xf

dilluns, 26 de gener del 2015

LA VEU DE L'ADOLESCENT

Aquest diumenge per 30 minuts es va poder visualitzar un programa dedicat al Bullying. Crec que tothom l'hauria de veure i comentar què en pensa al respecte. Aquí en teniu l'enllaç:

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/30-minuts/Bullying/video/5441053/

Imatge de la campanya "Stop Bullying"
D'altra banda, els joves estem preocupats pel futur que ens espera en l'àmbit professional. Sentim moltes notícies de la fuga de joves a altres països en la busca de noves oportunitats, però n'hi ha que han pres la decisió de quedar-se. Quin futur tenen? Podeu veure aquest petit episodi de "Valor afegit".


Imatge que representa la "fuga de cervells"

Per últim, recollint el vídeo compartit per la Judit Surribas, el recomanem veure'l subtitulat. És un vídeo relacionat amb la igualtat de gènere. Una campanya "Heforshe" per tal de demanar al món sencer que d'una vegada per totes equipari els drets de l'home i la dona.


Per poder entendre aquest vídeo, potser abans hauríem de veure el discurs d'Emma Watson a l'ONU de fa uns mesos. L'inici de la campanya "Heforshe".


Emma Watson en un dels seus speech.
OBRIM EL DEBAT:

- Per què creieu que una persona fa bullying a una altra?
- Reflexioneu un moment i comenteu què feu quan hi ha comentaris despectius o ofensius cap a altres persones que no són dins el vostre cercle d'amistats.
- Creieu que a l'escola s'hi dedica temps a parlar-ne?

- Com veieu el vostre futur professional? Esteu motivats o desmotivats? Per què?
- Tindríeu cap problema en buscar-vos la vida fora del nostre país? 
- Què en penseu de la immigració? 

- Creieu que la igualtat de gènere és una utopia?
- Per què hi ha tanta violència de gènere?
- En quins àmbits i situacions creieu que es dóna més la desigualtat de gènere?
- Quines solucions aportaríeu?
- Creieu que a l'escola s'hi dedica temps a parlar-ne?
...


9 comentaris:

  1. Una persona fa bullying a una altre per sentir-se millor treure’s la ràbia i ho paga amb els altres que no els hi cau bé, també perquè li te enveja, o perquè aquesta persona que pateix bullying te una cosa que “l’agressor” no té.

    M’emprenya molt que critiquin a una persona per com és, pel seu físic, per els seus defectes, i no m’agrada gens veure persones que es fiquen amb persones ja siguin del meu cercle d’amics com de fora.

    En el cas de la nostre escola, s’hi ha dedicat temps, però jo penso que no s’ha dedicat el temps suficient com per que ho entenguin que fer això porta unes certes conseqüències a qui rep els danys.

    Paula Gil.
    4t B.

    ResponElimina
  2. Una persona fa bullying a un altre per problemes de seguretat amb ell mateix i falta de personalitat. Té por de perdre protagonisme i busca aliats per anar en contre d'una persona ja que és tan cobart que sol no pot.
    Quan algú actua malament contre algú altre intento fer reflexionar a la persona que està maltractant a l'altre.
    Crec que a l'escola es dedica molt temps a perlar-ne però a actuar quan passa poc.
    El meu futur el veig treballant mab alguna cosa que m'agradi molt (que cada vegada vaig definint més), estic motivada perquè em fa il·lusió tenir estudis per tenir un futur el màxim de bo possible.
    No tindria cap problema per anar a viure en un altre país ja que és una mol bona experiència encara que com a casa enlloc!
    La immigració passa a tots els paisos, però aquella persona que a de immigrar a de lluitar molt per integrar-se a la nova societat.
    Crec que vivim en una societat encara molt dominada per el sexe masculi. Per exemple en els càrregs politics la majoria són homes.
    Hi ha volència de gènere per falta de cultura i respecte.

    ResponElimina
  3. Una persona que fer bullying es per la consequència que te problemes familiars a casa, per això busca un persona que sigui feble, es a dir, que no li pugui tornar les criticàs a ell. Quan aconsegueix l'ho que volia la persona s'he sent culpable per l'ho que li està fent a la persona.

    Penso que avui dia està mal fet que les persones critiquin a les persones pel seu físic, la seva manera de ser... No puc soportar quan una persona critica a una altre o s'hen riu, veig que es molt injust perquè la víctima està sufrint i no sap que dir. Per això intento ajudar a que no es produeixi.

    En l'escola ens a parlat del bullying però crec que ens tindrien que tractar-ne mes perquè putes algú que ho està sufrint no sap que fer i el podríem ajudar.

