xf

dimecres, 23 de desembre del 2015

REFLEXIONANT SOBRE "LA OLA", UN FILM QUE NO DEIXA INDIFERENT

Benvolguts followers,

Aquests últims dies de l'any hem visionat la pel·lícula "La ola" a classe; un film que dóna molt de sí i que admet múltiples reflexions per a vosaltres adolescents, però també sobre valors socials i sistemes polítics i econòmics no molt llunyans en el temps...


L'activitat que hem comentat a classe és escriure unes reflexions del film; extraient-ne les idees claus que en traieu, conclusions, reflexions, anàlisi dels personatges principals,... Perquè no sigui tan difícil us poso unes preguntes que us serveixin d'ajuda per fomentar el vostre discurs. Avís no ha de ser pregunta- resposta ni heu de contestar-les totes. És una activitat obligatòria que l'heu de realitzar abans de l'11 de gener aquí mateix al bloc. (Recomanació: fer-ho en un word primer per evitar que se us esborri i després penjar-ho al bloc).

- Quina conducta i valors es donen a la pel·lícula perquè l'autocràcia sigui possible?

- Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?

- Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel·lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?

- Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells?

- Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines?

- A la pel·lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.

-  El film és basada en un fet real. Investigueu on va passar i per a què creieu que va sorgir la idea?

- Quines són les causes per les quals pot sorgir un règim autoritari en una societat? Quins moviments polítics i socials surten a la pel·lícula?

- Creieu que una altra dictadura seria possible en la societat d'avui en dia?
...

Espero que us hagi agradat, que tots anem aprenent una mica més, creixent i, sobretot,  saber trobar el camí correcte nosaltres mateixos.

Una forta abraçada de + de 5 segons!

153 comentaris:

  1. - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel·lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?

    El paper i les actuacions d’en Rainer és molt important, ja que és ell qui els posa en ‘La Ola’. Ell és el líder dels nois i noies del grup i el qui posa les normes, el que diu el que està malament i el que han de fer (no tot, per suposat, però sí el més important). Ell ja tenia planejat des del principi que durés només una setmana, ensenyar-los-hi que sí es possible que sorgeixi una nova dictadura avui en dia en països desenvolupats, però no es pensava que aniria tant enllà. Jo crec que actua correctament, que els ensenya de la millor manera possible: la experiència. És humà i no pot controlar a tothom, i sobretot els que veuen que el que està fent és una petita autocràcia. Del que en Rainer és culpable és de no controlar que ‘La Ola’ es quedés només a les hores de classe, però de les accions dels estudiants no, i menys del final, on es veu que ho intentava solucionar.

    ResponElimina

  2. - A la pel·lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.

    L’únic ‘uniforme’ que he arribat a portar va ser una bata per a l’escola de primària. Resum de l’experiència: horrorós. És veritat que per hivern t’abriga una mica més, però això és l’únic positiu que hi he vist mai. Conec a gent que encara porta uniformes o n’ha portat en algun moment i tots nosaltres coincidim (i a la pel·lícula també): anul·la la nostra personalitat. D’acord que en alguns casos és necessari, com amb certs símbols o idees, però aquests també es suprimeixen perquè volen eradicar les altres maneres de ser i pensar! Cadascú té una manera de vestir i d’expressar-se que van molt relacionats: si portes alguna cosa que no t’agrada et sents enfadat o indignat o... que no estàs a gust, en canvi, si portes la teva peça preferida, et sents lliure, tu mateix, feliç. Els uniformes, tal i com diu el nom, designen una sola forma de vestir, sentir i actuar, que ens faci anar a tots iguals i que no hi hagin ni diferencies ni defectes. Us sona a alguna altra cosa? Jo diria que això són robots. Els robots són éssers que es poden reemplaçar, fets per un sol propòsits i tots iguals. És això en el que ens volem convertir? I la imaginació? I la originalitat? I la diferència? Ser normal o igual que un altre és un insult per a mi. Jo sóc diferent en totes les maneres, al igual que les més de 7 bilions de persones més que existeixen avui en dia. Per què he d’anar com una persona que no sóc? Segur que hi ha gent que li agrada anar amb uniformes, però n’hi ha que no. La gent parla: NO VOLEM UNIFORMES. Però amb això els que ho decideixen són com els polítics: els entre per una orella i els hi surt per l’altra.

    Anant més a fons, cadascú té les seves qualitats; no tothom és bo en les mates o en literatura. N’hi ha que sí, però n’hi ha que no. NO SOM IGUALS. D’acord, tots som iguals com a persones, davant la llei i etcètera, i ho defenso, però crec que la diferència és el que ens fa millors, el que ens fa destacar. No tothom té el mateix gust de roba, ni juga als mateixos jocs, ni llegeix el mateix llibre, ni es sap el nom d’aquell parent llunyà al qui ha d’anar a un casament. A les escoles només ens ensenyen que hem de ser tots iguals, fer els mateixos deures, els mateixos temes, assolir els mateixos punts... però què passa si algú no els assoleix? És discriminat, repeteix curs, es sent trist o deprimit... I si et digués que té un gran potencial? Que aquella persona serà reconeguda perquè és bona DJ, o fotògrafa, o escriptora, o convencent a les persones? A quina classe s’explota tot aquest talent? (Si algú m’ho diu li regalo una magdalena de xocolata). Tots som diferents i necessitem expressar-nos de la nostra manera per aconseguir el màxim, per deixar anar els nostres pensaments. Vols posar uniformes? D’acord, jo començo una revolució.

    ResponElimina
  3. - Creieu que una altra dictadura seria possible en la societat d'avui en dia?

    Absolutament que si. Els governs es pensen que (amb aquest tema) tenen a la població controlada, que no passarà res. Però aquí ve el problema: som moltíssima gent a cada poble, a cada nació, a cada estat i és molt fàcil passar desapercebut, sota els radars dels governs. Això és igual que el tràfic de droga i d’armes: Els governs hi fan alguna cosa? Sí. Es continua fent? Sí. La majoria de casos passa desapercebut? També. Doncs seria igual amb l’autocràcia. Si algú amb just una mica de poder volgués tornar a conquerir Europa trigaria molt, però aconseguiria els recursos suficients per aconseguir-ho.

    ResponElimina
  4. Perquè l’autocràcia sigui possible posen a la practica que un grup és molt més poderós que quan treballes de forma individual. Bàsicament extreu de mica en mica sense que la gent se’n adoni tot vot a la forma individual de diferencia. Amb petites coses, la forma de vestir, el no pertanya a un grup... I el qui major criteri tenia en aquesta autocràcia al professor.


    Pertànyer a un grup d’iguals en moments concrets ens fa sentir millor, perquè ens fa creure que som acceptats pels demes, que no estem sols... Però ens pot perjudica en quan el nostre criteri individual és redueix a 0 i nomes seguim el que la multitud fa per por a perdre allò que ja tenim guanyat. Sempre has de conservar el teu pensament individual, sinó dins de la victòria de suposada amistat perds amb ella la teva pròpia llibertat.


    El professor protagonista és el dictador , la màxima autoritat dins l’aula que això es verídic dins una escola. Però trasllada la seva ideologia a nivells extrems. Els alumnes el miren amb respecte i admiració. Tot el que diu es converteix en exemples per les seves vides quotidianes. El cert és que nomes pretenia mostrar i traslladar a la vida real que és la autocràcia. Però els alumnes su prenien d’una manera extremadament real, vivien segats i no se’n adonaven de les desigualtats que creaven dins d’un grup. El que ells creien incorrecte estava passat i ells eren els iniciadors.

    Tot i el final tràgic de la pel·lícula un dels comentaris positius que podria haver és que la força d’un grup es inestimable (si és per causar el bé i no el mal).

    Els uniformes a vegades són una avantatge eviten els prejudicis de les persones amb les que convius. És el primer en que és fixen les persones en l’aparença. Fins i tot dins les escoles hi han grups socials en base, roba, gustos, idees... Sempre ha estat present i sempre serà present. La diversitat passa a temes minoritaris. Però els uniformes també reprimeixen a la persona ha expressar com és, els gustos que té... No estic a favor però tampoc en contra.

    Crec que és molt fàcil que hi hagi una altre dictadura. Si un país passa per moments delicats socials i econòmics les possibilitats són molt altes. Nomes fa falta que una persona arribi al govern i pugui fer canvis en educació, mitjans de comunicació i les perspectives de la població canviaran radicalment.

    Maria Manzanares Ferrer

    ResponElimina
  5. Perquè l’autocràcia sigui possible hi ha d’haver algú que mani i tothom que li faci cas. Hi ha d’haver unes lleis que les complexi tothom. I la conducte que utilitzen ells es que cada vegada que han de parlar amb Rainer s’han d’aixecar, l’han de tractar de vostè, van tots iguals vestits, entre d’altres coses.. Van arribar a crec un grup, on ells ses pensaven que eren tots iguals i que tots pensaven el mateix i tenien les mateixes habilitats. Però jo crec que aquí és on van fallar creure que tots eren iguals, no tothom és igual, naixem diferents, ens tracten d’iguals, però morim diferents. Així que crec que tractar-nos d’iguals ens pot arribar a perjudicar.
    El paper del professor, Rainer, crec que ell només volia transmetre i explicar l’autocràcia, va voler començar a explicar-ho menys teòricament i més amb activitats etc.. I penso que se li va escapar de les mans tot el tema, ja que ell no volia crear tot el que va crear. No crec que sigui el culpable ja que tots el van seguir, els que no creien amb allò ja u van deixar, així que crec que és culpa de tots que el tema arribes fins a tant lluny.
    Van començar a crear-se com el seu propi uniforme, anar tots amb camisa blanca. Sempre m’ha agradat el tema dels uniformes, crec que és la manera de que no hi hagi tantes diferencies socials. El que no m’agrada és el fet d’anar tots iguals que això vol dir que ens creiem tots iguals i com bé he dit abans crec que tothom es diferent i una samarreta no ens ha de fer igual.
    Si seria possible en la societat d’avui en dia. Ja que és la imposició, ja que t’obliguen o et maten. A Russia n’estan visquen, a Cuba i altres llocs així que no seria tant estrany.
    Carla López

    ResponElimina
  6. Pertànyer en un grup ens pot ajudar a sentir-nos millor i a no sentir-nos sols, però has de vigilar de fer el que realment tu vols i perquè ho vols, no fer tot el que fa el grup perquè si. En la pel•lícula es veu clarament que molts dels membres acaben fent les coses perquè les fa el grup. El professor Rainer Wenger ocupa un paper molt important ja que és qui crea La ola, el seu propòsit era fer entendre als alumnes que actualment hi podia haver una dictadura perfectament, al principi sembla que tot va bé, però després se li envà de les mans. Ell no té la culpa de tot, però havia d’haver-ho aturat, ja que tothom l’havia avisat.
    Un dels personatges que m’ha cridat més l’atenció ha sigut la noia que es separa del grup, encara que el seu novio i la seva amiga hi segueixen. Al principi vaig pensar que estava exagerant la situació, però finalment tenia tota la raó.
    Sobre els uniformes a l’escola, a mi no em desagradaria, ja que no t’hauries de preocupar sobre què posar-te al matí, però per altra banda suposo que ens cansaríem d’anar tots iguals i cada dia portar el mateix.
    Aquesta pel•lícula està basada en un fet real. Es va produir a Califòrnia, a un institut de Palo Alto. Era un experiment que es deia la La Tercera Ola, en canvi de La ola. Tot això va passar al 1967. Va sorgir quan el professor de història Ron Jones no va saber com explicar als seus alumnes perquè els ciutadans alemanys, sobretot els que no eren jueus, matessin a milions de jueus i altres no desitjats. L’experiment va cobrar vida, s’hi va unir molta gent, com a la pel•lícula. El professor, però, es diu que ho va aturar abans. Van córrer els rumors de que hi va haver implicacions, com el suïcidi d’un alumne, però no s’ha investigat sobre això.

    ResponElimina
  7. Sobre la pel•lícula visualitzada a la classe “La ola”, crec que el fet de pertànyer a un grup d’iguals a la llarga et pot perjudicar perquè per molt que es vulgui tothom és diferent i a vegades no s’arribarà en un acord entre tots els membres.
    El professor Rainer Wenger crec que en alguna ocasió se li envà l’objectiu d’explicar l’autocràcia de les mans, i es deixa porta per l’emoció en veure que tots els alumnes li fan cas i els agrada aquesta activitat . Gràcies a aquell alumne que li diu que el grup no acabarà bé, Wenger pot o intenta solucionar tot el que havia creat, menys amb aquell alumne que no accepta el trencament del grup.
    Sobre el fet de l’uniforme i la manera de saludar peculiar de “La Ola”, ho trobo interesant ja que això et fa sentir més un grup i no tantes diferencies entre uns i altres. Però es te que diferenciar el fet de anar tots iguals vestits i el fet de tenir tots les mateixes idees que això ja no ho trobo bé, pel que he dit abans.
    La pel•lícula visualitzada a classe està basada en fets reals. Prové de l’institut Palo Alto de California, quan un professor d’història a l’any 1967 no s’havia com explicar als estudiants, el perquè els alemanys mataven als jueus. En el grup igual que la pel•lícula s’hi va unir molta gent, però el professor va decidir parar-ho abans que acabes malament.
    Finalment dir que m’ha agradat bastant aquesta pel•lícula sobretot pel que ens ha ensenyat i de la manera que ha anat evolucionant i acabant que ha bastant curiosa, si és un bon o dolent final ja és un altre tema, ja què si es vol captar la realitat segurament serà un final molt ben fet, però òbviament als espectadors sempre ens agrada un final feliç en les pel•lícules.

    ResponElimina
  8. Després de veure la pel•lícula “La Ola” a la classe de socials crec que pertànyer a un grup d’iguals al principi et pot fer sentir millor ja que veus que hi ha més gent que és com tu i et pot entendre però a la llarga pot arribar a perjudicar ja que no ens podem deixar portar per un grup i que el que decideixin ens estigui tot bé, hem de saber tenir decisió pròpia i no deixar-nos influenciar amb les opinions dels altres. Al cap i a la fi, la nostra manera de ser i les nostres opinions són allò que ens fan ser únics i especials.
    El professor Rainer Wenger proposa fer una activitat aplicada a la vida real i no tant teòrica per tal de que els alumnes entenguin millor què és l’autocràcia. Al principi comença bé fins que hi ha un punt en què els alumnes s’ho agafen tant seriosament que ho porten fora de l’escola. I llavors, és quan en Wenger ja no pot controlar la situació i se n’hi en va de les mans. Tot i així, no el podem considerar el culpable de tot ja que ell únicament pretenia ensenyar als alumnes d’una manera diferent i en cap moment pensava que tindria una repercussió tan gran.
    Una dels personatges que més m’ha sorprès és el de la noia que no volia pertànyer a “La Ola” malgrat que molts la intentessin convèncer, ella va mantenir la seva decisió fins al final i en va sortir beneficiada.
    Crec que per una part el retorn dels uniformes està bé ja que sempre tens com vestir-te i no t’has de preocupar, però, d’altra banda anul•la la personalitat de cadascú ja que per molt que tothom vesteixi igual, interiorment no ho és. És a dir, no sé ben bé si hi estic a favor o en contra.
    “La Ola” és una pel•lícula basada en un experiment (La Tercera Ola) fet per el professor de història Ron Jones quan feia un estudi sobre l’Alemanya nazi. Volia demostrar que fins i tot les societats lliures no són immunes de que s’hi portin a terme ideologies autoritàries i dictatorials. L’experiment es va fer en un institut de Palo Alto (California) l’any 1967.
    Crec que, per desgràcia, avui en dia seria possible viure en una dictadura ja que encara hi ha societats actuals en les que passa.
    Laura Molist

    ResponElimina
  9. Perquè la autocràcia sigui possible posen en practica el treball en equip, canviant la seva forma de vestir, la forma de comportar-se amb la gent, i axó provoca el canvi de certes persones de la pel·lícula, i el que provocava això sense adonar-se era el professor
    Pertànyer a un grup ens pot o no perjudicar, per una part, ens fa sentir millors al tenir algú que pensa i que creu igual que nosaltres, però per un altre part ens pot arribar a perjudicar per estar d’acord amb moltes de les coses que proposa un del grup per estima o per no fer-li mal, i coses així ens pot perjudicar moltes coses
    El professor Rainer intentava expressar com es l’autocràcia en la vida real, i això fa que els alumnes el respectin, que facin lo que els hi diu i que provoquin problemes entre altres persones dintre o de fora l’escola, mes endavant això sa li hi va de les mans i jo penso que el professor no n’és el culpable, perquè ell com a professor i a la seva manera intentava explicar lo que es l’autocràcia per això acaba bastant malament per alguns
    Alguna de les reflexions positives de la pel·lícula es que per primera vegada fan cas a un professor en tot encara que això no sol passar en les escoles perquè hi sol haver persones molt rebels que no fan cas de res, i en aquesta pel·lícula tots feien cas de les coses que deia però fan tant de cas que se’ls i va de les mans
    Els uniformes no sempre van be per les escoles ni molt menys per els instituts, perquè per lo que penso jo es que tots em d’anar com vulguem, som lliures en la nostra vida tant a fora com a les escoles, jo no hi estic d’acord en que la meva escola actual facin servir uniformes perquè no em seria còmoda anar igual que tots, tampoc penso que hi hagin avantatges en això,
    Crec que pot arribar a haver-hi una altra dictadura, per culpa dels moments delicats socials i econòmics de la nostra societat, fa falta nomes que en el governament arribi a fer canvis dels mitjans de comunicació de l’educació de les persones, es a dir les possibilitats de que hi hagi dictadura son molt altres en el nostra país

    ResponElimina
  10. - Crec que les persones totes iguales no poden veure com de veritat són les coses i què els falta saber més del que són, també no hi haurien tantes coses noves pel fet de la personalitat.
    - Crec que en Wenger no actua correctament des del principi, perquè una petita conya la pot fer tothom però la cosa anava a més i es van tenir conseqüències.
    - Hi havia personatges que els agradava molt La ola bàsicament perquè
    - De aventatges només que no es podria riuren de la gent segons els seus gustos ja que tots van iguals. A mi no m’agraderia anar tots iguals.
    -Els règims autoritaris solen sortir per idees populistes. Es tracta de buscar un culpable a tots els mals per a poder-lo atacar. I a la vegada ha de tenir un líder carismàtic que sigui l’encarregat de fer-ho créixer.
    - Encara que estiguem en una Democràcia podria sortir algú o alguns amb idees populistes que fessin créixer el grup fins arribar a un Autoritarisme. Ha passat varies vegades en la història.

    GIL PRAT TERRADELLAS

    ResponElimina
  11. El paper què te el professor Rainer Wenger és el de “dictador” controlar el grup fen-lo pensar que amb ell tot anirà be i també ell mateix en aquest paper ser sent molt be perquè tothom li fa cas en canvi el professors de l’escola pensen tot el contrari, per això crec què tot se li escapa de les mans i arriba fins on ha arribat
    Una reflecció positiva de la pel·lícula és quan un grup de persones lluita per aconseguir el mateix objectiu és pot arribar molt lluny. Llavors també en un moment de la pel·lícula parla dels uniformes, en aquesta part estic en contra si és per l’escola ja que cadascun de nosaltres tenim un caràcter i gracies el caràcter poder en vestim de una manera o de una altra, però si és en un grup reduït i a tots els hi agrada ja estar bé.
    Tal i com hem vist en la pel·lícula en la societat en la què vivim avui dia pudiria sorgir una dictadura i les causes amb les què podria passar una cosa així és que hi haguí un grup amb molt de poder què estigui descontent amb el camí que portar el seu país, aquest grup acabaria aconseguint tot el poder de un govern i llavors posaria unes normes molt estrictes contra la gent del poble i farien el què fos perquè la gent el hi fagui cas i si fa falta fer servir l’exercit.

    ResponElimina

  12. Pertanyer a un grup d'iguals si que ens pot fer sentir millors, ens podem sentir mes recolzats i es té un grup que pensa de la mateixa manera que tu,tot i així de vegades pot ser molt perjudicial, ja que et poden "menjar el coco" i fer-te tornar d'una manera que tu no ets.
    Evidentment a en Rainer Wenger, el professor, se li envà el tema de els mans, ell intenta fer les classes d'una manera en que els alumnes s'hi enganxin i disfrutin, i alhora puguin aprendre que és realment una dictadura. El que ell no s'espera es que els seus alumnes actuin d'aquesta manera fora de l'escola, i al final de la pel·lícula ell se n'adona que això ha arribat a un punt que no havia d'arribar i intenta frenar-ho.
    Sobre el tema de retornar els uniformes a l'escola penso que es un tema amb avantatges i inconvenients. Jo penso que si les escoles obliguessin a portar aquests uniformes, segurament disminuirien les diferències entre els joves. Actualment,la forma en què va vestida la gent importa molt i es una de les principals crítiques quan veus una persona. Evidentment no totes les persones vesteixen igual ni poden portar les mateixes vestimentes, si tots anessim igual, s'eliminaria una mica això de fer diferències. Com a inconvenient que veig es que està bé que cadascú tingui el seu propi estil, que hi hagin vestimentes diferentss segons els tipus de persones.

    I crec que si que és possible que hi pugui haver una altre dictadura, actualment hi ha països que estan així i tal i com estan les coses no veig que la dictadura sigui una cosa impossible.

    Maria Pratdesaba Gallardo

    ResponElimina
  13. - Quina conducta i valors es donen a la pel•lícula perquè l'autocràcia sigui possible?
    Hi ha un líder destacat, i la resta l’han d’obeir. Això ho demostra el fet de que els alumnes, quan s’han de dirigir cap al professor, s’han d’aixecar, tractar-lo amb respecte… Per ells, el líder és com un Déu.
    - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?
    Ens fa sentir millor, ja que no et jutgen per la roba que portes ni per els bens materials que tens. Si s’exagera, pot arribar a ser perjudicial, però en teoria és una cosa bona.
    - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel•lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?
    Hi juga el paper de líder. Els vol ensenyar que en una autocràcia, hi trobem un líder destacat, que és ell, i que els altres només l’han d’obeir. Crec que actua bé, però no en té mesura. La cosa va creixent i al començament li agrada. En part si que n’és el culpable.
    - Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells?
    M’ha impressionat el noi que al final es suïcida. Vol ser com els altres abans de que es creés La Ola, i fa coses il•legals. Quan es crea el grup, sent que és la seva família, i és el més important per ell. Arriba a molts extrems per el grup. No m’he identificat amb ningú.
    - Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines?
    En podem extreure que les dictadures no són bones per res del món, i que les coses s’han de controlar perquè no sobrepassin els límits.
    - A la pel•lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.
    Crec que els avantatges són que no es discrimina la gent segons la seva roba, però també si no agrada l’uniforma, és un inconvenient. Estic a favor perquè m’agradaria molt que tots anéssim iguals.
    - El film és basada en un fet real. Investigueu on va passar i per a què creieu que va sorgir la idea?
    Va succeir a Alemanya, era un experiment anomenat “La tercera ona” on volien demostrar que fins i tot en una societat lliure, podien sorgir ideologies dictatorials com a l’Alemanya Nazi. Va sorgir perquè els joves se’n adonessin.
    - Quines són les causes per les quals pot sorgir un règim autoritari en una societat? Quins moviments polítics i socials surten a la pel•lícula?
    Poden ser els diners, o la fama.
    - Creieu que una altra dictadura seria possible en la societat d'avui en dia?
    Si, actualment la gent que està al poder cada vegada vol més i més i ens convertim en ninots per grans multinacionals.

    ResponElimina
  14. Perquè una autocràcia sigui possible hi ha d’haver dos papers molt importants. Un líder que es el que guia a tots els seus ”sequaços” i els i diu tot el que han de fer, l’altre paper es protagonitzat per l’altre conjunt del grup que fan tot el que diu el senyor Wenger, es respecten entre ells i també tenen els enyor Wenger com un déu una persona que és especial. No es revolten contra el senyor Wenger ja que encara que el líder els i faci fer coses que ells no volen fer ho fan perquè es senten a gust amb ell
    El líder no te ben be la culpa del que ha passat perquè el noi que s’ha suïcidat segurament tenia problemes mentals així que era un problema seu, però en Wenger també té culpa ja que ell hauria de haver parat el moviment abans de que passes això. No ho va fer segurament perquè ell es sentia bé amb el que feia
    Un dels personatges que més m’ha sobtat d’aquesta pel·lícula es el noi que es suïcida, en Tim, ell es un noi que només busca amics per això fa coses que no hauria de fer només per tenir amics, dona droga per exemple només per acostar-se i fer amistats. Però amb el moviment de “la ola” ell es sent que pot tenir amics sense la necessitat de fer aquestes coses dolentes per això es tan important per ell i no vol que es dilueixi.
    Estic totalment en contra de portar uniforme ja que cadascú es com es i tothom té dret a portar posat el que ell vulgui amb uniformes també ens estarien restant creativitat perquè tota l’estona aniríem vestits del mateix color i la mateixa forma
    La pel·lícula està basada en fets reals, els fets reals van passar a California però envers del professor Wenger hi havia en Ron Jones que va fer el mateix experiment que la pel·lícula sense el final tràgic que te
    Una dictadura seria possible, ja em vist que es molt fàcil i només fa falta un líder carismàtic que sàpiga portar una colla de joves, ja que són més influenciables que els adults, i començar-los a transformar en un petit exèrcit. E la pel·lícula no fan cap mal però si algú volgués podria fer el mal
    Gil Bosch Molist

    ResponElimina
  15. - Quina conducta i valors es donen a la pel•lícula perquè l'autocràcia sigui possible?
    L’autocràcia es basa en que un líder sigui el més important i l’idolatrat que tothom li faig cas i el tinguin com el més importat de tot el grup i en el cas de la pel•lícula trien el professor ja que és la màxima autoritat dins del cerca de l’escola entre els alumnes, com que és dona aquest cas amb temps i una implantació d’uns ideals és transformaven en una societat liderada i controlada per una persona.

    - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?
    Pertànyer a un grup no és rellevant que sigui d’iguals ens fa sentir còmodes, tranquils però també ens pot influir de manera negativa si el grup és basa en persones que no tenen respecte cap als altres ni cap a si mateixos, com per exemple les bandes del carrer.

    - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel•lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?
    El professor juga amb el cap dels alumnes com que ja és el professor ja te respecte de per si i per això els domina amb tanta facilitat, però tot en grans quantitats és dolent i ell no se’n adona fins al final de el que estava fent, entrava al cap dels alumnes i els canviava i fins i tot els mollejava com ell volia

    - Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells?
    El que destaco més és el nen que no se pas el seu nom és el que és suïcida al final. Ell ja de per si tenia problemes però que per culpa d’aquest grup li hagin amplificat els seus trastorns no ho veia gaire normal i que és suïcides, ja que en la totalitat ell portava una bona vida suposo que és va cap ficar massa i en lo de identificar-me en algun la resposta és no.

    - Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines?
    La reflexió és que tot en grans quantitats és dolent, i que tant poder no pot recaure sota la mateixa persona, també que la persona al càrrec de una organització te que ser responsable i centrada que no és deixi influenciar per la pressió del grup.

    - A la pel•lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.
    En lo dels uniformes es un tema que ni hem ve ni hem va, ja que no me importa però suposo que estaria en contra ja que tothom mereix anar com vol.

    - El film és basada en un fet real. Investigueu on va passar i per a què creieu que va sorgir la idea?
    la pel•lícula es basa en un experiment que és deia la “Tercera ola” va ser un experiment per demostrar que fins i tot les societats lliures i obertes no són immunes a l'atractiu d'ideologies autoritàries i dictatorials, realitzat pel professor d'història Ron Jones en el marc del seu estudi sobre l'Alemanya nazi amb alumnes de secundària al convèncer els seus estudiants que el moviment eliminaria la democràcia.

    - Quines són les causes per les quals pot sorgir un règim autoritari en una societat? Quins moviments polítics i socials surten a la pel•lícula?
    Les causes principals serien que una persona tingues molt poder i que volgués que totes les coses fossin com ell volgués. En la “film” surten bàsicament els anarquistes i el sistema polític de Alemanya.

    - Creieu que una altra dictadura seria possible en la societat d'avui en dia?
    Jo sincerament ho veig molt possible, veient com esta anant el país és molt possible que acabem amb una dictadura governada per incompetents i amb la població oprimida sota lleis sense cap sentit

    Ricard GT 4t C

    ResponElimina
  16. La pel·lícula ha valgut la pena mirar-la, ja que m’ha agradat molt. Al principi de la pel·lícula semblava una petita broma, una mica de conya, i etc, però el moment ell llarg dels dies la cosa anava sèrie, perquè cada cop la gent es motivava bastant, perquè feien una classe divertida, el professor Rainer Wenger proposa fer una activitat divertida i que no sigui tan teòrica, i així els alumnes es motiven i aprenen que es l’autocràcia. Principalment la pel·lícula començava bé, bromes, conyes, diversió.. però fins que arriben a un punt on els alumnes aporten aquesta activitat fora de la matèria es a dir fora de l’escola.
    El professor Rainer no tenia ni idea que els alumnes es motivarien molt i aportessin aquesta activitat fora del servei, i es així com a Rainer se li descontrola tot i no sap que fer. La part que diu el professor Rainer de que han de anar vestits tots en blanc es una bona idea ja que quan t’aixeques no penses que et ficaràs i etc.. però també perjudica la personalitat de cada una de les persones, ja que tots es vesteixen igual i no hi ha tanta gràcia de que perdin el seu vestiment.
    Em va sorprendre també la novia den Marcos que no s’ho va agafar bé lo que el professor proposava , ja que els seus amics i el seu novii l’intentaven convèncer ella no en va fer cas perquè ella es mantenia amb la seva promesa i al final ella era la que tenia tota la raó, de que es tenia que eliminar aquest grup la Ola.
    La Ola es una pel·lícula que va fer un professor que es deia Ron Jones va fer un experiment per tal de fer un estudi sobre Alemanya en el temps del nazisme. El professor volia demostrar que encara que la societat fos lliure, s’aporta la dictadura. Avui en dia es possible viure amb una dictadura ja que hi ha països que els hi passa tot això.

    Souhaila Abbou 4rt A

    ResponElimina
  17. L’autocràcia és sinònim de dictadura, només cal que un grup de persones tinguin clar que el que mana només és una persona i l’hi han de fer cas. En el cas de la pel•lícula el que mana és el professor i els alumnes són els que han de fer cas.

    Pertànyer un grup d’iguals ens pot afavorir al principi perquè et sens molt bé en aquell grup, et sens integrat, que no et desplacen... però alhora de triar, donar idees tothom diu la seva i no hi ha ningú que tingui el poder per decidir si es fa una cosa o l’altre.

    El professor Rainer Wenger vol fer una classe diferent i per tant fa com si la seva classe s’hagués convertit en una autocràcia. Al principi va tot molt bé però quan els alumnes ho poden en pràctica a fora de l’escola cada cop el professor va perdent més el control. Penso que el professor Rainer Wenger veient la pintada a l’edifici, que els germans Karo no deixessin entrar si els alumnes no feien la salutació, ja ho hauria d’haver parat i no, no crec que sigui culpa seva ja que ell només volia fer una classe diferents de les altres.

    M’ha sorprès molt el comportament d’en Tim, entenc que no vol que desaparegui La Ola perquè a casa seva no l’escolten i el deixen de banda però no entenc com pot fer aquestes coses per cridar l’atenció i acabar suïcidant-se. No m’hi sento gens identificada amb aquest personatge.

    Els uniformes tenen aspectes positius com que tothom és igual i no hi ha diferències. Tot i que amb els uniformes vulguin aconseguir això, mai s’aconsegueix perquè sempre hi ha el grup dels ‘guais’ i el grup dels ‘pringats’. Jo estic totalment en contra ja que no et deixen ser com ets, no et deixen expressar-te, perquè total si amb l’uniforme ja et diuen que ets un ‘pringat’ sense uniforme seràs diferent? No. Per tant és molt millor sense uniforme ja que dius tal i com ets.

    La pel•lícula està basada en una historia real: a la tardor de 1967, un professor d'història a l'Institut Cubberley de Palo Alto, Califòrnia, anomenat Ron Jones va dirigir un experiment en la seva classe: Va imposar un règim d'estricta disciplina a la seva classe, restringint la llibertat dels alumnes i fent d'ells una unitat. Per a gran sorpresa del professor, els alumnes van reaccionar amb entusiasme a l'obediència exigida d'ells. L'experiment, que originalment havia de durar només un dia, aviat es va estendre per tota l'escola. Aquells que dissentien van ser aïllats o fins i tot agredits si no s'unien al moviment, i els membres van començar a espiar-se i a desconfiar entre ells. El cinquè dia, Ron Jones va ser obligat a donar per acabat l'experiment. El nom del moviment va ser la Tercera Onada.

    Jo crec que si que es pot tornar a formar una altre dictadura. És molt complicat per una sèrie d’acords entre països però només cal que hi hagi una persona amb una capacitat de convèncer a la gent molt gran i que vulgui imposar les seves lleis a la població.

    ResponElimina
  18. - Quina conducta i valors es donen a la pel•lícula perquè l'autocràcia sigui possible?
    La conducta que ens dona es la de ser dirigits tots per tan sols un cap, sense donar la nostra opinió, ni reflexionar sense el que estem fen. Perquè en la pel•lícula ho mostra perfectament, la qual tota una classe es dirigida (manada o portada) per tan sols un professor, es a dir que tota la classe aura de fer cas al cap, sense saber si el que fa esta be o malament, perquè no hi ha un altra pensament amb el que es pugui debatre el tema , sinó que el que pensa ell es correcte i ja esta...


    ResponElimina
  19. - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?
    Per mi pertànyer a un grup d'iguals per una banda ens pot fer sentir millors per la qual, ningú pot dir que es millor que l’altra, perquè en aquest sentit se suposa que tots som iguals. Po ens podrà perjudicar amb el que ve a ser la personalitat i el caràcter de cada persona,

    ResponElimina
  20. - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel•lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?
    El professor Rainer Wenger per mi juga el paper mes important de la pel•lícula. I crec que la seva manera de ensenyar o la idea que ha tingut de transmetre els coneixements els alumnes es molt correcte. I crec que de culpa no en te gens, perquè la seva ensenyança a set dins del centre, i que els alumnes la tinguin que portat a fora hi ha un extrem bastant exagerat ja no es culpa seva, perquè hi ha agut alumnes a la pel•lícula que han portat aquesta situació tan a l’extrem per satisfacció pròpia, perquè si no fos per el grup i tot allò estarien marginats i tal.. i no volien que s’acabés la historia de cap de les maneres...

    ResponElimina
  21. - Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells?
    La noia que surt del grup, i que esta en contra de el que sesta fent. Ja que el seu novio i la seva amiga segueixen el grup ella segueix amb el mateix pensament. Ja que el principi de la pel•lícula sembla que no tingui la raó, el final es la que la te tota.

    ResponElimina
  22. - Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines?
    Que tot i pensar que aquestes altures no es podria dur a terme cap dictadura, en la pel•lícula ens mostra perfectament lo possible que es dur-la a terme.

    ResponElimina
  23. - A la pel•lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.
    Jo crec que els uniformes escolars hi ha inconvenients com els que han dit en els comentaris de dalt com la que es perdria la personalitat de cada persona etc..
    Però un dels grans avantatges seria la desigualtat, hi ha ningú es creuria superior a l’altra per portar una camisa millor, o un pantaló millor, que sinó tots aniríem iguals. Ja que jo estic totalment en contra perquè no m’agradaria anar igual sempre i igual que tos els del institut.

    ResponElimina
  24. - El film és basada en un fet real. Investigueu on va passar i per a què creieu que va sorgir la idea?
    La Tercera Ona va ser un experiment per demostrar que fins i tot les societats lliures i obertes no són immunes a l'atractiu d'ideologies autoritàries i dictatorials , realitzat pel professor d'història Ron Jones en el marc del seu estudi sobre l'Alemanya nazi amb alumnes de secundària
    L'experiment es va dur a terme al Cubberley High School , un institut de Palo Alto , Califòrnia , durant la primera setmana d'abril de 1967.3 Jones , en no poder explicar als seus alumnes per què els ciutadans alemanys ( especialment els no jueus ) van permetre que el partit nazi exterminés a milions de jueus i altres anomenats " indesitjables ", va decidir mostrar-li . Jones va escriure que va començar amb coses simples , com la disciplina en el saló de classes, i que va aconseguir convertir a la seva classe d'història en un grup amb un gran sentit de la causa

    ResponElimina
  25. - Creieu que una altra dictadura seria possible en la societat d'avui en dia?
    Per lo vist a la pel•lícula crec que es totalment possible una altra dictadura.

    ResponElimina
  26. GERARD AGUIRRE:

    Pertànyer en un grup així crec que més que ajudar-te pot perjudicar-te. També cal tenir en comte el tipus de grup que és, les persones que hi participen, i l'estil de persona que ets tu. Pot haver gent que no l'importi gaire i altres persones que s'hi fiquin molt en el paper i fins i tot de vegades massa, i pot fer o dir coses sense pensar-les i pot fer mal a persones, altres grups...

    Una reflexió positiva d'aquesta pel·lícula seria la de no sempre s'ha de fer cas a una persona sola i no tenim perquè fer el que diu aquella persona, o pensar de la mateixa manera que aquella persona.
    Això vol dir que per culpa de persones a les que fan i segueixen a aquestes persones que manen, si que seria possible una altre dictadura, perquè si ja fan el que diu un professor, es vesteixen com diu ell, pensen com pensa ell... no seria estrany que també ho fessin amb un dictador.

    Jo estic totalment en contra dels uniformes a l'escola ja que cadascú vesteix amb l'estil que a ell li agrada sense preocupar-se per el que diran els altres. Si tu et sens còmode vestint d'una manera amb el teu estil que t'agrada, dons endavant, no tens perquè fer cas als altres ni escoltar les seves opinions. No perquè vesteixis amb roba de molta marca seràs més important que un altre que no vesteixi de marca. O per exemple: no perquè tu vesteixis amb texans de 120€ seràs millor que un que vesteixi amb xandall de 15€ ...

    LLÀSTIMA QUE ELS "JEFES" DE LES EMPRESES, AVUI EN DIA, NO PENSEN AIXÍ. VERGONYÓS...

    ResponElimina
  27. - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel•lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?
    El professor seria com el ‘’dictador’’ de la ola perquè es el que comença amb tot això, crec que ell nomes volia fer un tipus de classe diferent perquè els alumnes aprenguessin d’una altre manera però se li escapa completament el projecte de les mans, ell no en te la culpa perquè no s’esperava que els alumnes s’ho prenguessin tant en serio.
    - Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells?
    El personatge ha set en Tim perquè al principi era un estudiant que no tenia amics i que venia droga per tenir amics i els seus pares preferien al seu germà que era un noi molt intel•ligent de la universitat i a ell no li feien ni cas, ell es el que es pren mes a pit lo de la ola i quan el professor diu que la ola no pot tirar mes endavant no la vol deixar i acaba mort .
    - Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines?
    Si, que el professor aconsegueix que la classe s’unifiqui amb un sol grup sense diferencies com per exemple rics de pobres, populars de marginats etc... I que els alumnes s’ajudin entre ells com quan uns volien pegar a en Tim i els seus companys l’aturen.
    - A la pel•lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho
    Io crec que no es necessari dur un uniforme a l’escola perquè si no t’agrada dur un tipus de roba no et poden obligar perquè aniràs cada dia incòmode a la escola i no et sentiràs be, un avantatge es que tothom aniria igual no hi haurien persones que anessin del mercat i altres que anessin amb roba cara .
    - El film és basada en un fet real. Investigueu on va passar i per a què creieu que va sorgir la idea?
    Es va fer un projecte anomenat la tercera onada on un professor d’història anomenat Ron Jones que va convèncer als seus estudiants de que aquest projecte eliminaria la democràcia L'experiment es va dur a terme a Cubberley High School, una escola americana de Califòrnia, va començar amb coses simples, com la disciplina a les classes, i que va aconseguir convertir la seva classe d'història en un grup amb un gran sentit de propòsit.
    - Creieu que una altra dictadura seria possible en la societat d'avui en dia?
    En la societat actual tot pot ser possible i crec que amb lo de la pel•lícula i amb l’experiment de Ron Jones manipular la ment de les persones es molt fàcil , encara hi ha països que estan dintre de dictadures com Corea del Nort, Tailandia, Oman ...

    ResponElimina
  28. OPINIÓ SOBRE LA OLA:
    La conducta i valors que es donen a la pel·lícula perquè l’autocràcia és faci possible, és que els membres de l’equip deixen que tot al poder el tingui una sola persona, que una persona els manin i els hi digui que tinguin que fer.


    Crec que a pertànyer a un grup, hi han els seus avantatges i els seus inconvenients, al igual que la majoria de coses, però crec, que formar part d’un grup , ens ajuda a sentir-nos més be amb nosaltres mateixos, ja que ens donen el seu suport en els nostres moments difícils, la seva ajuda quan ho necessitem, consells, sempre ens fan riure quan menys t’ho esperes, i et brinden la seva confiança i companyia, entre d’altres. Tot i que, tal com dit abans, també hi han els seus pros, com per exemple, que a vegades hi ha molts problemes per les diferencies de gustos o opinions.



    El paper que hi juga el professor Rainer Wenger a la pel·lícula, es molt important, ja que els alumnes li fan cas en totes les seves ordes i decisions, sense qüestionar cap ordre del professor. Crec que el professor ha actuat de la manera que ha actuat, per ensenyar-los el concepte del feixisme. Crec que no es pas culpable, ja que el què han fet els alumnes és portar a terme aquest moviment mes enllà de les hores escolars.

    ResponElimina
  29. Un dels personatges que més m’ha sorprès és en Tim, ja que és un noi que té problemes a casa, els seus pares no es fan càrrec d’ell, i tampoc s’ocupen d’ell, era exclòs del grup i amb una autoestima baixa, això fa que en Tim, al moment en què es forma “La Ola” sigui el seu lloc de refugi a tal punt que es deixa manipular i influenciar molt. Sincerament no em sento identificada amb cap personatge, però crec que en Tim, reflecteix els problemes que molts adolescents pateixen avui en dia. Un altre dels personatges, que puc destacar es la Karo, ja que ha tingut el seu criteri propi, sense importar-li el què pensaran els altres membres del grup d’ella.



    Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, crec que en podem treure algunes reflexions positives com per exemple, el treball en equip, la cooperació que hi ha hagut entre els membres d’aquest grup, ja que amb el treball de tots han set capaços de portar al projecte lluny, tot i que no de la millor manera. Amb això vull dir que, amb una comunitat o un grup si els membres s’ajuden entre ells poden fer un gran projecte.


    A la pel·lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Els avantatges dels uniformes seria , com per exemple, que els alumnes poguessin dormir una mica més, ja que no es tindrien que llevar-se tan d’hora a escollir la roba, i reduiria una mica l’estrès del matí. Un altre avantatge seria, que a nivell escolar, tots seriem iguals, i ningú es podria sentir inferior a l’altre, perquè els uniformes reforcen la idea de la igualtat humana sense discriminar a ningú per la seva cultura, raça, creences o nivell econòmic entre d’altres. També cal destacar, els seus desavantatges com per exemple, que els uniformes poden ser cars, i no tots s’ho podrien permetre, també els uniformes suprimeixen la llibertat d’expressió dels alumnes. En la meva opinió, jo estic a favor dels uniformes, perquè de petita mirava una sèrie, en què els alumnes del Internat anaven amb uniforme. A part d’això , estic a favor dels uniformes, perquè penso que es un element del col·legi, ja que al col·legi des de petits ens han ensenyat en què tots som iguals. Penso que el col·legi es un lloc on vas aprendre, i l’uniforme es un element que forma part d’ell, tot i que no estic d’acord en què s’eliminin les nostres expressions, ja que , com per exemple els alumnes podrien complementar l’uniforme amb accessoris que els hi agrada, com per exemple del teu collaret preferit, i així cadascú seria diferent però alhora igual, i a més a més, apart d’això a fora d’horari escolar els alumnes podrien anar vestits com volguessin expressant el que volguessin, i així no hi haurien queixes de la eliminació de les nostres expressions.

    ResponElimina
  30. El film està basat en fets reals, d’un experiment creat pel professor d’història, Ron Jones en l’Escola Superior Cubberley, Califòrnia en 1969. Aquest professor va portar a terme un experiment sociològic que consistia en la recreació experimental de la Alemanya Nazi. Aquest experiment va durar 5 dies. El primer dia el professor els hi va ensenyar als seus alumnes al concepte de disciplina, i els hi ensenyava amb petites pautes de com assentar-se correctament en classe, i llavors va introduir una sèrie de regles, que eren que quan un alumne volia parlar, es posava dret ,dirigint-se al professor amb les paraules “Mr. Jones”, i que tots als alumnes havien de portar un paper i un llapis per fer els apunts tractats a classe.
    El segon dia, el professor els hi parla sobre el treball en equip i formen un símbol anomenat “La tercera Ola” . El tercer dia, el professor estava sorprès del progrés dels seus alumnes, i reparteix unes targetes per formar part del grup, les qual tothom les volia. De les targetes que va repartir hi havien 3 que estaven marcades amb una X de color vermell, que significava que el posseïdors de la targeta, estaven autoritzats a denegar l’accés a aquelles persones que no formaven part del grup. Al acabar el tercer dia, es van unir al grup més de 200 alumnes i el professor va començar a espantar dels resultats del seu experiment.
    El 4rt dia, el professor veu que comença a haver violència a l’aula amb les persones que no estaven d’acord amb el moviment, malgrat la por del professor, tira endavant amb l’experiment un dia més, els fa creure en els seus alumnes, que milers d’escoles de tot el país havien estat reclutant a joves perquè s’unissin al moviment, els hi explica que podien canviar al món. Finalment els hi diu, que el següent dia es celebraria un acte en el gimnàs de l’escola, en el qual hi haurien uns televisors que anunciarien el missatge del “líder nacional” en què “La Ola” es convertiria en un moviment nacional i els alumnes s’ho creuen.
    Finalment, arriba el 5è dia, i últim dia de l’experiment, els alumnes estaven en el gimnàs amb braçalets com a símbol del seu moviment, tots anaven vestits de la mateixa manera. El professor puja a l’escenari, apaguen les llums del gimnàs i encén els televisors. Després de bastants minuts , ninguna persona va sortir parlant pels televisors, i en aquell moment el professor els explica la veritat: No hi havia ningun líder ni cap moviment juvenil nacional anomenat “La Ola”.
    Els hi diu que han set manipulats, que han canviat les seves llibertats per la superioritat, oblidant-se de les seves pròpies opinions. El que va arribar a demostrar el professor, és que mitjançant una sèrie d’accions, es possible introduir una gran massa de persones a actuar sense pensar seguint les ordres de un líder, a convertir-lo en un únic pensament, sense qüestionar els seus actes.






    Crec que no és possible que hi hagi una altre dictadura avui en dia, almenys en Europa, ja que crec que els habitants no es deixarien tornar a manipular com per exemple, en la època d’en Franco. Crec que a Europa ho veig molt difícil de que torni a passar, però això no vol dir, que en qualsevol moment, en qualsevol època les coses no puguin canviar. Actualment hi ha molts països, majoritàriament, països subdesenvolupats, que estan vivint la dictadura, com per exemple, Síria

    ResponElimina
  31. Tot comença amb un petit joc per ensenyar els alumnes lo que es l’autocràcia, però abans parlen sobre que es l’autocràcia i el professor els i pregunta si creuen que es possible que actualment torni haver-hi una dictadura. Tots responen que no que es un fet passat i que no es pot repetir. Doncs el professor comença a fer de líder de la classe així es com comença a produir-se l’autocràcia en aquella classe. La majoria de la gent de la classe i esta d’acord i li agrada però hi ha gent que no amb aquesta gent l’aparten del grup. Aquesta gent que esta dins del grup es creuen molt importants, es creuen que fan el bé, si tenen que fer mal algu ho fan, si tenen que fer alguna bogeria la fan, tot sigui pel seu grup. Però per que ho fan? Jo crec que ho fan per ser acceptats per que volen ser els més importants del grup per que volen ser la ma dreta del professor. El final de la pel•lícula el professor li diu els alumnes que agafin en un alumne i el portin i quan el tenen es i diu, per que ho feu i ells diuen per que ens ho has dit i es desprès quan s’adonen de que ell te tot el poder i fa el que vol amb ells i posa final a la ola.
    El professor juga el paper de líder i creador de la ola es la persona que dona la idea de crear la ola i un grup entre iguals. Jo crec que no actua correctament ja que esta jugant amb foc el crear un grup tan unit i la gent en grup es molt més perillosa que tota sola. Jo crec que és el màxim culpable ja que ell va fer aquest grup per ensenyar i ho va aconseguí però les coses se li van anar de les mans i va acabar molt malament.
    Miquel Castro Navarro

    ResponElimina
  32. El professor Rainer Wenger decideix motivar als alumnes fent una classe una mica diferent, decideix anar tots a la una, es a dir crear un grup en que tots aniran igual, amb els mateixos objectius i que anomenaran LA OLA.
    Al principi tot sembla anar molt bé però de mica en mica la cosa es va descontrolant: les pintades, la salutació com a obligació per entrar a la escola o als partits de waterpolo...
    Tots es vesteixen de blanc cosa que no trobo be, ja que les persones que no portessin camisa blanca serien els “marginats” com ara la Carol
    Penso que el professor Rainer Wenger tampoc té la culpa d’aquests fets però penso que el veure que la cosa se’n anava de les mans i que els nois i noies s’ho agafaven tant en serio ho hauria de haver parat.
    El que es prèn mes ens serio LA OLA és en Tim, ell no vol que desaparegui la OLA perquè es un grup on ell pot compartir coses amb els companys en canvi a casa ni l’escolten.

    La pel•lícula està basada en una historia real: de 1967, un professor : Ron Jones d'història a l'Institut Cubberley, Califòrnia, va dirigir un experiment en una de les seves classes: Va imposar un règim d'estricta disciplina a la seva classe, restringint la llibertat dels alumnes i fent d'ells una unitat.
    Els alumnes van reaccionar amb entusiasme i l’obeïen al professor . L'experiment, que originalment havia de durar només un dia, aviat es va estendre per tota l'escola. Aquells que dissentien van ser aïllats o fins i tot agredits. El cinquè dia, Ron Jones va ser obligat a donar per acabat l'experiment. El nom del moviment va ser la Tercera Onada. També es diu que un alumne es va suïcidar per això, tot i que no es va investigar ni se sap del cert
    ENRIC TORNER

    ResponElimina
  33. ORIOL ANGLADA

    - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?
    Depèn de les persona ja que a la gent insegura li agrada sentir-se integrat dins un grup d’iguals però alhora jo crec que està en un grup d’aquest tipus talla les teves possibilitats i no deixa que realment siguis com tu vols ser per por a destacar.

    - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel·lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable? En Rainer fa el paper de “dictador” per ensenyar que a l’actual societat és fàcil crear una dictadura, a base de mentides els fa fer com un exèrcit i exclou a tothom que n’està en contra. Crec que al principi actua bé però que ho tenia d’haver tallat abans i també tenia d’haver controlat més a la OLA fora del centre per veure si realment avançava amb una cosa positiva o no. Crec que ell és un dels culpables però no el principal ja que ell al principi ho tenia controlat però llavors se li va escapar de les mans.

    - Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells? El personatge que m’ha colpit sense dubte és en Tim, un nanu que no se sent integrat dintre l’institut i que fins i tot està una mica marginat, el que més e, va colpir es veure com la ment del noi va poder arribar a apreciar tant la OLA per el fet de no sentir-se exclòs en el grup. El personatge que m’he sentit més identificat és la dona amb rastes (no me’n recordo del nom) que va deixar el grup al principi.

    - Creieu que una altra dictadura seria possible en la societat d'avui en dia?
    Crec que vivim en una falsa democràcia on mana la gent que té més diners així que evidentment.

    ResponElimina
  34. Perquè l'autocràcia sigui possible es necesita un lider el qual transmet una seria de normes: seguir i fer cas a un "CAP". En aquest cas els alumnes el obeian perquè tenien molta confiança en el professor Rainer Wenger. Formar part d'un grup te diferents avantatges i inconvenients. Un avantatge és que no et sents sol, ets sents acceptat per el grup, no et descriminan, tens una familia en que t'escolta i et fa cas. Però la part dolenta es que no tots som iguals i això ens perjudicaria en la forma de pensar i de actuar, en fer coses que no feríem. El professor Rainer Wenger al principi s'ho pren com un joc com a objectiu de ensenyar que es l'autocràcia ja que alguns dels alumnes no els importava res. El professor els ensenya que es l'autocràcia donan exemples en tot, però els alumnes ho porten massa lluny a fora de l'escola. Personalment penso que el professor no en te la culpa perquè nomès volia ensenyar que es relament l'autocracia. Són els alumnes que volian formar relament del grup de la Ola que volien demostrar que són millors que els altres i començen actuar cada vegada més malament. Un dels personatges que m'ha cridat l'atenció és en Tim pel fet de que es una persona que casa seva no li fan cas i en l'institut es un noi marginat i el estar en el grup de "LA OLA" va passar a sentir-se millor. De tant que estava obssesionat en el grup no volia que s'acabes i es dispares. Això amb va impactar més. No me identificat en aquest personatge. Si es poden extreure coses positives, et fa reflexionar sobre les teves pròpies decisions, no deixar-te influanciar de lo que facin, diguin i actuïn les persones del nostre entorn. Sobre els uniformes a l'escola personalment a mi m'agradaria perquè aixi no et precupes que posar-te cada matí. Però un inconvenient es que tots sóm diferents i cadascú no te el mateix estil, i això cansaria bastant. Jo estic en contra del retorn de uniformes per el fet de haver-ne dut a primaria. Aquesta pel•lícula està basada en fets reals. La Ola està basada en un experiment anomenat "La Tercera Ola". Es va produir a Califòrnia al Institut Palo Alto el 1967. Va començar tot això per una simple pregunta" Com podia el poble alemany, els ciutadans a peu, invocar la ignorància del que estava succeint als jueus? Jo crec que si que es pot crear-ne una facilment en aquesta pel•lícula es pot veure facilment com s'ha pogut. Personalment m'ha agradat molt aquesta pel•lícula, es molt impactant sobre tot el final. Ens ha ensenyat com han anat evolucionant diferents personatges i com han acabat alguns, una bona pel•lícula per reflexionar.

