xf

dimecres, 28 de maig del 2014

INVESTIGACIÓ SOBRE L'ARMAMENT DE LES GUERRES MUNDIALS

Benvolguts,

avui us presentem un treball d'investigació realitzat per en Marc Fuster, alumne de 4t C. Una presentació prezi on hi podreu veure l'evolució de la cursa armamentista que van realitzar les grans potències durant la 1a i 2a Guerra Mundial. 

Creiem que pot ser interessant observar quants diners i recursos es van dedicar a cada país per tal d'aconseguir l'hegemonia mundial en àmbit militar. Us invitem a que el visualitzeu en el següent enllaç:


Què en penseu del missatge d'aquest cartell?

D'altra banda, al finalitzar podríem valorar la presentació i alhora contestar a la següent pregunta: 

- Creieu que en el moment actual cal dedicar el mateix pressupost al Ministeri de Defensa que al Ministeri d'Educació? Presenteu arguments.

Per concloure, agrair a en Marc i a tots els que participeu i compartiu vídeos, notícies,... tant aquí al blog com a la classe. Això ens fa més grans i ens enriqueix a tots, a mi el primer. GRÀCIES!

Fins la pròxima!

9 comentaris:

  1. Personalment, crec que s'ha d'invertir més pressupost al Ministeri d'Educació, ja que opinió que és més important l'educació i la formació dels joves, de les generacions futures que no tenir un bon exercit o molt bones armes. A més crec, de l'educació es recullen bons fruits, com unes noves generacions preparades per tirar endavant el país i potenciar-lo, millorar-lo... encanvi , adreçar un gran pressupost a l'exèrcit no et fa recollir res, sinó a l'inversa, si mai es produís una guerra, per molt bon cos militar que tingui el país, l'estat quedaria arruinat o simplement destrossat per l'ús de les armes. Per això des del meu punt de vista crec que si volem tirar endavant aquest país s'hauria d'invertir més capital en el Ministeri d'Educació que en el Ministeri de Defensa.

    Aida Barcons Pérez
    4t ESO A

    ResponElimina
  2. Des del meu punt de vista invertir una gran quantitat de diners en el ministeri de defensa és absurd, ja que no s'aconsegueix en absolut cap mena de resultat. És molt més intel·ligent invertir en educació, ja que d'aquesta manera la gent és pot formar millor, i en conseqüència l'economia milloraria i la sanitat també. De manera que podríem disminuir la taxa de mortalitat i atur.

    Un gran exemple d'això, és que després de la Segona Guerra Mundial Alemanya va ser castigada sense dret a tenir exèrcit pels terrorífics casos que van sortir a la llum vers el nazisme. Des de llavors Alemanya ho ha invertit tot en educació, economia...etc. El resultat: actualment és una potència mundial sense exèrcit i en prou feines va sortir castigada pels seus actes.
    http://www.elperiodico.com/es/noticias/opinion/alemania-potencia-sin-ejercito-2391578
    Un altra argument per està en contra de l'Exèrcit, és que educant i parlant es poden evitar les guerres. I en l'hipotètic cas que es produís una Tercera Guerra Mundial, Espanya igualment no hi podria fer res, hi sortiria perdedora ja que hi han paisos com EUA i Rússia amb un poder militar molt més elevat.

    Karim Hantari
    4t ESO A

    ResponElimina
  3. Molt bon prezi es nota que aquest tema l'apasiona, estic ansios per l'exposicó den Marc, trobarem a faltar les classes de socials durant l'estiu xevi...

    Una abrasada de mes de 5 segons!

    ResponElimina
  4. Trobo que Espanya hauria de dedicar més els seus diners per a la educació en lloc de malgastar els pocs diners que tenen en l'armament militar. En primer lloc perquè Espanya actualment no té perquè entrar en guerra amb algun país. Espanya, té un dels nivells intel·lectuals més baixus, i si es s'aprofitessin els diners que tenen en l'educacio, el nivell d'Espanya pujaria, i podria preparar millor a les generacions futures per intentar sortir de la crisi.

    SAMIR BANGARDA
    4t C

    ResponElimina
  5. Jo personalment penso que s'hauria d'invertir més el pressupost al Ministeri d'Educació ja que jo penso que és molt més important l'educació del nostre país que cada vegada va de pitjor a pitjor. Som les generació que demà tirarem endavant aquest país i ens mereixem tenir i rebre una bona educació i que no malgastin el pressupost en exercit o armes. Si mai ens trobessin en una situació de guerra estic segura que per molt pressupost que tinguessin per el Ministeri de Defensa, l'exercit quedaria derrotat molt ràpidament, perquè el nostre país avui dia s'està aguantant per un fil i fins que no sortim d'aquesta crisis i tirem endavant no arreglarem res.
    L'educació es mereix més pressupost, però tampoc nego que no tingui gens pressupost el ministeri de Defensa; un 80% per l'educació i un 20% per el ministeri de Defensa penso que seria perfecte.

    ResponElimina
  6. Des del meu punt de vista jo trobo que Espanya hauria de dedicar més els seus diners per a la educació. Ja que l’educació es molt important per el nostre país. És molt més intel•ligent invertir en educació, ja que d'aquesta manera la gent pot millorar més. El primer lloc espanya no tenia que invertir-se en la guerra, ja que mereixem tenir una bona educació i que no malgastin l’exercit i les armes. Espanya ja no es pot fer res, per què hi ha més països que tenen el poder militar molt més elevat que espanya.

    AZZADDIN BISI
    4T ESO C

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. En el moment actual òbviament Espanya hauria de dedicar més pressupost al ministeri d'Educació, perquè espanya està en una gran crisi on l'àmbit educatiu s'ha vist molt deteriorat. Definitivament, la frase següent ho diu tot:
    "La educación és el arma más poderosa que se puede utilizar para cambiar el mundo" (Nelson Mandela)
    L'educació en si es una gran arma, per això s'hauria d'invertir més en l'educació.
    També cal destacar la frase de John F. Kennedy : " La educación es la clave del futuro. La clave del destino del hombre y de su posiblidad de actuar en un mundo mejor".
    En resum, una societat sense una bona educació, és una societat morta, encara que tingui totes les armes del món en mans seves.

    Mohamed Azanay
    4t A ESO

    ResponElimina
  9. Sobre el prezi penso que esta molt ben fet i molt ben treballat, perque els temes dels que tracta els explica amb claredat i son importants, aquets temes ens involucren a tots i ens fan pensar.

    Jo personalment penso que tindriem que invertir més en educació, perque nosaltres, els joves som el futur i per aixo necessitem mes recursos per poder fer lo que ens agrada. De tal manera baixaria l’atur perque tindriem mes possibilitats de trobar feina, i al hora el país tindria mes beneficis. Invertir mes en educación dona mes fruit, com noves generacions mes aplicades en tots els hambits, en canvi si inverteixes per armes, lo unic que aconseguiriem es incitar a que es produis una guerra, com Espanya pots tenir les millors armes i el millor cos militar, igual pot perdre la guerra perque tan mateix com Espanya es pot preparar, pot venir un altre país molt mes ben preparat i derrotar-la. De tal manera que pensó que lo millor seria invertir en el Ministeri d’Educació per poder facilitar un futur per els joves, que son la potencia que tirara en davant aquest país.

    SOUHAILA BOULAYOUN
    4tB

    ResponElimina