xf

dimecres, 17 de setembre del 2014

EL DIA "D" PER A ESCÒCIA

Demà, dijous dia 18 de setembre de 2014, serà un dia històric per la verda Escòcia. Un dia en que els escocesos i escoceses votaran en referèndum si volen independitzar-se del Regne Unit. Les últimes enquestes donen uns resultats molt ajustats, per tant, la jornada promet emocions fortes. Aquesta cita també és un punt calent on la política i la societat catalana es miraran amb molta atenció. 

Banderes d'Escòcia i de Catalunya respectivament.

Aquestes són les notícies relacionades:

"Felicitats Escòcia, votar és guanyar": l'anunci d''Ara és l'hora' a la premsa escocesa

L'ANC i Òmnium publiquen un anunci al principal diari del país on deixen clar que els catalans votaran el 9 de novembre tot i que el govern espanyol "persisteix en impedir-ho"



Un vídeo de Salmond i Cameron 'cantant' a favor i en contra de la independència anima les hores prèvies al referèndum d'Escòcia

De l''I Want To Break Free' al 'We Are Never Getting Back Together': triomfa a la xarxa un vídeo d'Sky News on els polítics 'canten' els seus motius per demanar el sí o el no.


Vegeu el vídeo tan original al següent enllaç:

Imatge de l'Eilan Dolan Castle. Escòcia.
Anem a reflexionar sobre la notícia:

- Quines semblances i quines diferències observeu entre la situació a Escòcia i Catalunya?

- Creieu que a Catalunya s'acabarà realitzant la consulta el 9-11 tal com està programada? Per què?

- Escòcia va ser un país independent antigament? Fins quan? Què va succeir?

- Quina simbologia té la bandera d'Escòcia?

- Quina llengua és l'originària del país escocès?

- Qui va ser William Wallace? Coneixes alguna pel·lícula relacionada amb aquest personatge?

- Coneixes algun mite d'aquest bonic país?

- De quin grup és la cançó "I want to break free"? Qui va ser el seu cantant? 
...

5 comentaris:

  1. Anna Rifà
    I want to break free del grup Queen, cantada per Freddy Mercury, un bon vídeo per decidir sobre la independència d'Escòcia!:)

    ResponElimina
  2. Chaimaa Mouhtadi:
    I Want To Be Free és de Queen i la canta Freddie Mercury, que va morir de sida. Va sobre la llibertat, ser lliure i no estar "lligat".

    ResponElimina
  3. Chaimaa Mouhtadi
    El mite del llac Ness

    ResponElimina
  4. JUDIT DONADA

    William Wallace va ser un cavaller medieval escocès que va liderar la resistència contra l'ocupació anglesa d'Escòcia. Va viure del 1270 al 1305, i és conegut per ser Comandant en aquestes guerres per la independència d'Escòcia. Després de moltes batalles, va ser capturat prop de Glasgow i, després de ser jutjat per traïció al rei, va ser executat el 23 d'agost de 1305.

    La pel•lícula nord-americana “Braveheart”, protagonitzada per Mel Gibson, tracta de la figura històrica de William Wallace com a guerrer, patriota escocès i heroi medieval. Va ser estrenada el 1995, i és un pèl distant de la història real: és menys “sanguinària”, i mostra com Wallace i la princesa Isabel de França tenen una relació que dóna fruit a un nen. Això no va passar realment.

    I del personatge William Wallace n’existeix també una llegenda: es diu que centenars d'escocesos dels clans s'apuntaren a la milícia de Wallace, que els portà a través d'una sèrie de batalles reeixides contra l’exèrcit anglès, incloent-hi la batalla del pont de Stirling i el saqueig a la ciutat de York (Anglaterra).

    ResponElimina