    Loubna Rezzoum Ztait 4t A

    ResponElimina


  35. Aquesta pel•lícula és un clar exemple de la radicalització, ja que es pot veure clarament que els alumnes es senten molt bé dintre del grup, es senten tots iguals, deixen estar els problemes que tenen a casa, ja que tots els protagonistes de la pel•lícula tenen algun problema, ja sigui perquè la teva família no et fa cas, o perquè tens una mare drogoaddicta o qualsevol altre problema, el professor el que va voler crear amb aquests grup era això, que cada membre de la ola, es sentis a gust i deixes estar el seus problemes, el que passa que se li va marxar de les mans. Molts alumnes en sentir-se tan a gust van voler fer alguns passos mes enllà que el que va provocar fos una radicalització extrema.

    A la pel•lícula es final s’acaba culpant el professor de tot això, però jo personalment no el veig com el culpable del que passa el final, jo penso que el professor en té un part de la culpa ja que no se n’adona de tot el que esta passant fora de les classes, tampoc escolta les supliques tan d’alumnes com de la seva dona que li estan dient que se li està anant de les mans, però ell no es el que impulsar a fer totes les bogeries que fan els alumnes.

    En la pel•lícula, a la meitat mes o menys el professor obliga a porta en les seves classes camisses blanques, com si portessin uniforme, jo això ho trobo malament, és més no li trobo cap punt positiu, el que aconsegueix fen això es com discriminar a la gent que no es porti, ja que a la pel•lícula els que no porten la camissa blanca se’ls miren diferent.


    Quan el professor va demanar si actualment podria sorgir una dictadura, vaig reflexionar-ho uns quants dies i el final vaig arribar a la conclusió que si, ja que si posem com a exemple la pel•lícula, es pot veure clarament com en un principi tothom pensa que es impossible crear una dictadura, ells pensen que ja han après la lliçó, però si et fixes el final del film el professor se n’adona i decideix para-ho en sec, en aquell moment amb vaig plantejar una pregunta, la pregunta era: si el professor no se n’hagués adonat, o ell volgués continuar s’hagués convertit en una dictadura clarament, ja que haguessin reclutat més gent la cosa s’hagués anant fent grossa i el final ja la tindrien liada i després a veure qui és el que ho para. Jo crec que si que es possible una dictadura.

    Biel Pujadas Colomer

    ResponElimina
  36. - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?

    Un grup on tots som iguals si que ens fa sentir millor perque creiem que tots tenim els mateixos gustos i pensem de la mateixa forma i de tal manera que no ens sentim abandonats o discriminats per alguna persona, però en pot arribar a perjudicar perque quan al nostre voltant la gent no pensa igual que nosaltres no som capaços de arribar a pensar per nosaltres mateixos i comporta a no expressar les nostres opinions i a criticar-les, i si tu no saps pensar per ti sol mai sabràs expressar-te amb las teves paraules.

    - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel·lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?

    El professor Rainer jugar amb un paper bastant importat ja que vol crear una dictadura que es fa actualment. Des de el principi ell vol crear un grup en el qual els alumnes i estiguin infiltrat, això comporta que el professor sigui el líder de tot el paper que vol representar per respondre la pregunta. Vol que en les seves classes hi hagin unes normes molt estrictes com per exemple cridar-lo com un nom en espacial i els alumnes s’aixequin quan entres a la classe.
    Rainer crec que el seu paper esta mal jugat ja que fa creure als seus alumnes en coses que no son gaires habituals i això comporta que els alumnes pensin coses diferents d’altres alumnes què no seguien d’aquell grup, comporta que professor acabi passant-se de la línia.
    No hi estic d’acord com el professor va a actuar de aquella manera i fer-los creure tot lo que ell deia i que després els hi digues que tot era una mentida. Alguns alumnes es van veure ferits per aquella mentida.
    Rainer es culpable del conflicte que a creat en els alumnes ja que els alumnes van canviant d’opinions fins que això se li va de les mans i alguns alumnes acaben tornant-se boigs.

    - Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells?

    El personatge que mes m’ha destacat a set en Tim en el noi que li va afectar mes tot l’assumpte de el grup que es va crear. Jo penso que va ser un noi molt discriminat i apagat ja que moltes de les persones del seu voltant pesaven d’ell com per exemple els seus pares i alguns dels seus amics que l’utilitzaven, el professor Rainer el va fer sentir millor perquè ell el sabia escoltar i sentir-se bé amb els seus companys i amb altre gent. Per això quan Rainer va desvelar que el grup de LA OLA era tot una falsa hi ha ell el va afectar molt ja que era com la seva família. Al final de saber tot ho que passava va decidí acabar amb la seva vida ja que si tot era mentida ningú voldria estar amb ell.

    Maite Jurado Pardo

    ResponElimina
  37. - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?

    Jo penso que les dues coses poden ser correctes tot i que hi han excepcions, en un grup que som tots iguals ens podem sentir de gust, ja que pensem que tots tenim els mateixos gustos i pensem igual, però també ens pot arribar a perjudicar ja que no podríem expressar-nos de la mateixa forma i criticar a les altres opinions, i si no penséssim de la mateixa forma ens arribaria a crear un conflicte.

    - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel·lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?

    Rainer és un paper bastant destacat ja que vol fer veure els seus alumnes que ell és un dictador i fer-los veure que passaria si hi hagués una dictadura. El professor Rainer va crear “LA OLA” i no tots els alumnes i van estar d’acord, ja que lo que el professor feia no ho trobaven normal. En un principi una alumne de la mateixa classe va decidir canviar-se perquè no hi estava d’acord amb ell, i en una altre situació en que un altre alumne veies lo que volia representar el professor i es va negar a fer qualsevol cosa.
    Des de un principi penso que si que actua correctament perque motiva els alumnes a veure una altre manera de com fer les classes, però tot i així s’acaba malament.
    Si que n’és culpable perque tot i que ho fa en bona fe, els alumnes es barallen i no opinen el mateix que la resta de la classe.

    - Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells?

    El personatge que més he destaca és la Karo que és una noia que no van respectar la seva opinió i tothom estava en contra seva. Menters passava el temps, ella ja es veia a venir com acabaria tot. El seu xicot també estava en contra seva perquè deia de que “LA OLA” era la seva segona família, i com tot això va marxar de les seves mans doncs va pegar a la seva novia.

    - Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines?

    Tot i que acaba malament, lo únic que podem dir positiu, es la bona fe que te el professor
    en motivar els alumnes de la seva classe, i el professor també demostra en els seus alumnes com es una vida amb dictadura, tot i que pot ser una reflexió hi han bastantes coses negatives.

    Alba José González

    ResponElimina
  38. - Quina conducta i valors es donen a la pel•lícula perquè l'autocràcia sigui possible?

    Es dóna el respecte i màxim poder al líder, en aquest cas el professor. També que una persona sola no és res comparada amb un grup. I que ningú que no pertanyi completament al grup i pot estar, un exemple seria la camisa blanca.

    - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?

    És complicat de dir perquè pot dependre molt de la persona que es parli, hi ha gent que li va be estar rodejat de gent “igual” que ella perquè els reconforta i ajuda amb la seva vida, en canvi altre gent no es vol sentir com un més i expressa la seva opinió manifestant que no se sent bé sen un més.

    - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel•lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?

    El paper del professor és importantíssim i diria que el més important, n’és en gran part en culpable ja que és ell el els hi dóna l’empenta, el seu recolzament amb el que fan. I la seva manera de fer les classes. S’explica el com intentar explicar una cosa, pot anar molt més enllà.

    - Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d’ells?

    El personatge que més m’ha colpit, és el que es suïcida, ja que es tracta com del típic noi marginal, que no té ningú, i al veure’s dins d’un grup, rodejat de tanta gent que l’escolta, el recolza... . es nota “viu” ell i amb ell mateix. I que de cop li desaparegui l’únic que tenia li suposa un cop duríssim que no és capaç d’acceptar. La veritat no em sento identificat amb cap dels personatges.

    - Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines?

    Bàsicament si una cosa es pot treure és la unió del grup en tot moment.

    - A la pel•lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.

    Estic en contra dels uniformes. Trobo que cadascú és completament lliure de vestir com vulgui. Els avantatges dels uniformes serien que et sents més unit a una classe a una etiqueta... però això jo diria que també és la part dolenta.

    - El film és basada en un fet real. Investigueu on va passar i per a què creieu que va sorgir la idea?

    Està basada en l’experiment “la tercera ola” que es va portar a terme a Cubberley High School, un institut de Palo Alto, California. Va servir per demostrar que inclús en una societat tan oberta com ara es pot arribar a donar un cas d’autocràcia.

    - Creieu que una altra dictadura seria possible en la societat d'avui en dia?

    Clarament si que és possible i ho afirmo havent vist la pel•lícula si amb només una classe de unes 40 persones són capaços d’arribar a tal extrem no em vull ni imaginar que podria arribar a fer un grup més nombrós que en la societat d’ara no costaria gaire de reunir.

    Pol Calero

    ResponElimina
  39. A continuació faré un petit comentari sobre la pel•lícula que vàrem visualitzar els darrers dia de socials abans de les vacances de Nadal. La pel•lícula és diu “La ola” i es va estrenar el 2008 a Alemanya.
    La pel•lícula ens ha ensenyat que només cal un líder i els seus seguidors perquè l’autocràcia es pugui dur a terme. Així és com es comporten els principals actors de la pel•lícula. El líder és el professor i els seguidors els seus alumnes.
    Arribar a formar part d’un grup d’iguals ens pot perjudicar i alhora ens pot fer sentir millor. Per un cantó ens pot fer sentir millor, perquè si ets una persona que té problemes tant familiars com econòmics o fins i tot persones no acceptades per la societat es senten molt felices, perquè poden formar part d’un grup i això els fa sentir molt millor. I per l’altre cantó, ens pot perjudicar, perquè els obliguen a pensar igual, vestir de la mateixa formar, creure en el mateix, etc. Tothom ha de obeir les creences d’una sola persona, el líder. Però els humans no hem nascut per viure així, hem nascut per ser lliures. Poder prendre les pròpies decisions, pensar el que volem, vestir el nostre estil, etc. Com es pot veure a la pel•lícula, al principi és beneficiós tant per els seguidors com el líder, ja que el principal propòsit d’un professor és que els seus alumnes el facin cas, en canvi pels alumnes es senten com un grup que s’ajuden i es recolzen quan fa falta. Però a mida que la pel•lícula va avançant, es veu que cada cop és més perjudicial, perquè alguns membres del grup veuen que això que han creat se’ls està anant de les mans.
    El professor Rainer Wenger representa el líder del grup. És ell, el que els hi ha inculcat totes les accions que fan, la manera de vestir i la manera de pensar. El principi penso que actua correctament, ja que fa la seva feina, que és ensenyar als seus alumnes sobre el taller que han escollit, que és l’autocràcia. Però perquè no sigui tant avorrit, ha volgut formar un grup amb tots els alumnes. Tot i així, de mica en mica se li està anat de les mans i el no n’és conscient, ja que una alumna que no està d’acord l’intenta avisar i ell no li fa cas. Al cap i a la fi, crec que ell és el culpable, perquè no sap quin és el seu límit.
    Tot i que la pel•lícula acaba fatal, podríem dir que hem pogut veure com una idea tant simple d’una sola persona ha pogut amb totes les ments que han format part d’aquest moviment. Positivament, podríem dir que així, potser, ens ha servit d’escarment per així no fer-ho nosaltres. Però tot i així, penso que si tu no ho intentes i falles, no et pot servir per millorar. És molt fàcil veure-ho o dir-ho, però aplicar-ho... És el que costa més.
    El retorn als uniformes a les escoles i als instituts, jo crec que avui en dia no hauria de ser necessari portar-los, ja que han anat passant els anys i cada cop ens hem anat modernitzant i obrint més la nostra ment. Per això, si cadascú pot portar la roba que vol, això ens demostra un respecte i tolerància envers els de més. Segur que té avantatges, però jo penso que més del cinquanta per cent són inconvenients.
    Hi ha bastantes probabilitats que hi pugui haver una altra dictadura, ja que actualment hi ha països que hi estan passant. És molt fàcil que es desenvolupi molt ràpid, com ja hem vist a la pel•lícula, ja que si hi ha bastanta gent que hi creu i el segueix en el seu líder, desprès cada cop es va fent més gran i més gran, fins a expandir-se a tot el país.

    Maria Colomer

    ResponElimina
  40. Reflexió de la pel·lícula La Ola

    Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar? Com s'ha pogut veure a la pel·lícula el principi t'ajuda, si et sens sol o mal acompanyat pertànyer amb un grup et pot ajudar a tornar agafar confiança i amics però també si t'ho prens molt a fons el final et pot acabar perjudicant , et pot acabar menjant el ''cocu''

    Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines? Jo crec que si que podem extreure una reflexió positiva hi és que quan tots volem una cosa i ho fem amb ganes i entusiasme es pot arribar lluny.

    A la pel·lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.
    Un dels avantatges dels uniformes podria ser que anem tots iguals, tots pertanyem, en aquet cas, a la Salle, un altre avantatge podria ser no veure un alumne amb una samarreta no adient.

    Creieu que una altra dictadura seria possible en la societat d'avui en dia?
    Crec que si que podria ser possible perquè avui en dia hi ha molta gent necessitada, hi sempre hi ha gent que sap com fer-ho per enganxar-los, per tant crec que costaria molt però seria possible perquè hi ha mes gent necessitada que no pas que estigui amb condicions per mantenir-se i algú més.



    Albert Torra 4tA

    ResponElimina
  41. Reflexió de “La Ola”
    La pel·lícula ens parla de els grups, de el poder, i de la importància que te pertànyer (o no pertànyer) en un grup. Crec que estar en un grup on tots tinguin les mateixes aficions, i els mateixos hobbies és bo, perquè poden parlar amb seguretat de les seves coses sense problemes i discutir-ho sabent ben be del que es parla, encara que això pugui portar a problemes majors Però també seria bo pertànyer en un grup format per gent de diferents aficions, perquè així els integrants poden aprendre coses noves entre ells i s’ho poden arribar a passar més bé, fent coses mes diverses, encara que es possible que hi hagi mes desacords.
    Pertanyis al grup que pertanyis, és important estar integrat en un grup, perquè et fa sentir més segur, un exemple molt clar és el de l’hora del pati en una escola, si ens hi fixem, gairebé tothom esta amb grups de persones, encara que nomes siguin dos persones, però els alumnes que estan sols, solen tindre algun problema alhora de ser acceptat, per qualsevol raó, ja sigui personal ho del grup.
    El final de la pel·lícula, acaba bàsicament amb la idea, de que les persones que tenen problemes familiars, necessiten estar en un grup, i ho necessiten sigui com sigui, perquè si no, poden arribar a ferir o fins i tot matar algú.
    La idea final que extrec de la pel·lícula (encara que n`hi hagin moltes mes) és que les persones necessitem estar amb un grup, però sobretot tenir algú de molta confiança, amb qui se’l hi pugui explicar tot, i que et pugui ajudar en les pitjors situacions, sols no podem viure, es necesiten amics.

    Eric Arumi :)

    ResponElimina
  42. - Quina conducta i valors es donen a la pel·lícula perquè l'autocràcia sigui possible?
    Perquè l’autocràcia sigui possible algú que es respectat i te la capacitat de donar ordres, manar i posar ordre, mana a la seva voluntat, com per exemple el professor Rainer, i si hi ha alguna persona que està en contra del que desitja el fan fora del grup.
    - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?
    Depèn de la persona que sigui li pot molestar estar en un grup d’iguals per la seva personalitat, reputació... en teoria perquè veu les coses d’una altre manera i no li sembla bé, i veu que li pot portar una sèrie de problemes i es conscient de les conseqüències que pot portar. Jo crec que et pot ajudar a sentir millor, però en part i pot haver-hi desacords a l’hora de prendre una decisió i això fa que el grup es destrueixi i pots arribar a pagar certes conseqüències, qui sap, pot anar millor o pitjor un grup d’iguals sempre depenent dels integrants que el formin.
    - A la pel·lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.
    Els avantatges d’anar amb uniforme es que tots van vestits de la mateixa manera i convenç més a l’escola de que els alumnes portin l’uniforme així l’escola es dona un aire de popularitat, els inconvenients es que no ha tothom li agrada anar vestit de la mateixa manera, i encara menys cada dia per anar a l’escola. El tema d’anar amb uniforme a l’escola la veritat no estic ni a favor ni en contra, a mi ja m’estan be les dues opcions d’anar amb uniforme o amb roba normal i corrent.
    - Creieu que una altra dictadura seria possible en la societat d'avui en dia?
    Crec que es possible, mai se sap una època hi ha democràcia, una altre monarquia i una altre dictadura, pot passar qualsevol cosa quan menys ens ho esperem, el temps va passant i la historia va canviant...

    ISMAIL EL OUARDI EL FATIMY

    ResponElimina
  43. Si pertanyem a un grup ens fa sentir millor i que som important, però al problema és que l’hora et perjudica ja que a vagades no et pots mostrar tal com ets ja que les teves opinions no son importants.
    El professor es el culpable. No veia que estava canviant als nens i nenes de la seva classe fins que un alumna va tenir la consciencia clara i li va obrir els ulls el professor.
    l personatge que més ma cridat l’atenció és el de la noia castanya ja que era la única que veia que el grup de la ola estava anant massa lluny.
    Avantatges de portar uniforma és que no et poden jutjar pel fet de no anar ven vestit però el inconvenient de portar uniforma és que no et pots mostrar tal com ets.

    AIDA BRIONES

    ResponElimina
  44. La conducta que donen a la pel·licula per que l'autocràcia sigui possible son que tothom del grup vagui amb una camisa blanca, quan parlen s'han de ai. I els valors son que ens transmet son que totes les persones del grup son igulas. Pertàrtanyer amb un grup ens pot fer sentir millor, pero alhora ens pot perjudicar. El professor Rainer Wenger fa el paper de lider, jo crec que no actua correctament, i és culpable. Un dels personatges que m’ha culpit mes ha set la noia “hippy”, perque juntament amb un altre noies s’han adonen que aixo acabara malament, jo no m’he identificat amb cap personatge de la pel·lícula. Dintre de tot el que passa a la pel·lícula, es poden treure coses positives, com ara que no ens hem de influenciar per les altres persones. Els aventatges de que tothom vagui amb el mateix uniforme es que representa un grup, l’inconvenient es que cada persona expresa la seva personalitat amb la forma de vestir, jo estic en contre de l’uniforme, perque tothom te dret a vestir-se com ell vulgui. El film està vesada amb fets reals, van fer l’experiment amb l’institud de Palo Alto (California), a l’any 1967 amb el professor Ron Jones. les causes per les cuals pot sortir un règim autoritari son les guerres, a la pel·licula surten els anerquistes. Jo crec que una altre dictadura seria possible en la societat d’avui en dia.

    ResponElimina
  45. Reflexió “La Ola”
    En aquesta pel•lícula se’ns presenten diferents personatges que busquen una unitat, un grup. Aquest objectiu és el que proposa el professor Wenger per realitzar la seva classe. Implementa una sèrie de valors com la unitat, la disciplina i l’educació. Aquests objectius es compleixen i molts alumnes milloren el seu comportament a les classes i els hi agrada la unitat del grup. El problema que hi ha en aquest grup, en la meva opinió, és el seu líder. Al principi de la pel•lícula ell vol donar la classe d'anarquia però acaba realitzant la de autocràcia. Això, des del meu punt de vista, influeix molt en el desenvolupament del grup.
    Un cop format el grup podem veure com realitzen actes vandàlics per tota la ciutat amb l’objectiu de demostrar el poder de “La Ola”, però aquests fets no són característics de l’autocràcia sinó de l’anarquia. El professor Wenger no se’n dóna compte d’aquests actes vandàlics fins que és massa tard, igual que no se’n dóna compte de que ha aconseguit un dels seus objectius d’abans de començar les classes, ha aconseguit una anarquia en el grup.
    Durant la pel•lícula aquesta anarquia es va convertint en una dictadura ja que el grup tracta a les persones amb diferents opinions com a enemics. I això acaba amb el final tràgic on un dels alumnes acaba suïcidant-se. Aquest alumne té problemes familiars, els quals fa que es senti sol i ell perd l’esperança fins que forma part del grup. Aquest grup era la seva única “excusa” per no perdre tota l’esperança i un cop el grup es vol separar ell perd aquella “excusa” i ho vol evitar. Aquest és el final de la pel•lícula.
    Molta gent pensarà que la pel•lícula acaba així per culpa seva o de la seva família però jo crec que el culpable és el professor Wenger. És increïble que una persona que es declara el líder del “grup” no sàpiga gestionar-lo i no es doni compte dels problemes que està causant. El culpable de les accions de l’alumne amb problemes familiars és ell. No és el culpable de l’estat mental de l’alumne però crec que podia haver fet molt més per ajudar-lo, en canvi, el va ignorar.
    La meva conclusió seria que si vols crear un grup i ser el seu líder, t'ho hauries de pensar molt bé abans de fer-ho i hauries de reflexionar per veure si tens les qualitats necessàries per ser el líder.

    ResponElimina
  46. L’autocràcia és un tipus de sistema en que un és el que regne i té súbdits fidels que obeeixen totes les seves decisions, el que està en contra d’aquet pensament és apartat de la resta no pot forma part del grup. Aquet sistema politic s’anomena dictadura.

    Dintre de la pel•lícula el professor representa exactament aquest sistema dintre l’aula i formen un grup anomenat “La Ola”. El que ell vol transmetre és l’error demencial que ha arribat a fer l’espècie humana, arribant a matar persones, extorsionant-les, discriminant una part de cultures, ficant l’home blanc com a la raça perfecte... un comú de coses. Mica en mica el professor va fent servir la demagògia per fer creure en el sistema sense que ells sàpiguen que es tracta de dictadura. Primer de tot crea atracció cap al projecte, desprès els hi fa creure que és l’ho correcte que sense “La Ola” no són re, seguidament crea igualtat en el grup, i finalment crea una convivència sota les seves lleis. El final se li envà de les mans, al descobrir la veritat als alumnes, alguns no poden acceptar el xoc.

    El fet de tractar a tothom igual és un error, tothom ha de tenir els mateixos drets, però no tothom és igual. Tots naixem amb unes característiques peculiars que ens fan diferents a cada una de les persones de la terra.

    ResponElimina
  47. REFLEXIÓ:

    Com ja es diu, la idea de la pel·lícula és bassada en un fet real, la idea la va realitzar el professor de història James Ron, en el Cubberley High School, un institut de California. La idea va sorgir per demostrar que fins i tot avui en dia poden sorgir dictadures.

    En la pel·lícula el professor Raines Wenger, el que intenta en un principi és innovar la seva classe, experimentant amb els seus alumnes, i ell es converteix en el que els dirigeix inconscientment. En un començament el que volia demostrar entre els alumnes era igualtat, i respecte, però sense pensar-hi el va portar a una catàstrofe que no va poder controlar, en realitat tenia que haver parat això des d’un començament; no actua correctament. Però ell no és culpable, els culpables són els alumnes que es deixen portar.

    En la pel·lícula es parla sobre el retorn del uniformes a les escoles. Hi ha avantatges però també inconvenients. Els avantatges que hi hauria serien una igualtat social entre els alumnes. Ja que avui en dia es valora a la persona per la base de la roba, cerc que crearia un ambient d’amistat, seguretat i positivitat; i també hi hauria l’avantatges de la identitat, l’uniforma ajuda també a que els alumnes s’identifiquin amb el centre. Hi ha també desavantatges seria la llibertat d’expressió, perquè una de les formes que té la gent per a expressar la seva forma de ser és a través de la roba. Jo estic en contra del uniformes ja que tenim una personalitat diferent.

    Fadoua Assanhaji



    ResponElimina
  48. Hola! So la Laia Anglada Porta, de 4rt A! Ens veiem d'aquí poc!

    Personalment crec que el simple fet de que surti una Dictadura, és molt més fàcil que sorgeixi la Democràcia. Em refereixo a que per naturalesa, els éssers humans volen manar més que els altres, i a vegades fins i tot superem els límits. Oi tant que podria sorgir una Dictadura, no m’estranyaria, ja que quan aquest moviment sorgeix en el govern d’un país, normalment sol ser la idea Radical d’una persona: una simple persona. Crec que aquesta persona s’alimenta de l’odi de les altres persones, i se’ls hi menja el cap per després poder fer amb ells el què vulgui. Es podria dir que treballaria igual que una Secta Immensa: un Cap, que en el cas de la Dictadura seria el Dictador: aquesta persona normalment sol ser una mica boig, però té l’habilitat d’acostar-se a les persones i “absorbir-les” quan ho estan passant malament, tot i que en les Dictadures normalment s’alimenta de l’odi o el rancor de les altres persones.

    La pel·lícula m’ha agradat molt, sobre tot perquè ens ensenyava els problemes que tenia la gent a casa i les accions que feia al col·legi. Crec que això també ens pot fer reflexionar: almenys és com ho faig jo, cada cop que un company meu fa una broma o actua d’una forma rara l’únic que faig es mirar-lo als ulls i intentar saber si ho ha fet perquè té problemes i vol cridar l’atenció però no sap com fer-ho, o per simple diversió. Curiosament, sol ser més la primera que la segona.

    Un punt fort d’aquesta història real, és que possiblement molts alumnes van decidir no formar part d’aquest moviment i van tenir molta personalitat: això significa que en un moment o altre els del grup es varen riure d’ells perquè no eren com els altres. No crec que faci falta anar molt lluny, ni tant sols a la ideologia de la Dictadura, per trobar això: encara a la Democràcia, o en el col·legi, podem torbar persones que s’enriuen de les altres perquè no formen part del “grup”, o que no són com els altres. No fa falta passar la frontera per trobar a gent estúpida que es riurà de la teva roba: i ni tant sols s’imaginaran que no tens prou diners per comprar-ne de marca, o que simplement t’agrada portar allò. També riuran al veure que penses diferent i no necessites “anar a la moda”, o que t’agrada filosofar. Però això a ells tant els hi fa: perquè el que a ells el hi agrada, els hi agrada molt eh, poder encardar-se de la personalitat d’una persona... imagina’t si els hi agrada, que fins i tot ens discriminen per els nostres gustos sexuals: un ja no pot ser el què és. Dic ENS, perquè si a un home el discriminen per ser Gay, a mi també em podrien discriminar per ser Hetero: ¿no? I estic segura, que això era el què sentien tots els alumes d’aquell col·legi, on encara que fos un experiment, segur que va ofendre a molta gent.

    ResponElimina
  49. Quina conducta i valors es donen a la pel·lícula perquè l'autocràcia sigui possible?
    Per que l'autocràcia sigui possible ha de aver-hi un lider en aquest cas el professor Raines Wenger, una persona sola no pot fer res i es necessita un grup i unes normes en l'autocracia i en la pel·licula porten unes camises de color blanc i el valor que transmeten són que tots van iguals

    - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?
    Depenent de la gent hi ha gent que li agrada estar sola i no li agrada expressar les seves idees a les altres persones en canvi hi ha gent que necessita estar amb grup per que hi ha gent que es "igaul" que ella i li agrada transmetre els seus sentiments altres persones

    - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel·lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?
    El paper d'en Rainer Wenger es el mes impornant per que fa com si fos el lider, jo crec que no actua correctament per que ell podia aver a turat avans tot això pero no ho fa i al final acaba malament la pel·licula, jo crec que te una part de culpable per que ell els va exsita a que fessin la classe així, i amb les seves maneres de fer les classes


    - Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells?

    A mi m'ha impresionant el noi que es suicida al final de la pel·licula per que al principi es un noi que esta una mica marginat no te a ningu per que els seus pares no li feien cas i ell volia estar en algun grup, i quan el professor Rainer Wenger va fer aquest grup "La Ola" i com ell estava a dins del grup quan es va desfer el grup per ell va ser un cop molt dur per que era l'unic que tenia i al final es va suicidar per que no tenia ningu. Jo no me identificat amb cap membre de la pel·licula.

    - Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines?
    La unio del grup que tots estaven junts i es protegien entre ells
    - A la pel·lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.
    Jo estic encotra dels uniformes ja que no m'agraden i crec que tothom té dret a portar la roba que vulgi els avantatges que hi han es que pots ser membre d'algun grup més facil i tothom esta més unit... i els inconvenients crec que són que a la gent no els hi agradi

    - El film és basada en un fet real. Investigueu on va passar i per a què creieu que va sorgir la idea?

    Està basada en l’experiment “la tercera ola” que es va portar a terme a Cubberley High School, un institut de Palo Alto, California. Va servir per demostrar que inclús en una societat tan oberta com ara es pot arribar a donar un cas d’autocràcia.

    - Quines són les causes per les quals pot sorgir un règim autoritari en una societat? Quins moviments polítics i socials surten a la pel·lícula?

    Les causes principals serien que una persona tingues molt poder i que volgués que totes les coses fossin com ell volgués. En la “film” surten bàsicament els anarquistes i el sistema polític de Alemanya.

    - Creieu que una altra dictadura seria possible en la societat d'avui en dia?
    Jo crec que si per que ja que he vist la pel·licula si amb nomes amb una classe de aproximadament 30 persones, i despres es van unir mes gent que no era de la classe jo crec que si podria tornar a veri una dictadura

    ResponElimina
  50. El professor Riner Wenger crec que havia actuat bé, perquè ell el que volia fer és conscienciar de que pot tornar l'autocràcia. Tampoc sabia que els seua alumnes feien "bandalisme". Jo crec que no tenia que haver anat a la presó
    Un dels personatges que m'ha colpit més ha set en Tim, perquè no crec que es tenia que haver suïcidat. Se que ell es sentia sol, perquè la seva família el marginava, però no calia arribar aquells extrems.

    Jo estic en contra en els uniformes, perquè la teva manera de vestir, transmet d'alguna manera com és la teva personalitat.
    La pelicula "la ola" es basa en el experiment " la tercera ola", que consistia en demostrar que en aquesta época pot tornar el fascisme. Aquest experiment es va realitzar en el institut Cubberley High School en California l' any 1967.
    En la societat d'avui en dia jo crec que pot passar de tot, però pot haver possibilitats de que pugui haver dictadura no ara, però potser més endavant

    ARIADNA CARBONELL

    ResponElimina
  51. Penso que pertànyer a un grup d’iguals, com ara el de la pel•lícula, té els seus aspectes positius i negatius. La part bona és que et sents acceptat i recolzat pels teus companys, però si tots som iguals, com podem destacar? Al cap i a la fi, les persones necessitem sentir-nos diferents dels altres, però alhora acceptats.

    El grup de la Ola està liderat pel professor Rainer. Ell crea el moviment per tal d’ensenyar als joves que una nova dictadura és possible. Però ho vol fer d’una forma diferent i massa arriscada. Els joves s’involucren massa i la cosa se li envà de les mans. Al cap i a la fi, ell és el culpable de tot el que ha passat, malgrat que mai s’hagués imaginat que pogués passar. Finalment, sembla que reconeix l’error i l’intenta arreglar, però ja és massa tard.

    El personatge que més m’ha impactat, és el de la Karo, la novia d’en Marco. És una de les poques persones en adonar-se que “La Ola” és exagerada, i s’ha d’aturar. Podríem dir que és una revolucionaria, ningú li dóna la raó però ella sap que la té. És tossuda i té uns ideals, no es rendeix fàcilment, i lluita fermament i pacíficament per el que creu. Penso que el seu personatge ha estat creat per representar a totes aquelles persones que han intentat canviar les coses i no s’han rendit. Crec que en part, m’identifico amb ella, ja que jo també sóc tossut i persistent, i tinc uns ferms ideals. Hagués actuat de forma molt semblant a com ella ho ha fet.

    Penso que sí que podem extreure’n una reflexió positiva: no hem de repetir els errors del passat. Si que és cert que som humans, i ens entrebanquem desenes de cops amb la mateixa pedra, i com bé diu Albert Einstein: “ Només hi ha dues coses infinites: l’univers i l’estupidesa humana. I no estic tan segur de la primera”. Però també és cert que som éssers racionals, tenim l’habilitat de pensar i reflexionar les coses. Si no ens guiem pels nostres impulsos (com ha passat a la pel•lícula) i analitzem la situació detingudament, no repetirem els errors del passat.

    Per acabar,a la pel•lícula també es parla dels uniformes. Penso que com totes les coses, els uniformes tenen els seus aspectes positius i negatius. És molt més senzill vestir un uniforme que qualsevol peça de roba, ja que no cal dedicar temps a decidir que posar-te. També ens eviten critiques per part dels altres pel que fa a la nostra vestimenta. Podríem dir que dur uniforme ens estalvia temps i critiques, però també ens impedeix moltes coses, entre elles la llibertat d’expressió. La roba que vestim diu moltes coses sobre nosaltres, i qui més qui menys, tothom vol transmetre una imatge. Però amb un uniforme, com podem expressar completament qui som? Ens talla les ales, fa més difícil que els altres ens coneguin. Personalment, estic completament en contra de dur uniforme a l’escola, ja ho vaig fer durant la primària, i no ho tornaria a fer.

    DAVID VALLDEPERAS CARRILLO 4t B

    ResponElimina
  52. Una petita reflexió per una gran pel·lícula.
    El film comença així: els personatges desanimats per la classe d’autocràcia no mostren gents de interès però de en mica en mica es va desenvolupant i els personatges principals acaben de captar l’atenció del professor, on aquest, entusiasmat el porta més enllà del que cal. Les primeres conductes que va assimilar dels alumnes va fer que el professor s’informés més i els hi dones de manera més pràctica el saber de la autocràcia. Rainer Wenger tan sols volia fer que els alumnes sabessin els valors que oposa l’autocràcia (gents de llibertat, desigualtat, paraules cegues que no capten la atenció del líder, on ell, és l’únic que solament té el poder) i volia fer veure que en el passat no anaven per bon lloc amb l’autocràcia. Però els alumnes ho van captar d’una altre manera, ells es sentien molt més importants que els altres, es sentien estimats dintre del grup, ja que en altres llocs no els tractaven de la mateixa manera i eren rebutjats en la societat. A part de tenir el seu escut, nom i salutació, també tenien el uniforme, on es basava d’una camiseta blanca i uns texans. Gràcies aquests elements es pensaven que es feien veure més útils i podien fer el que volguessin, sempre amb l’orgull del grup sota màniga.

    Aquesta pel·lícula es basa en un fet real que és el següent: “Tercera Onada” el va realitzar el professor de història en Ron Jones on ell, el va experimentar en un institut de Califòrnia a Cubberley High School. Va servir per explicar als alumnes per què els alemanys van permetre el partit nazi que exterminés als milions de jueus, entre altres. Aquest moviment el va anomenar així perqué en les onades del mar, la tercera sempre acaba sent la més forta. El lema d’en Joes era aquest:

    “Força mitjançant la disciplina, força mitjançant la comunitat, força a través de la acció, força a través de l’orgull”.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Opinió personal:
      Un dels personatges que m’han impactat més d’aquesta pel·lícula ha sigut en Tim, qui actor era en Federick Lau. M’ha impactat molt, perquè ell era una persona mig odiada per la seva família i no tenia molts amics i gràcies a “La Ola” es sentia més important, significant en aquest món en que vivim. Penso que acaba morint per la por que agafa en perdre la seva nova “família” ja que és com acabar amb la teva vida.

      En l’institut que hi havia no es portava uniforme, però el mateix professor explica que portant un uniforme tots som iguals i ningú es diferent per la seva forma de vestir. Observo que per una part es un avantatge per molta gent, ja que hi ha gent que es fica amb altre gent per la simple roba que porta o pentinat (així doncs s’acabarien els insults i marginacions), però per una altre banda, estic en contra, ja que cada persona és diferent i si tots anéssim vestits iguals, no mostraríem cap expressió nova, és a dir, no podríem demostrar els nostres gustos a la altre gent.
      Jo, vivint i veient en la societat al qual estic avui en dia, encara que voldria que sigues impossible i que no passes, penso que si que seria possible una altra dictadura. La democràcia a vegades ens porta problemes, nosaltres mateixos estem parlant d’una democràcia, però a vegades ni els mateixos ciutadans no poden opinar ni expressar la seva llibertat d’expressió. Els polítics es queden tant tranquils sabent que poden fer el que vulguin, ells no els importa res de la teva opinió, si nos no es realitzarien vagues, per tant, no hi ha una bona democràcia establerta. Resumint, penso que si alguna persona ara es rebel·les, podria crear una autocràcia amb cinc segons, ja que hi ha molta gent en aquest món i algunes de les nostres idees són compartides amb altres persones, siguin d’on siguin. Encara que la pel·lícula acabés amb dos morts, penso que hi ha una bona reflexió positiva, ja que els mateixos alumnes veuen els valors que s’han ensenyat i poden saber que per aquí una persona no tindria que anar, ja que acabaries tot sol en aquest món, ningú et faria cas i tots et voldrien arrabassar el teu poder, per tal de que es convertissin més forts i poguessin dominar el món amb la autocràcia.
      Núria Olivés Bofill (4tC)

      Elimina
    2. Excel.lent comentari, Núria!

      Elimina
  53. Reflexió “la ola”
    En aquella classe el que mes governava era una forma de dictadura i això fa que hi hagi autocràcia ja que els alumnes fan cas només a una sola persona i són capaços de fer tot el que aquella els i mani. Actualment, seria possible una dictadura. Tot el grup de persones eren iguals uns als altres i això es perjudicial ja que cadascú te dret a ser de la manera que es i expressar les seves opinions i poder dir quan està en contra d’alguna cosa i quan a favor, les persones no s’han de sentir obligades a fer res només perquè la resta de grups vulgui, d’altre banda, si no ens fan sentir diferents també es una bona manera perquè tu et sentis integrat i vegis que tens gent amb tu però, generalment, a la llarga, sol ser perjudicial. El professor Rainer Wenger representa que és un professor que vol que tots els seus alumnes es tractin per igual entre ells però no es dona compte que el que fa es crear una dictadura entre persones molt diferents entre elles, al principi és responsable però el fet de proclamar tan el grup de “la ola” a els alumnes se’ls i pugen els fums al cap i arriba un moment que ja no ho pot controlar i acaba de la pitjor manera, ell n’és culpable però fins un punt perquè ho va deixar portar massa lluny però quan ho va voler frenar l’hi tenien que haver fet cas. Un dels personatges mes representatius és en Tim, el seu caràcter és molt dèbil i no el tenen gaire en compte, tot i que es sent integrat dins del grup quan no està amb cap membre, no sap què fer ja que li falta una part important, la família. Al final és deixa emportar massa per les ganes de seguir amb el grup ja que veu que si no hi és tornarà a sentir-se sol i s’acaba suïcidant. Un altre dels temes tractats a la pel·lícula son els uniformes, penso que estaria be poder portar uniforme ja que es símbol d’igualtat i que no es classificaria a les persones per la roba que porten ni se les jutjaria sense motiu ja que es símbol que totes les persones son iguals, d’altre banda, es treu l’escènica de cada persona i la manera de vestir ens diu molt de com es una persona i si portem uniforme, d’alguna manera o altre, deixem de conèixer a aquella persona i li traiem part de personalitat i manera d’expressar-se.

    ResponElimina
  54. Núria Guiteras. 4t B
    El professor Rainer Wenger fa un paper molt important. Ell fa de ‘’cap’’ en el grup de ‘La Ola’. No crec que actuï bé o malament, simplement vol fer entendre als alumnes que és l’autocràcia. No és el culpable, ja que no ho feia amb cap mala intenció, el problema és que els alumnes s’ho han pres molt en serio, fins a portar-ho a un nivell extrem i finalment ha acabat amb conseqüències.

    ‘La tercera ola’ va ser un experiment que va fer un professor, Ron Jones, l’any 1967 a Cubberley High School, Palo Alto, Califòrnia. Va portar a terme aquest experiment per mostrar que les societats lliures no son immunes a les ideologies autoritàries. Ron Jones va escriure que passava cada dia, durant una setmana.
    El primer dia, dilluns, va començar amb coses com seure correctament, sense fer soroll. Després va ser més estricte amb la disciplina i l’autoritat. També va posar normes, com per exemple, que els alumnes haurien d’estar asseguts i atents i s’havien d’aixecar per fer preguntes, sempre començant per ‘Sr. Jones’.
    El segon dia, la classe d’història s’havia transformat en un grup amb gran disciplina i comunitat. En aquest dia, Jones va anomenar aquell moviment com a ‘La tercera Ola’. Van inventar una salutació i va obligar als alumnes a que s’havien de saludar així, fins i tot fora de la classe. Tots els alumnes ho van fer.
    El tercer dia, van passar de ser 30 alumnes a 43. Estaven molt motivats amb aquell moviment. Cadascú es va assignar una tasca, com dissenyar el logotip, no permetre que entres ningú a l’aula que no pertanyés a ‘La Ola’, etc. Al final del dia, havien passat de 40 alumnes a 200.
    El quart dia, Ron Jones va decidir acabar amb el moviment, ja que veia que en perdia el control. Els alumnes s’hi involucraven massa. Va anunciar als alumnes de ‘La tercera Ola’ que formava part de un moviment nacional i al dia següent n’anunciarien públicament l’existència.
    El cinquè dia, Jones els hi va dir que tot era part d’un experiment sobre el feixisme i va passar una pel•lícula sobre el regim nazi per finalitzar amb l’experiment.

    El personatge que m’ha cridat més l’atenció és en Marco, perquè a la pel•lícula es veu ben bé la seva transformació. Passa de ser un noi normal a donar-ho tot per ‘La Ola’, fins i tot arribant a pegar a la seva novia, per tal de no compartir les mateixes idees.

    Crec que una dictadura si que és possible en la societat d’avui en dia. Estem molt controlats i seria molt fàcil que la gent caigués en la trampa.

    ResponElimina
  55. Pertànyer a un grup d’iguals ens pot fer sentir millors ja que ens sentim recolzats , que hi ha més gent que pensa i creu igual que tu, però igualment ens pot fer sentir malament perquè tothom es diferent i no sempre tindrem la mateixa opinió.
    Aquesta pel·lícula esta basada en fets reals, en un experiment que es deia la tercera ola. Es va fer a Califòrnia a una escola de Palo Alto al 1967. Va sorgir perquè el professor d’història Ron Jones va convèncer als seus estudiants que el moviment eliminaria la democràcia. L’experiment va cobra vida i Ron es va adonar i ho va aturar.
    El fet de portar uniformes te uns avantatges i uns inconvenients. Un avantatge seria la igualtat ja que es valora per la roba i que així ens identifiquem amb l’escola i un inconvenient seria la llibertat d’expressió.

    ResponElimina
  56. El primer dia de classe, Rainer Wenger, va fer una pregunta als seus alumnes, va demanar a veure si era possible un dictadura, tots ells van dir que no, el que no sabien, era que en aquell moment, va començar la seva pròpia dictadura, van canviar la seva forma de vestir perquè els seu “superior” els i va encomanar, van posar-se un nom que els definia, un símbol, una forma diferent per saludar-se que això els feia ser únics, la proposta del professor, que en un moment semblava positiva i que aprendrien d’una forma diferent, va resultar ser un fracàs.
    El professor, hauria d’haver aturat el projecte, quan li van arribar diferents actes incívics com per exemple quan van pintar tota la ciutat amb el símbol de “La Ola” o quan es discriminava a la gent que no portava la camisa blanca, aquets petits avisos haurien d’haver servit per obrir els ulls a Wenger.
    Pertànyer a un grup on tots son iguals té les seves coses bones, ja que et sens recolzat i estimat, però també te la seva part dolenta, ja que estar dintre un grup on tots pensin igual, et pot fer que et reprimeixin els teus ideals i els teus pensaments i fer que acabis pensant com tots ells i que no tinguis la teva pròpia personalitat.
    Portar uniforme té la seva part bona, ja que disminuiria molt més la discriminació per la forma en què vesteixes i per com ho portes, però també té la seva part dolenta, ja que cadascú té un estil propi i està bé que hi hagi diferents vestimentes i diferents formes de portar les coses.
    Irene Ros Silvestre

    ResponElimina
  57. REFLEXIÓ DE LA PELICULA:
    Pertànyer en un grup on totes les persones son iguals ens pot arribar a fer sentir millor perquè d’aquesta manera tots ens sentim acceptats i ens sentirem fins i tot millors que els que no son iguals que nosaltres. Però això també ens perjudicarà, perquè en el fons tots tenim els mateixos drets i el que estem fent es aparentar superiors a la altre gent. Això a la llarga pot acabar malament, com per exemple els nazis, que van exterminar a molta gent perquè es creien superiors a ells, sigui per la religió o qualsevol altre cosa...
    El protagonista de la pel·lícula es el professor Rainer Wenger. Aquest intenta fer veure que actualment no seria tant difícil de crear una dictadura, i ho fa simulant-ne una, creant un grup que mes tard l’anomenaran “La Ola”. Jo crec que es una molt bona manera de ensenyar als alumnes el mètode que esta portant a terme, però a a llarga se li envà de les mans i la cosa acaba malament, perquè per a alguns integrants d’aquest grup “La Ola” es tot el que necessita a la seva vida i esta disposat a fer qualsevol cosa per ella. Per mi la reflexió positiva d’aquesta pel·lícula es que no tota la gent de l’institut ha caigut en la temptació d’entrar en aquest grup i han tingut la seva personalitat.
    El mètode que fan servir per ser tots iguals es introduir de nou els uniformes a l’escola. Jo crec que aquest mètode esta malament, perquè tothom ha de poder expressar-se de la manera que es, i la manera que es mes eficaç es mitjançant la roba. La roba es una de les raons per les quals podem saber quin estil segueix la persona que la porta, fins i tot podem fer-nos una idea de la personalitat de la persona.
    Aquesta pel·lícula esta basada en un experiment real que va fer un professor d’història anomenat Ron Jones. Ron treballava a la l’Escola Superior Cubberley, Califòrnia. Aquest experiment es va dur a terme al 1969. L’experiment consistia en recrear de manera experimental la Alemanya Nazi. Aquest experiment va ser igual que el de la pel·lícula, el professor va implementar uniformes, normes i va repartir targetes de identificació per els membres del grup. Al cap de 5 dies ja s’havien reunit mes de 200 persones i el professor va decidir acabar l’experiment reunint els alumnes del gimnàs on ells pensaven que se’ls hi anunciaria el seu líder. L’experiment no va acabar tant malament com a la pel·lícula però va fer veure a la gent que la creació d’una dictadura no era tant difícil.
    Jo crec que a hores d’ara una dictadura en el nostre país seria molt difícil però possible perquè encara hi ha gent mes gran que segueix sent feixista. Però a la llarga aquestes persones aniran desapareixent i les noves generacions ja no tindran aquest pensament. Ames estem dins la unió Europea encara seria mes difícil que passes.

    ResponElimina
  58. -Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?
    Jo crec que ens pot arribar a perjudicar, perquè per molt que estiguem en un grup d'iguals sempre hi haurà algú que voldrà mes que els altres i si aquest algú vol tindre més que els altres amb obsessió pot ser capaç de fer qualsevol cosa per tenir-ho.

    ResponElimina
  59. - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?
    Per una part ens podríem sentir millor perquè tindríem gent al nostre costat que actuaria com nosaltres i ens podria entendre però també ens podria perjudicar perquè en veritat ningú és igual i això de pertànyer a un grup de persones iguals faria que tu no poguessis aportar les teves habilitats i poder sentir-te bé amb tu mateix.

    - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel•lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?
    El professor Rainer juga el paper de ser el professor bo i voler fer les classes d’una manera mes divertida però a la vegada educativa. Amb la seva manera de fer les classes vol que tothom l’apressí i caure bé a tothom i per aquest motiu es capaç de fer qualsevol cosa. No crec que ell sigui el culpable de tot però si que te la major part de culpa, crec que això de crear un grup i que tots es portin be amb tots se li ha anat de les mans

    - Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells?
    El que m’ha cridat mes l’atenció ha set la Karo, crec que és una de les úniques que i fica una mica de cap en les coses i sap veure que lo de crear un grup se’ls i esta anant de les mans a tots. Encara que al final també demostra que ella es comporta com ells quan comença a tirar tots els papers en mig del partir de water pool. Em sento una mica identificada amb ella a l’hora de que quan ami una cosa no em sembla bé no la faré perquè tots els altres m’ho diguin o u fagin, i perquè ella en tot moment defensa el que ella pensa.

    - Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines?
    Crec que aquesta pel•lícula ens pot fer reflexionar molt. Algunes de les coses positives que em d’extreure és que cadascú és diferent però en veritat tots som iguals. En els grups de classe ens em de relacionar amb tothom, sempre va bé tenir amics diferents a tu ja que et poden ajudar en algunes coses.

    - A la pel•lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.
    Jo estic a favor de lo dels uniformes per una part, però per un altre no. Crec que els uniformes anirien bé perquè als matins no has de pensar que ficar-te i ajudarien a deixar les etiquetes de la gent, ja que molta gent es jutjada per la seva forma de vestir. Per un altre part no estic a favor perquè per a molta gent la seva forma de vestir els fa ser com son realment i únics.

    - Creieu que una altra dictadura seria possible en la societat d'avui en dia?
    Per una banda penso que no perquè la societat d’avui en dia esta molt avançada i sap perfectament els pros i els contres d’una dictadura, però per un altre banda penso que si perquè els polítics no tenen molt en compte el que pensa la gent.

    OPINIO
    Trobo que aquesta pel•lícula encaixa a la perfecció amb els adolescents d’avui en dia, i et pot fer reflexionar molts. Aquesta pel•lícula vol fer entendre als adolescents que no li em de donar tanta importància a les coses que en veritat no la tenen.
    També te algú positiu que es que sempre va be tenir una colla d’amics perquè quan tu tens algun problema o algú ells son els que et fan costat. I no sempre em de volgué ser com son els nostres amics o companys cadascú es com es.

    Ainoa Hidalgo

    ResponElimina
  60. REFLEXIÓ SOBRE LA PEL·LÍCULA LA OLA:
    Pertanyer a un grup de iguals en un principi ens pot fer sentir millor perquè notes que ningú et mira malament per anar amb una roba, ser de un color diferent o de una religió diferent però després veus que no estàs sent tu mateix amb la teva pròpia personalitat i per por a desencaixar no ets tu mateix i això et pot perjudicar.
    El professor Rainer Wenger és el que crea “la ola” per fer veure que una dictadura en aquests temps és possible, cosa que ara mateix sembla impossible és possible. Ell es culpable de que un dels nois mates a un altre noi ja que els va com enganyar i els hi va fer creure una cosa que no era de veritat.
    Un personatge que em va impressionar va ser en Tim ja que era un noi que tenia molts problemes a casa i amb els amics, ell no tenia molts amics per no dir cap i quan va veure que gràcies a la ola tenia uns companys que estaven al seu costat es sentia molt feliç. Però el que més em va sorprendre va ser la seva reacció en veure que la ola ja no seguiria endavant, va agafar un pistola i va matar a un dels seus companys que li va dir que la ola ja havia acabat.
    Una reflexió positiva que podem treure de aquesta pel•lícula és que tots som iguals per molt que tinguem gustos diferents. I que tothom s’ha de tractar per igual i defensar i ajudar a aquelles persones que tu veus diferents a tu i no fer el buit o tractar-los malament només perquè són diferents a tu o no pensen el mateix que tu.
    Sobre els uniformes crec que es un tema que es parla molt entre nosaltres. Jo ho trobo bé ja que moltes vegades la gent es fan imatges de com és una persona només per la roba que porta, si és de marca o no, de aquesta forma tots anem igual. Un altre avantatge és que així cada matí no has de triar la roba que portaràs. Un inconvenient és que poder a la llarga ens cansaríem de portar uniforma.
    Aquesta pel•lícula basada en fets reals i va ser basada en un experiment anomenat La Tercera Ona que va dur a terme per Ron Jones un professor de història de secundaria per demostrar que fins i tot les societats lliures i obertes no són immunes a l'atractiu d'ideologies autoritàries i dictatorials.
    L'experiment es va dur a terme al Cubberley High School , un institut de Palo Alto , Califòrnia, durant la primera setmana d'abril de 1967.
    Una de les grans causes que pot fer desenvolupar un regim autoritari és voler defensar i imposar uns ideals per part de la gran potència del moment en aquest cas el gran grup de La Ola. Humiliar i en cassos molt extrems matar a tots aquells que no volen formar part del règim autoritari.
    En un principi pensava que segurament no seria possible ja que ara tot això es mira molt per les males experiències pasades en un passat. Però, després de veure aquesta pel•lícula la meva opinió a set totalment canviada i ara crec que una dictadura sempre serà possible.

    Alba Estrada
    4rt C

    ResponElimina
  61. - Quina conducta i valors es donen a la pel•lícula perquè l'autocràcia sigui possible?
    El profesor es un líder per els alumnes aixo fa que l’hagin d’obeir i tenir-li respecte.
    - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?
    Jo crec que ens fa sentir millors ja que entre nosaltres no hi hauria diferencies, pero en algún cert punt pot arribar a ser perjudicial.
    - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel•lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?
    Hi juga el paper de líder. Vol que els alumnes durant aquella semana visquin l’autocràcia, ell fa be el seu paper pero no sap trovar el limit.
    - Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells?
    El personatge que mes m’ha impressionat ha set el que es suicida, ell tenia la ola com a familia ja que a casa seva no li feien gaire cas. No, crec que no m’he sentit indentificada amb cap personatge.
    - Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines?
    Aquí es veu clarament el treball en grup, s’han unit tots i han arribat fin son han arribat, es veu que amb cooperativitat podem arribar mes lluny del que ens pensem.
    - A la pel•lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.
    Jo estic a favor ja que un dels avantatges principals es l’igualtat, ningu riuria de ningu per anar vestit de tal manera o no anar de marca, i un inconvenient pot ser seria que sen’s faria una mica aburrit.
    - El film és basada en un fet real. Investigueu on va passar i per a què creieu que va sorgir la idea?
    Aquest fet va pasar a Alemanya, era un experiment anomenat “La tercera ona”. Volien demostrar que en una societat lliure, podien sorgir ideologies.
    - Quines són les causes per les quals pot sorgir un règim autoritari en una societat? Quins moviments polítics i socials surten a la pel•lícula?
    Fama, diners…
    - Creieu que una altra dictadura seria possible en la societat d'avui en dia?
    Si, ara per ara la gent que tenim per sobre nostre, es a dir la gent que te el poder, no es cansa mai i sempre vol i necesita mes.

    ResponElimina
  62. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  63. Pertànyer a un grup d’iguals ens pot fer sentir millor perquè tothom estaria amb nosaltres i tots els membres del grup faríem el mateix i seriem com una família, i per tant, tots ens sentiríem igual de bé, però també ens pot perjudicar, perquè no tothom és igual, o sigui, per molt que estiguem en un grup, cada persona té la seva forma de fer i pensar diferent dels altres. Per molt que fóssim del mateix grup ningú és igual.

    El professor Rainer Wenger vol fer que les seves classes siguin més divertides, però també vol que els seus alumnes aprenguin. Gràcies a ell els alumnes es van poder expressar molt millor sense cap mena de por. Rainer Wenger, també és el creador de la “ola”, i per culpa seva un noi va matar a un altre noi i es va acabar suïcidant. Penso que no ha actuat correctament ja que a les escoles es va aprendre no ha fer grupets, clar que cada persona pot tenir el seu grup d’amics, però ell va crear el grup sense pensar ens les conseqüències que podria comportar. Jo penso que és el culpable de totes les conseqüències i de tot el que ha passat al llarg del film.

    Un dels personatges que m’ha sorprès molt és en Tim , perquè era un noi amb problemes familiars i amb no gaires amics, gràcies a la “ola” es sentia igual que tothom i era molt feliç. Per culpa d’haver sentit tant profundament la “ola” dins seu, va matar a un seu company i es va suïcidar.

    Sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts, l’avantatges que hi trobo és que si tothom va vestit igual, ningú es posaria amb la manera de vestir de la altre gent, perquè tots van iguals i l’inconvenient que hi trobo seria que la gent no es podria vestir tal com li agrada o tal i com es sent més bé, penso que la manera de vestir de cada persona diu una mica de la seva personalitat i a més a més si tots van iguals , et canses de veure sempre la mateixa roba, però si tothom va ala seva manera , és més “maco”.


    Penso que una dictadura seria possible, perquè els polítics no fan cas de l’opinió de ningú. I sempre que hi un líder tot es possibles, potser el principi no tothom i estaria d’acord, però com més gent hi hagi a favor, més gent es canviarà de bàndol i passaria de no a favor a favor i així es va expandint, fins que tot el país la segueix.

    Kaouthar El Jarroudi 4tA

    ResponElimina
  64. REFLEXIÓ SOBRE LA PEL·LÍCULA "LA OLA"

    Pertànyer a un grup d’iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?
    - Penso que ens fa sentir millor ja que la majoria de pensaran el mateix que tu i estaran d’acord amb moltes de les decisions que es triïn, actuaran igual que tu i sobretot et donaran consells que et podran servir de més.

    Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel•lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?
    - El professor Wenger procura i intenta ser “guai” amb els seus alumnes i que s’ho passin be a les seves classes però de manera que també aprenguin.
    Crec que actua correctament però només el principi de la pel•lícula, després a els alumnes quan se’ls i envà l’olla el professor hagués hagut de reaccionar i renyar-los.

    Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells?
    - El personatge que m’ha cridat més l’atenció, el que m’ha agradat més a set Karo, ja que és la única que hi tocava de peus a terra, els altres s’han tornat tots bojos i sense cap, crec que Karo va fer malament de no portar la camisa de color blanc, ja que és una cosa grupal, però en el rest de la pel•lícula, ella des del primer moment de seure a la cadira de la classe es comporta i defensa a cada moment la seva opinió. Ho ha fet bé i no ha fet tonteries com els seus companys i hi ha intentat tranquil•litzar-ho i fer-ho el més correcta possible per ella i la classe.

    Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines?
    - Podem extreure positivament la convivència en grup, les activitats en grup i les opinions de tots els companys, podem treure que tothom s’ajuda entre si i no aparten a ningú, son una pinya, o tots o cap.

    A la pel•lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.
    - Crec que portar uniformes és una tonteria i una altre manera de gastar diners perquè sí.
    Cada persona te la seva pròpia manera de vestir i el seu estil, molta gent és criticada per com va vestida, però per portar uniforma no canviarà res i la gent criticarà igual.

    ResponElimina
  65. REFLEXIÓ DE “LA OLA”

    - Quina conducta i valors es donen a la pel•lícula perquè l'autocràcia sigui possible?
    Perquè l’autocràcia sigui possible, cal un líder al qual s’ha d’obeir. A la pel·lícula observem com els alumnes són liderats per el professor.

    - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?
    Ens fa sentir millor, ja que estem envoltats d’un grup en el que tots els membres es mouen per igual, no hi ha diferències entre ells i per aquest motiu, es respecten tots de la mateixa manera.

    - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel•lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?
    El professor Rainer Wenger és un líder per als seus alumnes. Actua correctament, ja que vol ensenyar l’autocràcia d’una manera divertida per als seus alumnes, però no pren mesura i llavors venen les conseqüències. N’és culpable perquè “La ola”, que en part es creada per ell, va creixent fins que es sobre passa un límit i el professor, com a líder, ho ha de parar.

    - Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells?
    Destaco el personatge de la Karo. Des d’un principi, ella és exclosa per no pensar com els seus companys, fins i tot per al seu novio. La Karo s’adona de l’impacte de “La ola” a la societat i veu des d’un començament, la perillositat del grup. He destacat aquest personatge, perquè és amb el que m’identifico.

    - A la pel•lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.
    Un dels avantatges és que els uniformes reconeixen a tothom per igual i no s’exclou a ningú per la seva manera de vestir. Els inconvenients poden ser que algunes persones no els agradi anar igual que la resta de companys. Estic a favor perquè no tindríem diferències entre nosaltres. Tot i així, no som iguals, encara que portem un uniforme.

    - El film és basada en un fet real. Investigueu on va passar i per a què creieu que va sorgir la idea?
    La pel·lícula és basada en un fet real de 1967, a l’Institut Cubberley, Califòrnia. El nom del moviment s’anomenava la Tercera Onada i consistia en imposar autocràcia en una classe, perquè els alumnes s’adonessin de la possibilitat d’una nova dictadura en l’actualitat.

    ResponElimina
  66. Perquè l’autocràcia sigui possible exerceixen activitats en grup perquè és més poderós que no pas individualment. Hi ha un líder i els altres l’obeeixen, però entre tots s’ajuden. I hi ha d’haver un respecte al professor i entre els alumnes. El professor fa diferenciar als alumnes, és a dir, els que pertanyen al grup van vestits igual. El professor és el que més destaca del grup ja que és ell el líder.


    Pertànyer a un grup d’iguals ens fa sentir iguals, perquè no hi ha desigualtats, ens sentim iguals que tots i no inferiors, però també ens pot arribar a perjudicar, ja que no tindríem un criteri propi per la nostra voluntat, faríem el que tots ferien i el fet de fer alguna cosa, perquè els altres la fan et pot agradar o no i el teu criteri no es tindria en conta.



    Els professor Rainer Wegner a la pel•lícula fa de dictador, és el líder dins de l’aula. La seva forma de treballar, l’autocràcia la porta massa lluny com hauria de ser, arriba als extrems. Ell, va crear el grup ‘la ola’ perquè els alumnes aprenguessin d’una forma més divertida, però els alumnes s’ho van prendre realment seriosament, i arriben als extrems en la forma d’actuar i es creuen els millors i superiors a tots els altres. Els culpables, són els alumnes que feien coses incorrectament, però ells no ho veien així.


    Una reflexió positiva, és que el treball en equip es fa 100% correctament i son fidels els membres del grup ‘la ola’.

    Una altre dictadura si que seria possible ja que avui en dia, hi ha països que la viuen com Cuba… Però no seria possible a tot arreu, perquè hi hauria una revolució, la gent no hi estaria d’acord.

    La pel•lícula està basada en un fet que va passar al 1967 a California a una escola, en què un professor (Ron Jones) de l’institut de Palo Alto, va fer l’experiment Tercera Ola, va ser un experiment per demostrar que fins i tot les societats lliures i obertes no són immunes a les ideologies autoritàries i dictatorials, realitzat pel professor d'història Ron Jones en el marc del seu estudi sobre l'Alemanya nazi amb alumnes de secundària.
    Mariam Abraham Aukili

    ResponElimina
  67. - Al començament de la pel·lícula el professor Rainer Wenger els hi pregunta si en aquests temps seria possible una dictadura. Els hi explica el concepte dictadura i més tard ho porta a terme. La conducta del professor és com si fos un dictador i els alumnes simplement obeeixen, però ho porten a un extrem massa greu. Amb això demostra que si que és possible una dictadura.
    Pertànyer a un grup et fa sentir millor, ja que sents que et comprenen, que pensen igual que tu... Però a la llarga, ens pot arribar a perjudicar perquè pot arribar a un extrem no gaire agradable.

    -El professor Rainer Wenger juga un paper molt important, ja que és el creador i líder de ‘’La Ola’’. Crec que en part actua correctament i en part no. Actua correctament a l’hora de fer l’experiment i de fer veure als alumnes que és possible una dictadura i que pertànyer a un grup de tots iguals pot arribar a ser catastròfic. Actua malament ja que, hi ha altres maneres d’explicar als alumnes les coses sense haver d’arribar a aquest extrem. No crec que sigui el culpable, perquè ell va donar unes normes, però el grup de s’ho van prendre massa en serio.

    -Un dels personatges que més m’ha cridat l’atenció, és la Karo, que és la noia que se’n dóna compte de les coses i fa reflexionar al professor. Ella veu que se’ls hi està anant de les mans i ho intenta parar, però ningú li fa cas fins que veuen les conseqüències. No m’he sentit identificada amb cap personatge de la pel·lícula.

    -Si. La reflexió positiva que hi extrec és que, s’ha d’intentar no portar als extrems les coses, ja que, després poden passar conseqüències molt greus. També he après que en aquests temps, si que és possible una dictadura, encara que es penses que és impossible.

    -Des de el meu punt de vista, m’agradaria portar uniforme a l’institut, ja que així no et jutgen per la roba, tothom va d’igual manera vestint. Un inconvenient podria ser que si una persona està en contra de portar uniforme i per tant, va diferent vestit, que no se’l respecti. Però per lo demés, penso que seria millor portar-ne.

    -‘’La Tercera Onada’’ fou una recreació experimental de l’Alemanya Nazi, creada per un professor d’història anomenat Ron Jones. L'experiment es va dur a terme a una escola de Palo Alto, Califòrnia. Jones, en no poder explicar als seus alumnes per què els ciutadans alemanys) van permetre que el Partit Nazi exterminés milions de jueus i altres anomenats "indesitjables", va decidir mostrar-los-ho. Jones escriu que va començar amb coses simples, com la disciplina a les classes, i que va aconseguir convertir la seva classe d'història en un grup amb un gran sentit de propòsit.

    -Jo personalment, crec que veient aquesta pel·lícula SI que seria possible que hi hagués una dictadura. Pot ser al principi no, però cada cop s’hi aniria sumant més gent fins acabar en dictadura.

    ResponElimina
  68. En aquesta pel•licula de “la ola” podem veure que conviure entre iguals es molt millor que “estar dividits per estaments”. Crec que si sempre es visqués en una igualtat tothom es sentiria molt millor amb ell mateix i amb la resta del grup. En aquesta pel•licula Rainer Wenger agafa el paper de dictador, ja que en una setmana ha d’explicar als seus alumnes de que es tracta una autocràcia, i que millor que viure-ho. Crec que ell no es el culpable del que passa, perquè fora l’escola ell no intervé i per tant crec que actua correctament tant al principi com al final, que se’n adona del que passa i ho talla en sec.
    Aquest film està basat en un experiment que es va fer a Palo Alto (Califòrnia). Un professor anomenat Ron Jones va voler fer aquest experiment des del meu punt de vista per veure si els adolescents eren molt influenciables o no.
    Un dels personatges que m’ha cridat més l’atenció ha set la Karo, ja que des d’un principi es l’única que no es deixa influenciar per el seu professor, tot i que el seu novio al final estigui en contra seva i ho estiguin a punt de deixar per culpa d’això.
    A la pel•licula es pot veure que el professor els fa portar un uniforme. Crec que hi ha avantatges i inconvenients de portar uniforme, ja que si per exemple es portés uniforme no hi hauria tantes critiques d’uns alumnes contra altres que potser, per problemes econòmics, no poden permetre’s pagar-se la mateixa roba que altra gent. Com a inconvenient hi ha que no pots mostrar el teu propi estil envers els altres.

    Nil Gamissans

    ResponElimina

  69. Quina conducta i valors es donen a la pel·lícula perquè l'autocràcia sigui possible?
    Que formen un grup que es diu la “OLA”. Es un grup que formen un logos del grup, una forma de saludar, i a les persones que no volien ser de la OLA el discriminaven, no el deixaven entrar als lavabos, al institut i només unes poques persones en van adonar compte de el grup estava anant massa lluny.



    - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?

    Pertànyer a un grup et fa sentir superior, ja que tens un grup de persones que pensen igual que tu i que sou amic, que tots us protegiu uns dels altres. Però tot això té un límit i pots fer coses que et poden perjudicar.


    - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel·lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?
    El professor actua com el cap de la “OLA”, al principi el professor actua bé per que de manera divertida explica els alumnes que és l’autocràcia, però poc a poc el grup arriba ha un extrem i porten molts problemes.
    No crec que el professor sigui el culpable per que ells en cap moment va dir que els alumnes fessin gra fitis, engan xinès i posa-ho en tota la ciutat.

    - Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells?
    Unes de les noies que al principi accepta la “OLA”, però desprès quan tenia que portar la camiseta blanca, no va voler i el professor de la va fer cas. Va marxar de la “OLA” i va començar a criticar-la.


    - Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines?

    SI, que film va aprendre autocràcia, durant el temps que va estar en la ola ell es va sentir de per fi formava part d’algú.


    - A la pel·lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.

    Tenir uniforme es una manera més econòmica d’anar a la escola i no hi ha discriminació dels altres. Anar sense uniforme es una manera de expressar-se la teva manera de ser, per que cada persona es diferent

    - Quines són les causes per les quals pot sorgir un règim autoritari en una societat? Quins moviments polítics i socials surten a la pel·lícula?



    - Creieu que una altra dictadura seria possible en la societat d'avui en dia?

    No per que la gent de avui en dia sap les conseqüències que porta les dictadura.

    ResponElimina
  70. - Quina conducta i valors es donen a la pel·lícula perquè l'autocràcia sigui possible?
    Una autocràcia és una filosofia o forma de govern en què el poder polític és ostentat per una sola persona, en aquest cas el professor.

    - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?
    Jo penso que ens pot perjudicar perquè totes les persones som diferents i tenim diferents maneres de pensar.
    - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel·lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?
    El paper que juga el professor és el de dictador. Ell intenta ensenyar l’autocràcia als seus alumnes d’una forma més divertida però els influencia massa, per tant és el culpable.
    - Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells?
    No m’he identificat amb cap personatge de la peli.
    - Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines?
    La reflexió final del film és que t’has d’ajuntar amb les persones que et sents més a gust i no seguir al grup més popular o més interessant per atreure l’atenció.
    - A la pel·lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.
    Els avantatges dels uniformes són que no hi ha diferències en la forma de vestir i els inconvenients és que no et pots vestir de la forma que tu més t’agrada. Estic en contra dels uniformes perquè no m’agraden i la gent s’ha de poder vestir-se com vol.

    - Creieu que una altra dictadura seria possible en la societat d'avui en dia?
    No crec en cap altre dictadura en la societat d’avui en dia.
    Cesc Rubio

    ResponElimina
  71. - Quina conducta i valors es donen a la pel•lícula perquè l'autocràcia sigui possible?
    La conducta i valors que es donen són que tots són iguals, estan sota un líder i fan tot el que els hi mana.
    - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?
    Crec que pertànyer en un grup d’iguals pot fer sentir millor a una persona i pot perjudicar a una altre persona. En aquest cas ha fet sentir millor a el noi que es suïcida al final, perquè ell és el que no te amics i per això se sent millor, i perjudica a la noia que no vol que es continuï amb l’Onada.
    - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel•lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?
    El paper que juga el professor és el de cap de mini exercit. Crec que per una part actua bé i per una altre no, actua bé proposant l’exercici a la classe, però no actua bé quan deixa que vagui més enllà. Ell és el culpable del suïcidi del noi.
    - A la pel•lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.
    Avantatge de que tothom és igual, inconvenient de llibertat per ficar-te la roba que t’agrada. Estic a favor, perquè així tothom és igual.
    - El film és basada en un fet real. Investigueu on va passar i per a què creieu que va sorgir la idea?
    L’experiment es va dur a terme a Califòrnia, i crec que es va dur a terme, perquè els alumnes, poguessin veure el que va passar.
    - Creieu que una altra dictadura seria possible en la societat d'avui en dia?
    Avui hi ha molts països on hi regna la dictadura, espero que aquest canviïn i és converteixin en una democràcia.

