i una d'aquestes era sobre els videojocs. La feina era sobre jugar moltes hores a un videojoc per guanyar diners i llavors canviar-los per diners reals. Això ho fan a Xina i hi treballen nens de la nostre edat, però si passen hores i cobren molt poc. La meva conclusió és que es pot jugar als videojocs però amb control i com a hobby personal.

    BERTA SERRAT PADRÓS 4t A

    ResponElimina