xf

dilluns, 30 de gener del 2012

DIA DE LA PAU

Benvolguts/des alumnes,

Aquí us deixo un vídeo d'aquells que et trobes o t'envia algun amic/ga que et fa pensar i alhora el trobo molt interessant! Aprofitant que aquesta setmana l'escola treballa "la pau" és un vídeo que s'adequa al tema i deixa entreveure uns valors importants. Els quals hauríem de tenir presents en el nostre dia a dia.


FEM EL COMENTARI:

- En una sola frase o paraula defineix el que sents després d'haver vist el vídeo?

- Per què el "Dia de la Pau" es celebra el dia 30 de gener? Qui era el personatge en qüestió?

- Creus que és factible un món sense guerres?

- Cerca frases cèlebres sobre la pau de diferents personatges històrics. (Espero que en puguem posar una bona colla tots plegats).

6 comentaris:

  1. "LA MILLOR MANERA DE DESTRUIR UN ENEMIC ÉS CONVERTIR-LO EN AMIC" Abraham Lincoln, setzè president dels Estats Units.

    ResponElimina
  2. Repetit, nono és conya, ja l'havia vist. Ajudar-se mutuament fa canviar la vida de moltes persones.
    Un món sense guerres? És molt improbable, ja que per molt que ens hi esforcem, si que podrem millorar moltes coses, però sempre hi haurà alguna persona, amb l'avarícia per dins seu, o que simplement hi hagi una diferència de creences.
    Alguns dels sentiments que tenim més endins, són dolents, i sempre acabaran sortint algun cop sigui com sigui. Això si, un gran canvi el podrem fer si volem :)

    ResponElimina
  3. El dia 30 de gener es commemora la mort del líder nacional i espiritual de l'Índia, en Mahatma Gandhi, el 30 de gener de 1948,assassinat a trets per un fanàtic hinduista. Celebrem en aquest dia el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). Aquest dia va ser fundat el 1964 per l'inspector d'Ensenyament Bàsic Lorenzo Vidal.

    Mohandas Karamchand Gandhi va néixer el1869 a Índia.
    Va treballar a una empresa índia a Sud-Àfrica i va lluitar contra la discriminació dels indis. A l'Índia va organitzar la resistència no violenta contra el colonialisme i la no cooperació amb l'administració anglesa. Va ser empresonat. Defensava l'amor com la única relació vàlida entre els éssers humans.La seva preocupació pels altres va fer que se’l conegués com Mahatma, significa "gran ànima". Els colonialistes britànics van imposar com a condició per retirar les seves tropes, la divisió de l'Índia en dos estats, l'Índia i Pakistan, un hindú i un altre musulmà. Després de la independència hi va haver enfrontaments entre hindús i musulmans. Per mitjà d'una sèrie de vagues de fam va aconseguir dur la pau a Calcuta i Nova Delhi sense violència.

    GEMMA PUIG

    ResponElimina
  4. Aquesta cançó ja l'havia sentit avans i maradava molt i la lletra es pressiosa! jo crec que la vida es un regal, encara que a vegades tinguem altibaixos i que ens afoguem en un got d'aigua, la vida està feta per vire-la.

    Crec que no hi haurien d'haver-hi guerres ja que moltes vegades intenten diferenciar a les persones. Però a part de cultures, religions i costums diferents tots som iguals. Jo crec que un món sense guerres faria que la gent no tingués tanta por, ser més lliure d'expressió i alhora fer que les cultures s'unissin més i que no hi hagués tantes diferencies entre països.

    El dia 30 de Gener se celebra el Dia de la Pau per commemora la mort de Mahatma Gandi que fou un dels pares de la independència de la nació índia i la desaparició del Raj Britànic mitjançant l'ús de la no violència.

    "No hi ha camí per la pau, la pau es el camí." Mahatma Gandhi

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Malauradament, viure en un món sense guerres és una utopia.
    Per a això faria falta establir una societat on tothom es respectés independentment de la seva religió, ètnia, ideologia i classe social, entre d’altres. Però això és impossible pel simple fet de que som humans i tenim sentiments positius i negatius. Com molt bé diuen altres companys, sempre hi haurà algú a qui l’avarícia el corrourà per dins pel simple fet de que algú que coneix té més que ell o ha aconseguit alguna cosa que l’altre anhela.
    Per la més simple tonteria pot esclatar una guerra, encara que sigui a nivell interior i no afecti a milers de persones, però, tot i així, pot destruir una ànima.
    “MAI NO HI HA HAGUT UNA GUERRA BONA O UNA PAU DOLENTA” Benjamin Franklin

    ResponElimina