xf

dijous, 5 de març del 2015

EL MÒBIL A LES AULES?

El Consell Escolar de Catalunya aprova l'ús del mòbil a les aules en escoles i instituts

El Consell Escolar de Catalunya ha arribat a un acord pel que fa a l'ús dels mòbils a les aules. Afirmen que és una eina interessant per aprendre a ser responsable.

El Consell Escolar afirma que no es pot prohibir l'ús de mòbils als nens. (ACN)
Aplicant les noves tecnologies a les aules.
Coincidint amb el Mobile World Congress, el Consell Escolar de Catalunya ha debatut avui, dimecres, un document en el qual el Consell està a favor que els alumnes puguin fer servir mòbils a les escoles i instituts advertint que, segons com es prohibeixi l'ús d'aquests aparells, es podria interpretar com una restricció dels drets dels alumnes.

El Consell Escolar afirma, en un document, que la prohibició de l'ús dels mòbils a les aules d'escoles i instituts aniria en contra de l'objectiu d'ensenyar a ser responsables els alumnes. Així, doncs, en comptes de prohibir utilitzar-los, el que s'ha de fer és ensenyar-los a fer servir els mòbils establint unes pautes clares i compartides amb els alumnes per evitar, precisament, que els mòbils siguin un element de confrontació entre estudiants i professors.
Notícia extreta de www.324.cat
Ús del mòbil a les aules a debat
Per aprofundir en la notícia us recomanem que visualitzeu el següent vídeo i article:



Se'n faria un bon ús?
OBRIM EL DEBAT!!!!!

QUÈ EN PENSEU???????????? 

SOM-HI, ARA ÉS EL VOSTRE MOMENT DE DEFENSAR L'ÚS DEL MÒBIL A LES AULES !!!! 

EN FARÍEU UN BON ÚS??????

11 comentaris:

  1. Jo crec que estaria bé utilitzar aparells tecnològics a les escoles, però per altra banda penso que els alumnes es distraurien i utilitzarien les xarxes socials a l'hora que no pertoca.

    Paula Gil.
    4t B.

    ResponElimina
  2. Trobo molt bé que l’escola vulgui estar al dia i pugui aprofitar l’ús de les tecnologies actuals, però sempre que sigui per fer una millora. Incorporar mòbils a les aules sembla molt interessant i innovador, ja que és molt més pràctic, ràpid, i d’ús molt freqüent. Tot i així, no crec que sigui una necessitat en aquest moment. Crec que amb ordinadors i projectors ja es pot fer gran part de les coses que faríem amb el mòbil. L’inconvenient principal d’utilitzar mòbils a les aules és l’ús que se’n fa. És molt difícil controlar que 30 persones estan fent el que toca amb un mòbil. A més, el mòbil és un dispositiu personal, on tens gran part de la teva vida social i combinar això amb un ús escolar no és gaire adequat. Tot i que ens sigui difícil, penso que a tots ens va bé tenir llocs i hores on no podem utilitzar el mòbil, és una manera de desconnectar, fer altres activitats i relacionar-nos directament amb la gent.

    Marta Maneja

    ResponElimina
  3. En principi sembla una idea bona, sobretot per els alumnes. Penso que pot arribar a ser un bon mètode per cercar informació de manera rapida i fàcil perquè quin adolescent no sap fer anar un telèfon mobil actualment? Tot i això des del meu punt de vista crec que s'hauria de posar en pràctica per comprovar si l'ús del telèfon mòbil a l'aula és una bona idea o si és tot el contrari: una distrecció per l'alumne en qüestió. Sincerament crec que no se'n faria un bon ús, tot i que la millor manera de saber-ho és provant-ho.

