xf

dimecres, 26 de novembre del 2014

NOTÍCIES DE TARDOR VOL. 1

Benvolguts,

aquests dies des de la central de Sompangea hem anat recopilant un munt de notícies interessants per a ser comentades al nostre blog. Aquí us deixem la mostra. Esperem que fomentin el debat i ens ajudin a tenir més esperit crític davant els esdeveniments. Fins aviat!

EL CAS DELS SACERDOTS QUE ABUSAVEN DE MENORS A GRANADA

http://politica.elpais.com/politica/2014/11/17/actualidad/1416224677_234270.html

Els sacerdots inculpats demanant perdó.

- Creieu que casos com aquest ajuden a que la societat es desvinculi de l'església?
- Quin paper creieu que tindrà el nou Papa Francisco en el reciclatge de l'església?

25 DE NOVEMBRE: DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA A LES DONES 

Emblema d'una campanya del 25 de novembre.
Aquí us deixem dos vídeos que tenen relació amb el tema d'assetjament a les dones. 



Creieu que serveis de res l'efemèride del dia internacional contra la violència a les dones? Quin és el problema d'aquesta societat masclista que dia rere dia apareixen casos de violència de gènere? S'hauria de treballar més a les escoles? Què us sembla l'espot publicitari del primer vídeo? Per què el color de les dones és el morat? Té un origen històric?

PROJECTE D'UN JOVE EMPRENEDOR PER NETEJAR ELS OCEANS


La ONU premia al joven que quiere limpiar todos los océanos de plásticos
El jove emprenedor premiat per l'ONU.

- Us considereu uns joves emprenedors? Creieu que vosaltres podeu canviar el món? De quina manera? Creieu que a l'escola es potencia l'acttud i les habilitats per a ser emprenedors en un futur?

RAYO VALLECANO 1 
ESTAT DEL BENESTAR 0


Imatge de l'estadi de Vallecas aquest diumenge donant suport a la dona desnonada.

- Què penseu dels nombrosos desnonaments que afecten a la població dia a dia?
- Què opineu de l'iniciativa de l'entrenador del Rayo, Paco Gémez, de pagar-li el lloguer del nou pis a la dona desnonada? Hauria de ser una constant en el món del futbol donacions altruistes a gent necessitada?






1 comentari:

  1. Realment penso que els homes i els nois que assetgen tindrien de veure el que pensa la noia o la dona en aquell moment. És una situació tant patètica, però alguns no ho veuen. Aquesta societat segueix sent masclista, ja que, des de temps enrere l'home sempre ha pensat que la dona només servia per quedar-se a casa a netejar, i en el primer moment en que la dona va posar fi a això, a molts dels homes no els hi va agradar. Per això alguns segueixen sent d'aquesta manera. La dona també en té una part de culpa, perquè en el primer moment en que veu agressivitat per part de l'altre persona ja tindria de denunciar-ho, però l'amor a vegades cega. Però les dones hauriem d'aprendre a estimar-nos una mica més i dir, si de veritat m'estimes: no em cridis, no m'insultis, no m'ignoris, no em peguis, no em violis, no em matis i estimam. Perquè sense les dones no hi hauria continuació en aquest món. Han de pensar: Ni ells tant ni nosaltres tant poc. Perquè la única persona que pot donar cops a una dona es el seu fill abans de néixer. Però posem FI tant a la violència física, com a la psicològica. Perquè les persones que reben maltracta psicològic els i costa molt més superar els fets, que no pas els fets de la violència física. Hi ha una frase que diu: La seva pell algun dia esborrarà el que els seus ulls no poden oblidar.

    25N--> DIA INTERNACIONAL PER L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA.

    Andrea Alcalà

    ResponElimina