xf

dissabte, 23 de febrer del 2013

AGRESSIÓ D'UN ALUMNE A UNA PROFESSORA

Un noi cala foc als cabells de la seva mestra a Cadis

L'alumne, de 16 anys, ha estat imputat de temptativa de lesions i d'atemptat contra l'autoritat


Un menor de 16 anys d'edat ha estat denunciat després que aquest dimecres hagi calat foc amb un encenedor als cabells de la seva professora a l'institut Vicente Aleixandre de la localitat gaditana de Barbate.

Les imatges dels fets han sortit a la llum i es pot veure el menor quan s'aixeca del seu seient i s'acosta per darrere a la professora, que sense adonar-se, surt caminant amb els cabells en flames.

Al menor, que està sota la custòdia dels seus pares, se li imputa un delicte de temptativa de lesions i un altre d'atemptat contra l'autoritat en l'exercici de les seves funcions. Per això, s'haurà de presentar aquest divendres davant la Fiscalia de Menors.

Segons fonts de la Guàrdia Civil, l'incident "afortunadament no ha anat a més", encara que la professora ha tingut "un ensurt" i un "gran estrès". Després dels fets va ser autoritzada pel centre a marxar cap a casa seva.
Aquí teniu l'enllaç del vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=24EovY6EVss
Europa Press
Cadis
www.elperiodico-cat
[Consulta: 22 de febrer de 2013]
Fem el comentari:
- Suposo que tothom censura aquesta agressió. No obstant, hauríem de fer una profunda reflexió del perquè passa.
- Creieu que s'ha perdut el respecte als professors/es?
- Si creieu que sí. Per què?
- Quina percepció teniu de la figura del professor/a i de l'escola?
- En cas que ho creieu oportú, proposeu possibles millores que us ajudarien a tenir una millor percepció dels vostres professors/es.  
- S'han perdut els valors del respecte, l'esforç i la responsabilitat?
...

4 comentaris:

  1. En aqusta vida l'educació s'ha de tenir present sempre no només amb els professors. Aqust estudiant tindra que assumir les seves responsabilitats perquè ja te prou capacitat per comprendre el que ha fet encara que sigui menor.
    Els professors ja no tenen el mateix respecte en alguns casos, ja que no es porta a terme una autoritat total però generalment el seu merescut respecte el reben si s'ho mareixen .

    ResponElimina
  2. Des del meu punt de vista, el professor/a, cada vegada té menys autoritat davant de l’alumne. Molts alumnes se’n riuen del professor, l’insulten i el tracten amb despesi. Anys endarrere, quan els meus pares que ara tenen 40 anys anaven a escola, la situació era molt diferent. Quan el professor entrava a l’aula s’havien d’aixecar i donar-li la benvinguda amablement, l’havien de tractar de vostè, donar les gràcies en tot el que els ajudava, n aixecar-li mai el to de veu, i no rectificar les seves decisions.
    Avui en dia, en ves de donar les gràcies al mestre per ensenyar-nos la nostre llengua, matemàtiques, anglès, història, biologia, o qualsevol altre matèria, som tan mal educats que li diem que es la seva feina, i que nosaltres paguem el seu sou, com si fos el nostre criat.
    Ens estem equivocant, no tots, però molts alumnes, estan agafant una mala visió del que es una professor, ja que un professor no es un amic, pots tenir un bon tracta amb ell, i dins del centre escolar i pots tenir bona relació, però quan exerceix la seva professió, és la teva autoritat, i se la de respectar, perquè gràcies a aquestes persones, ens formem, no només acadèmicament, sinó també com a persones.
    No obstant, no tot es dolent, ja que abans la figura d’un professor segons el meu criteri era com un dictador, ja que ningú es podia oposar a la seva paraula. Ara, una classe és més com una democràcia, ja que l’alumnat té dret a dir el que pensa, i a reivindicar el que vol. També cal dir que ( incloent-me a mi mateixa) de vegades no diem les coses de la forma més educada, perquè quan estem en desacord amb qualsevol cosa, enseguida saltem i ataquem al professor, em de millorar en la paciència.
    Cada cop la figura de professor - alumne està més igualada, i això es bo, ja que entre un adult i un adolescent, infant o qualsevol edat que tingui l’alumne es bo que i pugui haver una comunicació amb igualtat d’opinions, però s’ha de recordar que el professor és l’autoritat dins de l’aula i se l’ha de respectar com a tal.

    ResponElimina
  3. si comparem el passat amb el present, podem dir, que si que s'ha perdut un cert respecte en els professors. Només mirant uns anys enrere, sabrem que com molt bé a dit la meva companya Laia, que abans sel's habia de tractar de vostè i donal-s'hi la benvinguda quan entraven a classe. Ara, actualment la relació que hi ha entre alumnes i professors jo diria que no és tant estreta, en el sentit de que et deixen donar la teva opinió a classe i dialogar amb ells quan no estàs d'acord amb alguna cosa.
    S'hauria de respectar més en els professors, ja que gràcies a ells creixem com a estudiants i com a persones, tot i que a vegades, un alumne també s'esbera i perd els papers (hauriem de saber-nos controlar una mica més en certes situacions) com pot passar a qualsevol, i aquí, en aquestes situacions, és quan a vegades es pot perdre el respecte envers un professor.

    Júlia Saez

    ResponElimina
  4. Actualment es falta molt al respecte als professors i professores, només cal veure aquesta notícia.
    Els alumnes d'avui en dia ja no tracten als professors com en altres èpoques i en la meva opinió això es degut a la permissivitat de molts dels professors, jo no dic que s'ha de tornar a l'època franquista, on no podies ni parlar la teva llengua, sinó que es prenguessin mesures contra aquests actes on els alumnes no tenen respecte vers algun professor, una d'aquestes mesures podria ser el simple fet de frenar abans als estudiants, abans de que ens posem a cridar i responguem malament, degut a qualsevol circumstància, als professors i fer fora a l’alumne de la classe si es necessari.
    Tot i així hi ha coses que no han de canviar com el fet de que puguem parlar amistosament amb els professors sobre algun tema que estiguem tractant i fins i tot algun tema important de l'actualitat...
    Els valor de respecte, esforç i responsabilitat s'han perdut una mica, però segueixen havent-hi alumnes que encara els tenen, sobretot els d'esforç i responsabilitat, perquè el de respecte es el que s'ha perdut més, i personalment penso que els professors haurien de fer-se respectar més, perquè si no et fas respectar des del principi els alumnes no et respectaran, tot i que s’hauria de tenir respecte vers a ells perquè ens ensenyen a realitzar coses noves i a aprendre conceptes nous, però la societat evoluciona i hi ha canvis que no sempre són positius i que s’han de frenar, com es la falta de respecte vers les persones.

    ResponElimina