xf

dimecres, 30 de novembre del 2016

PREPARACIÓ DEL MANNEQUIN HISTORY CHALLENGE

Per tal d'organitzar l'esdeveniment de l'any a La Salle Manlleu i que ens comportarà un munt de reconeixements, de likes a Instagram, serem trending topic a Twitter i guanyarem el premi de Zona Zàpping cal una bona planificació i organització.


Dia del Mannequin History Challenge:

4t A: dimarts 13 de desembre
4t B: dilluns 5 de desembre
4t C: dilluns 5 de desembre

Aquí us passem la relació d'esdeveniments històrics perquè us serveixin d'inspiració...


1. L’art del Renaixement. Les tortugues Ninja.

2. El descobriment d’Amèrica de Cristòfol Colom

3. Dia de Corpus de Sang 7 de juny de 1640 - La Guerra dels segadors

4. El setge de Barcelona l’11 de setembre de 1714 - La Guerra de successió

5. La revolució americana 1776 – Creació del primer estat liberal de la història: EUA

6. La revolució francesa 1789 – Hi ha diferents esdeveniments: Decapitació dels reis Lluís XVI i M. Antonieta i l’ideòleg de la revolució Maximilien Robespierre a la guillotina. L’assalt a la Bastilla on apareix la bandera francesa sota el lema Liberté, egalité, fraternité el 14 de juliol de 1789.

7. La revolució industrial del s.XVIII i XIX provoca canvis tecnològics, socials i ideològics en la societat. Capitalisme modern. Societat de classes. Aparició del socialisme i l’anarquisme. Moviment obrer.

8. Imperi Napoleònic 1799-1814 – Napoleó tenia més de 100 soldats, òbviament. Guerra d'independència o del Francès (1808-1814)

9. El colonialisme i l’imperialisme del segle XIX. Les grans potències colonitzen Àfrica, Àsia i Oceania, en una carrera per l’hegemonia mundial. L’Imperi britànic de l’emperadriu Victòria serà el gran dominador.

10. Primera Guerra Mundial. Alemanya, l’Imperi Austro-hongarès i l’Imperi turc cauen derrotats pels aliats en la Gran Guerra. La primera on s’hi van veure implicats un gran nombre de països i va tenir unes conseqüències socials, econòmiques i polítiques que canviarien el devanir de la història. La guerra de trinxeres és una característica principal.

11. La Revolució russa. Lenin, Trotski i la dictadura de Stalin. Creació de la URSS: primer estat comunista

12. El crac del 29 i la Gran Depressió. La caiguda de la borsa va arruïnar a milers i milers de nord-americans i l’economia americana va arrossegar a les altres economies mundials, donant peu al naixement dels totalitarismes.

13. Aparició del Feixisme i el Nazisme en el període d’entreguerres. (1918-1939)

14. La Guerra civil espanyola i el Franquisme (1936-1975)

15. La Segona Guerra Mundial (1939-1945). Les batalles, l’Holocaust nazi i les bombes atòmiques.

16. La Guerra freda (1945-1991). Separació del món en dos grans blocs: URSS (comunisme) i EUA (capitalisme). Guerres colaterals: Corea, Vietnam i Afganistan

17. La descolonització i aparició del Tercer món: processos independentistes dels antics imperis colonials: Egipte, Índia, Cuba, El Congo, Indoxina,...

18. Món actual: globalització, centres de poder, problema a l’Orient Mitjà, les primaveres àrabs, la crisi econòmica del 2008, el moviment 15-M, el terrorisme islàmic, Donald Trump vs Hillary Clinton, ...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada