xf

dimecres, 11 de novembre del 2015

COM ENS DIVERTIM AVUI EN DIA?

Així es divertien els nens abans de la invasió de la tecnologia en la nostra societat...

Hi ha coses que no s'haurien de perdre i molt menys substituir per la tecnologia, i un exemple són els nens, els quals cada vegada s'enganxen abans a les tecnologies i deixen de banda la imaginació i la realitat...

Aquestes imatges són un exemple de reflexió:

Pensar que ets una estrella en potència de la música

Jocs pintats al terra
Ser el pilot més ràpid


Jugar en grup al parc
Sortir al carrer a mullar-se quan era estiu
Ser la mare ideal

Ballar i jugar amb un joguet
Ser un gran aviador

Somiar en volar

Anar en bicicleta durant hores

www.adolescents.cat
[Consulta el 10 de novembre de 2015]


- Quins d'aquests jocs encara tenen vigència en l'actualitat?

- A què jugàveu de petits? Sortíeu al carrer?

- Creieu que es podria tornar a jugar a aquests jocs al carrer actualment? Per què?

- Com es diverteixen els adolescents avui en dia?

- Creieu que s'està perdent el contacte amb la realitat?

- Creieu que la tecnologia és beneficiosa o perjudicial per a la nostra sociabilització?





10 comentaris:

  1. Hi ha jocs d'aquests, que avui en dia encara existeixen com jugar a nines, el que passa és que aquests jocs els hi han canviat l'aspecte. Ara s'utilitzan jocs més "moderns" (tot i que n'hi ha que fa anys que són creats) però això no vol dir que es reemplacin les antigues maneres de passar el temps com era el fet d'anar al parc, al carrer... Avui en dia els adolescent utilitzem més les noves tecnologies per passar l'estona cosa que fa que tinguem nous coneixements informàtics, però tambe ens fa distanciar una mica de la societat en la qual vivim realment, no a través d'una pantalla (tot i que aquest punt és molt subjectiu per cada persona). Trobo interessant conèixer antigues maneres d'aprofitar el temps, ja que sempre s'en pot tornar a reaprofitar alguna d'antiga.
    Anna Rifà i Arumí
    1r BAT A

    ResponElimina
  2. Gràcies, Anna! Per continuar visitant el bloc. Demostra les ganes que tens de menjar-te el món. Una abraçada de + de 5 segons!

    ResponElimina
  3. Doncs la veritat és que avui en dia crec que alguns dels jocs s'estant perdent, però també es cert que molts continuen, com jugar a nines, a ser mares,a tirar avions, a jugar a la pilota. Sap greu que les noves tecnològies estiguin acabant amb aquests jocs antics. Crec que ara és més díficil que els nens surtin a jugar al carrer ja que hi ha més inseguretat en els barris.A part, ara la majoria de nens fan extraescolars on poden practicar els esports i abans es feia tot més al carrer.


    Maria Pratdesaba
    4tA

    ResponElimina
  4. Gil Prat Terradellas 4tA13 de novembre del 2015, a les 18:08

    - Quins d'aquests jocs encara tenen vigència en l'actualitat?
    Actualment els jocs que encare es practiquen són : Jocs pintats al terra, Ser el pilot més ràpid, Jugar en grup al parc, Ser la mare ideal, Ballar i jugar amb un joguet i Anar en bicicleta durant hores.
    - A què jugàveu de petits? Sortíeu al carrer?
    Anava al parc amb els amics i jugàvem a futbol, també anava amb bici i amb skate a tot arreu.
    Els meus pares sempre m’habien deixat sortir molt i pràcticament el meu temps lliure el passava amb els amics.
    - Creieu que es podria tornar a jugar a aquests jocs al carrer actualment? Per què?
    No és veritat perquè hi ha jocs que encare es juguen com sería anar amb bicicleta, la xerranca,… però actualmente amb la tecnología els nens ja comencen a tenir altres preferències i altres jocs preferits. Per exemple els jocs de consoles, les tablets, els mòvils… I deixen de jugar a jocs com Ser un gran aviador.
    - Com es diverteixen els adolescents avui en dia?
    Avui en dia, els adolescents es diverteixen amb les tecnologies, però tot i així els amics segueixen sent molt importants. I avui en dia també els joves van més a la discoteca i altres activitats que et diverteixen, per pasar el temps anar al cine, a la bolera…
    - Creieu que s'està perdent el contacte amb la realitat?
    Crec que si perquè no es dóna compte del que està passant, están més pendents del whatsapp, el Facebook, el twitter, instagram… i no de lo que esta passant al voltant, com una posta de sol.
    - Creieu que la tecnologia és beneficiosa o perjudicial per a la nostra sociabilització?
    Jo penso que sense la tecnología no es coneixeria a tantes persones. La tecnología és una eina per relacionar-nos però hem de fer bon ús d’ella. La tecnología ens ajuda a estar al dia del nostre entorn i, per tant, no crec que sigui perjudicial sempre i quan es faci amb seny.

    ResponElimina
  5. Quins d'aquests jocs encara tenen vigència en l'actualitat?
    Jo penso que encara n'hi ha bastants que encara es juguen; ser la mare ideal, anar amb bicicleta durant hores, jugar i ballar amb un juguet, anar al parc, tot i que algun d'ells s'han anat modernitzant.
    - A què jugàveu de petits? Sortíeu al carrer?
    A ser la mare ideal, a senyoretes, al parc, amb nines, amb pilotes, amb olles i culleres, amb jocs de mans...
    - Creieu que es podria tornar a jugar a aquests jocs al carrer actualment? Per què?
    Mai se sap, tot es possible; tot i que alguns d'aquests jocs encara es juguen, es podrien anar perdent per complet,o to el contrari, es podrien jugar encara més i més que abans i tot.
    - Com es diverteixen els adolescents avui en dia?
    Amb les xarxes socials; facebook, instagram, twitter,whatsapp.., la majoria de la gent es passa la majoria d'hores del dia enganxats a la pantalla del mòbil o de l'ordinador.
    - Creieu que s'està perdent el contacte amb la realitat?
    Una mica si, però amb les xarxes socials , també coneixes a molta gent.
    - Creieu que la tecnologia és beneficiosa o perjudicial per a la nostra sociabilització?
    Una mica de tot, ja que si en fas un bon us no té perquè ser perjudicial, és veritat que ara preferim xerrar amb algú per les xarxes que no pas quedar una tarda i xerrar, és una cosa que la tries tu i ningú més, per això és millor saber el límit de cadascú i anar en compte.

    Kaouthar El Jarroudi

    ResponElimina
  6. Jo de petita jugava a la xerranca, a ser la mare ideal... Ara això s'estar perdent per les noves tecnologies. Però també hem de tenir en compte que el perill al carrer ha augmentat: els cotxes que no miren, gent que té males intencions... Abans es podia deixar la porta de casa oberta i no entrava ningú, però ara si la deixes oberta... probablement no tinguis res del que hi havia dins de casa. Això és degut a la crisis.
    Si es fa un bon servei i amb moderació no es perjudicial, en canvi com alguns l'utilitzen, és pejrujudicial.

    ResponElimina
  7. Els jocs que encara tenen vigència en l'actualitat, penso que només n'hi ha dos; jugar a ser la mare ideal i anar amb bicicleta durant hores.
    Quan era petita recordo que sempre em despertava a les 9:00am per anar a jugar a la caseta de l'arbre que compartiem amb els altres amics. Allà jugàvem que erem una família, i a mi sempre m'agradava ser la filla petita, ja que podia fer el que vulgues. També recordo que jugava amb el meu avi, marxàvem de casa de bon matí, i voltàvem per tot el poble, jugàvem a l'amagada i a futbol.
    Crec personalment que avui en dia, com a màxim es podria jugar el joc de ; ser la mare ideal, i anar amb bicicleta durant hores. Tot i que l'últim joc que he dit seria una mica perillós, perquè en una qüestió de segons, si no mires atentament per on vas, un cotxe pot xocar amb tu.
    Els adolescents avui en dia es "diverteixen" amb les xarxes socials,potser alguns amb jocs virtuals o jocs al mòbil.
    Si, s'està perdent bastant el contacte amb la realitat, vaja, és el que penso jo personalment.
    De la tecnologia podríem dir que per una part és beneficiosa i per l'altre perjudicial. Beneficiosa perquè et pots comunicar amb gent d'altres països fàcilment i gratis, però perjudicial perquè, avui en dia totes les persones de totes les edats, estan molt enganxats a la nova tecnologia. Ja siguin infants, adolescents o adults, la tecnologia ens està manipulant molt.

    ResponElimina
  8. Pude nosaltres ja som grans i ja no hi juguem però els més petits encara hi juguen, a pares i mares, van amb bicicleta, a l'estiu juguen amb aigua, a saltar a corda... Avui en dia no hi ha molts nens petits que es passen la tarda jugant però a vegades juguen entre els amics a l'escola, als parcs...

    Jo de petita sempre jugaba amb nines, a pares i mares, feia de venedora... Jo sortia sempre al parc, ja que abans no disponia d'una tableta per estar-me moltes hores jugant amb ella.
    Per mi la meva infancia ha set magnifica!

    Avui en dia si que es poden jugar encara a aquests jocs, a les escoles, als parcs, ja que els nens tampoc es passen el dia amb les noves tecnologies, no és res comparat amb l'essència del pasat.

    Avui en dia molts adolescents es passen el dia a les xarxes socials, jugan t a jocs com el Candy Crush Saga...

    Les noves tecnologies depèn com les utilitzem ens serveixen molt, però també perjudiquen molt a la societat com molts estudis indiquen, si una persona deixa el Facebook durant una setmana, la persona és més feliç.

    Mariam Abraham 4tC

    ResponElimina
  9. Crec que tots aquets jocs encara existeixen en alguna part del món i en el nostre país òbviament, però actualment potser els nens i nenes comencen més d’hora a deixar els jocs típics del carrer amb amics, els quals a mi m’encantaven, i de seguida juguen amb les tabletes, ordinadors o simplement miren la tele, no dic que això estigui malament, jo també o feia però és te que fer de tot en aquesta vida perquè un dia seràs gran i aquets jocs ja no i podràs jugar lliurament, en canvi la tecnologia sempre la tindràs i s’anirà desenvolupant cada cop més.
    De petita m’agradava jugar a pares i mares, a l’amagada, a nines, jugar en un parc i també m’agradava mira la tele de tan en tant o jugar a l’ordinador.
    Si crec que la tecnologia es beneficiosa? Pues en depèn de quin cas, òbviament la tecnologia ha estat molt útil per a l’escola i la vida social però potser ha influenciat massa, ha arribat un punt que tot és tecnologia i la vida de carrer i aquets jocs que quan els llegeixes i recordes se’t posa un somriure a la cara ja no són tan comuns. També la tecnologia porta molts problemes a través de les xarxes socials. Tota cosa inventada té la seva part beneficiosa i la seva part perjudicial.

    ResponElimina