aquí us deixem un quants enllaços de pàgines o recursos relacionats amb la història, les noves tecnologies i l'art que ens ajuden a entendre el món en el que ens ha tocat viure. Esperem que us agradin i que comenteu què en penseu.
El món amb un moviment de dit! |
http://cliptank.com/PeopleofInfluencePainting.htm
Portal web de recursos relacionats amb la història (pel·lícules, activitats, curiositats, vídeos, ...)
http://www.claseshistoria.com/index.html
L'art en estat pur. Un portal web d'il·lusions òptiques, muntatges audiovisuals, 3D, ... En definitiva l'art del segle XXI.
http://www.opticalspy.com/
La revolució dels Social Media. Un vídeo sobre la importància de les xarxes socials en el nostre dia a dia que inviten a la reflexió. És comparable a altres revolucions com la francesa, la russa, les guerres del món contemporani,...?
http://www.youtube.com/watch?v=0eUeL3n7fDs
Esperem la vostra opinió al respecte mitjançant comentaris. Sorpreneu-nos amb les vostres interessants aportacions.
Fins aviat followers!
PD: recordem que aquest dissabte 17 de maig des de les 19h fins a la 1h de la nit els museus de Barcelona estaran oberts gratuïtament (La nit dels museus). Alhora podreu veure actuacions en directe i visites teatralitzades. Per què no perdre'ns per la Barcelona més cultural? Estimem-la!
http://lanitdelsmuseus.bcn.cat/
He buscat i explorat totes les webs, però en especial, les que m'han cridat més l'atenció són la de "La pintura de personatges històrics", i la de "L'art en estat pur".
ResponEliminaLa primera web esmentada l'he trobat interessant ja que tots els personatges estan col•locats en un mateix quadre i estan ven dibuixats. Però per altra banda, el que no m'agrada de la web és que quan prems un personatge, t'enllaça amb la seva biografia a la Wikipèdia. Per això penso que podrien haver enllaçat els personatges amb una altra web més fiable.
Per altra banda, la segona web que esmentat la trobo molt interessant i curiosa ja que sempre he sentit curiositat per aquest tipus d'art. Les imatges en 3D i les il•lusions òptiques, com també els muntatges audiovisuals, etc. penso que són un gran invent i són divertides de veure.
A la pàgina web hi pots trobar imatges i vídeos amb tècniques molt curioses que realitzen per enganyar a l'espectador i fer veure una realitat diferent. En especial m'ha agradat molt un conjunt d'imatges d'artistes que dibuixen al terra i creen un dibuix amb 3D.
Personalment, crec que la primera web, Famous People Painting és molt bona, ja que es un bon mitjà per buscar informació de personatges històrics. He estat una estona navegant per la web i he entrar a més d'una biografia i la veritat es que et dona molta informació de la biògrafa del personatge seleccionat, ja que et dirigeix directament a la viquipèdia.
ResponEliminaLa segona pàgina és la "repera". Trobo que és un gran recurs, ja que pots trobar mapes conceptuats ja elaborats de tots els temes d'història i a més estan super complerts o bé te'l pots elaborar tu mateix. Crec que és una pàgina que ens pot servir per estudiar i preparar-nos per l'examen.
En general he trobat que totes les pàgines web són molt interessants i que moltes d'elles si les fem servir correctament ens poden ajudar moltíssim. L'ús correcte d'Internet ens pot ajudar molt, però molta gent no els utilitza com es debut.
Aida Barcons Pérez
4t ESO A
En l’actualitat, és ben cert i inqüestionable que les noves tecnologies han revolucionat en el món en què vivim. Els valors, ideals, passatemps, mentalitats... que ens ajuden a créixer dia a dia són completament diferents dels que envoltaven la infantesa d’antigues generacions. No sé si hem millorat, però és evident l’immens canvi que s’ha produït en poques dècades, pocs anys. Tots aquests avenços poden suposar un munt d’avantatges que facilitin la nostra vida, el treball i ens ajudin a cobrir les nostres “necessitats”, tot i que cal fer-ne un ús adequat. Sense anar més lluny, a Internet es poden trobar milions de pàgines d’informació curioses i interessants, però de la mateixa manera, també pot ser la causa de conflictes innovadors i més desconeguts.
