xf

dilluns, 12 de setembre del 2016

LA DIADA MÉS DESCENTRALITZADA FA HISTÒRIA

Aquest 11 de setembre de 2016 l'ANC i Òmnium Cultural pretenien descentralitzar les manifestacions que any rere any han omplert els carrers de Barcelona. LLeida, Berga, Salt, Tarragona i Barcelona es van omplir de gom a gom per demanar en un sol crit "INDEPENDÊNCIA". L'objectiu dels organitzadors era mostrar els valors que tindrà la futura República catalana i afirmar al món que el poble català està "A PUNT" per iniciar un camí de no retorn.



Aquí teniu el ressó internacional:

Les manifestacions protagonitzades per l'independentisme durant la Diada han trobat el seu lloc en bona part de la premsa internacional. Mitjans com la BBC'The New York Times' o Al-Jazira recullen la voluntat dels manifestants de crear una nova república catalana i recullen en alguns casos la voluntat de la Generalitat d'impulsar un referèndum l'any que ve. A continuació detallem algunes de les moltes notícies publicades: 
'The New York Times': El rotatiu novaiorquès, en la seva secció d'internacional, relata en diferents peces que "els catalans protesten en suport a la independència". L'acte, afirma el rotatiu, arriba quan el Govern català s'ha compromès a tirar endavant els plans per formar un nou estat el 2017, elevant així la pressió a un Madrid en impàs polític.
'The Washington Post': El diari americà recull en la seva edició digital la concentració per "trencar amb Espanya" de la Diada, i fa èmfasi en la importància econòmica de Catalunya i en el procés participatiu poc exitós, a consideració de la publicació, del 9-N. 
'The Guardian': El diari londinenc també informa de la manifestació de l'11-S reproduint la nota de l'agència Reuters. El diari titula que centenars de milers de catalans participen en una manifestació en favor de la independència. Fins a 800.000 catalans es van reunir en cinc ciutats per exigir la secessió d'Espanya, apunten.
'Financial Times': La capçalera econòmica britànica es fa ressòde la Diada i afirma que els catalans celebren l'11-S en un moment en què la independència passa per una cruïlla de camins. Malgrat la promesa de secessió del Govern regional, el diari apunta que el moviment empeny per obtenir resultats.
BBC: La cadena pública britànica publica un article en què afirma que centenars de milers de persones s'han manifestat a Catalunya per la ruptura amb Espanya. Més de mig milió de persones, escriu a la seva pàgina web, han sortit al carrer a Barcelona en un dia de manifestacions per als "nacionalistes catalans" que volen trencar amb Espanya. 
Russia Today: El mitjà rus utilitza imatges d'usuaris per il·lustrar la Diada i afirma que "després d'una victòria clara al Parlament regional de Catalunya l'any passat, els líders del moviment independentista van aprovar un pla per assegurar la independència de Catalunya a mitjans del 2017, no obstant, s'ha avançat poc des d'aleshores".
'Le Figaro': El diari parisenc assegura a la portada que els independentistes mostren la seva força a Catalunya. La capçalera explica que els separatistes han fet una mobilització massiva, però els seus dirigents eviten una confrontació directa amb Madrid.
'Le Monde': El rotatiu francès també parla de la Diada amb una nota d'agències d'AFP. Afirma que centenars de milers de catalans surten als carrers per demanar la ruptura amb Espanya i empènyer les parts a superar les seves diferències sobre el camí a seguir cap a la independència.
'O Globo': La web del principal mitjà de comunicació del Brasil recull les manifestacions de la Diada "per accelerar el procés de proclamació de l'Estat independent", i també destaca la presència per primera vegada de la Presidència, amb Puigdemont, a la Diada. 
'Bild': El diari sensacionalista alemany recull dues notícies sobre els actes de la Diada. Per un costat, recull les paraules de Puigdemont afirmant que convocarà "eleccions constituents" després de l'11-S del 2017 i per un altre, publica una breu nota sobre les manifestacions que han congregat milers de persones.
Al-Jazira: El canal de televisió, que ha cobert de manera important les mobilitzacions els últims anys, afirma que les protestes dels separatistes de Catalunya pressionen per a una ruptura amb Espanya. Centenars de milers de persones es manifesten per demanar que s'acceleri el procés d'independència, sostenen a la seva pàgina web.

Notícia extreta de
www.elperiodico.cat
[Consulta: 12 de setembre de 2016]

Podeu visualitzar una Imatge en 360º de la manifestació a Barcelona:




Podeu visualitzar en aquest enllaç la manifestació de la Diada en 1 minut:



FEM EL COMENTARI:

- Què us va semblar la #diada d'enguany? 
- Creieu que la inestabilitat i la falta de confiança amb la política pot ser perjudicial pel procés?
- Creieu que Catalunya esdevindrà un país independent? Per què?
- Trobeu adient que tant Carles Puigdemont, president de la Generalitat, com Carme Forcadell, presidenta del Parlament, assistissin a la manifestació?
- La judicialització del procés per part dels alts estaments de l'estats faciliten l'aparició d'independentistes? Ho trobeu just?
...


2 comentaris:

  1. - Què us va semblar la #diada d'enguany?
    Creiem que va estar molt bé i que va ser un fet molt transcendent per al futur del nostre país. Nosaltres vem assistir a Berga i va ser espectacular, però també hem de dir que hi havien alguns trams que estaven desestructurats ja que la gent es va acomular molt.
    Creiem que l'objectiu d'aquesta campanya anual és molt bo i els catalans no ens hem de fer enrere ara que hem avançat tant. Esperem que els polítics espanyols s'adonin de que hi ha molta gent que està unida per un mateix sentiment, el de llibertat.

    VISCA CATALUNYA LLIURE!!
    Jordi Birosta i Gil Solé

    ResponElimina
  2. - Trobeu adient que tant Carles Puigdemont, president de la Generalitat, com Carme Forcadell, presidenta del Parlament, assistissin a la manifestació?
    Si, itan que trobo adient que tant Carles Puigdemont i Carme forcadell assistissin a la manifestació. Perquè l'actual president, Carles Puigdemont, pertany a un partit polític independent, i l'actual presidenta del parlament de Catalunya, Carme Forcadell, va ser presidenta de una de les organitzacions que organitza la diada del 11 de setembre com es l'Assemblea Nacional Catalana (ACN).

    VISCA EL BARÇA!
    I VISCA CATALUNYA!

    ResponElimina