xf

diumenge, 30 de novembre del 2014

BLAUGRANA SÓN ELS COLORS ...

«Sóc culer», una iniciativa per celebrar els 115 anys del FC Barcelona

El FC Barcelona ha posat en marxa aquest dissabte 29 de novembre 'Sóc culer', una iniciativa per celebrar els 115 anys del FC Barcelona en què els jugadors del primer equip inviten els barcelonistes a participar en les xarxes socials.

Cartell de la campanya per commemorar el 115è aniversari del club.


Sota el lema 'sóc culer', el club fa una crida perquè els barcelonistes que vulguin participar es facin una fotografia o un vídeo fent amb la mà el símbol d'una C al costat del cor i dient 'sóc culer' i que la comparteixin a les xarxes socials amb l'etiqueta #FCB115.

L'acció 'Sóc culer', que s'allargarà durant els pròxims 115 dies, comença amb el llançament d'un vídeo en el qual jugadors del primer equip expliquen la iniciativa i inviten a la participació dels fans del FC Barcelona.

Vegeu el vídeo de la iniciativa:

Alhora podeu investigar més sobre el tema en les següents notícies relacionades:

Un passeig per les seus del FC Barcelona: 

La interpretació i la intrahistòria del primer himne del Barça:


Comentem-ho:
- Qui va ser el fundador del F.C. Barcelona? Què en sabeu?
- Per què els aficionats del Barça se'ls anomena "culers"?
- Per què el Barça vesteix de blaugrana?
- Quin va ser el primer estadi del club?
- Quin creieu que ha sigut el millor jugador de la història del club? Realitza l'equip ideal?
- Què opineu de que el màxim patrocinador del club sigui una empresa d'un país com Qatar?
-  Per què hi ha tanta rivalitat entre el Barça i el Reial Madrid? Creieu que a vegades sobrepassa el merament esportiu?
- Què n'opineu de que el món del futbol generi tants diners en temps de crisi?
 ...
LAST NEWS: avui ha mort un aficionat ultra del Deportivo de la Corunya a Madrid enmig d'una batalla amb els aficionats ultres de l'Atlético de Madrid. Què n'opineu?


5 comentaris:

  1. Ens diem així per què, si no recordo malament, fa uns quants anys, quan es disputava un partit en l'estadi d'aquells anys (al carrer Indústria de la Ciutat Comdal) i estava ple, la gent s'assentava a sobre dels murs o d'algun lloc així de manera que des de fora se'ls hi veia el cul.La gent que observava l'estadi des de fora veia culs.
    - Chaimaa Mouhtadi, 4t A

    ResponElimina
  2. El fundador del FCB va ser Joan Gamper (suís) el 29 de novembre del 1899, qui també es diu que va decidir els colors. Va ser president 5 cops. L'any 1966 es va fer per primera vegada el Torneig Joan Gamper amb el qual s'inicia l'inici de temporada.
    - El Barça vesteix de blaugrana per què van jugar per primer cop amb aquests colors pels colors del Cantó de Ticino (Suïssa) i el FC Basilea, club on va jugar en Joan Gamper (Suïssa).
    - Chaimaa Mouhtadi, 4t A

    ResponElimina
  3. - El primer estadi (propi) del club va ser el camp que hi havia al carrer de la Indústria (actual carrer de París) inaugurat el 14 de març del 1909 i utilitzat fins el 1922. Capacitat per a 6.000 espectadors.
    Però el primer de tots, encara que no fos propi va ser l'ex Velòdrom de la Bonanova l'any 1899.
    - Crec que Carles Puyol ha set un dels millors jugadors de la història del club (sense tenir en compte els jugadors que jugaven o havien jugat abans o mentre no tenia consciència). Sempre ha tingut clar que el club i els companys son el primer.
    - Chaimaa Mouhtadi, 4t A

    ResponElimina
  4. - Jo crec que la rivalitat entre Madrid i Barça ha existit sempre, però tampoc cal sobrepassar els límits. Vull dir que, no cal anar tant lluny i que passi el que ha passat amb l'aficionat que s'ha mort. Aquest tema és bastant dur, perquè si només pel futbol ja hi mor gent, en els altres aspectes de la vida deu ser un horror, a més a més, els radicalistes ja els podrien advertir o fer alguna cosa perquè tampoc es passin d'aquesta manera com per posar-se a llençar pedres enmig del carrer.
    - Des de ben petita, el futbol l'he vist com a una potència mundialment famosa i poderosa, i jo tinc una paraula per descriure el futbol: SECTA! Dic que és això perquè si només fós un esport, la gent no acabaria de la manera que està avui, i troba que el que fa és rivalitzar a la gent.
    BERTA SERRAT, 4t A

    ResponElimina
  5. Actualment el que mou el futbol es pot dir que són els diners i la política. I és tant així que gairebé només els equips que poden fer grans inversions en jugadors guanyen títols. Sobre la baralla de l'altre dia cal dir que el "Frente Atlético" són una agrupació de radicals d'ultradreta i "Riazor Blues" d'extrema esquerra, i no és la primera vegada que queden per esbatussar-se. Tots els que hi van anar sabien les conseqüències que podia portar.

    Albert Corominola i Lladó
    4t A

    ResponElimina