ResponEliminaTenint tot això present, crec que totes les webs recomanades en aquesta entrada són d’allò més peculiars i útils. Ara bé, definitivament l’enllaç que més m’ha agradat ha estat el segon, ja que es tracta d’una pàgina web que ofereix múltiples recursos als usuaris, relacionats amb els principals temes història que s’han succeït amb el pas del temps durant l’Edat Moderna i Contemporània, molts d’ells tractats a classe aquests darrers anys. La web presenta un format original i molt complet que captiva, a més, pel seu contingut: mapes conceptuals; textos històrics i comentaris; qüestionaris avaluables i exercicis interactius; moltíssimes dades sintetitzades, clares i concises; pel•lícules o vídeos en relació a cada unitat... en fi, una gran quantitat de mitjans per aprendre història i entretenir-se alhora. La temàtica va des de l’Antic Règim fins a la Segona Guerra Mundial, passant per la Revolució Francesa, l’Imperialisme i el Feixisme, entre d’altres. De fet, no seria gens estrany que d’ara endavant fos un recurs fiable a tenir en compte per estudiar socials.
D’altra banda, també m’ha cridat molt l’atenció l’últim enllaç, ja que el vídeo en qüestió es transmet la rellevància actual de les xarxes socials i el seu paper en la nostra societat. És realment un missatge sobre el qual es pot reflexionar severament, malgrat que són necessaris uns mínims coneixements de la llengua anglesa per comprendre’l bé.
ResponEliminaCal recordar la gran revolució que Internet i els mitjans de comunicació modern han sofert, juntament amb les conseqüències que han comportat. Actualment, vivim en un món on podem estar informats del que està succeint a 200 km de distància, compartir el nostre estat d’ànim entre més de 1000 persones alhora, trobar la biografia d’un personatges que visqué fa segles, intercanviar informació amb algú desconegut a través d’una xarxa virtual... Realment, quan ens hi aturem a pensar, podem afirmar que l’evolució humana està essent increïble, per molt normal que ens sembli ja que estem acostumats a viure-ho tot cada dia.
Citant una de les frases del vídeo que m’ha sorprès: “Pràcticament ja no cal cercar informació, la informació et troba a tu a través de els xarxes socials”.
Això no obstant, molta d’aquesta informació que rebem diàriament mitjançant diferents recursos sol ser falsa, enganyosa i/o inviable. La majoria d’empreses (o també particulars) dedicats a la comunicació manipulen les dades segons els seus propis interessos per aconseguir un major nombre d’audiència o visitants i així superar la competència. Malauradament, aquest fet pot provocar que les persones rebin models de conducta inapropiats, assimilin conceptes erronis, creguin en qüestions injustes o desfasades, etc. És decebedor pensar en la situació que, tot i els gran progressos, ens continua envoltant, i és que encara fa falta prosperar molt més si volem assolir un món on la llibertat, la igualtat, la pau i la seguretat, preferiblement en aquest ordre, regnin per sobre de tot.
I parlant sobre aquest tema, no puc obviar el paper desigual que sovint té la figura de la dona en els mitjans de comunicació de masses. El més comú avui en dia, és centrar la imatge i popularitat femenina en el seu cos, sense valorar l’intel•lecte. Molts poden negar aquesta afirmació, però la gran majoria de sèries, pel•lícules, programes tel•levisius... representen les dones com a figures comercials, ben poc fidels a la realitat. Aquesta és clarament una altra situació sobre la qual caldria prendre mesures el més aviat possible... Heus aquí un vídeo que parla sobre això:
https://www.youtube.com/watch?v=hZkC_fNxmQk
(és llarg i potser difícil d’entendre, però interessant).
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaLa pàgina que, a simple vista, m'ha cridat més l'atenció ha estat la de Famous People Painting. Mostra un enorme quadre en el qual hi ha representats personatges històrics que han marcat la història de la humanitat o hi han contribuït, com Leonardo da Vinci o Albert Einstein. Clicant a sobre cada cap, la pàgina et dirigeix a la Wikipedia, on s'explica la biografia de la persona a la qual correspon el cap (en anglès). La pàgina és molt interessant i una font molt aconsellable per tal de conèixer personatges realment interessants tot contemplant la seva fesomia.
ResponEliminaPenso, però, que és just afegir que potser caldria idear un quadre d'aquests de personatges importants moderns, tals com Malala Yousafzai o Barack Obama. Cal llançar a la xarxa projectes d'aquests en àmbits més moderns per tal que la joventut no només conegui la història antiga o del segle passat, sinó també el món en el que viu. D'aquesta manera, per exemple, els joves pot molt ben ser que s'impliquin més en política o en moviments civils i locals, com ara en associacions o en entitats.