    ResponElimina
  4. Una persona comença a fer bullying a una altre per una simple raó, perquè no està bé amb ell mateix, i té problemes amb les persones que l’envolten i també amb ell mateix, no és feliç, i per aquesta raó fa bullying, perquè no suporta que la persona a que assetja sigui feliç, tingui una vida plena d’amocions i felicitat. La persona que fa bullying pensa que si ell no és feliç els altres tampoc.
    Actualment l’escola consta de si ets “popular” o no. Aquelles persones que són més conegudes, aquelles persones que tothom respecte, són aquestes les que es senten superiors a la resta, i fan que persones que realment són felices amb la seva manera de ser i amb les persones que estan al seu costat, es sentin com una “merda” per culpa d’aquests abusos.
    Quan alguna persona fa algun comentari despectiu a una altre i no és del meu cercle d’amistats, el primer que penso és que hem fa molta ràbia que aquella persona que ha fet el comentari es senti superior a ella, i a més a més em sap molt greu. Si el comentari es repeteix intento posar-m’hi i fer que parin, o a vegades no cal ni que el comentari es repeteixi.
    Des del meu punt de vist, crec a l’escola no dedica prou temps a parlar sobre el bullying.

    ResponElimina
  5. Crec que una persona fa bullying a una altre per sentir-se millor o més poderós. Segurament en la majoria de casos, les persones que fan bullying tene situacions molt complicades a casa seva, i al veure una altre persona que el hi pot semblar que la seva situació és millor, miren de descarregar la seva ràbia sobre ell, pensant-se que així si no és l'únic pateix es sentirà millor. D'altra banda pot ser el contrari, una persona on la vida sempre l'hi hagi anat bé, que no es pugui imaginar que els altres tenen problemes amagats i per tant el que li dius no li afectarà.
    Un gran problema d'això, és la pressió de grup. Molta gent fa bullying, i realment no ho vol fer, però té por de que si no ho fa i defensa la víctima perdrè els seus amics. Així que per ell el més fàcil és fer patir als altres, encara que ell també hagi de patir.
    El temps també provoca bullying. Potser un dia es comença amb una petita burla cap a algú, i es va fent gros. Les bromes son més freqüens, això fa que la persona es tenqui en si mateixa, per tant perdi la relació amb els altres i els hi sigui més fàcil fer-li mal.
    En la meva opinió s'hauria d'erradicar el més aviat possible, perquè no ens adonem però n'hi ha més del que ens pensem. S'hauria de fer veure a tothom tos els punts de vista.
    Ivet Aligué

    ResponElimina
  6. En la meva opinió la gent fa bullying perquè té una necessitat de ser millor que l'altre, i al veure que no ho aconsegueix fa totes aquestes coses tant odiables. Al principi ho deuen fer perquè és divertit, però al final és com una droga no poden parar de fer mal a la gent per poder-se sentir amb ànims. Però en la meva opinió el que necessiten és ajudar-los, i poder acabar d'una vegada amb el bullying.
    Marc Expósito

    ResponElimina
  7. Jo sincerament penso que una persona comença a fer bullying a una altre, quan no se sent ve amb ella mateixa, quan te problemes familiars o be quan està infeliç, és a dir quan te varis problemes.
    Aquesta persona decideix assetjar algú perquè veu que la resta de gent es feliç i ell/ella no ho es, i això li causa molta ràbia. El que vol aquesta persona es sentir-se mes poderós fent mal a una altre persona.

    Hi ha diferents casos de bullying però n’hi ha de molt greus. Es comença a poc a poc, actuant de mica en mica però al situació es pot empitjorar i fins i tot pot arribar al suïcidi(casos extrems).

    Quan jo observo comentaris ofensius o despectius a persones que no son del meu cercle d’amistats no m’agrada gens, perquè penso que tothom hauria de tenir un respecte a les persones. El que faig jo es intentar parlar amb la persona que ho fa i fer-li veure que no està be , i que hi ha moltes maneres de dir i fer les coses sense utilitzar comentaris d’aquest tipus.

    Des del meu punt de vista crec que l’escola i dedica temps, però personalment penso que ni podria dedicar més, ja que opino que es un tema bastant rellevant i delicat.

    ResponElimina
  8. Jo personalment penso que el bullying es molt greu, tant per la persona que el pateix com per la que el fa.
    la persona que la fa es per o falta d'atencio o per sentir-se superior a l'altre.
    a nivell de la persona que el rep es molt dur, no he viscut una situacio aixi pero ha de ser bastant dur, veure com tens tothom en contra.
    actualment la gent que mes pateix bullying som els adolescents, penso que es dedica poc temps amb aquests tipus de violencia i la veritat, es el plat de cada dia i mes ara els nostres temps.
    el bullying a quedat una mica apartat, ja que ha aparegut el ciberbullying una encara mes greu situacio de violencia.

    ResponElimina
  9. Jo personalment penso que el bullying es molt greu, tant per la persona que el pateix com per la que el fa.
    la persona que la fa es per o falta d'atencio o per sentir-se superior a l'altre.
    a nivell de la persona que el rep es molt dur, no he viscut una situacio aixi pero ha de ser bastant dur, veure com tens tothom en contra.
    actualment la gent que mes pateix bullying som els adolescents, penso que es dedica poc temps amb aquests tipus de violencia i la veritat, es el plat de cada dia i mes ara els nostres temps.
    el bullying a quedat una mica apartat, ja que ha aparegut el ciberbullying una encara mes greu situacio de violencia.

    ResponElimina