xf

dissabte, 16 de febrer del 2013

LA CAIGUDA D'UN ALTRE MITE DE L'ESPORT

 La bogeria de Pistorius
La policia deté l'atleta paralímpic, acusat d'assassinar a trets la seva nòvia a casa seva, a Pretòria

Sud-àfrica i el món de l'esport es van estremir ahir. El campió paralímpic sud-africà Oscar Pistorius va ser arrestat a primera hora arran de l'assassinat de la seva parella, la model Reeva Steenkamp. La policia es va presentar de matinada al domicili de l'atleta, a Pretòria, al rebre una trucada que alertava de trets. A l'arribar-hi, els agents es van trobar el cos sense vida de la noia de 30 anys amb ferides de bala -entre 2 i 4, segons les fonts- als braços i al cap, i van recuperar una pistola de 9 mil·límetres. Les circumstàncies de la mort estan sent investigades, però Pistorius, que va fer història l'estiu passat al ser el primer atleta amputat a participar en uns Jocs Olímpics, compareixerà avui davant el jutge acusat d'assassinat.
Oscar Pistorius i la seva nòvia, Reeva Steenkamp, el 7 de febrer.
Foto de la parella. AP LUCKY NXUMALO
L'esportista, de 26 anys, va ser detingut al lloc del crim i és l'«únic sospitós», segons la portaveu de la policia sud-africana Denis Beukes. L'agent va confirmar també que als arxius policials consten «incidents previs de caràcter domèstic a casa de l'atleta», encara que no va donar més detalls. Els investigadors també van explicar que havien interrogat diversos testimonis i que alguns dels veïns havien explicat que «van sentir coses abans i després del tiroteig».

LA VERSIÓ DEL LLADRE / La policia es va desmarcar de les primeres informacions que van circular als mitjans locals que parlaven d'un «tràgic accident». Segons aquestes informacions, Pistorius hauria confós la seva parella amb un lladre. Alguns mitjans fins i tot van apuntar en un primer moment que la víctima hauria intentat fer una sorpresa a la seva parella el dia de Sant Valentí i que ell li hauria disparat al pensar que era un intrús.
L'atleta ha sigut un exemple a seguir pel seu afany de superació.
Pistorius va declarar durant hores a la comissaria i la policia va assegurar que la seva actitud era de «cooperació». Després de l'interrogatori les càmeres van captar la primera imatge de Pistorius després de la detenció cobrint-se el cap i la cara amb la caputxa d'una dessuadora mentre el portaven a un hospital per sotmetre'l a proves forenses. Es tracta d'exàmens rutinaris en les investigacions per assassinat, «mostres de sota de les ungles, possibles esgarrapades, blaus i sang per als tests d'alcohol i droga», va assegurar la portaveu policial.

Està previst que Pistorius declari davant el jutge aquest matí. La policia va anunciar que s'oposaria a una llibertat sota fiança. En declaracions a la ràdio pública sud-africana el pare de Pistorius va assegurar que el seu fill estava «trist» però no va voler donar més detalls. «No sé res. Seria desagradable i groller especular. Si algú parla ha de ser Oscar», va dir.

Júlia Badenes
www.elperiodico.cat
[Consulta: 16 de febrer de 2013]

FEM EL COMENTARI:
- Què opineu de l'espectacular notícia?
- Fa unes setmanes ja va caure un altre mite de l'esport Lance Amstrong. Per què creieu que alguns esportistes acaben d'aquesta manera?
- Creieu que tant els esportistes d'elit com els famosos s'idolatren desemesuradament? Teniu algun model a seguir? ...

3 comentaris:

  1. Personalment no se exactament que pensar sobre aquesta notícia ja que no trobo cap motiu de perquè Oscar Pistorius volgués assassinar a la model. Potser el que trobo més lògic es que segurament ell creia que havia entrat algun intrús o algun lladre tot i que no ho trobo gaire convincent...

    Crec que els esportistes que acaben d'aquesta manera segurament tenen algun motiu o altre per fer-ho, això no vol dir que els defensi, només és que crec que les coses, normalment es fan per algun motiu i potser, Pistorius en tenia algun.

    Un dels meus models a seguir es en Michael Jackson ja que va dedicar gran part dels seus esforços i recursos econòmics a l'ajuda humanitària, i fins i tot el van nombrar al Llibre Guinness dels rècords com l'artista que més diners va donar a caritat en la història, amb 300 milions de dòlars. Des de petit, quan regalava caramels amb els diners que guanyava en les seves actuacions, fins al projecte "USA for Àfrica", que va recaptar milions de dòlars per Àfrica.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això segurament són problemes de parella putser, no era la seva intenció de fer-ho, i si era una cosa que era entre ell i ella, s'ha pasat com més fort sigui la questió aixins no s'arregla les coses... enfi i tampoc és tan sec per captar si era un lladre o la seva parella...

      Yassine!

      Elimina
    2. Oscar Pistorius, probablement, va tenir alguna discussió molt tensa amb la seva parella, potser aquesta volia tallar la relació amb ell o volia fer alguna cosa en que l'atleta professional estava en total desacord i finalment la va disparar, tot i així per molt forta que fos aquesta discussió o qualsevol cosa que hagués passat, disparar a la model o qualsevol acte semblant va ser un error per part seva, ja que ell era un exemple de superació per a molts nens i nenes discapacitats i aquest fet segurament ha fet que aquests nens ja no el tinguin com un heroi per a ells. Potser tenia algun motiu per fer-li mal a la jove model, tot i així disparar o fer qualsevol tipus de mal a una persona no està bé.
      En quan al tema de com acaben alguns esportistes com el mateix Oscar Pistorius o Lance Armstrong, penso que es degut a que els diners, la fama i l'èxit els hi pugen al cap i no poden treure-se’ls d’allà, per això penso que els esportistes d'èlit no haurien de cobrar tants milions d'euros, ja que aquests diners els hi poden causar algun problema a ells i tot, i aquests també podrien ajudar a la situació en que està la societat.
      Un del meus models a seguir es Carles Puyol ja s’intenta superar, deixa tot el que té en el camp, té un gran companyerisme i es un digne lluitador, ja que no dona mai res per perdut.

      Ivan Salvador Raurell

      Elimina