xf

dissabte, 5 de novembre del 2016

LA BATALLA PER LA CASA BLANCA: CLINTON VS TRUMP

Dimarts 8 de novembre se celebren les eleccions presidencials als Estats Units, en què els nord-americans hauran de triar entre la candidata demòcrata, Hillary Clinton, i el candidat republicà, Donald Trump. El sistema electoral nord-americà va ser creat per assegurar un cert equilibri entre població i representativitat territorial, de manera que no és tan important obtenir més vots com guanyar a determinats estats.

Font: www.commondreams.org

Per entendre com funciona el sistema electoral nord-americà podeu visionar aquest vídeo:




Per últim, per poder analitzar les diferències entre la política de la candidata demòcrata Hillary Clinton i el candidat republicà Donald Trump és indispensable veure aquest interactiu que ha realitzat el diari Ara.

http://interactius.ara.cat/clinton-trump/ca

FEM EL COMENTARI:

- Quina opinió et generen cadascun dels candidats a la presidència dels EUA?
- Quin emblema identifica a cada partit polític?
- Quines conseqüències poden tenir a nivell mundial depèn de qui guanyi?
- Quin va ser el primer president dels EUA?
- Quines característiques tenia en els seus orígens la fundació dels EUA?
- Creus que als EUA hi ha un profund problema amb la immigració? Per què?
- Qui creus que guanyarà les eleccions?
- ...

5 comentaris:

  1. Per mala sort, guanyarà el sonat den Trump. Els americans són molt americans

    ResponElimina
  2. Crec que el sistema de parlament dels Estats Units d’Amèrica són molt poc democràtics. Em sembla malament que al final només puguis triar o a o b i si al final tries a, si el teu estat la majoria vota b no tingui la teva representació a.
    Si jo pogués votar a EUA no votaria, perquè els 2 candidats em semblen que no son bons per EUA. Si hagués de triar 1, triaria la Clinton.
    En Trump ha guanyat molta força per culpa de la por dels immigrants com va passar a Uk amb el Brexit. No se amb certesa qui guanyarà però el que si se es que a molts altres països per por de la immigració la gent vota a partits xenòfobs i no em sorprendria que guanyés Trump.

    Oriol Gutiérrez

    ResponElimina
  3. Les opinions que hem generen aquest dos candidats, són que el senyor Trump, seria més un dictador ja que posa les seves pròpies lleis en el moment de fer el seu al·legat, com per exemple diu que no li agraden els llatins, per no dir que no els pot veure, o fa comentaris cap a les dones que no són gaire ben vistos. Aquí deixo un enllaç on podràs veure 10 frases que ha dit el senyor Trump, http://www.eldiario.es/rastreador/frases-estupidas-Donald-Trump_6_478112190.html
    Una de les frases més destacades dit per aquest senyor és: “Este es un país en el que hablamos inglés, no español” o també va dir “México nos trae gente que tiene problemes, que trae drogas, crimen, que son violadores” ja hem vist prou clar que té un gran odi per les altres cultures especialment les cultures on és parla espanyol.
    També fa comentaris cap els musulmans que la veritat no són de agrado.
    I respecte a la senyora Clinton, és una persona molt estimada per els americans ja que els seu home va ser president, i a part d’aquesta gran sort, té una altre cosa que se’n diu educació.
    Tot i així l’acusen de frau i de enviar informació confidencial.

    ResponElimina
  4. Guanyi qui guanyi la gran majoria dels americans no està votant per gust sinó per una opinió contra el candidat contrari al que vota.
    Trump és popular basicament per els seus diners i la seva ment tencada, la seva manera de criticar i generalitzar tant no se com els americans el poden votar, no s'enten que sigui candidat.
    De Clinton no se'n sap tant, no ha donat tant la nota com Trump però està clar que davant els comentaris de Trump, té més probabilitats de guanyar tot i que aquestes no siguin moltes.

    ResponElimina
  5. Personalment, trobo que cap dels dos candidats està prou qualificat per exercir un càrrec tan important com és el de president dels Estats Units.
    Hi ha molta gent que diu pestes de Trump (que raó tampoc els hi falta), però haurien de saber que Clinton tampoc és una santa en sentit polític.
    Si parlem de Trump, podem dir que és sexista, xenòfob, racista, homòfob... És com si intentés imposar un règim del segle passat.
    Per l'altre cantó, Clinton ha estat investigada per l'FBI (i no precisament per bons motius). Tot i això, ella està una mica més capacitada per ser presidenta que no pas Trump, i si és que ella hagués acabant sent-ho, hagués esdevingut la primera presidenta dona dels Estats Units.
    Anant-nos cap a un altre tema, hi ha hagut molta polèmica amb el racisme de Trump, tot i que la constitució de EEUU es basa en la separació de poders i en la igualtat (tothom té els mateixos drets i és igual davant la llei, com deia John Locke), provingui del país que provingui. Tot això fa dubtar una mica de les idees de Trump, ja que intenta fer fora als immigrants, quan els seu avi va venir d'Alemanya...
    I és que la immigració no és una cosa dolenta, al contrari, com més varietat de races i cultures, més conscient és la població de que tots som iguals. A part, que els Estats Units és una de les més grans barreges de cultures provinents d'arreu del món.

    ResponElimina