    Abel Cobos

    ResponElimina
  72. Podem dir que la dictadura es un gran sinònim de autocràcia. Els valors que han sigut necessitats per tirar endavant l’autocràcia han sigut: valentia,força, valor, imaginació.
    Pertànyer totes a un grup d’igual, en la meva opinió ens perjudica moltíssim, ja que em de ser sempre nosaltres mateixos i no triar per on els altres grups d’amics o amigues tiren,ja que potser per tu pot anar milloro pitjor.
    Ell al principi juga un paper de ser una persona que l’assignatura que li ha tocat explicar no l’hi atrau gens. Però amb el pas del temps s’ha anat interessant de quina mena de classes els hi agrada als alumnes desenvolupar i ho posa a la practica. Això l’ha ajudat molt en guanyar la confiança dels seus alumnes.
    Se’n pot extreure una part positiva del final tràgic de la pel•lícula, que és, els alumnes han après a treballar en equip, i aconseguir els propòsits que s’han posat.
    Els uniformes també tenen aspectes positius però també negatius. Jo estic sincerament estic molt en contra ja que no et deixen expressar la teva manera de ser. Un gran desig seria que a la Salle Manlleu no es posessin a la practica els uniformes.
    L'onada (en alemany, Die Welle) és una pel•lícula alemanya dirigida per Dennis Gansel el 2008, exhibida a França amb el títol de La Vague.
    Un professor d'història a l'Institut Cubberley de Palo Alto, Califòrnia, anomenat Ron Jones va dirigir un experiment en la seva classe: Va imposar un règim d'estricta disciplina a la seva classe, restringint la llibertat dels alumnes i fent d'ells una unitat. Per a gran sorpresa del professor, els alumnes van reaccionar amb entusiasme a l'obediència exigida d'ells.. Aquells que dissentien van ser aïllats o fins i tot agredits si no s'unien al moviment, i els membres van començar a espiar-se i a desconfiar entre ells. El cinquè dia, Ron Jones va ser obligat a donar per acabat l'experiment.

    ResponElimina
  73. Quina conducta i valors es donen a la pel•lícula perquè l'autocràcia sigui possible? En aquest cas, el tutor de la classe els hi fa ficar al cap que han de seguir un continu de regles, hi la gent que no estigui d’acord que marxes. Això provocava que els alumnes estiguessin atents. Un exemple, es que cada vegada que el professor entres, tothom s’havia d’aixecar o si volies xerrar, havies d’aixecar el braç i aixecar-te.

    - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?
    No ens perjudicaria, tot el contrari, formar un grup el qual els membres estiguessin d’acord, ens ajudaria a tots plegats.

    - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel•lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable? Actua com a líder, es el “cap” de l’exercit, en aquest cas els alumnes. Si, fa entendre als alumnes com xerrar educadament, ja que li fa entrar això als caps i això provoca un orde a l’hora de mantenir una conversa, i així evitar escàndols. No, tot al contrari, però clar d’un seguit nombre de persones, no totes poden estar d’acord

    - Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells? En Marko, ja que es fica molt a dins en el paper de la Ola i fins i tot provoca allunyar-se de la seva parella, ella no estava gens d’acord amb això. Tenen un seguit de mal rollos i en ocasions acudeix a demanar ajuda a en Rainer. No , però si que n’hi ha algun que tinc alguna característica concreta. També destacar a en Tim , ja que de tan a dins que es va ficar en el paper, no volia que allò s’acabés i es va treure la vida, tot això per anar sen de les mans

    - Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines? Molta gent va aprendre a ser educada, els alumnes prestaven mes atenció, tot casi be era positiu , fins que es va anar de les mans.

    - A la pel•lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho. Penso que es positiu per una part i negativa per un altre, principalment perquè si formen una mena de “club” ha d’haver algo que els representi, en aquest cas la samarreta blanca, que no em sembla bé ja que les persones tenen el seu propi estil de vestimenta. Però si que podíem haver-se quedat amb nomes el saludo de la ola.

    - El film és basada en un fet real. Investigueu on va passar i per a què creieu que va sorgir la idea? "Esta es la lección final. La lección final es quizás la más importante y responde la pregunta con la que comenzó este experimento. ¿Recordáis la pregunta? La cuestión era la sorpresa en el pueblo alemán ante todo lo ocurrido, alegando ignorancia y desconocimiento. ¿Cómo el ciudadano alemán, el trabajador de la calle, pudo, al final del Tercer Reich, alegar ignorancia? ¿Qué causa que la gente borre su propia historia? Ahora tenéis la oportunidad de responderos vosotros mismos a esta pregunta."
    Un dia quan va acabar tot això alumnes ploraven desanimats per la noticia de que això arribava al seu fi. Però després d’això ningú més va xerra ni nombrar a la Tercera Ola , que era com es deia

    - Quines són les causes per les quals pot sorgir un règim autoritari en una societat? Quins moviments polítics i socials surten a la pel•lícula? Una persona te el poder.

    - Creieu que una altra dictadura seria possible en la societat d'avui en dia?
    ... No, i més ara amb els problemes que hi ha en aquest àmbit, millor no fer canvis tan bruscs

    ResponElimina
  74. - Quina conducta i valors es donen a la pel•lícula perquè l’autocràcia sigui possible.
    Que treballant individualment s’arriba mes lluny, i a poc a poc anar deixant de banda la gent que no pensi com tu. També hi ha de haver un superior que mani i que imposi unes lleis que les ha de complir tothom.
    - Pertànyer a un grup d’iguals ens fa sentir millor o pitjor?
    Ens fa sentir millor perquè ningú es sent inferior o superior però també et pot fer sentir pitjor quan tu aportes alguna cosa i has de seguir la multitud perquè has de seguir el grup.
    - Quin paper i juga el professor Rainer Wenger a la pel•lícula? Creieu que actua correctament? N’és el culpable?
    Te un paper molt important perquè representa el líder del moviment i tot el que ell diu s’ha de fer. Ell al principi no actua malament perquè no ho porta a l’extrem però pel final se li comença a escapar de les mans i no ho pot controlar. Ell te part de culpa però no n’és el culpable.
    - Destaqueu algun dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat en algun d’ells?
    El personatge que m’ha colpit mes personalment es el professor Rainer ell es pensa que ho te tot controlat i es mentida. Ell pensa que tot va be i en canvi cada cop la gent esta mes boja i ningú controla com tot es torna mes violent. No m’he sentit identificat en cap dels personatges.
    - Tot i que els film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines?
    Penso que si que es pot treure alguna reflexió positiva ja que la pel•lícula ensenya un munt de coses. Ensenya que encara que nosaltres pensem que al temps que estem no hi pot haver una dictadura es totalment mentida ja que si que pot ser.
    - A la pel•lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.
    Anar amb uniforme es bo perquè cap persona serà discriminada per la manera que vesteix ni tindrà cap tipus de problema amb els altres per això però també es dolent perquè la gent te dret a poder vestir com vulgui i la gent voldrà anar vestida com ella vulgui. Jo estic en contra perquè no m’ha agradat mai anar amb uniforme.

    ResponElimina
  75. ‘’La Ola’’

    - Quina conducta i valors es donen a la pel·lícula perquè l'autocràcia sigui possible?
    L’autocràcia es igual a dictadura i a la pel·lícula podem observar que el professor es un líder per els alumnes.

    - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?
    Ens fa sentir millor perquè tenim gent el nostre voltant que ens ajuda i ens fa costat però a l’hora que siguin tots iguals perjudica perquè no es pren mesura quan estan d’acord a fer una cosa.

    - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel·lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?
    Fa el paper de de crear un grup que obeeixi totes les seves ordres sent ell el líder el que mana i el que te decidir tot el que es te de fer o no en el grup, jo crec que actua correctament perquè crea una dinàmica en la classe que els alumnes estiguin mes atents a les seves classes que explica però no ho controla i arriba a un punt que es passa de ratlla i ho deixa continua, arribant a un punt que ja es massa tard i passin coses que no tindrien que haver passat, jo crec que es una mica culpable perquè no ho va para abans però no es cosa de un es cosa de tot el grup.

    - Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells?
    Un de els personatges que m’ha sorprès més es en Tim que a casa no el feien cas, passaven de ell, els seus pares els i era indiferent si estava a casa o si no hi era o el que li pogués passar i després a escola tothom el marginava, sempre anava sol i també el pagaven i el veure que tenia un grup que el defensava i estava amb ell sempre dons al final al veure que allò es tenia de acabar si o si per el be de tots es va suïcidar. Jo no m’identifico en cap personatge de la pel·lícula.

    - Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines?
    Si, una reflexió que podem treure positiva es que fan un grup que hi ha molta gent que mai s’han parlat o no es cauen be per alguns motius, gracies a aquest grup molta gent es coneixen i fan nous amics.

    - A la pel·lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.

    Jo crec que es un inconvenient perquè la gent te de anar com vulgui a l’escola o com anar a treballar te dret a anar com li vingui de gust, estic en contra de els uniformes.

    - El film és basada en un fet real. Investigueu on va passar i per a què creieu que va sorgir la idea?
    La pel·lícula esta basada en un fet real a l’any 1967, a l’Institut Cubberley, Califòrnia, on el professor d’història Ron Jones, va crear un experiment anomenat la Tercera Onada. La idea era imposar una dictadura per demostrar que en la societat d’avui en dia és possible l’autocràcia.

    JOSEP FRANCH PIRES

    ResponElimina
  76. La dictadura es pot dir que s’assembla a la autocràcia perquè hi ha uns valors que son la força, la valentia i tenir molta imaginació. Anar tots igual i fer les coses igual per mi no m’agrada gaire perquè a un amic li pot agradar blanc i a tu negre i perquè ell triï blanc no vol dir que sigui el millor camí i l’agüem d’escollir tots.
    El professor al principi es queixa perquè no li a tocat la assignatura que a ell li feia mes il·lusió. Però a mida que fa les classes va fen classes mes rares i es guanya la confiança i el respecte dels alumnes.
    Els uniformes tenen la part positiva i la part negativa. Lo bo que te un uniforme es que tots anem iguals i han moltes diferencies que no es veuen però la part negativa es que la manera de vestir de cada alumne diu molt del seu caràcter i dona la primera impressió.
    La Ola es una pel·lícula alemanya dirigida per Dennis Gansel. La pel·lícula tracta sobre un professor que imposa unes estrictes normes en els seus alumnes. Al final aquesta aliança perjudica a molts alumnes i fa que els hi mengi el cap i acaben trastornats.

    ResponElimina
  77. - Quina conducta i valors es donen a la pel•lícula perquè l'autocràcia sigui possible?

    Al principi de la peli el profesor Rainer Wenger els i pregunta si seria posible una dictadura. La conducta del profesor es unadictadura, i amb eixo demostra que si que es posible que hi hagi una dictadura.

    - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?

    Pertpànyer a un grup d’ iguals ens pot fer sentir millor pero ens acabara perjudicant per que al final uns acaben pensant diferent que els altres.

    - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel•lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?
    El profesor fa de dictador a la película, actua be pero arriba massa lluny, i jo crec que no es el culpable ja que ell no mata a ningu pero si n’ es el causant.
    - Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells?
    Un personatge que m’ ha sorpres es el noi el qual adopta la ola com la seva familia i fins i tot mataria. No me identificat amb cap.

    - Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines?

    Si que podem extreure algo, i es que la dictadura ancara es posible en aquests temps.

    - A la pel•lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.

    Els avantatges son que tots ens identifiquem amb un lloc en concret, inconvenients serien la falta de expresio que eixo comporta. Estic totalment en contre ja que eixo fa que no puguis expresarte lliurement i anar com tu vols i ets.

    - El film és basada en un fet real. Investigueu on va passar i per a què creieu que va sorgir la idea?
    Un professor d'història de Palo Alto, Califòrnia, anomenat Ron Jones va dirigir un experiment en la seva clase. Va impossar una dictadura a les seves clases treient tota la llibertat dels alumnes.

    - Quines són les causes per les quals pot sorgir un règim autoritari en una societat? Quins moviments polítics i socials surten a la pel•lícula? Sorgeix quan una persona vol tenir tot el control i que tothom tingui el mateix pensament.

    - Creieu que una altra dictadura seria possible en la societat d'avui en dia?
    Si, seria totalment posible.

    Adrià Liebana

    ResponElimina
  78. - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?
    Ens pot fer sentir millor ja que hi hauria gent al teu costat per ajudar-te i que pensés el mateix que tu, però també pot perjudicar perquè ningú destacaría en res i ningñu tindria habilitats que el fa ser diferent

    - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel•lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?
    Fa el paper de professor que cau bé i agrada a tothom, ell és el que comença aquest moviment però ho fa amb bona intenció, en cap moment s’imagina el que pot arribar a passar. Jo crec que ell no és el culpable, ja que ell només volia que els alumnes s’interessessin per l’assignatura.

    - Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines?
    Es pot veure que han arribat a ser un moviment per tota la ciutat gràcies al treball en equip, perquè si els alumnes no haguessin ajudat al professor a crear el moviment, hauria estat una classe normal i segurament aburrida.

    - A la pel•lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.
    Els avantatges de portar uniformes serien que ningñu seria dicriminat o apartat simplement per portar un tipus de roba diferent als altres, un dels inconvenients seria que la gent no podría expresar les seves diferències i particularitats.

    Gerard Vilarrasa

    ResponElimina
  79. Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar?

    Ens pot perjudicar perquè al fet de tenir un grup de tots iguals fa sentir que el grup es millor que els dames.
    Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel·lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable?
    Te el paper de líder i tot el que ell diu els alumnes ho fan. Els vol fer creure que hi podia haver una altre dictadura però se li ha anat de les mans crec que no actua correctament però no es el culpable
    Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells?
    En tim que es un jove desgraciat que no te amics i donava droga per guanyar les seves amistats. La seva família no li feia cas i per això estava encantat amb la ola. No m’identifico amb ningú d’ells.

    mustafa acheari

    ResponElimina
  80. Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells?
    El personatge que destacu es en tim, era el marginat de la classe que no tenia amics, i els hi donava drogues a la gent per ferse amics d'ells..
    El grup "la ola" es una cosa que li va agradar molt perque no es sentia sol, i no volia que s'acabes mai..
    I no m'identifico amb cap!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Podria haver estat més extens, Buka! Suficient.

      Elimina
  81. - Quina conducta i valors es donen a la pel·lícula perquè l'autocràcia sigui possible? han de fer cas al professor en tot.

    - Pertànyer a un grup d'iguals ens fa sentir millor o ens pot arribar a perjudicar? Ens pot perjudicar, perque serem més intolerants, pero també ens farà treballar millor en grup

    - Quin paper hi juga el professor Rainer Wenger a la pel·lícula? Creieu que actua correctament? N'és el culpable? rpresenta el dictador, crec que acaba amb la Ola massa tard, pero no crec que sigui culpa seva

    - Destaqueu un dels personatges que us hagi colpit més i argumenteu el perquè. Us heu identificat amb algun d'ells? Rainer, perque es molt original, no m'he identificat

    - Tot i que el film acaba de la pitjor manera possible, creieu que en podem extreure alguna reflexió positiva? Quines? Que un grup ens ot fer sentir molt be

    - A la pel·lícula es parla sobre el retorn dels uniformes a les escoles i instituts. Avantatges i inconvenients? A favor o en contra? Argumenteu-ho.

    - El film és basada en un fet real. Investigueu on va passar i per a què creieu que va sorgir la idea? va ser a Alemanya, la idea va sortir explicant la dictadura

    - Quines són les causes per les quals pot sorgir un règim autoritari en una societat? Quins moviments polítics i socials surten a la pel·lícula? les causes crec que són la desigualtat i el desacord.

    - Creieu que una altra dictadura seria possible en la societat d'avui en dia? si, encara n'hi han, i en podria neixer de noves.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Millorable. Suficient comentari, Albert!

      Elimina
  82. Tots els que formaven part de la Ola tenien que fer cas al professor, es com el seu cap de tots els del grup. Pertànyer a un grup d’iguals ens pot arribar a sentir millors per que potser abans et podies sentir diferent, i també pot arribar a perjudicar per que acabem voler ser millor que els altres.
    El professor Wenger fa de cap del grup dient tot lo que tenen que fer per ser un grup millor, actua bé però els que no volien formar part del grup els tenia que fer fora de la classe, en part es el culpable per ver creat aquest grup que a acabat desfent. En Max Riemelt a volgut participar de una manera que la seva novia no volia i la perjudicat en aquest sentit tot i que sa donat conta al final, no me identificat amb ningú.
    La reflexió positiva que podem extreure podria ser que quan estem tots units amb un grup ens sentim molt confiats en nosaltres mateixos amb els demes. Ens parla sobre tots anar amb el mateix uniform per saber qui es de aquell grup, un avantatge es que al mati no tens que triar-te la roba per anar a classe, un inconvenient seria que hi ha gent que no li agradi portar tots el mateix uniform.
    Va ser a Alemanya a un institut parlant de la dictadura. El professor va preguntar si podria passar una altre dictadura i els alumnes van dir que no però ell amb la Ola va demostrar que si. Una causa podria ser el desnivell econòmic i per que si nomes mana una persona podria estar molt desnivellat a l’hora de fer diferents actes.
    Crec que si podria ser possible una altre dictadura en la societat d’avui en dia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fora de termini. No obstant, notable comentari, Llorenç!

      Elimina