    ResponElimina
  4. Trobo que està bé anar aplicant novetats en les normatives, perquè així avancem i no ens quedem estancats en la història. Però crec que aquesta normativa es tindria que començar a aplicar als menuts que actualment encara no en tenen o és els seus inicis, ja que així els i podrien ensenyar com usar-los de bona manera. Trobo que no seria afectiva aplicar aquesta normativa en gent de la nostra generació, ja que ja estam massa integrats en fer ús del mòbil per xarxes socials i crec que si ens el deixessin fer servir, els alumnes mateixos no podríem resistir a obrir el whattsapp, facebook,... Continuo pensant, però que és una nova normativa, però si fos jo, la començaria a aplicar als alumnes de primària i a mida que van creixent, doncs anar seguint i anar fent més cursos (si funciona és clar).

    Anna Rifà i Arumí
    4t ESO A

    ResponElimina
  5. Penso que el mòbil a les aules seria molt bona idea. Una forma ràpida i fàcil de buscar informació, ja que tots els adolescents d’avui en dia disposem de dispositius digitals. El mòbil i tens molta part de la teva informació social, penso que s’hi ens permetessin utilitzar-lo a les aules la majoria d’alumnes en farien un mal ús, ja que es de fàcil distracció. Jo personalment no posaria el mòbil a les aules, ja que quan vas a l’escola és per parlar i fer classe. No per estar buscant coses el mòbil. Ja que penso que aquesta feina ja la fan els ordinadors i projectors. Si ens mirem el mòbil com un dispositiu escolar jo el veig com una font d’informació més.

    ResponElimina
  6. Trobo que l'ús del mòvil a les aules pit ser una bona idea ja que des del mòvil es pot accedir a molta facilitat i amb rapidesa. A part penso que els mòvils són el futur, perquè cada vegada dónen més comoditats.
    Nil López

    ResponElimina
  7. Opino que fer servir el mòbil a les aules pot ser un gran recurs per estar informat sobre totes les coses que passen al nostre voltant. Ara tothom està més que connectat a les xarxes i a internet, i trobo que no és dolent. Els joves sóm els que hem de pujar a la societat, i el mòbils són una gran invenció per a poder facilitar aquest ranscurs. Fer servir al mòbil a les aules pot ajudar-nos a interesar-nos per la situació del món. Crec que seria un gran experiment. ENDAVANT!
    BERTA SERRAT PADRÓS-4t A

    ResponElimina
  8. Jo crec que fer servir el mòbil a les aules no es una bona idea, ja que es una manera més fàcil i ràpida de distreure's. No ens enganyem! Si t'enviessin un whatsapp a mitja classe a qui no se li acudiria mirar-lo? A més el mòbil es una eina particular, és a dir, gran part de la gent i té coses personals i seria difiícil controlar-lo sobretot si es en una classe d'alumnes.
    Tampoc i trobo gaire utilitat que se'n podria fer de l'ús d'un mòbil a classe, ja que es una eina petita i poc inservible a l'hora de fomentar la nostra educació.
    Karima Berkahi 4t A

    ResponElimina
  9. Nosaltres creiem que estaria bé utilitzar el telèfon a les classes ja sigui per l'ús de buscar informació com per fer fotografies. Però també hi hauria alguna part de la classe que no el faria servir per ús escolar, sinó com a una distrecció. Nosaltres no estem ni a favor ni en contra
    Catalina Mac-innes i Jordina Camprubí

    ResponElimina
  10. Creiem que no ens ajudaria a poder treballar millor ja que l’únic que faria és distreure’ns, ja que ara ens costa concentrant-se encara seria molt més difícil utilitzant un dels aparells que fem servir normalment fora de l’escola. Creiem que la millor manera per estudiar, seria retornar a l’època on els llibres eren l’element principal de treball en una aula.
    Laura Barcons i Cristina Plana

    ResponElimina
  11. En la meva opinió crec que estaria bé fer servir el mòbil a classe, però fent servir aplicacions per aprendre. Així el dia a dia a l'escola es faria més fàcil i els alumnes podrien estar més atents al que diu el professor. També seria una manera ràpida i eficaç de buscar informació.
    Marc Expósito
    Es podria provar uns quants mesos per veure com funciona, si se'n fa un mal ús que no es posi en pràctica. Si se'n fa bon ús no hi hauria cap problema.

    ResponElimina