xf

dimarts, 4 d’octubre del 2016

SOS. TENIM UN PROBLEMA?

L'entrada d'avui és per reflexionar sobre la "discriminació racial" que apareix constantment a la nostra  societat. Recentment han aparegut moltes notícies relacionades amb les tensions i discriminacions a certs països sobre la condició i gènere de les persones siguin d'una raça o d'una altra. A la història hi ha hagut milers de personatges que han lluitat per la IGUALTAT, alguns més populars que d'altres, en els múltiples esdeveniments històrics de segregació racial: Apartheid a Sud-àfrica, el Nazisme a Alemanya, els esclaus negres a EUA, la crisi de refugiats sirians,... Sembla que la història es repeteix. 

Tot seguit, teniu unes notícies d'actualitat relacionades amb el tema per poder debatre amb arguments:

Obama recolza un esportista que es va revel·lar contra l'himne nord-americà


La tercera víctima en 10 dies als EUA. Un policia mata a un altre home negre a Califòrnia

http://www.lanacion.com.ar/1942040-california-policia-muerte-negro-desarmado


Referèndum a Hongria per aplicar les normes de la UE en relació als refugiats provinents de Síria

http://www.vilaweb.cat/noticies/la-baixa-participacio-invalida-el-referendum-sobre-els-refugiats-a-hongria/




Tanmateix, aquí us adjuntem un seguit de vídeos i efemèrides en els quals la lluita per la IGUALTAT hi és present.

Cançó de rap del grup Nach "Disparos de silencio"




Una nena de 9 anys emociona amb el seu plor als EUA

http://www.lanacion.com.ar/1941820-video-el-llanto-de-una-nena-por-el-asesinato-de-ciudadanos-negros-conmueve-a-eeuu


Serena Williams cita a Martin Luther King en la seva reivindicació contra la tensió racial als EUA



Interessant curtmetratge per sensibilitzar i reivindicar que tots SOM IGUALS. 
"Gris" de Alconero producciones






La història del tercer home: Martin Norman, una foto per a la història

http://www.catorze.cat/noticia/3741/tercer/home


FEM EL COMENTARI:

Després d'haver-nos ambientat en el tema, és hora de donar la nostra opinió al respecte.

- Per què hi ha tanta discriminació racial als EUA? Quin és l'origen?
- Creus que al parlar del terme "raça" ja s'està discriminant?
- Què fem nosaltres per la igualtat? Creus que a l'escola hi ha discriminació? Per què?
- Què són els estereotips? En tenim en el nostre dia a dia?
- Quina de les notícies destacades al principi et sorprèn més? Per què?
- Quins personatges històrics han lluitat per la IGUALTAT?
- Creus que la societat d'avui en dia li manquen valors? Quins? Per què?
...

4 comentaris:

  1. - Creus que la societat d'avui en dia li manquen valors? Quins? Per què?
    - Jo crec que si ja que s'hauria de tractar a tothom amb molt més respecte del que és té ara. Tindríem que respectar-nos molt més mútuament i tenir més respecte al pròxim, i sobretot considerar-nos tots més iguals ja que crec jo que perquè una persona tingui més estudis o més diners que una altre no és millor, n'hi és més feliç. Crec que tots hauríem de ser més permissius i més oberts de pensament, no discriminar algú perquè pensi diferent o li agradin coses diferents a nosaltres. Crec que en la teoria tots som políticament molt correctes, però a l'hora de posar-ho a la pràctica ens costa molt més, i sovint discriminem algú per pensar diferent o simplement pel fet de ser d'una altre religió o de diferent color de pell.
    - Jo crec que una solució que es podria aportar en aquesta qüestió seria fer agafar pes a l'assignatura de ètica i que es pregués més en serio i augmentar el número d'hores d'aquesta assignatura, perquè podem saber un munt d'idiomes i en el fons ser uns desvergonyits i maleducats.

    ResponElimina
  2. - Per què hi ha tanta discriminació racial als EUA? Quin és l'origen?

    La discriminació racial ha existit sempre i sempre n'hi haurà, jo crec que aquest problema que hi ha ara mateix a EUA ja bé des de fa molts anys enrere, de que els negres eren esclaus i se’ls menys preava. Avui en dia la gent pensa que s’ha “modernitzat” en quan diferents aspectes com el racisme, homosexualitat... però crec que un gran sector de gent no ha canviat de opinió i encara que digui que no es racista al fons ho és.
    Jo crec que la discriminació a EUA ve de l’edat antiga en que els negres eren esclaus, però eren tractats com una propietat i que no els i donaven peu a ser persones.
    En quan a les noticies que s’escolten que han mort diferents persones per culpa de la policia i aquestes persones eren totes negres, això demostra que la societat blanca que hi ha EUA no s’ha adaptat al nous temps.
    Un dels motius que pot provocar el racisme és la falta de coneixença i veure que realment tots som iguals amb diferents costums, diferents maneres de pensar, diferents maneres de viure i que tothom te els mateixos drets.
    Dues pel·lícules que ensenya totes les etapes sobre la esclavitud són:
    “el Mayordomo”
    “ the help” = però en espanyol és diu “criades y señoras”

    ResponElimina
  3. Què són els estereotips? En tenim en el nostre dia a dia?
    Els estereotips són creences que te la gent en el qual hi ha uns models de persones que es creu que son correctes i altres que es creu que son més inadequats , molts estereotips els podem veure dia a dia com a els anuncis , a les pel•lícules… Els estereotips crec que s’haurien de acabar ja que cadascú es com es i no s’hauria de jutjar així a la gent.

    ResponElimina
  4. Els esterotips son un seguit de coses que ens fa creure la societat, on un tipus de cos, de cara, de caracter... es l'unic acceptat i conciderat correcte, tot i que avui en dia no s'hi creu tant, en l'actualitat si que en podem trobar, ja que a les revistes n'està ple, ens ensenyen models, tan dones com homes, amb un cos perfecte, segurament retocat, i aixó fa que molta gent es senti malament amb el cos que té, també ens ensenyen articles, com ara: Aconsegueix tenir el cos d'una model, com dient-nos que no podrem ser "acceptades" amb el cos que tenim i insistint a que tothom sigui com una model, com aprimar-se rapid, o "Operacion bikini", com si s'hagues de tenir un cos especific per portar un bikini.

    Hi han hagut molts personatjes històrics al llarg dels anys que han lluitat per aconseguir la igualtat, com ara:
    Nelson Mandela, va ser un polític sud-africà, un dels líders de la lluita contra l'apartheid, i va arribar a ser el primer president de la República de Sud-àfrica a les primeres eleccions nacionals no racials de la història del país.
    Martin Luther King Jr. a més de ser un famós clergue, va ser un activista dels drets dels negres, per la qual cosa el van premiar amb el Premi Nobel de la Pau del 1964. Així doncs, va ser un dels principals líders del moviment afroamericà pels drets civils dels anys seixanta.

    ResponElimina