xf

dimecres, 24 de desembre del 2014

US DESITGEM UNES BONES FESTES i que entreu al blog!

Acaba l'any 2014 i s'ha de passar balanç, per tal d'afrontar el nou any amb nous propòsits i il·lusions. Des del blog Sompangea us desitgem que passeu unes molt bones festes amb tots els que estimeu! Ens veiem a la tornada!!!

Fins l'any que ve!
Us deixem una brutal reflexió, ara que és el moment de somiar i pensar en els objectius per al 2015:

http://www.upsocl.com/inspiracion/existe-un-triste-hecho-sobre-los-cementerios-que-probablemente-nunca-consideraste/

Per acabar, felicitar a tothom que va participar i va crear les originals Corrandes!! Com us ho veu "currar"! Us deixem la lletra de la corranda que el professor d'història us va cantar, bé, si se'n pot dir d'alguna manera, ...

Aquest any els de 4t d’ESO
Sembla que estan motivats
Cada dia a l’entrar a classe
ben asseguts i preparats
Però el que ells més els agrada
És aprendre obres d’art
Sobretot fent bon teatre
A sota el pont ben amagats

El profe d’història us desitja de tot cor
Unes bones festes i que entreu al blog!

Aquest any els de 4t d’ESO
Sembla que estan engrescats
Sempre es queixen dels exàmens
Que el profe els fa massa llargs
Però el que ells més els encanta
És veure vídeos d’actualitat
I estudiar amb il·lusió
La gran Guerra de Successió!

El profe d’història us desitja de tot cor
Unes bones festes i que entreu al blog!

Aquest any els de 4t d’ESO
Sembla que estan animats
Tenen ganes de fer història
Evitant errors passats
Del feixisme i del nazisme
No ens en podem oblidar
Per això hem de ser crítics
Per un món millor crear!

El profe d’història us desitja de tot cor
Unes bones festes i que entreu al blog!


Una forta abraçada de + de 5 segons!

6 comentaris:

  1. - Bàsicament la majoria de nois i noies volien formar part d'aquest grup com si fossin una elit, creient-se superior a la resta pensant-se que feien el bé obeint les normes d'un líder que canviava la manera de pensar de cadascun d'ells. Els nois no volien anar a contracorrent dels altres ni tampoc volien sentir-se exclosos, per això en volien formar part.

    - Penso que ens pot arribar a perjudicar formar part d'un grup d'iguals, perquè et pot arribar a canviar la manera de pensar (com passa a les sectes). T'inculquen una conducta que en realitat no és la teva. Crec en la individualitat i en el pensament lliure. Sí que és veritat que també té coses bones com anar tots vestits iguals i així s'eliminen les diferències entre les classes socials, però un cop surts al carrer, hi continuen havent les classes socials. Una cosa bona és que s'eliminen els grupets de la classe.
    - El professor Rainer Wenger al principi s'ho pren com un joc amb l'objectiu d'ensenyal-s'hi què és l'autocràcia, però més endavant s'ho agafa seriosament i se li escapa de les mans. Realment, els que ho van portar a l'extrem van ser els alumnes. No actua correctament, perquè arriba un punt en què hauria d'haver-ho parat.

    - Hi ha dos personatges que em van agradar des del principi, que són la Karo i la Mona. Totes dues, des de l'inici de la formació de "La Ola" ja sabien que aniria més enllà i acabaria malament. Van fer tot el possible per evitar-ho: es van esborrar del grup, van intentar parlar amb el professor perquè ho parés i van escampar fulls per tot arreu a fi d'aconseguir dissoldre el grup. Penso que el professor no va aconseguir canviar-los-hi la seva manera de pensar.
    - En podem treure moltes reflexions. Has de ser tu mateix i prendre les teves pròpies decisions, sense importar el que fa la resta, perquè moltes vegades el que fa la majoria de gent no és el correcte. El destí depèn de les decisions que prenguis, per això és important que no ens deixem influenciar per ningú. Tots som lliures de fer el que volem.

    -Crec que sí que seria possible una dictadura avui en dia, perquè hi ha persones que es deixen influenciar fàcilment, però per altra banda n'hi ha d'altres que ferien tot el possible per evitar-ho. No fa falta que sigui una dictadura política, formar part d'un grup que et talla la teva llibertat d'expressió ja és una dictadura de la qual te n'has de desfer.

    -Finalment, penso que la pel·lícula és molt bona i mostra a la perfecció el que és l'autocràcia. El final és impactant, però encara ho és més el fet que estigui basada en una història real.

    Paula Gil.
    4t B.

    ResponElimina
  2. Jo també us desitjo un molt bon Nadal i bones festes a tots !!!

    Basma El Amen.

    ResponElimina
  3. Bona entrada d'any a tothom! Ara és l'hora que comença una avaluació nova amb més força que mai, ja que ha arribat un nou any i hem de tenir noves forces! Ens veiem d'aquí poc, a disfrutar de la setmaneta que ens queda de vacances.

    Xènia Ortega

    ResponElimina
  4. Bon nadaal a toots i k acabeu de passar unes bonees festes! :)

    Carme Burgaya

    ResponElimina
  5. Espero que hageu passat un molt Bon Nadal tots, ara només ens queden els reis, que us passin moltes coes a tots i per bona o mala sort ens veiem aviat!

    Petons a tots:)))))

    ResponElimina
  6. Espero que hagueu passat unes bones festes tots i totes! i ens retornem a veure demà, amb més força i ànims per les pròxiemes avaluacions;)

    Anna Rifà i Arumí
    4t ESO A

    ResponElimina