xf

dissabte, 5 de novembre del 2016

COM SÓN 300 DIES SENSE GOVERN?

El passat dissabte dia 29 d'octubre Mariano Rajoy va ser investit en segona votació com a nou president del govern espanyol per segona legistlatura consecutiva. Durant aquesta setmana ha pres poder i ha estructurat els ministeris i els noms dels membres del seu govern. El camí ha estat dur i en aquests 300 dies hi han hagut dues eleccions pel mig, casos de corrupció, processos judicials,...

Manel Fontvedilla en fa una història gràfica de com han estat aquests 300 dies sense govern "Rajoy i l'Espanya impassible".    www.ara.cat [Consulta: 5 de novembre de 2016]  (Pots clicar a les imatges)


Després d'haver visualitzat les vinyetes us invitem a veure un seguit d'enllaços que ens ajudin a conèixer més la realitat política de l'estat espanyol.

Notícia relacionada amb l'estructura del nou govern de Rajoy: reestructuració de ministeris i canvis de cartera entre ministres.




Aquí podeu investigar quins departaments hi ha a cada ministeri i quant cobren els representants i els funcionaris de l'administració pública.


Per reflexionar sobre la política espanyola t'animem a que visualitzis aquests dos dicursos de Gabriel Rufián (ERC) en els dos debats d'investidura:







FEM EL COMENTARI:

Després d'haver vist tot el material podem obrir el debat.

- Què hagués passat en unes hipotètiques terceres eleccions?
- Com valores que l'estat espanyol hagi estat més de 300 dies sense tenir govern?
- Creus que aquest fet ha provocat conseqüències? Quines i per què?
- Què creus que passarà a partir d'ara amb el PSOE? Consideres que l'absetenció ha estat la seva millor alternativa?
- Confies amb la política? Per què?
- Què és el bipartidisme? Quin van ser el seu origen a l'estat espanyol?
- Què creus que passarà amb el procés de la independència de Catalunya en els propers 4 anys?
- Després de veure els dos vídeos de Gabriel Rufián (ERC), quines qüestions t'han sorprès més? Per què?
- Si te n'has adonat hi ha hagut una reestructuració dels Ministeris. Creus que el nombre de Ministeris és òptim?
- Si has remenat la web de transparència veuràs que dins de cada ministeri hi ha molts assessors i subsecretaris, funcionaris que tenen un sou molt elevat. Consideres que a l'administració pública hi sobra gent? Per què?
- Si fossis president o presidenta del govern com creus que actuaries? Per què?
...


2 comentaris:

  1. El que hagués passat amb unes terceres eleccions seria que el PSOE tindria menys vots que actualment i potser el PP hagués aconseguit la majoria.
    Això de que l'estat espanyol hagi estat més de 300 dies sense govern és una vergonya, ha portat conseqüències com la dimissió de Pedro Sánchez ex-president del PSOE.
    El que passarà amb el PSOE serà que molts dels seus votants es qüestionaran si poden confiar en aquest partit que ha ajudat al rival, haver investit a en Rajoy potser ha set la millor alternativa ja que ara governa sense majoria i no pot fer el que li plau.
    Actualment és molt difícil confiar en la política amb tots els casos de corrupció que es veuen en aquest país.
    El bipartidisme és quan dos partits polítics en aquest cas el PP i el PSOE quan hi ha eleccions cada vegada governa un partit polític, actualment ja no es axis ja que altres forces polítiques han sorgit com Podemos o Ciutadans. El bipartidisme a Espanya va començar el 1982.
    Amb la independència no crec que sorgeixi en els 4 propers anys.
    El que més m'ha sorprès més sobre el vídeo de Gabriel Rufián és que critica el que ERC va fer aquí a Catalunya, encara que digui moltes veritats.
    Tretze ministres és massa i sobretot quan hi ha un d'hisenda i un altre d'economia que podria ser la mateixa persona perfectament.
    Òbviament sobra gent i tenen un sou molt inflat.
    A mi no m'agradaria gens ser president d'un país ja que tot el que fas pot arribar a perjudicar a milers de persones.

    ResponElimina
  2. Les 23 preguntes que va plantejar Gabriel Rufián m'han semblat molt encertades. Ha posat els collons sobre la taula i ha repassat una mica a tots aquests polítics desganats. Sí, perquè ells no volen canviar el país, millorar l'economia o pactar per estabilitzar el seu propi govern. El que volen, i aconsegueixen és anar fent el numeret de teatre mentre es van embutxacant uns quants bitllets. M'ha agradat molt el punt on ha parlat sobre la llengua.
    En unes hipotètiques terceres eleccions crec que hauria guanyat el PP.
    Estem vivint en un país ple de merda i que es passa 300 dies sense govern, en un país corrupte que només li veu la culpa als altres, un país on falten diners per tot arreu però ningú fa res per aturar-ho pq els que manen ja en tenen prous. Vivim en un pais ple d'hipòcrites i com no m'agrada viure-hi confio que d'aquí 4 anys Catalunya serà independent perquè si bé ells no ens hauràn deixat per por a anar encara pitjor, perdent el seu motor econòmic, ho haurem fet nosaltres mateixos.

    ResponElimina