xf

dimarts, 7 d’octubre del 2014

LA CRISI DE L'EBOLA

Durant els darrers dies ens han bombardejat amb la notícia del contagi d'una infermera de l'hospital Carlos III de Madrid, la qual va participar en l'atenció al religiós Manuel García Viejo infectat d'Ebola a l'Àfrica fa uns mesos.

Vestit anti-Ebola d'un voluntari de la Creu Roja Alemanya.
Aquest és el primer contagi d'aquesta malaltia a Europa. Totes les alarmes han saltat al país europeu mentre que a l'Àfrica ja fa anys que la pateixen. No obstant, l'epidèmia s'ha agreujat ja que en els darrers mesos han mort més de 3.400 persones a l'Àfrica Occidental.

Les crítiques al Ministeri de Sanitat, encapçalat per la ministra Anna Mato, a causa dels protocols utilitzats han sigut constants des de que es va conèixer l'ingrés de l'infermera a l'hospital. Una crisi més per aquest govern que ja va haver de gestionar conflictes com el Prestige, el cas Madrid Arena, Castor...

Les morts a l'Àfrica ja superen els 3.000.
L'Ebola és una malaltia que es contagia per contacte de fluids després que un pacient tingui els símptomes. L'OMS ha realitzat un comunicat dient que és inevitable que hi hagi més contagis a Europa.
Aquí us deixem uns enllaços per fomentar un debat enriquidor:

Les cinc coses que s'han se saber de l'Ebola:

Notícies relacionades amb el contagi de la malaltia:

Article impactant sobre la relació de l'Ebola i el vol MH17 abatut a Ucraïna durant l'estiu:

El possible frau de les empreses farmacèutiques en el cas de l'Ebola:

REPORTATGE a Josep Pàmies, horticultor, sobre la possibilitat de remeis naturals a les grans epidèmies que pateix el continent africà. Molt recomanable!
Josep Pàmies
Reflexionem-hi:

- Què opines del boom que s'ha donat a l'Ebola després del contagi de l'infermera de Madrid? 
- Creus que institucions com l'OMS i els mitjans de comunicació utilitzen la por per lucrar-se a posteriori?
- Creus que les vacunes apareixen per interessos econòmics? Per què?
- Quina opinió en treus després de veure el reportatge d'en Josep Pàmies?
- Valora la desigualtat al món des de la perspectiva de la medicina.
- Hi ha algun culpable en el contagi de la infermera de Madrid?
- Quins símptomes provoca la malaltia de l'Ebola? Quan i a on va aparèixer?
- En l'escrit de la notícia apareix el cas del Prestige. Què va passar i quan?
- Què és l'OMS, com funciona i quan es va crear?
...

3 comentaris:

  1. Des del meu punt de vista veig que la sanitat a Espanya està patint un moment molt dur, no per l'infermera contagiada, sinó pel fet que amb coses així és veu realment com funciona el nostre país. Els polítics esquiven tant com poden el cas, com n'és un exemple la ministra de sanitat Ana Mato. Crec que el que van fer amb el missioner que fer-lo venir cap Espanya va ser una gran equivocació, no perquè el missioner pogués contagiar el virus, sinó pel fet que Espanya podria fer com Estats Units, enviar metges i catedràtics a investigar el virus a Àfrica, i així poder-lo tallar des de "l'arrel", i així d'aquesta manera que s'acabin els morts per aquests virus, n'és un exemple l'ebòla, però també trobem la malària i altres malalties que fan que es morin milions de persones del tercer món durant l'any.

    ResponElimina
  2. Fa 40 anys que existeix l'ébola, el senyor Josep Pàmies i la majoria de població de Nigèria,i d’altres països de l’Àfrica, han trobat una "solució", però em pregunto jo: Feia falta que anessin dos persones d'Espanya? Està molt bé, però Estats Units té millors metges, i saben controlar la situació.
    Espanya té molts problemes com per que ara succeís això. I a sobre que tenim un President que diu: “Es difícil de transmetre la malaltia, i que ens calmem” . Primer de tot difícil no ho serà, ja que n’hi ha cinc persones contagiades, i segon no ens calmarem si cada dia a les notícies parlen sobre l’ébola que cada dia hi ha més gent infectada. I per part de la ministra de sanitat Ana Mato, en dic que no es bon exemple, ja que li fan una pregunta em ella i la respon un altre, i a sobre l’altre que li respon no respon la pregunta, respon que no ens preocupem que ho tenen tot controlat.
    -Primer de tot jo els hagués portat, per evitar problemes.
    -Segon ja n’han obtingut 23.800€ per aquesta malaltia infecciosa.


    Paula Gil.
    4t B.

    ResponElimina
  3. Crec que no van calcular bé a l'hora de portar l'home infectat a Espanya, perquè fent això estan estenent la malaltia per més parts del món. És clar que aquell home es tenia que curar, però també hi ha molts més casos a l'Àfrica i ningú se'n preocupava, i encara no se'n preocupen.
    Personalment, penso que els diners que han utilitzat per tota aquesta moguda els haguessin pogut fer servir per curar aquell primer home a Àfrica, ja que llavors no s'hagués estès la infecció per Espanya, i a part haguessin pogut fer molt més servei, perquè allà hi ha molta gent que necessita atenció i no en té. Un altre motiu del per què crec que havien d'haver curat els pacients a Àfrica, és perquè allà ja hi ha gent que porta tractant aquesta malaltia duran anys, i tenint més experiència els podien haver ajudat i ensenyat els protocols als metges d'aquí, i així no haurien passat fets com la infecció de la infermera.

    Anna Rifà i Arumí
    4t A

    ResponElimina